Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Shyciii

veterán

válasz ubyegon2 #62836 üzenetére

ubyegon2

Én eleve úgy jöttem tavasszal Linuxra, mert megtetszett, hog van rolling-update-es rendszer, úgyhogy én másban nem is gondolkozom. Aztán gyorsan rájöttem, hogy a disztrikkel az a baj, hogy csomó felesleg felkerül, amit egyenként leszedegetve sem lehet elérni egy pure Arch rendszerétm úgyhogy egy ideje már nyár közepén is fontolgattam az áttérést. Azóta vagy 3-4-szer telepítettem Arch-ot, és mindannyiszor scriptek nélkül, kézzel mindent bepötyögve. Persze a programjaim telepepítésére legutóbb írtam scriptet már, meg a Trizen telepítésére (yaourt helyett jobban szeretem a trizen-t).

Frawly

Jah hogy az i3wm csak billel irányítható. Akkor így már értem, hogy miért nem reagált semmit. Akkor azt elengedem, mert én nem tudom elkpzelni egér nélkül a kezelést. Openbox-ot ma nézegettem, tint2-őt konfigolgattam a teszt notin, úgyhogy most íg egész emberesen néz ki a panel. Hálistennek én eleve nem zsúfolom tele, úgyhogy egyszerű megcsinálni ahogy nekem kell. Szerintem holnap csinálok egy image-et a mostani rendszerről, aztán holnap újrahúzom az Arch-ot, és Openbox-al helyezem üzembe. Hátha meg fog szűnni ez az érdekes hálózati képeket másolós elbaszós probléma. Szal az már tuti hogy panel-re a tint2 lesz, mert a polybar az nagyon gagyin néz ki, menüre meg tetszik a puritán rofi. Meg kitaláltam, hogyy az XFCE alap settings programját felrakom, hogy pár dolgot azért grafikus felületen be tudjak állítani. Pl hogy az ablakok megnyitáskor középen nyíljanak meg fixen, és ne össze-vissza, mert attól meg tudok őrülni :)

Apollyon

A dmenu ötletes, de rofi-t néztem ki erre a célra (is). Amúgy elhiszem, hogy az i3wm fasza, de nekem a gépezéshez az aktív egérhasználat is hozzátartozik, így az i3wm kiesett.

Új hozzászólás Aktív témák