Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• BigManus

addikt

válasz Shatterstar #14829 üzenetére

Szia!

"hogyha átváltok win7-ről linuxra (legyen szó akármelyik disztróról) akkor mennyiben kell alkalmazkodnom az új rendszerhez?"

Teljes mértékben!
    El kell felejteni a Windows-os beidegződéseket. Ha kitartó vagy és nem adj uram de azonnal típus, akkior egy nagyon jó oprációs rendszert kaphatsz cserébe.

"google chrome,nero,skype,de fogalmam sincs hogy ezek a közkedvelt programok meg vannak-e írva erre a rendszerre."

Chrome, Skype van, Nero alapból nincs, viszont feltehető a Linuxos verzió, de van más, véleményem szerint jó alternatíva, ráadásul alapból. K3B vagy Brasero.

"Mi a helyzet az online játékokkal?"

Flash alapúakra gondolsz szerintem... Ha fel teszed a Flash Playert ( elvileg frissítéskor települ de distro függő ) akkor ugyanúgy lehet játszani mint Windows alól.

Itt is segítőkészek az emberek, csak tudni kell jól kérdezni, de a distród hivatalos fórumán is segítenek.
    Ha elakadnál, gyere bátran.
    Üdv a csapatban ;)

CPT.Pirk gyorsabb volt :)

• CPT.Pirk

Jómunkásember

válasz Shatterstar #14829 üzenetére

T60 és T400 thinkpeden eddig minden disztróval úgy volt, hogy felraktam, és tökéletesen ment minden, semmit nem kellett hozzá buzerálni. Felrakod, működik. :K

Chrome és Skype van minden disztróra, de nero nincs, viszont jobbnál jobb cd író progik vannak alapból a disztrókban. KDE-n pl. K3B, Gnome alatt Brassero, csak hogy kiemeljek kettőt.

A böngészés, Yt, zenehallgatás pont ugyanúgy megy, mint máshol. Esetleg a flash playert kell külön telepíteni a csomagkezelőben, de van olyan disztró, ahol a böngészővel együtt az is felkerül.

Azt tudom mondani, hogy fogj egy neked tetsző disztrót, indítsd el "live" módban, ott ki tudod próbálni a gépeden annak buzerálása nélkül. Ha tetszik, telepítheted.

szerk: T61 azt hiszem Core2Duo alapú, arra már mehet egy Charka Linux. Én ezt szoktam javasolni a felhasználóbarátsága és az Arch Wiki miatt.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés