- Gurulunk, WAZE?!
- Argos: Szeretem az ecetfát
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kempingezés és sátrazás
- Flashback: Építsünk PC-t akciós alkatrészekből, lassan. upd: 05.28
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Petya XT #89809 üzenetére
Legfontosabb, hogy a Debiannak két évente van stabil kiadása, egyéb esetben vagy a testinget, vagy az unstablet tudod használni. A stableben pedig régi, de stabil csomagok vannak, amikhez biztonsági javításokat adnak ki a következő stabil kiadás megjelenéséig. Tehát, ha az a célod, hogy naprakész drivereid legyenek, akkor nem biztos, hogy a Debian lesz a jó választás, ezt mérlegelned kell. Ebből a szempontból a Manjaro jobb, mert tudtommal az rolling kiadásokkal dolgozik.
Debian telepítésnél szerintem a NEM Live verziót érdemes választani (kevesebb bloat) és gyors internetkapcsolat esetén kb. mindegy, hogy netinst vagy DVD verziót telepítesz. Általánosságban a nonfree (firmware) szerintem jobb választás, mert több olyan drivert is tartalmazhat a telepítő, amit nem kell külön telepítened. A lényeg, hogy beállítást követően több dolgot is be kell állítanod manuálisan a rendszereden, hogy hatékonyan működjön és valamivel másabb, mint mondjuk egy Linux Mint, ami kb. a szádba rágja, hogy mit csinálj. Itt magadra vagy utalva, ami valahol szép is. Például kezdésnek a sources.listet érdemes beállítani, hogy milyen szerverekről töltsön le csomagokat a rendszered. Ha ez megvan, akkor lehet frissíteni és telepíteni magadnak a szükséges csomagokat terminálból APT-vel.
Asztali környezet az szerintem egyfelől függ a hardvertől és függ a saját ízlésedtől is, hogy mit választasz. Nekem a Gnome a kedvencem UWHD monitoron, mert egymás mellé ki tudok tenni két ablakot, illetve több asztalt tudok egyszerre használni. Nagyon praktikus és könnyen kezelhető. Kisebb monitorokon és laptopon Mate vagy Xfce asztali környezetet szoktam használni. A KDE tudtommal nem a Debian erőssége.
A telepítőfájlokat pedig rendezettebb formában itt tudod keresni: [link]
De bármi kérdésed van, ajánlom kifejezetten a Debianos topikot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Gurulunk, WAZE?!
- EAFC 25
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- Fotók, videók mobillal
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Xbox tulajok OFF topicja
- World of Tanks - MMO
- Motoros topic
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- HTPC (házimozi PC) topik
- További aktív témák...
- Antivírus szoftverek, VPN
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- MacBook Air 15 M3 8 / 256GB dobozos 12 hónap garancia
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged