- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X Cinebench R23 & R24 Benchmarkokban mérve
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Krisztianby: Íróasztal STAUNING 80x160 jobb mint gondoltam.
- Klaus Duran: Youtube AI szinkron
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
urandom0 #77073 üzenetére
És mások is akik segítettek.
Nemrég kérdeztem egy-egy kisebb fájl, vagy mappa titkosítása ügyében.
Minden javaslatot kipróbáltam, kivéve ami csak terminálból megy.
Sajnos egyik se jó, nem éleszerűek, ugyanannyira bonyolult, vagy inkább nem pár kattintás mint az általam eddig használt VeraCrypt konténer.
Több tipp ilyen megoldásokra épül, Kde vault és hasonlók.
de én nem akarom konténerbe gyűjteni a pár darab fájlt, 2-3 mappát ami szerteszét van a lemezeken.
Ugyanott lennék mint a Verával.
A fájltömörítők sem jók, abból a szempontból jó hogy pár kattintás, password beírása és kész a jelszavas zip.
De az eredetit otthagyja a könyvtárba. Vagyis minden ilyen után törölni kellene az eredeti fájlt, mappát.
A gpg, hát az nekem ágyúval verébre, kulcspár generálás meg még nem is tudom mik, de a legnagyobb hibája hogy az is otthagyja az eredeti fájlt és mellé hozza létre a titkosítottat. megint csak törölgetni kell utána.
Ez elmondva talán nevetséges de napi használatba meg nem életszerű, elfelejti a ember törölni az eredetit, akkor meg pont semmit nem ér az egész procedúra.
Olyat keresek mint Winen, egy nyúlfarknyi program, telepítése után kér egy jelszót.
Ezután ha bármilyen fájlon jobbklikk, megjelenik a jobbklikkes menübe hogy tikosítás, katt, bekéri a programnak megadott jelszót, enter és kész. A fájl titkosított.
Kinyitása,fájlon kétkatt, érzékeli hogy az titkosított, feldobja a jelszókéró ablakot, beír, enter.
Visszafejtette.
A fájl fejlécébe tesz valamit és megváltoztatja a fájlt, nem tudom hogyan de működik.
Az is biztos hogy nem 256 bites titkosítást csinál de nekem arra teljesen jó volt évekig hogy pár fájlt elrejtsek avatatlan szemek elől.
Maradok a Vera mellett akkor, az se túl gördülékeny de megszoktam, bár jó lenne valami faék egyszerű.
Vagy a gpg-t rá lehet venni hogy törölje az erdeti fájlt, akkor teljesen jó lenne nekem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Milyen okostelefont vegyek?
- World of Tanks - MMO
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xbox Series X|S
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Subaru topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen routert?
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - Újszerű, Karcmentes,256GB
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Apple iPhone 13 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest