- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 5 – Edények és konyhai eszközök
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- pusszycat: JEYI - okos, színes, interaktív, ssd külső ház.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BonFire
veterán
„de a probléma továbbra is az, hogy mondjuk a 17:29 nem olyan távolságra van a 18:20-tól, mint amekkora távolságra van a 20:05-től a 20:20.”
Komolyan mondom, nem értem. (Nem kötekedésből, de tényleg!) Most direkt a kedvedért lementettem a képet, beraktam Illustratorba, és rajzoltam rá egy négyzetet, ami vonaltól-vonalig ér. Ezt a négyzetet lemásoltam és ráillesztettem az általad említett mezőkre, és láss csodát: tökéletesen illeszkedik. Hogy úgy mondjam, pixelpontosan ugyanolyan távolságra vannak egymástól a beosztások.
-
BonFire
veterán
„Akkor a grafikon miért nem egyenest ábrázol?
17: 29 - 18:20 = 51 perc
18:20 - 18:59 = 39 perc
18:59 - 19:16 = 17 perc
19:16 - 20:05 = 49 perc
20:05 - 20:20 = 15 perc
20:20 - 20:36 = 16 perc
20:36 - 20:49 = 13 perc”Bocs, de szerintem nem értjük egymást. Mivel mind a függőleges, mint a vízszintes beosztás egyenletes, a grafikon csak abban az esetben lehetne egyenes, ha a benne szereplő változók is egyformák lennének. Például mindenütt ugyanannyi percet ábrázolnának.
-
törölt tag
A 13.2-es OpenSuSE most érkezett meg, és benne van a LibreOffice 4.3.2.2
-
-
kispx
addikt
Oprendszer verziószámát is add meg. Meg azt is, hogy 32 vagy 63 bites.
Win 8.1 alatt megy. A képen látható sorban szövegesen sem tudod átírni?
OpenSUSE alatt ennyire el van cseszve? Pedig annak van vállalati verziója, amit értelemszerűen vállalatoknál használnak. Azt hittem ilyen esetekben jobban tesztelnek. Mondjuk én is gyorsan továbbálltam az OpenSUSE-től.
-
kispx
addikt
Persze, hogy feature
Visszaolvastam egy kicsit, mert write.-only voltam. Ha erre gondolsz, akkor szerintem jelentsd.
Most Win van a kéznél.
Nálam diagram kijelölése nélkül
Diagram kijelölésekor
Mikor leveszem a kijelölést visszaáll az eredeti pozíciójába -
kispx
addikt
Mivel csak bugok (rendellenes működés) kerültek javításra, ezért semmi látható nincs rajta. (kivéve, ha grafikai bugról van szó)
=========================
Ezt most olvastam:
Az Office Open XML dokumentumformátum inkompatibilitásai és ellentmondásai által okozott nehézségek a nyílt forrás számára -
swoody
senior tag
Sajnos nekem se nagyon akar sikerülni, hiába egyesítem mert van olyan táblázat ami nem is egybe van de akkor se akar sikerülni a teljes oszlopra kiható szélesség változás megoldása. :\
Az lett volna a cél, hogy calc-ba berakom csak mivel teljesen elvannak csúszva az oszlopok ezért calcba is össze vissza rakja, ha párat szépen megcsinálok úgy hogy a méretek ugyan azok, akkor szépen betudom őket illeszteni a táblázatkezelőbe.
Köszi szépen azért a segítséget.
-
-
-
-
Nem írtad, hogy csak pozitív avagy negatív számok is lehetnek. Ha csak pozitív, akkor (ha A1 cellában van a szám és ez most legyen 1,12345) akkor
=INT(A1) -> ez adja vissza az egész részt, ami 1 lesz
=A1-INT(A1) -> ez adja vissza a tizedes részt, ami 0,12345 leszAz INT függvény negatív előjel esetén már nem jól működik, mert az =INT(-1,12345) esetén -2-t ad eredményül. Ha negatív számok is vannak, akkor az INT helyett a KEREK.LE függvényt használd.
