- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Argos: Szeretem az ecetfát
Új hozzászólás Aktív témák
-
urandom0
senior tag
Miért választod a flatpaket, miért nem választod mondjuk az rpm-et?
Mert a flatpakot oda tudom adni az Archosnak, a Debianosnak, az Ubuntusnak, a Fedorásnak, az OpenSuses-nak, és működni fog.
Én értem, hogy a fejlesztőnek problémás, hogy melyik csomagformátumot választja, de akkor azt a problémát kell megoldani, nem flatpaket meg snapet fejleszteni helyette.
A probléma megoldása maga a flatpak és a snap
egyébként csomagolj rpm-be, debianra van rpm->deb konverter, tehát fel lehet rakni rpm-et debianra. gyakorlatilag ha aktuális fedorara fejlesztenél, lefednéd vele a számba vehető disztrók 95%-át flatpak nélkül.
Na látod, pont erről beszélek. Csomagoljam be rpm-be, a Debianos konvertálja át magának deb-re, és tesztelje is, ha már úgyis ott van. Vagy konvertáljam át én, és teszteljem le én? Oké, megteszem, de akkor már kétszer annyi munkát végzek, mint ha feldobtam volna Flathubra.
Egyébként az átkonvertálás egyáltalán nem ilyen egyszerű. Ha én megcsinálom a csomagot mondjuk Ubuntura, és ez van a debian/control fájlban:
Depends: efibootmgr (>= 17), python3 (>= 3.9), libgtk-3-dev (>= 3.24)És ha ezt a csomagot egy Debianosnak odaadom, akkor a Debianosnál azért nem fog települni, mert efibootmgr-ből nála csak 16-os van, az OpenSusesnál azért nem fog futni, mert nála a libgtk-3-dev helyett libgtk3-devel van, az Archosnál meg azért nem, mert nála meg csak AUR-ban van efibootmgr (ott is csak forráskódban).
Nem hülyeségből találták ám ki a flatpakot meg a snapot, ha ez ilyen könnyen menne, mint ahogy állítod, akkor nem találták volna ki.és a többi verzióban? Legyen fent az org.gnome.Platform csomagból több az user gépén, mert a te cuccod a 47-esre dependál, a másik cucca a 48-asra?
Igen.
És ha a válaszod igen, ezt miért nem tudod megcsinálni debiánon? Egyszerűbb neked felrakni a flatpaket, ahelyett, hogy megnéznéd a helyes megoldást, és rákényszeríteni a leendő felhasználóidat, hogy szemeteljék tele a gépüket flatpakkel, miattad? Akkor nem kell a programod.
Mert ha megcsinálom Debianon, akkor az még nem lesz megcsinálva Fedorán, Archon, OpenSusén, satöbbin. Esetleg azt csinálhatom, hogy deb-be csomagolok, és belerakok minden libet, amire szükségem van (vagy eleve statikusan fordítom le a programom), és azt konvertálgatom át rpm-be, tar.gz-be, stb. És akkor gyakorlatilag feltaláltam az appimage-et
Side note: a flatpak nagyon minimálisat szemetel. Magának a flatpaknak csak néhány függősége van, többségében olyanok, amik úgyis fent vannak a gépen (libc6, libsystemd0, stb.), és maguk a flatpak appok is összvissz 2 könyvtába pakolják a dolgaikat. Én örülök neki, hogy a rendszer és az appok két teljesen más rétegben vannak.Szerencsére dönthetsz úgy, hogy nem kell a programom, ez teljesen elfogadható. Vagy oda is adhatom a forrást, és lefordítod magadnak. De akkor neked kell gondoskodnod, hogy a program megfelelően fusson a disztródon, neked kell beszerezned a függőségeket hogy egyáltalán leforduljon, stb. De nyilván az átlagos végfelhasználóktól ezt nem várhatom el.
tehát NEM IGAZ, hogy minden disztróra foglalkoznod kell a lib apijával, azzal kell esetleg foglalkoznod, hogy van-e megfelelő verziószámú lib a disztróban
Igen, erre próbáltam utalni én is a libadwaitás példámmal.
akkor én tuttira a harmadikat választanám. Pláne, hogy nem kellene túl sok disztróra megtanulni, elég lenne csak az, ami az üzleti világban elterjedt.
Oké, de nem lehet mindenki ilyen született talentum, mint te. Én azt értem, hogy ha te csomagolsz be egy programot, az a program el fog futni DOS 6.22-tól kezdve a Haikun keresztül a NetBSD-ig bezárólag mindenen, még tamagochin is. De sajnos vannak nálad gyengébb képességűek is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elden Ring
- Motoros topic
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- BestBuy topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Xbox Series X|S
- SörcsaPH!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Teljesen az AI-ra fókuszál az új AMD Instinct sorozat
- A Microsoft átépítette a ROG Ally-t
- További aktív témák...
- új, bontatlan, iPhone 16E gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Üzletből, garanciával, Macbook Pro Retina 16" 2019, Gray i9 64GB RAM 1TB SSD Radeon Pro 5500M
- Üzletből, garanciával, Macbook Pro Retina 16" 2019, Gray i9 64GB RAM 2TB SSD Radeon Pro 5600M 8GB
- MacBook Pro 14" M1 MAX - 32GB / 1TB (2021) - 1 év garancia
- MSI RTX 4070 SUPER 12GB GAMING X SLIM WHITE - 20 hónap garancia
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ASUS TUF Gaming F16 FX607JV-QT212 Notebook
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged