Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• zserrbo

aktív tag

válasz N0zer0 #42912 üzenetére

Köszi a választ és inf3rno-nak is. A 2TB-oswinyó egy új NAS/HTPC gépben van (egy friss Asrock N3150 alaplappal). A titkosítással nem variálnám meg a dolgokat, nem érzem annyira szükségét és nem is foglalkoztam még vele. Megy mellé majd egy 750gb-os laptop winyó backupnak szerintem.
    GPT partícós tábla van már, azt megoldottam, hogy UEFI-ben induljon a telepítő is. Akkor megy az 50gb rendszernek. A Swap partíció kapcsán, mintha nem engedte volna az ubuntu server, hogy tovább menjek a partícionálás során, ha nincs külön swap, de lehet tévedek. Majd kipróbálom.

AZ LVM-re amit írsz azt nem értem. Ha a szabad helyekkel játszom, akkor is lehet adatvesztés csökkentéskor?
    Ha a Gparted-dal vagy mással működik a resize akár OS alól, akár live media-val adatvesztés nélkül, akkor nekem jók a fix partíciók is. NTFS alatt megszoktam, ha megváltoztak a szokásaim és kinőttem az egyik partíciót, akkor lecsíptem a másikból. Lehet hagyhatnám az egészet egyben, de nem gyorsít valamit, ha több partíció van, mint egy nagy? Valahol olvastam erről..
    Nálam win alatt is van az OS, swap, játékok, filmek, egyéb, DEV (tudom szar helyen van a winyó végén). Igaz most költöztetem majd ssd-re, ami kell. a többi megy a 2tb-osra.
    A 2TB-oson eddig amire gondoltam összefoglalva: 50gb rendszer, 4gb swap, kb 50-100gb home, a /var nem tudom mennyire foglalja a helyet, mert külön szervezném a tomcat webapps miatt, meg biztos más miatt is jó. A maradékra filmek, telepítők mennének, esetleg pár giga egyéb. Ha azt mondjátok tök mind1 egyben vagy külön akkor egyben hagyom a végét.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés