- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- droidic: Így beszélhetsz élő emberrel EA supportban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os SATA SSD teszt
- hcl: MS Office365 Linuxon
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
vadkörte
addikt
válasz
#12901120 #72684 üzenetére
Szia!
Csatlakoznék a többiekhez.
Ha már próbáltad a Mint Cinnamon-t, és valamennyire megismerted én maradnék annál. Ha nagyon nem jött be a Cinnamon DE -- akkor valamelyik Debian alapú OS-t javaslom. Pl. a 20.04-es Ubunturól jókat olvastam a bemutatóiban. Többféle asztalkezelővel is használható, könnyen megtalálhatod a számodra ideálisat - Gnome3, KDE, Cinnamon, XFCE, DDE, stb... - Debianra épül és LTS (5 évig támogatott, egy darabig nem kell gondolkodni a váltáson) De gyakorlatilag bármelyik OS jó lehet, feltéve, ha nem minden 3. szökőévben frissítik és világszinten 5 felhasználója van.
A Manjaro - és bármelyik Arch alapú OS - előnye, hogy mindig friss (tegnap este olvastam, egy 04.27-i (tehát aznapi) hírben, hogy kijött a 20-as Manjaro, közben észre sem vettem, de már 1,5 napja azt használtam...) viszont néha tényleg munkásabb vele az élet, pedig szerintem roppant barátságos és kezes.
Mennyire vagy kezdő? Most látsz életedben először Win-től eltérő OS-t, vagy azért néha-néha már haverkodtál linux-szal?(#72685) Kempetlen:
Like, Captain, nekem az nem tetszett a Gnome3-ban, hogy bármilyen beállításhoz kellett a GnomeTweak... Illetve amelyik gépemen próbáltam, annak minden erőforrását felzabálta. De azok régebbi fork-ok voltak, az új Ubit még nem próbáltam. -
leviske
veterán
válasz
#12901120 #72684 üzenetére
Szia!
Amíg tényleg kezdő szinten vagy, szerintem szerencsésebb Debian vonalon maradni. A Manjaro elég kezdőbarát, de egyes programok beszerzése fejfájást okozhat (nem lehetetlen, csak utánajárást igényelhet).
A legegyszerűbb, ha kipróbálod az új Ubuntut és ha felhasználás során nem elég memória, akkor teszel egy próbát a leszármazottai valamelyikével (Xubuntu, Lubuntu).
(#72686) CPT.Pirk: Szerintem úgy értette, hogy Ubuntu esetében már nagyon kevés finomhangolást igényel. Őszintén megvallva a 20.04 rövid pályafutása során nálam sem igényelt más kiegészítőt a Bing háttereken túl.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Házimozi haladó szinten
- Kompakt vízhűtés
- CPU léghűtés kibeszélő
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Projektor topic
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Milyen notebookot vegyek?
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Fúziós energiát vásárol a Google
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged