- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Gurulunk, WAZE?!
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
"Totál tudatlan vagyok ehhez, csak el tudom képzelni, hogy mekkora cumi ez a fejlesztőknek.": semekkora. a disztró kiadásának korai állapotában fixálják, hogy alapvető libek melyik verzióban fagynak be, és utána mindenki ahhoz igazodik. Mint ahogy rögzítik, hogy a kiadás melyik kernel főverzión alapul, és kész.
pont ezzel csökken az app fejlesztők dolga, mert nem kell találgatni, hogy mihez igazodjanak.
-
urandom0
senior tag
Milyen egy biztonsági ellenőrzés egyébként?
Hát ez az, pont erre várom én is a választ tőletek
Leírjátok, hogy vannak-e biztonsági tesztek a Debian csomagokon, de azt nem, hogy mit értetek biztonsági teszt alatt, vagy hogy mit kellene vizsgálnia, vagy mi lenne a célja pontosan az ilyen teszteknek...?Én amit tudtam, leírtam: Vannak automatizált tesztek, amik bizonyos patterneket (SQL injection, XSS, stb.) illetve megtalálnak backdoorokat, malware-eket.
Ezek azok a területek, amiket automatizált tesztekkel viszonylag könnyen le lehet fedni.
Ami ezeken túl van, pl. az, hogy egy alkalmazás mennyire kezeli biztonságosan a sessionöket, vagy hogy milyen fájlokat ér el futás közben, milyen hálózati forgalmat generál, stb., azokat úgy lehet tesztelni, hogy az ember tesztkörnyezetet állít fel, és tesztesetek vizsgál.
De egyrészt ez nem a maintainerek munkája, hanem a szoftverfejlesztőé (van olyan fejlesztési módszer, ahol először a tesztet írják meg, és utána írják meg a programkódot, aminek meg kell felelnie a teszteken), másrészt ez borzasztóan sok energiát igényelne. Ilyeneket biztosan nem csinál senki sem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Keresem : Lenovo Legion 5 16IRX9 83DG0037HV
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TURBO RTX 3090 24GB GDDR6X videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest