Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• tordaitibi

veterán

válasz #63718632 #84170 üzenetére

Igen, mindent ment a Timeshift nálam, Include All Files,
    a Szűrők lapon is minden be van pöttyözve:

Mivel nekem minden át van pakolva másodmeghajtóra, így a / nálam évek óta kompletten 25GB körüli.
    Nálam a virtuális diszkek is a háttérlemezen vannak, a letöltések, képek videók stb. minden arra van átirányítva.

Amikor ezzel elkezdtem szórakozni, nulla tudással, lehet én rontottam el valamit de bootképtelen volt a telepített rendszerre ráhúzott mentés. Viszont az üres partícióra visszatöltött rendszermentés némi grub és fstab bizergálás után tökéletesen bootolt és működik.
    Lehet anno a hiba nálam volt, ezt így már nem tudom megmondani.
    Felrántok majd egy virtuális Linuxot, lementem és visszaállítom lemezre, tudósítalak a fejleményekről.
    Belenéztem többször a Timeshift mentésekbe, gyakorlatilag lementi a teljes mappastruktúrát az utolsó bájtig vagyis érthető hogy akár sikítókorongra visszaállítva, ha bootképessé tesszük akkor elindul.

Ebből az ötletből született a Ventoy projektem és szuperül működik. Hozzátenném hogy azóta a nullához képest erős fejlődést mutatok a grub működés megismerése és az fstab piszkálása terén, az akkori kudarc biztos hogy a nemtudásnak is köszönhető.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés