Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• cigam

titán

válasz CPT.Pirk #63159 üzenetére

Általános probléma, a Fedora-n is előjön. Ott annyival jobb a helyzet, hogy ha a telepítő indulásakor megadom ezt a paramétert, a telepített rendszerben is ott lesz. Nem kell azzal kezdeni, hogy a grub-ot masszírozom.

• Frawly

veterán

válasz CPT.Pirk #63159 üzenetére

Ezt igazából a driver okozza, nem az S-video kimenet. Az Intel driverek egyre x@rabbak sajnos. A Xorg-Intel drivert nem nagyon gondozzák. A kernel modesetting drivert meg nem szereti a Xorg újabban. Én is ezért váltottam Waylandra, abból is a Gnome tűnt a legműködött alternatívának, de talonban van tartva a Sway (i3wm-klón Waylandre). A Wayland teljesen jól elvan a kernel modesetting driverrel.

Nálam a Wayland is szórakozik egy ideje, néha nem áll le a GDM, 1 perc 39 másodpercig tart, mire leálláskor néha lelövi a rendszer, ilyen A stop job is running jeligével számol vissza. Ezt sajnos meggyorsítani sem tudom, pedig átírtam a systemd konfigjában (DefaultTimeoutStopSec értékét levettem az /etc/systemd/system.conf-ban), de nem segít, állítólag ezt csak a systemd újrafordításával lehet rövidíteni. Be kéne vezetniük erre egy billkombót, aminek a lenyomása után azonnal lelőlné az adott folyamatot. Mert így is kilövi, szabálytalan leállítással (sigterm helyett sigkill), csak sokat kell rá várni. Pöcstering dolgozhatna még ezen.

Még az is lehet, hogy a GDM Xorg-emulációt használ, nem Waylandet, és ez amiatt van. Az biztos, hogy driver gond, de más baj nincs vele, a képi megjelenés tökéletes, fagyások sincsenek, sem más anomália, csak néha leragad ennél leállításkor.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés