Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Dißnäëß

nagyúr

válasz BoB #88454 üzenetére

Uh, ezért nagy köszönet, nem reméltem ennyire részletes választ. Hálás vagyok. :R

lockdown90, urandom0: manuálisan kell csinálnom, bonyolítja a helyzetet, hogy LUKS-on van minden.

Tehát a boot folyamatom most kb:
    - USB-ről UEFI boot
    - azonnal kéri a jelszót az SSD / (root) feloldásához, ezt billentyűről megkapja tőlem, ezzel feloldódik a / ténylegesen
    - crypttab-ból összeszedi a 4db HDD feloldásához szükséges infókat az SSD-ről
    - header és key fájlokat felnyalva feloldja a HDD-ket kis seek-elés keretében
    - boot-ol tovább és voilá, Debian Testing Cinnamon login screen

Szóval igazából az SSD / -om egy /dev/mapper eszköz már eleve, így a 0. lépés az, hogy titkosítom az SSD-t, majd feloldva ezt, a /dev/mapper/ ... eszközön létrehozom a fájlrendszert, rsync ... ... ... és végül fstab/crypttab mókolás és finishing lépések.

Valahogy még összelegózom értelmesen, most munka és rohanós, csak így megjegyeztem.
    Ilyen custom setup-al a Clonezilla nem bír el szerintem + én sem tanulok belőle akkor, ami célom mindemellett (járulékos hozadék) :B

Ha elmegyek itthonról, gép kikapcs, USB kihúz és zsebre vág, aztán lehet nézelődni, mi van rajta. Egy legális W10 legális játékokkal + 4 üres HDD :U

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés