- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Gurulunk, WAZE?!
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
King Unique #57560 üzenetére
Na meg egy 18.2 —► 18.3 upgrade után külön kell feltelepíteni, mert a Mint felemás és hiányos frissítési folyamata magától ezt sem rakja fel...
Megvan, ez az, amit említesz. Ezen valóban átugrottam, de én nem nagyon érzem ezt hiányosságnak, szerintem ez normális, ami nem normális az az, amikor egy új verzióból kimaradnak alapprogramok. Ilyenre is volt számtalan példa, először az Ubuntu kezdte, de már a Mint-nél is találkoztam ilyennel. Logikus lenne, ha ilyenkor verzió frissítéskor meg leszedné az addig fenn lévő default programot? Valószínű, hogy ezekre nem terjed ki egy verzió frissítés, de más disztróktól most nem tudok felidézni példákat.
Amúgy én a friss telepítést szeretem, mert egy nagyon belakott rendszerre x idő alatt felrakok annyi mindent, az új rendszernél meg pillanatok alatt felrakom a megszokott és szükségesnek tartott csomagokat.
Most is így jártam, bár ilyet még nem hallottam, hogy GRUB-ot nem bír létrehozni egy disztró, de három se és egyszerűen boot után sokáig csak black screen van, majd percek múlva jön fel a GRUB. Még jó, hogy nem kezdtem el szétszedni a gépet, csak a pár napja berakott memóriákat cseréltem vissza, de ugyanaz. Végül egyik disztró hajlandó volt megcsinálni a GRUB-ot, de csak úgy, mint ha nem lenne rajta kívül egyetlen disztró sem az SSD-n. Na ez így is lett 2 perc múlva.
Most egyedül élvezkedik a friss Mint 18.3 Cinnamon az Intel 120GB-on.
Egyébként az intelhiszti elején valóban az volt, hogy Linuxra már megvan a kernelfrissítés, a Win még szuttyog, de pont fordítva volt. Halkan tenném hozzá, hogy az apparátus mérete okán az így logikus.
Azt se nagyon értem, miért csak egy-egy kernelverziót sorolnak fel különböző disztrócsaládoknál, amikor a javítást kiadják a még működő kernelekre, nem csak az adott disztró főkernelére. Szerintem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged