Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux kezdőknek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#65335) Frawly válasza lev258 (#65332) üzenetére


Frawly
veterán

Kernelt azt lehet frissíteni, de akkor előbb szedje le az AMD zárt drivert először. Majd miután kernelt frissített (pl. ukuu-ból), utána már a friss kernelen futva telepítse a LEGÚJABB zárt AMD drivert.

De jó lenne tudni azt is, hogy konkrétan milyen GPU-ról van szó.

Abban viszont most kivételesen egyetértek veled, hogy nem jó ötlet felgányolni ilyen yurigagarin vagy ki a tököm ez féle random embernek a csomagját. Hiába AUR-os, már Archra sem biztos, hogy feltennék ilyet (ez nálam virágnyelven azt jelenti, hogy tuti nem tennék), de Ubuntura már végképp gáz ilyet rátukmálni, az egész más disztróvonal, más frissítési mechanizmust használ (kiadás alapú), más csomagkezelő, más csomagnevek, stb.. Ez tényleg olyan szintű gányolás, amit nem javallott megejteni, mert ha még működik is rövid távon és nem lesz belőle azonnal baj, később hosszabb távon garantáltan csak a szívás lesz vele.

Mondjuk az is igaz, hogy az ő use-case-e elég speciális, mert 6 kártyát használ egyszerre. Ebben az esetben meg azt tanácsolnám, hogy lehetőleg dobja az Ubuntut, és tegyen fel helyette Manjarót, akkor ez az AUR-os csomag is könnyebben felmegy.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux kezdőknek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.