- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
-
LOGOUT
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dptrsk
addikt
válasz
Stevenstyle #61643 üzenetére
Szia!
Sajnos ez már nem az első HGW, volt már 3 Cisco és 2 Dlink, mindnél csinálta...
Router akkor jöhetne szóba, ha lenne Bridge mód, de sajnos nincs... -
olasz69
senior tag
válasz
Stevenstyle #61595 üzenetére
Köszönjük a mellékletet,*H* Fórumtárs nevében is -
csab2
veterán
válasz
Stevenstyle #60947 üzenetére
100 %-ig egyetértek veled. Emiatt nagyon várnám, hogy az Apple valóban belépjen a tévék piacára. Erre azonban nagyon kicsi az esély. Sőt gyakorlatilag semmi. Az is baj lenne, hogyha az Apple gyártana tévét az nagyon drága lenne.
-
KEViN007
tag
válasz
Stevenstyle #60955 üzenetére
Ezen is túl vagyok már. Egy tökéletesen működő 320GB-os winyóm van egy 2.0-ás házban és a hiba 100% ugyanaz, mint a 3.0 rackkel, csak a 2.0-ás fiókba alapba nincs DC csatlakozó sem így nem tudtam oda plusz áramot se adni. Kb. mindent végigjártam amit lehett, még kábel cserét is próbáltam.
-
yvsmad
őstag
válasz
Stevenstyle #60957 üzenetére
Már most is az LG LB730 tévét Pana BD-felvevő tunerjéről nézve sokkal szebbek a színek. Látszik, hogy tud ez a panel többet is, mint amit a tévé kihoz belőle.
-
yvsmad
őstag
válasz
Stevenstyle #60955 üzenetére
Indulásnak jó az LG panel is Pana elektronikával, már az is sokat dob a dolgon.
Ha a Pana is belépne az OLED piacra, akkor az LG-nek rögtön dupláznia kellene a kapacitását.
Jó lenne, ha bővülne a piac és ezzel más gyártók is rájönnek, hogy érdemes OLED-et fejleszteni.
Bár a Samu is épp most állt le az OLED-del, azóta görbén látják a világot. -
yvsmad
őstag
válasz
Stevenstyle #60947 üzenetére
A Panának és a Sonyak volt közös OLED fejlesztése, ami sajnos abbamaradt, de állítólag a Pana még nem tett le róla, hogy továbblépjen ebbe az irányba.
-
direwolf
őstag
válasz
Stevenstyle #60933 üzenetére
A mérleg egyik nyelve:
8,5 milliárd dollárt OLED fejlesztésreMérleg másik nyelve:
Webos fejlesztésre ???Értem én hogy az OLED a jövő, de ha nem hajlandóak normális áron csupasz smart nélküli "monitort" gyártani, akkor tegyenek egy megfelelő összeget a kérdőjelek helyére is.
-
norrberth
addikt
válasz
Stevenstyle #60933 üzenetére
Hát te hova gondolsz! akkor nem lenne mit fejleszteni
Szerintem jóval előrébb tartunk mint amit adagolnak a népnek, 2 féle technológia létezik, amiről beszélünk, és amiről nem. Másik dolog szándékosan csinálják ezt, a neve Tervezett elavulás [link] [link] ezért hulladék manapság már szinte minden.
De hát a gyáraknak nem ez éri meg?!
-
fecosrac
tag
válasz
Stevenstyle #60592 üzenetére
facebook, youtube, skype és hasonlók miatt gondoltam hogy hasznos lehet a wifi billentyűzet.
Ezeket ti nem használjátok, vagy egyesével kattintgattok a betűkre a távirányítóval? -
Shingen
addikt
válasz
Stevenstyle #60592 üzenetére
súlyos ezreket kiadj egy billentőért amiből aztán, ha úgy akarnád használni mint egy asztali gépet vagy notebook-ot csak hajtépés lenne a vége.
Támogatom.
Én megszívtam azóta is a polcon hever, mert egy nagy 0 a Tv böngészője, főleg a telo után..... -
Beni2360
félisten
válasz
Stevenstyle #60577 üzenetére
kedves gazda!
Shingen: Azért azt tegyük hozzá, hogy a megvásárolható külső HDD-k zöme nagyon design-os külső keretbe rakott HDD-k. Ha elszáll a keretben az elektronika és nem viszi magával a HDD-t csak ki kell szedni belőle és venni neki egy sima USB-s keretet.
Evvel mi a baj ? igaz csak USB 2, én ezt a fajtát vettem, fémházas és kaptam még bőr tokot is adtak hozzá és nem fog elszállni a csatija. -
yvsmad
őstag
válasz
Stevenstyle #60579 üzenetére
Optimális esetben igen. Viszont minél nagyobb a tárkapacitás és azon minél több adat van, a nagy számok törvénye alapján annál nagyobb az esélye az adatok sérülésének. Mondjuk egy 50 GB-s BD ISO film a közepén megszakad sérülés miatt, akkor mind az 50 GB-nek annyi. Vagy ha ezres nagságrendű fénykép 10-20%-a sérül, az sem nagy móka, abból sem lesz már élvezhető kép soha.
-
yvsmad
őstag
válasz
Stevenstyle #60577 üzenetére
Lehet, az eredmény ugyanaz. Az FS-ért is kár egyébként, mert az adatok azzal is sérülnek.
Az egybeépített cuccok integráltságának a mértéke is különböző lehet (spórolás), nem mindenből lehet teljesen elkülöníteni egy komplett HDD-t. -
aram01
nagyúr
válasz
Stevenstyle #60554 üzenetére
2-3 méterről nézzük az 55-öst, karcsú. f@sz voltam hogy ekkorát vettem
-
fecosrac
tag
válasz
Stevenstyle #60520 üzenetére
"Ha a kisebbet veszed az első időszakban az is nagyon jó lesz, aztán 1-2 hónap miután megszoktad és azon fogsz gondolkozni, hogy mégis csak a nagyobbat kellett volna választani."
- Pontosan ettől tartok, igen.)
Köszönöm hogy leírtad a véleményed.
Marad a mérlegelés, hogy rádobjam-e azt a 90k-t vagy sem az 55-ös miatt. -
Beni2360
félisten
válasz
Stevenstyle #60240 üzenetére
Köszi, én magam is hasonló álláspontra jutottam. Igaz 2 órát próbálkozott szegény illető, jobb kifejezést nem találtam, nem tudott mit csinálni. Azt mondta ha nem tud mit kezdeni az LG szer. akkor kicserélik a modemet meg a bokszot. A külső lejátszásával nincs is semmi bajom, sem a saját DVB-C tunerrel. Eddig csak HD redy plazmám volt ott nem jöttek elő a hibák. Pedig az IPTV-t részemre kényelmes felvételi opciók miatt tartottam meg. Még jó, hogy van választani való lehetőségem.
-----------------------------------Pumma: - Beni2360 Érdekes szemléletű szerelőt fogtál ki: Igyál még egy pohárral és fogd a nyuszira?
Tésektől mondjuk nem csoda, addig piszkáld őket, amíg megoldják.
Az lesz habár a szerelő azt mondta ilyen hibát még nem látott.(Hiszi a Piszi aki elhiszi) -
huncutka1029
addikt
válasz
Stevenstyle #59472 üzenetére
szerintem energy4ever kollégának oledre van szüksége.
Kérdés, hogy mit enged meg a pénztárcája.
Ott van kontraszt, és a fekete is fekete!
Majdnem olyan mint a telóján az amoled! -
energy4ever
addikt
válasz
Stevenstyle #59461 üzenetére
Nincsen semmi gond a mostani/emlitett tv-mel. Egyedul annyi, hogy mikor fogom az amoled kijelzos telefonom, majd ranezzek a tv-re, elkepedek, hogy mekkora kulonbseg van koztuk.
Szoval a Led+ips vs LCD-nel is lenne akkora az elteres, hogy latvanyosan szebb a led ips, mint az lcd?
-
Shingen
addikt
válasz
Stevenstyle #59412 üzenetére
Rendben!
-
huncutka1029
addikt
válasz
Stevenstyle #59412 üzenetére
persze, hogy nem bánom, akkor meg sem írtam volna!
-
Tibusz00
tag
válasz
Stevenstyle #59356 üzenetére
Köszönöm a segítségeket, ötleteket mindenkinek!
A tv kábelen van csatlakoztatva. A smart share működött is, de sajna ez már elmúlt!
A mai nyomkodásom eredménye:
- PC-n hálózati beállításokban a médiafolyam engedélyezése után a pc fotók, videók, zene könyvtárak elérhetők, de hiába másol oda bármit csak a windows minták lejátszhatók.
- G2 telefonnal a tv teljesen jól kommunikálAmikor a smart share jól működött akkor a tv-n megjelent 1 LGPC+PC nevű eszköz. Ez most nincs.
Még próbálkozom, és minden ötletet szívesen veszek. -
Beni2360
félisten
válasz
Stevenstyle #59280 üzenetére
Hát egyet értek amit írtál, de én odaírtam, hogy nekem webos van.
Mivel nem nem volt az előző rendszerem pont ezért hívtam fel a figyelmét és nem volt köteles rákattintani a linkre.
Nekem is ez a webos és minden, elméletben 2 hét, gyakorlatban 1 hét napi 3-4 óra ment rá. Nem hétköznapi embereknek való. -
olasz69
senior tag
válasz
Stevenstyle #59280 üzenetére
Én nem kérdeztem,tudom ,hogy képes felskálázásra,de az FHD-m nem hiszem ,illetve tudom ,hogy nem tudja 4K-ra felskálázni,de ezt leellenőrizni nem tudom mert maximum 1080P-t tud a tv-m!
Mivel nem volt csak az LB 730V megjelölve ezért válaszoltam a 4K-ra ezt
(#59263) Thomyyyyy-nak :"Nekem a blu-ray lejátszóm Lg lg-BP740 felskálázza a 4K-ra azFHD-t !
Az FHD-s LB731V-m ezt az oldalát nem ismerem,mert nincs megjelenítőm hozzá,de sanszos,hogy arra tud a tv skálázni amit megjelenít! -
Tibusz00
tag
válasz
Stevenstyle #59141 üzenetére
Igazad van, már töröltem is .
Felületesen olvastam.
Így 1 napos tulajként a következő kérdésem lenne:
Inviteles boxról megy a TV. A box beállításoknál van kimenet beállítás. 1080p 24,25,50 Hz illetve 1080i 24,25,50 Hz. Melyik lenne az ideális?
Próbálgattam, de én nagy különbséget nem láttam. -
nikos21
aktív tag
válasz
Stevenstyle #58919 üzenetére
addig nincs semmi gond amíg tv, film nézés van de ha már egy műholdas adást nézem elő jőn néha és ezt követően már egy sima app nál folyamatosan ki írja.
köszönöm az infót. -
Beni2360
félisten
válasz
Stevenstyle #58910 üzenetére
Köszönöm kielégítő válaszodat.
Az LB730 ami kinézetre és felszerelésre egy jó széria, legalább is nékem.
Csak volna 30 k-val olcsóbb az 55LB 730 reméljük lesz akcióban, mert a 47 kicsi és hiányzik az 50 -es méret.
És úgy látszik egy jól sikerült mert sok helyen eltűnik a kínálatból. -
olasz69
senior tag
válasz
Stevenstyle #58916 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Tisztelt Topikgazda! -
yvsmad
őstag
válasz
Stevenstyle #58893 üzenetére
A gyerekszobában van szeptember óta egy 32H6470, annak a smart távjáról írtam.
A pointer az LB730-nál akkor jön elő, amikor megmozgatom a középső görgőt, ami a Samu távjáról teljesen hiányzik. Szóval mindkettőt ugyanott kell matatni, csak az LG távja több egy görgővel.
Nekem tetszik a Samu felülete is, alsó menüsáv helyett teljes képernyős felülettel.
Az LG-nél engem zavar, hogy a menü kirakása előtt elsötétíti az egész képet és arra teszi ki a menüt. Mellette meg tök sötét a kép, így nem sok értelme van a félig takarásnak, ha a másik fele sem látszik rendesen.
A PIP meg teljesen hiányzik nekem, ami a Samuknál már régóta megvan. Az 1 tuneres PIP csak szoftver kérdés szerintem, nem tudom, hogy ezen miért kell spórolni. -
aram01
nagyúr
válasz
Stevenstyle #58864 üzenetére
ha csak az a file van a mappában nekem újrakezdi, mondjuk mkv-t néztem még csak
-
sznandi77
csendes tag
válasz
Stevenstyle #58857 üzenetére
-
cicur99
tag
válasz
Stevenstyle #58821 üzenetére
Watt25
Itt kicsit olcsóbb. (AN-MR500 Magic Remote) -
TaylorPro
addikt
válasz
Stevenstyle #58688 üzenetére
Az összefoglalóba bele lehetne írni mert visszatérő dolog.
-
ruti
Közösségépítő
válasz
Stevenstyle #58634 üzenetére
...A 671-ből és pár LA-val szerzett tapasztalat alapján szerintem némileg gyengébb a tuner analóg adás esetében gyengébben teljesít mint pl a japánok Tv-iben, de digitális HD adás esetén az eredmény teljesen rendben van.
ehhez kapcsolódóan, illetve yvsmad problémájához:Voltam madarasteszkóban, TV-k előtt elkapott a Samsung-os értékesítő "hostess" srác.
Ok, beszélgessünk, gondoltam - menjünk végig:
Első kérdésem, milyen az adás? Analóg ment minden TV-n --> legszarabb képe minden méretben az LG-é volt. Egymás melletti Samu-LG közül mindig a Samu képe volt a szebb összességében.
Gondoljátok, hogy a Samuk be voltak lőve?
50" környékén nem bírtam annyira hátrahúzódni, h az LG képén ne legyenek kockásak az élek, és persze a fekete ótvar volt.Odaértünk a Samu H6200-hoz, büszkén mondja, h azért szebb, mint a mellette lévő LG (ami LB670 volt) mert ez 200 Hz-es. Kérdezem, mennyi a másik, (mintha nem tudnám, hogy 700). Megnézi, 700 MHz. Hmm. "Na ugye, nem a MHz-től függ, mert az LG által mesterségesen kreált magas értékek, nem valós képfrissítés. Idén már meg sem adják..." - mondja az emberünk.
Odaértünk 2015-höz: UHD-n az analóg szép volt Samun, szebb mint a fHD-n bármelyik. Azt mondja, a Samu "felkonvertálja az adást".
Mi a véleményetek?
Hol lehet ezek után érdemben TV-t tesztelni, ahol nincsenek elfogult üzletkötők?
Ami a szemednek ott és akkor a legbarátibb, megveszed, és kész?
Az tuti olyan típus lesz, ami a fórumon szóba sem kerül potenciális vételként... -
yvsmad
őstag
válasz
Stevenstyle #58640 üzenetére
Azért a boltban a két LG egymás mellett tök más képet mutatott az UF7727 élénk vagy sport állásban volt, az ugyanakkora UF6907 meg kb. normálon, így ránézésre. De az is lehet, hogy a boltosok turbózták fel a drágább modell képét, hogy azt vegye inkább, aki LG-t szeretne.
Így a sikeres beállítás után is, nekem jobban tetszik a Pana tuner képe, mint az LG saját tuneréjé. Bár az is lehet, hogy a Pana felvevőben van még valami áramkör, ami a vett jelet jobbá teszi, kézi beállítások viszont nincsenek benne, hogy pl. telítettebb színeket vagy kontrasztosabb képet adjon a kimenő jel, ez gyárilag ilyen
-
nrbi001
senior tag
válasz
Stevenstyle #58469 üzenetére
Pumma, és neked is köszi!
-
olasz69
senior tag
válasz
Stevenstyle #58472 üzenetére
Bocs akkor én nem olvastam a választ!
Akkor ez volt amit most leírtál,így már teljesen más!
Az 2d-s alapanyag felbontásának fontosságát kihagytad!Köszönöm,hogy itt lehetek!
-
semetka
őstag
válasz
Stevenstyle #58409 üzenetére
Igen a kép szétesését értettem, illetve hangon is hallatszik hogy szakadozik. Kábel hiba kizárva.
-
válasz
Stevenstyle #58451 üzenetére
Igaz
Akkor 49LF630V a kiszemelt. Jól látom, h e felett már csak uhd van? Meg a 65x de az 3d-s, az annyira nem izgat. És nem tartozéka az MR? -
aram01
nagyúr
válasz
Nem lenne rossz, de ha nem lesz az sem baj.
(#58407) Dave567: dehogy értettem, csak sokan leírják. Amikor meg meghallják hogy szól leesik az álluk
-
Beni2360
félisten
válasz
Köszi a segítséget, habár 2-3 hete olvasgatom vissza is az oldalt de hát nem lehet mindent elolvasni.
Progresszív - Interlanced történet meg már ezerszer ki lett tárgyalva-nem kerestem pont rá valószínű igazad van én gondoltam egy próbát megér alapon. Nekem az IPTV beállításoknál fel ajánlja, DIGI boxnál ilyen magas nincs csak pluszban a kapott adás. vannak egyes SD adások is az IPTV-n ami néha bekockásodik de ezek valószínű műholdon keresztül jönnek és ezért van. -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
köszönöm az infót, már amúgy várom, mert néha azért elég bosszantóan lassú...
bár kivárom - mást úgysem tehetek - türelmes ember vagyok, igazából az a bosszantó hogy amikor "késük" a menüpont és tovább szalad amikor például be akarom állítani az elalvás időt...
no olyankor megszoktam fejben említeni a felmenőket
de alapvetően nincsen bajom vele, de azért majd megpróbálom ha megjelenik végre -
aram01
nagyúr
válasz
Stevenstyle #58396 üzenetére
amúgy mennyi az esélye hogy mi megkapjuk a kettőt?
-
huncutka1029
addikt
válasz
Stevenstyle #58396 üzenetére
oksa, nyugodtan, használd belőle amit jónak látsz, a videót sem törlöm, ha valaki működés köben szeretné látni, sztem jó viszonyítási alap.
Jövő héten majd megbeszéljük mit írjak még hozzá neked. (PÜ ben természetesen, nem akarok offolni) -
huncutka1029
addikt
válasz
Stevenstyle #58391 üzenetére
Örülök, hogy veszitek a humort
Ja elég meleg volt, de gondoltam benne hagyom, hogy a tükröződés is látszódjon.
De nem ér röhögni, a magyar "Jabba"-án..
Ha gondolod, 1 HSZ be beemelheted, vagy írd meg PÜ ben milyen specifikációkat szeretnél és megpróbálom megadni.
Őszintén kívánom, hogy az idén ne csesszen ki veletek az LG ahogy az előző években tette, és tényleg upgradelje a WEbOs1-et.
vagy nyomjon le 35-40%-ot az idei modellek árából, hogy aki akarja le tudja emberi áron cserélni.
Mondjuk a "szűz bekapcshoz" képest érezhetően lassúbb lett a bekapcsoláskor, gondolom a sok, alaphelyzetből elállított ficsőr, és szín, fény értékek beolvasása miatt. Viszont így már nincs a pillanatnyi lefagyás a kép megjelenésekor. egye manó, elfogadjuk.Atzt nem mutattam a videón, hogy a hang alapú keresésnél az oldalsávban választható, hogy Youtube-on, vagy weben keressen, de tudja természetesen
-
huncutka1029
addikt
válasz
Stevenstyle #58356 üzenetére
Köszi neked is és mindenkinek a jó kívánságokat.
Kérdezzetek, megpróbálok mindenre választ találni. -
huncutka1029
addikt
válasz
Stevenstyle #58324 üzenetére
Neked is köszi,
Na itt is lennék az első gyors kis összefoglalóval.
Egy képen a jó öreg LW5590-esem, és az új szerzemény.Kicsomagolás:
- a doboz a szokásos nyomtatott karton, elég vékony, vigyázni kell, mert könnyen borul.
Az 55" dobozmérete, ha valakinek később szüksége lenne rá: sz x h x m 15 cm x 133 cm x 83 cm
a csomagban felül a talp, és a tápkábel kapott helyet, a tv hátuljához fogatva a távirányító, és a users
manual, valamint a 2 db 3D szemüveg. mint említettem, a doboz felső részének eltávolítása után a tv
azonnal elkezd borulni, mert az alsó hungarocell is elég keskeny, ezért javaslom, hogy két ember bontsa ki
egy időben. Fekete pont a csomagoló részlegnek!
- A tv gyönyörű, a kijelző az LW-hez képest ugyan fényes, de az LM, és LA sorozathoz viszonyítva sokkal
mattabb. Ez egy piros pont, az összeszerelés hibátlan, nem recseg, nincsenek hézagok, a talp felszerelése egyszerű, és könnyű, ugyanakkor roppant stabil tartást ad. A készülék amúgy 16 kg. Érdemes stabil polcra tenni!Beüzemelés:
Csatlakozók terén nincs nagyon eleresztve a kicsike, azt kell mondjam, kb fele van rajta mint a 4 éves tv-men. De scart az le nem maradhatott egy 4K tvről..
Ami szerintem még butaság, hogy a csatlakozók java része hátra felé néz (LW-nél lefele álltak, sokkal jobban falhoz simult) DE ez csak az én véleményem...Mondjuk aki falra szeretné tenni, annak hosszabb konzol kell...
3 db HDMI csatlakozó van, amiből 2 ARC 4K képes, a 3-ik "mezei" 1.4 szabvány
USB ből szintén 3 db ebből 1darab 3.0-ás. Mindháromról működik a hub, és a timeshift.(erre még visszatérek) A HDD-t és egy USB 3 64GB pent betoltam a tv hátamögé, az USB 2 portról pedig lehoztam a mediafiókba egy Aktív USB hosszabítót, ebbe csatlakoztattam egy 4-es HUB-ot, amiben jelenleg 2 pendrive csücsül.Miután "bekábeleztem", jött a bekapcsolás
Első indításnál szürke homogén háttér, WEBOS logóval, kb 20mp-ig, majd jelezte, hogy a magic párosítás és inicializálás megtörtént.
Beanbird, felröppent, és 2 perc alatt minden alap beállítással megvoltunk.
A tavalyi modellekhez képest, villámgyors, azonnal reagál minden kattintásra, lép a menüben, nagyon jó!
Az új magic, kiegészítve a szín, és szám gombokkal zseniálisan jó, bár a számgombok túl fent vannak, a vékonyított részen, így fogást kel váltani hozzájuk, de annyi baj legyen.cserébe minden gombnyomásra vörösen felfénylik a bekapcsoló gomb rajta!
Netre azonnal csatlakozott, párhuzamosan használja a wi-fi-t és a LAN-t is, Smartshare azonnal lebratyizott a megosztott mappákkal.
Tv beállítás: Kábeles, és műholdas hangolást csináltam, van fent egy tányérom a THOR-ra lőve, valamikor Digi-s voltam....
780 csatornát talált, 67 rádiót, és az összes kábeles csatornát. Nagy piros pont.Kép:
Én edge led fun vagyok (meg persze oled) így nagy elvárásaim voltak, a kezdeti beállítás után azonnal pixel tesz jött (kipp-kopp) nincs egyetlen egy hibás sub pixel sem. A kép gyönyörű, felhősödésnek bevilágításnak nyoma sincsen. Kamera svenkelésnél, gyors mozgásnál sem láttam semmi olyat, ami a tavaly Direct ledes modelleknél előfordult.koszosodás, foltosodás.
Alapból eco módban indult, ami nem volt rossz, de nekem kicsit mesterkélt volt, így visszanyúltam az LW beállításaihoz, és kb ugyanazt állítottam be haladó1 re. Nagyon pöpec lett.(nekem így tetszik)
A webOs1.0 nagy hibája volt, a bekapcsolás utáni lassúság.
Jelentem UF8517 bekapcsolás után 3 mp-vel képet, hangot ad, és be is lép a menübe! giga piros pont érte.bár amikor megjelenik a kép egy pillanatra kifagy, és bekockásodik, de ez a másodperc töredéke, gondolom amígy megharcol a conax modullal.
Csatornanyítás: CI modul kódolt csatornákkal 2mp körül mocorog HD adóknál, ennél kicsit gyorsabbnak érzem az sd csatornákat.
Csatornaváltáskor a tavalyiakkal ellentétben, kiírja az aktuális műsort azonnal, ha 2 x nyomsz a görgető gombra, akkor megjeleníti a teljes info sávot, felbontás, kövi műsor, stb.Apropó ECO mód!
Vicces volt, hogy a time shift nem akart elindulni, ha megnyitottam akkor kiírta, hogy csatlakoztassak usb HDD eszközt. Snmart share látta, DVR nem. (erre akartam visszatérni az elején)
Itt el szerencsétlenkedtem jó pár percet, mire rájöttem, hogy az eco módban van egy usb eco mód, ami alapból be van kapcsolva, így amint kilépsz a smart shareből, leállítja az usb eszközöket. Miután meglett, közölte, hogy a jfs nem támogatott fájl rendszer webos alatt, Windows formátumot kér.NTFS, még nem próbáltam több partíciós HDD-vel, de tervezem a hétvégén.
Csatorna lista másolás menüből működik, külön kiválasztható a menüből, melyik eszközre akarod kiírni.
Chansort tavalyi tévékkel kompatibilis verzióját próbáltam, hibátlan, DE a tv csak egy global fájlt csinál nem kettőt mint a 2013-as modellek.Tv nézés:
Szándékosan egy SD adással kezdtem. Minden alapon volt képjavítók kilőve.
Nézhető volt, de nem ilyen kijelzőre teremtette a jóisten az sd adást. HD adás kifogástalan rajta.
Szuperfelbontást, dinamikus kontrasztot, és élkiemelőt bekapcsolva, maximális helyi sötétítés mellett, az SD adást "közel" HD minőségűvé tette, ami már teljesen élvezhető.A távirányítón helyt kapott egy setup gomb, melyet megnyomva, a jobb oldalon kis gyorsmenü ikonok jelenek meg, kép, hang, speciális beállításokhoz. Ez nagyon okés, mert a menü nem takarja ki a képet.
Még szoknom kell a NETCAST után a WEBOS menüjét, de elég logikus lett.
Home bomb megnyomására előjön a launcher sáv, amit le lehet kicsinyíteni, és el is lehet dugni a jobb szélre, ha akarjuk, akkor csak az aktuális bement, és tevékenység látszik.SMART tartalmak:
Pixeltesztet, és 4K demókat youtubeon néztem, az alkalmazás első indításkor frissítést kért, ez kb 5 mp volt (60/5mb Nettel)
Keresés, és betöltés már-már egy középkategóriás telefon szintjén van, teljesen élhető.
A 4K tartalmakat akadás nélkül szépen viszi. Simán böngészőből még nem próbáltam, viszont az RTL MOST oldal silverlight-ot futtat, és jelentem működik rajta! Lehet online sorozatokat nézni!
Lehet, hogy ezt már a tavalyiak is tudják /tudták, nem figyeltem fel rá, ha volt is szó róla. Sajka Netcast-os tv-ken még nem futott ez a ficsőr. DLNA-nál, nincs a támogatott formátumok közöttaz MKV, de van egy halom ilyen filmam és lejátszotta őket! FLV, Xvid, AVI, MP4, szintén nem akadály neki.
DLNA-ra az universal mediaservert használom PC-n.Univerzális távirányítás:
2015-ös modell, ennél csak egy távpiszka van, amelyikhez nincs magic, ott nem lesz univerzális táv...
Hangprojektorom van, ehhez felkínálta az összes csatlakozási formát.
Próbáltam optikai csatlakozóval, és BT-n is (wireless sound synch) távirányítótipus 1 beállítással működik, így a soundbar távját is nyugdíjaztam.Jelenleg az első délután itt tartok, remélem volt olyan dolog amit hasznosnak találtok
időnként még jelentkezem a hétvégén, ha van kérdés, megpróbálok válaszolni mindenre.
-
Rico45
őstag
válasz
Stevenstyle #58241 üzenetére
Routerem tud 5ghz-t.Este meg is nézem majd.
De végül is nem nagy gond mert a kissebb felbontásban lévő filmeket zökkenő mentesen viszi. -
amtibacsi
aktív tag
válasz
Stevenstyle #58241 üzenetére
Nálam a kábeles megoldás is csak akkor volt jó, ha a laptop is kábelen volt, de a nagyon nagy 3D filmeknél még így is előfordult egy-egy reccenés
-
aram01
nagyúr
válasz
Stevenstyle #58188 üzenetére
én 2 évre szoktam tv-t venni (oké most 1 év után cseréltem, mert a 40" egér mozi volt), szerintem nem vagyok elkésve. Nem bántam meg hogy csak FHD-t vettem, de jó lenne ha neked lenne igazad és gyorsulna a fejlődés.
-
yvsmad
őstag
válasz
Stevenstyle #58188 üzenetére
Ugyanezt a történetet eljátszották az előző évtizedben a gyártók a HDMI szabványok alkalmazásával is.
Mindegyik megcsinálta a saját verzióját, csak éppen nem volt kompatibilis a másik márka készülékével (HDMI kézfogás problémák). Elment pár évjárat, mire rájöttek, hogy szabványosítani kellene. Az addig legyártott tévék, lejátszók, erősítők, stb. mehettek a levesbe. -
aram01
nagyúr
válasz
Stevenstyle #58184 üzenetére
Magyarán a "régi" cuccod megy a kukába, író, lejátszó minden. Lesz olyan színes az UHD paletta hogy két éven belül megérje váltani? Mondjuk külső vinyóról más tészta.
-
yvsmad
őstag
válasz
Stevenstyle #58184 üzenetére
Az új szabványt mikor adják ki hivatalosan?
Van már olyan új tévé, amelyik 100%-ban megfelel a szabványnak, vagy minden gyártó úgy valósítja meg a saját UHD-ját, ahogy sikerül? -
aram01
nagyúr
válasz
Stevenstyle #58182 üzenetére
A barátok közt csak egy rossz példa volt, az UHD-hez meg már BR xl dukálna, vagy tévedek?
-
törölt tag
válasz
Stevenstyle #58125 üzenetére
Pontosan, csináltak egy új alap UHD kategóriát, nem tudom ez miért lenne baj. Sokan nem használják a tévén a Smart-ot. Év vége felé lemegy az ára kb.100K-ra, és már senkit nem fog zavarni, hogy nincs beépített WiFi-je.
aram01 Mégis mit kezdenél a wifi-vel Smart rendszer nélkül?
-
yvsmad
őstag
válasz
Stevenstyle #58125 üzenetére
Kicsit javítottak a képminőségen, cserébe kispórolták az egész smart funkciót. Ez 2008-ban még elment volna, de ma?
-
nauro
aktív tag
válasz
Stevenstyle #58084 üzenetére
Egyáltalán nem hardcore felhasználás, teljesen kocajátékos. Nem az inuput lag miatt fogok meghalni, ez biztos
Amúgy a tavalyi 630asokról jókat mondtak általánosságban? Ahogy néztem nagyjából a smart felület változott idénre.
-
Tybike81
őstag
válasz
Stevenstyle #58016 üzenetére
Mire számoljak? Helyben javít, vagy elviszik, esetleg egyből csere utalvány?
-
Wucky
senior tag
válasz
Stevenstyle #57955 üzenetére
Akkor bocsi. De lehet valakinek jól jön a vidi.
És legalább kiderült hogy nem lehet. -
vond
MODERÁTOR
válasz
Stevenstyle #57931 üzenetére
Köszönöm az újabb hasznos hozzászólást.
Nehéz ügy, az biztos. Rágódni fogok rajta még egy darabig, hogy összességében milyen megoldásokat válasszunk.
-
mobilizmo
Topikgazda
válasz
Stevenstyle #57931 üzenetére
Az a legbrutálisabb, hogy a samba, ami mind közül talán a legjobban hiányzik sokaknak, talán a legkönnyebben megvalósítható lenne. A mediaplayer már rázósabb ügy, én azzal pl. egész ki vagyok békülve (persze csak ha a hangsávváltás és a külső felirat támogatás hiányát a dlna szerverekre kenjük).
-
vond
MODERÁTOR
válasz
Stevenstyle #57928 üzenetére
Köszönöm a gyors válaszokat!
Hát, ez elég szomorú, hogy ilyen alapvető dolgokat nem tudnak/akarnak megoldani. A 2 éves WD TV Live médialejátszónk (20k körül volt akkoriban) csípőből tud minden ilyen dolgot. Simán böngészek a megosztott mappákban, nem kell szervert telepítenem és abban külön-külön megosztanom a videókat. Indíthatok mindent, válthatok hangsávot, kezel minden feliratot és ezek paramétereit is változtathatom.
Szerettem volna kiváltani a kis dobozkát, kerülhetett volna egy másik szobába, a másik buta TV mellé. De úgy látszik, az új TV mellett is használatban kell maradnia. Ha már egyszer okos TV-t vesz az ember 2015-ben, azt gondolnám, hogy ezek a dolgok nem kellene, hogy problémát jelentsenek. Sokkal bonyolultabb dolgokat láthatunk az új Smart TV-s megoldásokban. Pedig szerintem először ezeket kellene rendbe tenni.
Felmerül a kérdés, hogy akkor meg minek vegyek Smart TV-t, ha 90%-ban a fenti felhasználásra kell a cucc, viszont azt nem képes maradéktalanul ellátni.
Nem is nagyon lehet már olyat, aminek értelmes képe és ára is van.
-
SirBenji
újonc
válasz
Stevenstyle #57757 üzenetére
Az UB850V nem is fog. De az UF8517 igen. Webshopba találtam 379K. Edigi 470K. Gyanús?
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Stevenstyle #57758 üzenetére
+1
ez pontosan így is van, csak arra alkalmas a tv-s böngésző, hogyha épp tévézik az ember és nincs kedve felkelni a géphez vagy épp nincs mellette a mobilja
minden másra tökéletesen alkalmatlan -
SirBenji
újonc
válasz
Stevenstyle #57750 üzenetére
Én arra leszek kivi hogy októberben lesz e még 49UB850V vagy hogy mennyire esik az ára kariig a 49UF8517-nek.
300K-ig muterék kipótolnak ha arról van szó,akkor meg már az ideit venném ha lesz ennyiért akcióban. -
Gtaati
őstag
válasz
Stevenstyle #57713 üzenetére
Helló Mindenki!
Nekem 55UB850v-m van előtte egy full HD LG plazma. Én teljesen elégedett vagyok a HD adásokkal rajta, az SD nem túl acélos de azt sem mondanám, hogy rosszabb mint egy fullHD-n. Normális 1080p-s anyag, blue ray, és 4k-s videók nagyon pengék rajta! Nekem pl nem kérdés és meg sem fordulna a fejemben, hogy néhány 10 ezer ft különbséggel fullHD-t vegyek 4k helyett. pl 270-280ezer ft körül megy az 55lb730 míg mostanában éppen 300 fölött(325) körül lehet venni 55ub850-et, persze ez kb 40-50ezer ft különbség és ez sokaknak már nem fér bele és ez érthető is. De én kb 4-5 évre veszek minimum tvt és rászántam magam, nem is bántam meg. 49ub850-t meg már 250 alatt meg lehet venni és ha azt nézem h anno az 50" full Hd Lg plazma volt 220...
Én csak ajánlani tudom az UB850-es szériát, aki megteheti lehetősége van rá nyugodtan vegye meg nem fogja megbánni és ehhez szerintem a többi UB850 tulaj is csatlakozik.
-
yvsmad
őstag
válasz
Stevenstyle #57720 üzenetére
És azt hogy csinálod? A tévéadást állandóan veszed HDD-re és ha kell leállítod, lejátszásba kapcsolsz, aközben a HDD folyamatosan veszi tovább az utoljára nézett tévéadó műsorát? Erre befizetek, hogy egy tévé ilyet tud. Mert a felvevős boxok így működnek (ezt a 10 évvel ezelőtti, Philips rendszerű HDD-s DVD-felvevőktől örökölték).
A távprogramozás hasznos lehet. -
yvsmad
őstag
válasz
Stevenstyle #57713 üzenetére
Ti zömében milyen adásokat néztek, SD vagy HD?
-
yvsmad
őstag
válasz
Stevenstyle #57708 üzenetére
A NAS-t javasoltam én is.
-
nikos21
aktív tag
válasz
Stevenstyle #57625 üzenetére
és mi a megfelelő a beállításhoz?
-
gacsoi
senior tag
válasz
Stevenstyle #57585 üzenetére
Bocsi, nem neked akartam !!!
Urak !!!
Valaki nem találkozott még olyan androidos alkalmazással, amivel a telefont vezeték nélküli billentyűzet ként tudnám használni a tv -hez ??? -
vigyori78
őstag
válasz
Stevenstyle #57564 üzenetére
Terjedhetnének már gyorsabban is a 4K tartalmak ha már ennyire nyomatják az uhd tévéket.
Következő tévém biztos uhd lesz remélem addigra bővül a lista.
Lejátszók vannak már dögivel csak film nem sok van NÁLUNK de még kint sem LINK mondjuk ez a csomagolás tetszik és az ára sem vészes : Real 4K "Impressions UHD Stick" -
törölt tag
válasz
Stevenstyle #57564 üzenetére
4k-s tartalmak gyors, robbanásszerű terjedése? Hol lesz ez, és milyen eszközökkel? Ez kicsit futurisztikus a mostani trendeket nézve. Ahhoz a műsorszolgáltatóknak szinkronban kellene lenniük tv gyártókkal. Most fogadtak el egy szabványt, az még sokáig nem fog elterjedni, mert a hozzá kapcsolódó eszközök is hiányoznak, és még további szabványok, stb. Jelenleg még a HD sugárzás sem az igazi, mindenféle korlátozó tényező van benne, és hol van még itt az igazi 2k, 4k ehhez? A jelenlegi sugárzás sávszélességéről, vagy a fejlesztésekhez kellő anyagiakról még nem is beszélve. -
Gtaati
őstag
válasz
Stevenstyle #57552 üzenetére
Helló!
Értem és köszönöm a válaszodat! Ha jól emlékszem fejből akkor az UB850-en van 10 bites hdmi bemenet illetve támogatja, tudja a HEVC-t csak kérdés ez mire lesz elég a jövőben...
-
Gtaati
őstag
válasz
Stevenstyle #57537 üzenetére
Helló!
Olvastam a UB850-el kapcsolatos ajánlásodat és ehhez kapcsolódóan kérdeznék az UHD sztenderdekkel kapcsolatban. Itt most az elfogadott szabványokra gondolsz? Tehát ha azt a minősítést megkapja majd a jövőben az adott UHD tv akkor csak az lesz képes olyan formában, megjelenítéssel visszaadni a képet, mozgást stb, ahogy a szabvány előírja? De pl ha jövőben a már meglévő 4k tvhez veszünk valós 4K-s blue ray lejátszót vagy médiaboxot és az dolgozza fel a szabványnak-sztenderdnek megfelelően a forrásanyagot és a tv így kapja meg a jelet akkor is ez problémát okozhat?Köszi!
-
válasz
Stevenstyle #57534 üzenetére
Jelenleg egy régebbi 40 colos LG LCD (fejből már nem megy a száma) tvm van.
Főleg filem, HD adás, XBOX megy rajta. -
Shingen
addikt
válasz
Stevenstyle #57480 üzenetére
+1 Szépen kifejtetted!
-
krampy
csendes tag
válasz
Stevenstyle #57480 üzenetére
köszönöm szépen a válaszokat mindenkinek!
-
layerke
aktív tag
válasz
Stevenstyle #57380 üzenetére
(#57380) Stevenstyle és (#57381) Benoe77
Az lg weboldalán nincs újabb firmware, ami azt illeti egy sincs, csak kézikönyvek és dokumentumok.
Gyári visszaállítás meg volt már az utóbbi hónapokban párszor és csak ideig-óráig oldotta meg egynémelyik problémát, de mindenre nem gyógyír és úgy gondolom nem is várható el egy végfelhasználótól, hogy akármilyen időközönként állítsa vissza a készülékét nullára és aztán órákat töltsön el vele, mire megint mindent beállít olyanra, ahogy volt.
A tv-t tv-zni vettem és tv-zni is szeretnék rajta. Szépnek szép, de ha dísz kellett volna, akkor a díszboltba vettem volna díszt és nem a tv boltba tv-t.
Köszönöm az eddigi és további segítségeteket
-
amtibacsi
aktív tag
válasz
Stevenstyle #57380 üzenetére
32LB650V a típusom. Ezt a 60 gigát én is itt olvastam :-) Tapasztalatom szerint 40 gigással nem ment a felvétel, 60 gigást simán elfogadta, 750 gigásat szintén, mind ugyan abban a házban volt. Próbáltam 128 gigás pendrive-ot is, nem használható rögzítésre, film nézésére viszont mind jó volt, tehát látta, működött. Scartról vettem fel műsort és mindent rögzített, azt is, ahogy váltogatom a csatornákat :-) Azt nem próbáltam, hogy az időzített felvétel működött e scartról vagyis bekapcsol e a TV, de nem lenne logikus, hiszen nem tudhatja, hogy van e bekapcsolt készülék.
-
tysonn198810
tag
válasz
Stevenstyle #57290 üzenetére
Koszi
kiprobalom majd!az nfc matricaval te csinaltal valamit?neked mik a tapasztalataid a tv-vel kapcsolatban?
-
Shingen
addikt
válasz
Stevenstyle #57271 üzenetére
+1 Topikgazda ezt szépen kifejtette.
-
törölt tag
válasz
Stevenstyle #57250 üzenetére
Inkább hagyjuk, ha már nem akarod érteni, nem is fogod, szóval régen, érted? Itt a lényeg. Az pedig nem a közelmúltra vonatkozik, tehát 10+ év minimum. És általánosítás, konkrét példa ellenében? Ez sem állja meg a helyét. Ráadásul nem csak ez a 3 cég gyártotta azt a technológiát, a többiről sem illik megfeledkezni.
-
Shingen
addikt
válasz
Stevenstyle #57217 üzenetére
Vagy esetleg aktív usb hub.
-
huncutka1029
addikt
válasz
Stevenstyle #57157 üzenetére
ez így igaz!
DE mindenképpen opciós megoldás, ha régebbi tipusúerősítőre kell kötni, amin nincs optika, vagy HDMI
Egy Jack RCA kábel kb 130 Ft, míg a toslink több ezret kostál,és ott sem lesz sokkal jobb a végeredmény. -
gabiba01
újonc
válasz
Stevenstyle #57150 üzenetére
Az erősítő LFG.
A csatlakozó pedig scart.
A filmek avi és mkv formátumok de a hangsávot nem tudom.
A hangsávot nem tudom. -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Stevenstyle #57039 üzenetére
+1, nálam sem megy ha a LG saját progiját használok és wi-fin megy a film, viszont én úgy szoktam megoldani hogy az mkvmerge (ha jól emlékszem) progival kiszedem az eredeti hangsávot az mkv-ből és így egyértelműen LAN esetén csak magyar hanggal indul a film
-
blakey
titán
válasz
Stevenstyle #57039 üzenetére
Plex-szel működik a hangsávváltás ill. Serviioval is elindítható a megfelelő hang vagy felirat.
-
lafaty80
addikt
válasz
Stevenstyle #57027 üzenetére
Tudtam hogy valamit kihagytam, de pótoltam közben
De igazából ott sem találtam volna a kérdésemre választ
Komolyan csak a szín?
-
mobilizmo
Topikgazda
válasz
Stevenstyle #57000 üzenetére
Mondjuk nekem a feleségem elég sokat otthon van. Meglátjuk, hogy a most berakott elemekkel meddig bírja.
-
törölt tag
válasz
Stevenstyle #56965 üzenetére
Most milyen LG tévéd van?
-
lukgab
tag
válasz
Stevenstyle #56898 üzenetére
Mindeközben még egy helyről infó: hamarosan megkapják a 2014 es TVk is a webOS2 öt
-
törölt tag
válasz
Reálisan nem várhatod el, hogy a teljes idei szoftvert áttolják a tavalyi tévékre. A Samsungnál komoly összegbe kerül egy Kit a drágább tévékhez, ahol van ilyen lehetőség.
-
Shingen
addikt
válasz
Valószínű, de majd kiderül mi is lesz pontosan, csak idő kérdése.
-
foxymaci
senior tag
válasz
Ez ilyen szokott lenni sajnos , mert akkor ki venné meg az új modelleket meg éreztetik hogy vásárolj .....
-
lukgab
tag
válasz
Stevenstyle #56883 üzenetére
Elnézést, tényleg nem voltam pontos.
Mikor kiterjesztem vagy csak arra teszem ki a gép képét az FHD. Mikor kiválasztom az NVIDIA Control Centerben vagy a Windows képernyő beállításainál a 4K felbontást már a TVn, akkor nyomok neki egy ALKALMAZ-t, erre elsötétül a kép, majd 15 másodperc után visszajön a TVn a kép ( FULL HD ban )
-
Shingen
addikt
válasz
Stevenstyle #56774 üzenetére
+1
Meg sokszor a 650-esre +15 ráfizet az ember és kap érte 671V amivel kevesebb negatív tapasztalat van. -
iviivi75
tag
válasz
Stevenstyle #56757 üzenetére
ok kösz a válaszokat,ha weben lehet használni továbbra is akkor mindeggy,de facebookos videokat appon tudtam megnézni csak mert ugyebár webes facebooknál nem lehetséges,,most meg már pláne nem ,no de most sorra szünnek meg appok a social center aszt is használtam azis megszünt,ez a 3d korábban sokkal jobban nézett ki most ilyen baltával faragott kinézete van,ilyen alapon cseréljünk 2 évente tv mint mobiloknál na persze.
tudom én ez minden évbe csak roszabb lesz,már weben a youtubnál nem egyszer kiirta hogy ups majd frissitésnél tudtam használni,de nagyon fenyeget akkor ezekszerint web sem fog sokáig müködni.
szomorú.
-
aram01
nagyúr
válasz
Stevenstyle #56608 üzenetére
akkor oké, mert valahogy nekem a fehér jobban fekszik
köszi urak a türelmet, jövök majd még balekoskodni ha nem gáz
-
aProPeti87
aktív tag
válasz
Stevenstyle #56571 üzenetére
Minden kikapcsolva és még mindig sötétedik !
Nem hiszem el hogy egy modern 120e ft os tv ben ekkorát kelljen csalódnom , nagyon zavaró filmek nézése közben ez az álandó sötétedés !
Valakinek lenne további ötlete nagyon hálás lennék .
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- BONTATLAN Devialet Phantom II 95 db Iconic White - 2 év gari!
- Philips 58PUS8505 Smart LED Televízió, 146 cm, 4K Ultra HD ,Android,Ambilight, HDR10+ KIJELZŐHIBÁSAN
- Új xiaomi Buds 5 Pro Harman/kardon Bluetooth fülhallgató 3 meghajtóval Nem Redmi!!!!!
- Új csak kipróbált Beoplay Portal PC PS Bluetooth fejhallgató HiFi - Gammer használatra is!
- Új Google Pixel Buds Pro 2 bluetooth fülhallgató csak ki lett bontva 2026.09.04 ig gari
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia