Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• ZolaMan

tag

Sziasztok!

Leírom a tegnapi tapasztalataimat, hátha segít valakinek.
    TV vásárlási szertartás keretében kb 3 hét olvasgatás és vajúdás után még mindig az LG 55LF652 és a samu UE55H6400 között vaciláltam.
    Mivel a nappaliban szerettem volna lecserélni a kb 8 éves plazmát valami nagyobbra, ezért olyat kerestem aminek még 30 fokos szögből is elég jó a képe. Youtube videok, mindenféle tesztek alapján egyértelmű volt hogy az IPS-es LG lesz a nyerő. Samura pont panaszkodtak is jópár tesztben hogy max 15 fokos szögből érdemes nézni.

Az állati meglepő az volt, hogy ezzel pontosan ellentétes volt a gyakorlati tapasztalatom, miután bementem az MM-be és néztem több példányt is a fenti modellekből!
    Az első LF652-nél még gondoltam sebaj, ez nyilván egy VA paneles verzió és azért gyenge oldalról a képe.
    De nem! "Y" volt a panelkódja, tehát IPS.

Én nem tudom, hogy nekem hogyan lehet ennyire ellentétes tapasztalatom mindenkivel. Nyilván a MM-ben a nagy fényáradat nem ideális környezet egy TV teszteléséhez. De akkor sem tudom mivel magyarázni, hogy kb 20 fokos szögtől annyira kifakult a képe, hogy élvezhetetlen volt.

Néztem 8-as szériás IPS paneles LG-t, aminek valóban gyönyörű képe volt oldalról is, tehát nem a szememmel van baj, hanem a 652-ben lévő panellel.
    Lehet hogy már valami gyengébb IPS panellel szerelik a 6-os szériát, nem tudom.
    Javaslom mindenkinek, hogy nézze meg mielőttmegveszi, én nagyon meglepődtem.

Azt már nem is mondom, hogy a másik kinézettemnél pedig pont fordítva lepődtem meg, sokkal jobb a képe 30 fokból is, mint ahogy a tesztek alapján várni lehetett.

Szerettem volna LG-re váltani, de nem jött össze. Majd megint pár év múlva nekifutok:)

Szerintem az a fő tanulság a történetemből, hogy a panelok között nagy különbség van típuson belül is, ami sajnos teljesen elbizonytalanitja az embert, de szerencsére a 3 napos elállással lehet élni, így van ideje otthon kitesztelnie az embernek a készüléket.

HW/SW/Sim/Mod/OC

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés