Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ubyegon2

félisten

válasz King Unique #57560 üzenetére

Na meg egy 18.2 —► 18.3 upgrade után külön kell feltelepíteni, mert a Mint felemás és hiányos frissítési folyamata magától ezt sem rakja fel...

Megvan, ez az, amit említesz. Ezen valóban átugrottam, de én nem nagyon érzem ezt hiányosságnak, szerintem ez normális, ami nem normális az az, amikor egy új verzióból kimaradnak alapprogramok. Ilyenre is volt számtalan példa, először az Ubuntu kezdte, de már a Mint-nél is találkoztam ilyennel. Logikus lenne, ha ilyenkor verzió frissítéskor meg leszedné az addig fenn lévő default programot? Valószínű, hogy ezekre nem terjed ki egy verzió frissítés, de más disztróktól most nem tudok felidézni példákat.

Amúgy én a friss telepítést szeretem, mert egy nagyon belakott rendszerre x idő alatt felrakok annyi mindent, az új rendszernél meg pillanatok alatt felrakom a megszokott és szükségesnek tartott csomagokat.

Most is így jártam, bár ilyet még nem hallottam, hogy GRUB-ot nem bír létrehozni egy disztró, de három se és egyszerűen boot után sokáig csak black screen van, majd percek múlva jön fel a GRUB. Még jó, hogy nem kezdtem el szétszedni a gépet, csak a pár napja berakott memóriákat cseréltem vissza, de ugyanaz. Végül egyik disztró hajlandó volt megcsinálni a GRUB-ot, de csak úgy, mint ha nem lenne rajta kívül egyetlen disztró sem az SSD-n. Na ez így is lett 2 perc múlva. :D Most egyedül élvezkedik a friss Mint 18.3 Cinnamon az Intel 120GB-on.

Egyébként az intelhiszti elején valóban az volt, hogy Linuxra már megvan a kernelfrissítés, a Win még szuttyog, de pont fordítva volt. Halkan tenném hozzá, hogy az apparátus mérete okán az így logikus.

Azt se nagyon értem, miért csak egy-egy kernelverziót sorolnak fel különböző disztrócsaládoknál, amikor a javítást kiadják a még működő kernelekre, nem csak az adott disztró főkernelére. Szerintem

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés