Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• z123456789

addikt

válasz Vladi #33295 üzenetére

Feltettem ott is a kérdést megint, kaptam is rá választ. Este tudom csak kipróbálni.

Elolvastam az összefoglalót, indulhat a mélyülés, most ott tartok, hogy kedvem lenne egy Linux-ot telepíteni a Windows mellé. :)

A médialejátszó (továbbiakban ML) hálózaton kapcsolódik egy Asus RT N15U routerbe, tomato FW-vel.
    Egy samba megosztás segítségével látom a Windows-ban ,Total Commander hálózatok alatt.
    Egy belső HDD van benn, erre/erről szeretnék másolni/törölni NASra/ról.
    Automount-ot nem tudom hogy van-e?

Az egész ötletem onnan jött, hogy egy ismerősömnek RT N18U routerére húztam egy tomato-t. Az illető a router USB-jén keresztül töltöget. Egy ugyan ilyen médialejátszó van a router-re kötve. Az ő router-ének tomato FW-jében van cifs beállítási lehetőség. Az enyémben nincs. Ezzel a cifs menüponttal be tudtam neki állítani a ML láthatóságát MC alatt. Ott pedig elindítom a másolást, ctrl A, aztán D gomb, és másol háttérben, ki tudom kapcsolni a PC-t. A router HDD-je és ML HDD-je között lezajlik a másolás szépen csendben.

Ezt szeretném én is elérni, és gondoltam hogy nekem nincs CIFS menüpontom, de nem is a router HDD-je és ML HDD-je közt akarok dolgozni, hanem a NAS HDD-je és ML HDD-je közt. És mivel a NAS-ra is tudok ssh-n kapcsolódni, biztos voltam benne hogy megoldható. :)

SSH-n belépek, és nem tudom mit jelent root-ra váltani, de vagy úgy jelentkezem be hogy login as: root, majd jelszó, vagy úgy ahogy a NAS webes felületén, login as: admin, majd jelszó. SSH-n semmiféle segédprogramot nem használok. Nem is szoktam "arra" járni, csak most hogy felmerült ez a kérdés. Mit lehet feltelepíteni? :F Nem tudom.

Ezt a parancsot gondolom úgy futtassam le hogy be van a ML kapcsolva ugye? Vagy ez most csak egy ellenőrzés lesz?
    Amúgy tessék. (De most melóhelyen vagyok, és nem is tudnám bekapcsolni a ML-t. )

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés