- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Őskoczka
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Raynes
tag
válasz
ubyegon2 #44283 üzenetére
Jajj, még mindig ezen az Archon és két héten lovagolsz. Egyrészt van az már 3-4 hete is, hogy újra feltettem, meg Archot nem csak most használok, használtam rövidebb időket előtte is, plusz mindig is szimpatizáltam vele, és jó véleménnyel voltam róla, jó ideje a legjobb disztrónak tartom haladóbbak részére. A verziók frissességére meg már Windows alatt is mindig figyeltem, annyi, hogy ezt Linux alatt még fontosabbnak tartom.
Persze volt egy pillanat, mikor szidtam az Archot, mikor nem ment a telepítése LUKS LVM-mel, de akkor csak düh beszélt belőlem. Aztán kéklufi-cethal segített privátban, és onnan nem volt gond. Igaz az US-kiosztásos, magyar ékezetes jelszavas, btrfs-ses LUKS LVM-mel most is szoptam akkorát, hogy csak úgy cuppogtam, majdnem ki is vágtam mérgemben a gépet az ablakon, valami 6 órát kínlódtam vele, nem akarta bekérni, majd elfogadni a LUKS jelszót bootkor, de végül meglett, igaz a mkinitcpiósok meg a hooksosok női felmenőjét még azóta is negatív konstellációban emlegetem egy ősi mesterséggel karöltve
Tényleg nagyon baba, hogy minden mindig friss benne, és nem kell LTS meg nem LTS szarakodással foglalkozni, meg disztróupgrade miatt újratelepítgetni. De hogy örülj, írok az Arch hátrányairól is. Nem minden szoftver található meg a csomagok között, néha az AUR-ban sem, olyanok adott esetben, amelyek pl. az Ubuntu vonalra elérhetők csomagként, ha nem is az alap tárolóban, hanem PPA-ban. Az sem tetszik, hogy az AUR i686 only, nuku x64, meg az sem tetszik, hogy az i686-os kernel non PAE. A PAE nem csak 4+ GB RAM-nál jönne jól, de az NX használatával biztonságot is jelentene a címtérvédelemmel, persze az AUR-ból ezt is fel lehet passzintani, de szerintem az alap tárolóban is benne kéne lennie. Az Arch úgyis modern disztró, nem hiszem, hogy sokan használnák PAE-t nem támogató gépen. Nem komázom továbbá, hogy az AUR-ban a pkgbuild csak fakerootal megy, igazi roottal nem. Tudom, hogy ez biztonsági szempontból van így, de ne akarjanak már mindenáron engem saját magamtól megvédeni.
Egyébként meg a gentooba is belekezdenék, de annyi időm nincs. Pedig gentoosként lehetne a sok divatlinuxost magas lóról leosztani
-
Lathronos
őstag
válasz
ubyegon2 #44283 üzenetére
"OK, de két hét alatt így átváltozni?"
Ez olyan mint az iOS és android harc. Mindkettőben lehet találni pro és kontra érveket egyaránt, amit aztán a két tábor felnagyít és már kész is a virtuális FTC-Újpest háború.
Én is voltam katona annak idején a kötelező egy éven túl még plusz 3 év hivatásos hadállományban(ebből 1 év határőrség), de a fegyver szerencsére csak zavaró plusz teher volt. Ezt a támadó célt szolgáló eszköz kijelentést nem értem, de ne is menjünk bele. A veszély elhárítás ha arra gondolsz inkább ön és közvédelem kategória szerintem, a támadás már inkább agresszív erődemonstrációnak minősül. Semmi rosszat nem akarok ezen kijelentésemmel, csak megosztottam az én szemléletemet.
Az offot ezzel be is fejeztem, mielőtt valamely moderátor alaposan helyrerak, hogy szétoffolom a topikot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Autós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Videós, mozgóképes topik
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- SkyShowtime
- Asztalos klub
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- Bittorrent topik
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest