- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Argos: Szeretem az ecetfát
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
urandom0 #181 üzenetére
Mondtam mar, hogy kerdezd meg oket. Nemigen ertem egyebkent ezt a fajta bizalmatlansagot a Debian fele, mikor vakon bizol a Flathubban, pedig ott nincs biztonsagi ellenorzes, raadasul a Debian repository-k 1st party, a Flathub meg akarmilyen disztribucion 3rd party - teljesen mellekes, hogy Te mit gondolsz rola. Code review eseten egyebkent sokat lehet optimalizalni a folyamaton, plane, hogy a csomagok egy resze alig 1-2 KB terjedelmu, egy bevizsgalt csomag eseten meg utana eleg a diff-eket megnezni.
-
válasz
urandom0 #181 üzenetére
Viszont a gyakorlatban alig van olyan ember, aki csak a repó által biztosított csomagokat használja. Ha valaki töltött le valaha az életben egy Gnome kiterjesztést, egy KDE témát, egy akármilyen .sh fájlt, egy scriptet a Gimphez, bármilyen Python vagy NodeJS modult... akkor ő már eleve veszélynek tette ki magát. De akár egy szimpla böngésző-kiegészítő is lehet veszélyes.
Gnome kiterjesztések böngésző kiegészítőjét felraktam Firefoxra, aztán rájöttem, hogy talán mégse kéne. Végül szerencsére Debianon meg is találtam a szükséges Gnome kiterjesztéseket, benne vannak a Bookworm repójában. Szuper. Ennek ellenére kénytelen vagyok külső szoftvereket használni (igen, kénytelen). Lemezképek kiírásához nekem a Balena ETCHER vált be a legjobban, ezt a gyártó honlapjáról lehet csak letölteni. Az Epson fotószkenneremnek szintén nincs közösségi Linuxos drivere, egyedül az Epson honlapjáról letölthető csomagokkal képes működni. Lemezsebesség mérésére a KdiskMarkot Githubról lehet letölteni (AppImage). Videókártya benchmarkhoz a Superposition az Unigine honlapjáról tölthető le.
-
totron
addikt
válasz
urandom0 #181 üzenetére
De azt melyik sorom üzente számodra valaha is, hogy ilyen fajta lennék? Hogy az csipegetem ki a világ történései közül ami nekem tetszik? A tényállás az, hogy ettől pont hülyét kapok és nem egy 'önsorsrontásom' volt már, ami ennek kiváló tanúbizonysága. Talán nem ártana egy személyes sörözés, mert így, nem semennyire ismerve egymást túl sok a fölös félremenés.
Neked is leírom, hogy magamra gondoltam, nem vagyok már topon fogalmazásilag, ne Rowon félreértelmezését vidd tovább, köszönöm.
Mindezek ellenére nem haszontalan, hogy körbejáródik a flatpak/egyéb csomagz témaköre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkCentre M910q Mini PC / i7 7gen/8GB RAM/240GB M2 SSD/12 hónap jótállással
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- RÉSZLETRE , Bankmentes , kamatmentes Asus Rog Zephyrus G16
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest