Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- ldave: New Game Blitz - 2026
-
LOGOUT
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Szőrös
üzenetére
Ez egy usb dac pc-hez,a tv-re ezt nem tudod rádugni.
Olyan kell amin van optikai bemenet,hiszen azon fogja kapni a jelet a tv-től.
Sajnos az sem járható út,hogy veszel egy olcsó vonalszintű d/a konvertert és azt bekötöd a tv és a dac-od közé,mert az általad linkelt dac-on nincs normális bemenet hozzá. -
subset
senior tag
válasz
Csabi1984
üzenetére
49SM8500PLA
NanoCell kijelző a színekhez
LG α7 gen 2 processzorral, ami a felkonvertáláshoz jön jól.
https://www.lg.com/hu/televiziok/lg-49SM8500PLA -
Zoleee83
addikt
Korosodó LG 32LK450 FHD helyére keresnék 49-50"-os UHD TV-t.
A keretet max 160k-ban határoztam meg, ettől többet nem szeretnék rászánni.
Amire használnám: kábeltv, filmnézés, YT, Netflix, konzol (Ps4-Ps5). Fontos lenne hogy ne legyen Sokol rádió hangja a 32-es egész türhetően szól még ma is.Mit ajánlanátok, mi jelenleg ebben az árkategóriában jó vétel?
Hosszabb távra szeretném, ahogy a 32"-os is kibirt jónéhány évet.
Eddig ezeken gondolkodtam: 50UM7450PLA , 50UM7600PLB , 49SM8200PLA.
A nano cell-től mennyire kell tartani, vannak elég rossz vélemények is róla? -
válasz
movax
üzenetére
A soundbar nem igazán alternatíva ha fülest is akarsz használni,hiszen azokon nincs füles kimenet.
Akkor már inkább egy sztereó,vagy hm erősítő+hangfalak.
Akkor meg van oldva a füles is,meg a tv hangjának a feljavítása is.
A piac már csak ilyen sajnos,az a cél,hogy vegyél-vásárolj-fizess,lehetőleg sokat és sűrűn. -
movax
őstag
válasz
Szőrös
üzenetére
Szívás. Nekem vennem kellett egy új fülhallgatót, bluetoothosat, mert valami fehéringes kretén idióta kétbites baromállat egy irodában kitalálta, hogy egy pár centes kimenetet többé nem építenek be a webosszal már amúgy is alaposan elcseszett LG-tévékbe. Ezt hívják az LG-nél fejlődésnek. Pedig van több kiváló minőségű fülhallgatóm, több méteres vezetékkel, amivel eddig kiválóan tudtam este, éjszaka tévézni.
Szóval hiába vettél egy héttel azelőtt valami méregdrága AKG-t, mondjuk, az nem jó, elavult, vegyél optikai átalakítót vagy BT-fülest, amihez persze jár egy újabb töltő, vesződés stb. Vagy soundbart, de lehetőleg azt is az LG-től, a maximális kompatibilitás érdekében, tudod.
Vagy mondok mást: a HBO Go többé már nem működik a netcast-es, viszont kiválóan működő LG-tévémen, mert már nem támogatják Vegyek új tévét, ha kell! -
válasz
Szőrös
üzenetére
Ahhoz kell egy optikai bemenetes szabályozható DAC/Fejhallgató erősítő.Például ez [link] .Kb ez a legolcsóbb ami aránylag jól is szól,innentől árban határ a csillagos ég.
Vannak optikai-rca átalakítók olcsón,de azok egyszerű szerkezetek,nem tudsz hangerőt szabályozni,azok csak egy alacsony jelszintű analóg jelet csinálnak a digitálisból. -
Szőrös
veterán
Sziasztok, van valami mód arra, hogy a tv-n lévő spdif kimenetet (43UM7100-on csak az van) átalakítsam jack-re? Fülest kéne valahogy rádugnom.
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok! A mostani LG TV-k esetében 200.000 Ft ig bemenőleg van olyan készülél ami nagyon jó alapon megfelelő színeket produkàl és megfelelően skáláz fel FHD ről?
Mindenképp 49-50 " méretű jöhet szóba! -
dbius
veterán
válasz
Sys85
üzenetére
Közben felraktam az Emby-t és azzal streameli a külső feliratot is!
Ráadásul átnevezés nélkül, vagyis a feliratfájl végén lévő lokalizációra utaló kiegészítéssel együtt is látja a TV, nem kell átneveznem a feliratfájlokat sem. És van webos alá natív emby kliens.Most megy az adatbázis felépítése, biztos kell majd finomhangolnom a dolgokat, meglátjuk hogy muzsikál

-
dbius
veterán
válasz
dbius
üzenetére
Hazaértem, feliratot átneveztem a videófájlnak megfelelően (azaz a felirat végéről töröltem a lokalizációra vonatkozó .hu részt), de se a Kodi dlna szervert használva, se a windows dlna szervert használva nem látja a külső feliratot a TV, inaktív a felirat gomb.

Tv Kodi dlna szerverrel és Win dlna szerverrel:

Ebből dlna szerverváltás lesz, már csak azért is, hogy kipróbáljam másikkal mennek-e.
-
dbius
veterán
válasz
Sys85
üzenetére
Köszi srácok. A feliratokat átnevezem a filmnek megfelelően. DE és ez most jutott eszembe, hogy annyi különbséggel, hogy a felirat végére megy a .hu vagy .en (kiterjesztés elé) attól függően milyen nyelvű a felirat.
Gépen és megosztott mappák esetében ez nem okozott gondot egyetlen eszközön és lejátszón sem eddig. De most már gyanakszom akkor, hogy lehet ezért nem látja dlna-n keresztül a tv (mert ugye így nem pontosan ugyanaz a fájlnév)
Köszönöm, ha otthon leszek megnézem így is a feliratokat!(#100172) subset Igen, kodiban van bekapcsolva a dlna szerver.
Ismerem a plexet, serviiot is, de Kodi mellé nem akartam külön, másik szervert felrakni. Korábban, még Kodi előtt a plexet használtam egyébként, de köszönöm az erre vonatkozó javaslatokat is!
-
subset
senior tag
válasz
dbius
üzenetére
A kodi az egy standalone program nincsen kliens-verziója.
Viszont a kodi-ban van dlna szerver, ha bekapcsolod, akkor dlna-n keresztül fogja látni a TV az ott lévő tartalmakat.
Ahogy már mondták előttem is a feliratokat is látja majd ha u.a. a neve mint a filmé.Ha szeretnél kodi szerű cuccot a tv-re akkor plex mediaszerver a gépedre, és plex kliens a tv-re.
-
dbius
veterán
Sziasztok!
Csatlakoztam én is a táborhoz egy 60UM7100PLB-vel. Igaz, hogy ez csupán a belépő szint, de a korábbi 32"-hoz képest minden téren előrelépés. Hétvégén a csatornákat is sikerült helyrepofozni az itt ajánlott Chansort szoftverrel. Egyébként még ismerkedünk

Olyan jellegű kérdésem viszont máris lenne, hogy van-e valamilyen program az LG storeban, amivel a tv képes lenne hálózati megosztott mappákat kezelni és azokból lejátszani videókat? Nem igazán találtam a neten erről semmit, így a válasz valószínűsíthetően az lesz, hogy nincs, de gondoltam azért megkérdezem, hátha, biztos tapasztaltabbak vagytok.
Erre azért lenne egyébként szükségem, mert a dlna az ugyan szépen megy. DE van egy sokunk által ismert, óriási hiányossága magának a dlna-nak, mégpedig az, hogy csak és kizárólag a streambe ágyazott feliratokat képes továbbítani, a film mellé külön srt vagy más formátumban tárolt feliratfájlokat nem, így ebből adódóan a tv sem érzékeli és megjeleníteni sem tudja értelemszerűen.
Az pedig kicsit kényelmetlen, hogy minden egyes filmet, vagy sorozatrészt, amihez külön feliratfájl van pendriveon nézzem, vagy mkvtoolnix használatával egyenként beágyazzam a feliratokat a videóba.
Egyébént Kodit használok az otthoni médiák streamelésére, megosztására, de Kodi kliens sincs sajnos jelenleg webos-ra, így azzal sem tudom áthidalni ezt a feliratos problémát.
Ha látná a TV a hálózaton megosztott mappákat valamilyen programmal, akkor megoldható lenne. Ha erre nincs mód, akkor másképp kell áthidalnom, akkor egy 15m-es hdmi kábellel fogom a szerverként üzemelő gépet rákötni a tv-re és a natív kodi frontendet kezelve lesz megoldva a dolog.
-
Lazika
senior tag
Sziasztok! Úgy néz ki, hogy kapok csere utalványt. Ilyenkor ráírják, hogy mennyiért vettem az árát? A medias csaj azt mondta, hogy csak akkor vehetek másik tvt ha az is rá van írva. Ha nincs csak olyant, amire a csere utalványt kaptam. Köszi.
-
clava01
csendes tag
Sziasztok!
LG 49SM8200PLA
LG 49um7390PLCErről a 2 tipusról mik a tapasztalatok?
családi filmezéshet pc-ről streamelve (Serviio), nappali tehát világos helység, illetve konzol Xbox.melyiket érdemesebb a 2 közül?
-
Kaba
veterán
Elvileg Októberben lesz Airplay2 és Homekit támogatás a 2018-as LG Tv-khez.
-
Wajk
addikt
válasz
lordthomas
üzenetére
az idei modelleket nem nézted, ami váltja pl a 7450-et? én még vásárlás előtt állok, de az AirPlay is szempont... köszi
-
lordthomas
tag
válasz
Lazika
üzenetére
Nekem is elég nagy csalódás, pláne így, hogy hónapok alatt sem tudják javítani. Viszont így most elgondolkodtam, hogy vissza adjam-e a tv-t. Képminőségben, szoftverben és távirányítóban is jobban tetszik mint a többi gyártó hasonló áru terméke, így nagy eséllyel LG-t vennék vissza amin valószínűleg megint rossz lenne az Airplay
. -
kiralytom
aktív tag
.
-
Yerix
tag
Sziasztok!
TV vásárlásban szeretném kikérni a véleményeteket.
Sötét és világos szobában lenne használva. NAS-ról HDMI-n, vagy ethernetről 4K HDR filmeket, hbogot és netfilxet néznék. TV előfizetésem nincs és játékra sem fogom használni.50 vagy 55-ös méretben gondolkodom. A TV vásárlásra szánt keret 150e-200e.
Tanácsokat és tippeket előre is köszönöm,
Yerix -
kiralytom
aktív tag
sziasztok- beállította a dlna-t először a készüléken
sok volt a mappa de megtaláltam amelyikben a videó található
később újra szerettem volna ezt az opciót (10 perccel az első sikeres próbálkozást követően) használni és folyamatosan azt írja le lett választva
újraindítottam már a gépet is , tv-t is de csak ehhez tartja magát hogy le van választva a desktop mint szervernem érte, van megoldása?
-
snooze
veterán
sziasztok!
lg sound sync beállitásnál milyen paraméterekre kell beállitani a belsö tv hangszorot és a bypasst?köszi. -
Lazika
senior tag
válasz
lordthomas
üzenetére
Az Airplay miatt vettem én is új Tv-t. Nekem is akad. 5ghz wifin nezhetetlen. 2.4-es wifin mar jobb, de ugy is akad az egesz. Egyszoval szar. Ismerosom viszont Samsung tvt vett es ahogy te is irtad ott roccenes mentesen megy az airplay. A tvm 557100plb. Elvileg hetfon viszik el javitasra. En nagyon csalodtam az Lg-ben. Tudom nem csucs modellt vettem, de akkor is.
-
lordthomas
tag
Sziasztok!
Látom többünknek van 55UM7450PLA tv-je, a sajátomnak az alábbi hibái vannak és érdekelne, hogy a Tietek is hasonlóan rossz-e(Pontosabban, kettő is van a családban, mindkettőt áprilisban vásároltuk és mindkettő egyformán rossz).
Képvibrálás
A TV-n időnként vibrál a mozgó kép a tartalom forrásától függetlenül, ami kábel tv-n, Youtube-on és Netflixen egyaránt jelentkezik.A vibrálás, a képtartalom változás során csak néhány tized másodpercig látszik, bármelyik fentebb megjelölt platformon.Netflixen találtam olyan sorozatokat amelyeknél a hiba "fixen", de 2 -3 visszapörgetés során tényleg fixen jelentkezik (De nem Netflix vagy a forrás fálj a hibás, mert a 2 7450-es TV-n rossz, több másik tv-t is próbáltam amiken nem jelentkezett a hiba).
1. Breaking Bad (4K) 2. évad 12. rész 5 perc 30 másodpercnél, a hölgy keze.
2.A Nagy Pénzablás (4k HDR) 3. évad 1. rész 0:40 másodpercnél, a sétáló férfi alakja (főként a feje és a válla, a linkelt videón 18 másodperc körül) illetve a sötét képtartalom és időnként a vörös függöny.Airplay
Az Airplay a vásárláskori firmware-el megfelelően működött, az áprilisban érkező szoftver frissítés óta viszont akadozva játsza le a tartalmakat (a 3 nappal ezelőtt érkezett új firmware sem javította ki).Az LG szervizpartnere már alaplapot cserélt a készülékembe ( az azon lévő gyári firmware-el ismét hibátlan volt az Airplay, de a frissítést követően megint akad) de a fentebbi hibák nem oldódtak meg, így vissza fizetik a TV árát.
Alapvetően a kép minőséggel, a magic remote-al, a TV OS-el meg vagyok elégedve így - ahogyan már korábban írtam - elgondolkodtam az 55UN80003LA készülék vásárlásán. De nagyon kíváncsi voltam az Airplay-re, ezért lementem a Média Markt-ba, és - egy segítőkész dolgozó közreműködésével - kipróbáltam több tv-n az Airplay-t. Akár egy 120 ezer Ft-s belépő modelt néztem, akár az 560 ezer Ft-os Oled LG tv-t, mindegyiken egyaránt akadt az Airplay. Az Oleden még a gyári firmware volt, a 120 ezres tv-n a legfrissebb. Ezt követően, ugyanazt a tartalmat próbáltam az ott kiállított Samsung tv-ken, azok közül mindegyik hibátlanul ment az Airplay.
Igazából leginkább az Airplay-el kapcsolatban kérdezem, hogy nektek megfelelően működik? Pl 4k videó lejátszásnál telefonról?
Üdv,
Tamás -
AxBattler
félisten
válasz
Freel
üzenetére
1080p-s TV-t már nem vennék, PC-s felhasználásra (általános, játék, film), nyugodtan vedd az LG 4K modelljeit szerintem:
- még a régebbiek is jól kezelik a 1080p felbontást: 1080p content, like movies on Blu-ray, looks excellent. There are no obvious issues.
- kifejezetten ajánlják PC-s felhasználásra: Best Small TV To Use As A PC Monitor: LG 43UM7300PUA;
- HDR játékra is ajánlott budget megoldások: LG UK6300 (IPS): the best small 4K TV for HDR gaming. -
ajapi
tag
sm8600-ason egy feliratnál rányomtam a jobb alsó sarokban egy kék gombra, és a felirat feljebb csúszott. Visszaállítanám legalulra, de nem találom ennek a lehetőségét.
Mi lehet a megoldás?
kösz -
Freel
tag
Sziasztok!
Nem tudom jó helyen járok-e. Nagyon jó áron (kb. féláron) tudnék most venni LG tévét. Csak és kizárólag PC-re kötve gamingoláshoz és filmnézéshez használnám. Van ugye mindegyik LG TV-ben ez a Gaming mód, amivel ha jól tudom kikapcsolja a TV a képjavító technológiákat és majdnem monitorként funkcionál. Használ itt errefelé valaki nagy TV-t PC-s játékra? Mik a tapasztalatok? 43-as FullHD-t néztem. Néztem 4K-s tévét is, de nem merek bemerészkedni a 4K világába. Szerintem natívan a VGA-m se bírná a felbontást teljes képernyővel... Gondolom egy 4K-s tévén FullHD-ban játszani ocsmány képet eredményez.U.I.: csak Single Player játékokkal játszom és többnyire csak indie játékokkal vagy XCOM szerű körökre osztott játékokkal.
-
RVA
újonc
válasz
snooze
üzenetére
Az Outletben, be állítottuk Magyarországot és a nyelvet is, viszont időt és dátumot már nem enged változtatni a beállításokban. Lehet ott van valahol a hiba? Bocsánat, annyira nem értek ehhez, nem gondoltam volna, hogy ilyenbe keveredünk és nagyon félek, hogy hibás készüléket sikerült vásárolni.
-
RVA
újonc
válasz
snooze
üzenetére
Telefonról is próbáltuk, két különböző telefonnal, arra azt válaszolja, hogy nem elég neki az internet. Csatlakozik amúgy, ott a pipa mintha minden rendben lenne, mégsem tölt le és be semmit. Kiírja ezt a kiszolgáló hibát, nem tölti le a felhasználói feltèteleket, egy alkalmazás se indul így el. Így minden ez a tv csak nem okos... Kábel tv-t se hangoltuk rá, HDM1-en van ràkötve a UPC box, gondolom ennek semmi köze a problémához.
-
miért?
csendes tag
Kellemes szép napokat!
Tv vásárlás előtt állok.49es méretben keresgéltem. Az LG a biztos. Ahol sikerült megnéznem rendes adásokkal a tv-ket a 8200/8050es nyert. Viszont teszteket olvasva feltűnt a 8500as képfrissítési előnye. (50/60 <->100/120) Látni még nem láttam. érdemes felkutatnom, (látatlanban nem veszem meg) várnom egy jobb árra, vagy azt mondjátok,Ti tapasztaltak, hogy emiatt nem kell ez a különbség elenyésző? (A hangbeli különbség annyira nem foglalkoztat, mert nagyobb rendszeren hallgatnám) -
snooze
veterán
akinél tapasztalhato a frissités utáni csatornaváltás lassulás,jelezze az lg fele,mert azzal takarodzanak,hogy nem jelezte senki..ezek olyan hülyék,mint a s..g,az nem hiba,ha kevesen jelzik ..de ez minden ilyen szolgáltatonál igy van,hiába nem user error..
-
RVA
újonc
Sziasztok!
A segítségetekre van szükségem mert titeket olvasva talán előrébb juthatok a problémámmal mint a telefonos ügyintézőkkel. Egy LG LED tv-t vásároltunk, már túl vagyok 3 kör UPC és ugyanennyi LG ügyfélszolgálatos beszélgetésen is, kiírja ugyanis a tv az Internetre való csatlakozás után, hogy nem tudna elfogadni a felhasználási feltételeket mert nincs internet, kiszolgáló hibát ír. A UPC már IPV6-ról 4-re változtatta a modemünket, állítólag mást nem tudnak tenni, az LG szerint meg a szolgáltatóval van a hiba. Sakk matt szituáció, én meg nem jutok előrébb ilyen problémám korábbi okos tv-vel nem volt, nem tudom mit ronthatok el. Létezhet, hogy hibás a készülék és vissza kell vinnem? -
snooze
veterán
-
őstag
őstag
válasz
hedges
üzenetére
Mindkettőt lehet. Ha áthelyezed, akkor ahová beszúrod az utána jövőket eltolja, ha átszámozod, akkor felcseréli azzal ami az adott helyen addig volt (ha volt ilyen).
Kiválasztod > kijelölöd > sárga gomb áthelyezés, kék gomb átszámozás > áthelyezésnél kiválasztod a helyet > utána megerősíted. -
hedges
csendes tag
Üdv!
Tegnap érkezett az 55UM7450PLA készülékem. A kedvenc csatornák szerkesztésén kívül van lehetőség átpakolgatni, illetve átszámozni a csatornákat? Eddig mindegyik régebbi típusú LG tv-m tudta, de ezen nem találom.
-
Laca1212
őstag
válasz
Sys85
üzenetére
Miután megtudtam, hogy létezik ilyen tartó...ezen kérdésemre szeretnék újra tippeket kérni. Azzal a különbséggel,hogy a nem középtalpas is játszik + magic remote is járjon hozzá. Az akkor ajánlott 65UM7450PLA -t nem mertem megvenni a talp szélessége miatt. 30 cm a komód szélessége a 65UM7450PLA 34 cm széles talpával szemben.
-
eastsider
nagyúr
Sziasztok, van bevált alis HDD ház a tv-hez? 2.5" hddhez kell
-
Klara_
őstag
válasz
lordthomas
üzenetére
A 43-mas valtozatan jol mukodik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Brutálisan drága lehet a Poco F9 Ultra
- Yettel topik
- LEGO klub
- Villanyszerelés
- Állítólag összeolvadt a OnePlus és a Realme
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Autós topik
- További aktív témák...
- Intel Core i3-8100/ i5-9500 / i7-8700 / i7-9700 /i5-10500T /i7-10700 processzorok- számla, garancia
- Micron 3400 512GB M.2 PCIe Gen4 SSD! 6600-3600MB/s
- ÚJ/BONTATLAN Microsoft Surface Laptop 7 ULTRA 7 32GB 1TB
- 233 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- Nothing Phone (1) / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ráadásul átnevezés nélkül, vagyis a feliratfájl végén lévő lokalizációra utaló kiegészítéssel együtt is látja a TV, nem kell átneveznem a feliratfájlokat sem. És van webos alá natív emby kliens.
Köszönöm, ha otthon leszek megnézem így is a feliratokat!
.
mobilizmo