-
De lehet, de gondolom az X verziók jobbak, biztonságosabbak, stb. Nagy részük Dropboxban van, jelszóvédett fájlként, ezért sem mindegy. Ráadásul lényegesen kisebb helyet foglalnak ha X formátumban mentem el.
A másik nagy gond, hogy rengeteg anyagot kapunk külföldi partnereinktől és sok esetben a LO nem boldogul az MS Office anyagokkal. Windows-on gyorsabb is. Lehet, hogy inkább összesóherkodjuk valamennyi gépre, vagy megnézzük a bérleti konstrukciót.
Őszintén szólva nem bízom a LO-ban. Nem győzök menteni, hogy ha valami nem sikerül, legyen honnan előszedni egy ép példányt...
Ja, és a Dropbox app (iPhone) nem nyitja meg a LO saját formátumát, tehát ez sem járható út.
Nem akarom leszólni, hiszen ingyenes, nagyon jó kis program, örülök, hogy egyáltalán van. Csak jó lenne, ha még jobb lenne...
-
kispx
addikt
Onnan
Telepítésnél semmit sem kérdett, hogy milyen összetevőkkel szeretnéd installálni?
Szerk.: Naná, hogy nem mivel külön adják a nyelvi fájlokat.Amit adtál a linket. A letöltéseknél a második opció:
Lefordított felhasználói felület
2.6 MB (Torrent, Információ)Csomagold ki, a megfelelő .deb csomagokat rakd fel.
-
A szoftverközpontban a 4.0.4-es is ott van. Előtte a régit le kell takarítani, pl így terminálban az alábbi parancsokat add ki ehhez.
sudo apt-get remove --purge libreoffice*
sudo apt-get clean
sudo apt-get autoremoveA jelenleg legújabb (4.1.3) LO-t 12.04 alatt nem lehet szoftverközpontból felpakolni (legalábbis anno nem lehetett, amikor a 4.13 megjelent). Szoftverforrást hozzáadva fel lehet pakoltatni autimatikusan is a legújabbat, de ott meg az volt a gebasz(még1x hangsúlyoznám, hogy amikor megjelent a 4.1.3), hogy angol verzió települ, de nem jött hozzá sehonnan magyar nyelvi fájl és manuálisan sem lehetett telepíteni a nyelvi fájlt/súgot. (Látszólag simán feltelepült, de mégsem lett magyar az LO)
Ha gondolod ettől függetlenül kipróbálhatod, hátha azóta javították ezt a bugot avagy nálad elő sem jönne, stb.
Szóval a korábban/fentebb leírt takarítást ez előtt is meg kell tenned, majd így folytasdsudo add-apt-repository ppa:libreoffice/ppa
sudo apt-get update
sudo apt-get install libreofficeA 3. lehetőség (ami 100% működik és valóban minden szuperál) az a manuális módszer, azaz letöltöd a megfelelő verziót, nyelvi fájlt, súgót és magad telepíted fel(a legfentibb takarítást ez előtt is el kell végezni), ami alapvetően annyiból áll, hogy kitömöríted egyenként a fájlokat(jobb egér / kibontás ide), így a tömörített állománnyal azonos néven jönnek létre mappák, amelyek mindegyikében lesz egy DEBS mappa. Ezekbe a mappákba kell belépni és kiadni a sudo dpkg -i *.deb parancsot.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple MacBook
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mégis marad a Windows 10 ingyenes frissítése
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- sziku69: Szólánc.
- Silent Hill f teszt
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- VGA kibeszélő offtopik
- Milyen notebookot vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Game Pass Ultimate előfizetések 4 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Asus TUF Gaming M3 GEN II gamer egér
- LG UltraGear Gaming Monitorok -30%
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3060, 94% Akkumulátor
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- BESZÁMÍTÁS! 64GB (2x32) Kingston HyperX Renegade 2666MHz DDR4 garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest