Hirdetés
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A fénynél gyorsabban
- Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ZolaMan
tag
Sziasztok!
Leírom a tegnapi tapasztalataimat, hátha segít valakinek.
TV vásárlási szertartás keretében kb 3 hét olvasgatás és vajúdás után még mindig az LG 55LF652 és a samu UE55H6400 között vaciláltam.
Mivel a nappaliban szerettem volna lecserélni a kb 8 éves plazmát valami nagyobbra, ezért olyat kerestem aminek még 30 fokos szögből is elég jó a képe. Youtube videok, mindenféle tesztek alapján egyértelmű volt hogy az IPS-es LG lesz a nyerő. Samura pont panaszkodtak is jópár tesztben hogy max 15 fokos szögből érdemes nézni.Az állati meglepő az volt, hogy ezzel pontosan ellentétes volt a gyakorlati tapasztalatom, miután bementem az MM-be és néztem több példányt is a fenti modellekből!
Az első LF652-nél még gondoltam sebaj, ez nyilván egy VA paneles verzió és azért gyenge oldalról a képe.
De nem! "Y" volt a panelkódja, tehát IPS.Én nem tudom, hogy nekem hogyan lehet ennyire ellentétes tapasztalatom mindenkivel. Nyilván a MM-ben a nagy fényáradat nem ideális környezet egy TV teszteléséhez. De akkor sem tudom mivel magyarázni, hogy kb 20 fokos szögtől annyira kifakult a képe, hogy élvezhetetlen volt.
Néztem 8-as szériás IPS paneles LG-t, aminek valóban gyönyörű képe volt oldalról is, tehát nem a szememmel van baj, hanem a 652-ben lévő panellel.
Lehet hogy már valami gyengébb IPS panellel szerelik a 6-os szériát, nem tudom.
Javaslom mindenkinek, hogy nézze meg mielőttmegveszi, én nagyon meglepődtem.Azt már nem is mondom, hogy a másik kinézettemnél pedig pont fordítva lepődtem meg, sokkal jobb a képe 30 fokból is, mint ahogy a tesztek alapján várni lehetett.
Szerettem volna LG-re váltani, de nem jött össze. Majd megint pár év múlva nekifutok
Szerintem az a fő tanulság a történetemből, hogy a panelok között nagy különbség van típuson belül is, ami sajnos teljesen elbizonytalanitja az embert, de szerencsére a 3 napos elállással lehet élni, így van ideje otthon kitesztelnie az embernek a készüléket.
HW/SW/Sim/Mod/OC
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest