Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ubyegon2

félisten

válasz Frawly #65693 üzenetére

systemd-analyze nem valós értékeket mér

Írtad már sokszor, de itt érzetre volt nagyon észrevehető különbség, kb kijött a különbség, amit a parancs kimenete mutatott.

Az, hogy egy UEFI-s rendszernek látszólagosan BIOS kinézetű felülete van, attól az még UEFI marad

Ja, ez nyilvánvaló, ha nem így lenne, nem is tudnék min nyekeregni.
    A Nitrux volt a znx fájlos disztró, de addig még el sem jutottam. Felraktam jó pár disztrót, hogy lássam hogyan bírja az UEFI, gondolom még ez az első próbálkozás volt, majd finomítok rajta, még biosban is csak a lényeget állítottam át. Aztán jött az Antergos és kilőtte az összes rendszert, azt vettem észre, amikor próbáltam helyrehozni a dolgokat, hogy a Mint 19.1 felrakása végén a GRUB telepítésénél, amikor végigfuttatja a többi disztró GRUB-ját, rengeteg sort ír ki a kis ablakban, nem bírtam követni, de a pici betűkkel is látszott annyi, hogy minden addigi GRUB teljesen össze van zagyválva. Ez az Antergos nem szimpi így, már második alkalommal teszi ezt. Mindegy, első nekiugrásnak ez jó volt, két disztró volt ezen a SSD-n, egyik a Mint volt belakva meg a Manjaro KDE kicsit belakva, Manjaronál ez az iwlwifi fw bug izgatott igazából. Ha lesz kedvem vele bíbelődni, felrakom újra, de ez a wifi bug mondjuk független az UEFI-től. Lényegében amit már említettem is párszor, nem nekem van bajom az UEFI-vel, hanem a gépek nem csípik! ;) Lehet ettől szög egyszerű, csak nálam nem akar az lenni.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés