Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 7 – Még egy megosztó – de gyors – étel: resztelt máj
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 8 – Ami félresikerül, még nem biztos, hogy rossz is
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Kalandor: Fred
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mert nagyon össze van rakva. A különböző szolgáltatásai, az nmcli/nmtui, a dracut, a NetworkManager, a chronyd, a SELinux, a KDump, a Rear, Avahi, maga a dnf is jó egyébként, a lassúságát leszámítva... igazából ezeknek egy nagy része a Red Hatnál alakult ki, és onnan szivárgott át a többi disztróba. És szerintem érezni a Red Hat alapú disztrókon, hogy úgy egységes az egész.
Nem akarok rosszat mondani a többi disztróra sem, mert nem igazán lehet, de pl. nmtui-val szerveren nagyon gyorsan fel lehet egy alap hálózatot konfigurálni, a bonyolultabb dolgokra meg ott a NetworkManager. Ami ugyan már van ott van minden disztróban, de volt idő, amikor pl. Debianban a net-tools volt az általános használt konfiguráló eszköz, míg Fedorában ott volt az nmcli, ami sokkal kényelmesebb és egységesebb volt.
Én a Systemd-et is szeretem, a journalt amióta ismerem, azóta szinte nem is jártam a /var/log mappában.
szerk: meg azt is szerettem, hogy NetworkManager mellé nem kell külön DHCP client, mert alapból tudja. Nem kell gondolkodni, honnan legyen VPN, mert strongswannal megy az is. Nem kell gondolkodni, hogyan legyen pptp/l2tp, mert az is támogatva van. És mindezt egy közös felületről lehet konfigurálni.Itt van néhány Fedora 37-es/Gnome 43-as kép.
[kép]
[kép]
[kép]
[kép]
[kép]
[kép]
[kép]
[kép]A másik disztró, ami a kedvencem volt, a Suse. De szerintem erősen érződik azon is, meg a Fedorán is, hogy nem az átlag asztali felhasználó a célközönségük.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Teszt Már csak két hónap van hátra a Windows 10 nyugdíjazásáig, ideje előrelépni
- Teszt [Linux] Vanilla OS, egy Debian alapú immutable operációs rendszer
- Teszt [Linux] Aeon Desktop, egy immutable operációs rendszer az OpenSUSE-tól
- Teszt [Linux] A Flatpak
- Bejegyzés MS Office365 Linuxon
- Bejegyzés [Linux] Futtassunk bármely disztrót a terminálunkban
- Bejegyzés Alpine Linux telepítés mindenféle low-end dologra
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Google Pixel topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Túra és kirándulás topic
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Spórolós topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kés topik
- További aktív témák...
- PS4 Pro 1TB + DualShock 4 Controller Játékkonzol
- DELL Universal Dock UD22
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M WIFI R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800XT 16GB Zalman Z1 PLUS Chieftronic 750W
- iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3460, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest