Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1939) Jackal2 válasza Zoloawake (#1933) üzenetére


Jackal2
senior tag

Nah összefoglalva: A pontértéked teljesen helytálló, az enyémnél valamivel alacsonyabb, de ez abból fakad hogy a processzorod gyengébb, és a physix grafikai teszt igazából processzor alapú, mert matematikai műveletek sora, onnan jön a kicsit gyengébb végeredmény. Ez a Core i7 előnye a Core i5-el szemben.

A videokártya eltűnés szerintem driver hiba lesz, amit az is okozhat, hogy több különböző driver került fel, VAGY a hülye energia management kapcsolgatja ki és a HD4000 ről futnak az alkalmazások. Ez olyasmi jelenség lehet mint az alvó mód win7 alatt, lemegy, de soha nem jön vissza belőle. Próbáld meg fixre állítani a kártyát, és kapcsold ki az összes energiamenedzselős szolgáltatást az oprendszerben.

A hardveres részére: ez az X idő utáni szaggatás jellemzően túlmelegedés szokott lenni. Hő hatására esik a teljesítmény, elkezd szaggatni a játék, throttlingol a processzor. DE, kiindulva az asztali gépes tapasztalatokból, lehet pl. tápegység hiba is, a nagy terhelés hatására az egyik ágon több feszültséget vesz fel, mint amire méretezve van, na ez kikapcsolást, fagyást eredményez. Ha ilyen volt, lehet pl. ez. Aztán hő hatására tágulhatnak pl. a slotok is, ezért érdemes a memóriákat meghajtani. Harmadikként lehet a videokártya memóriáján is hiba, pl. az egyik felforrasztott chippel van valami gond, és mire megtelik a teljes videomemóriád, addig egy kis időnek el kell telnie.

De mivel nem tudjuk pontosan mi a bajod, ezért írtam azt, hogy terheld meg, mert ha nem melegszik egy dolog kiesett. Majd ugyanezt a memóriával, hogy kizárjuk, biztos nem az a baj (és ehhez nem kell megbontani). Valószínűleg ez nem oldja meg a problémát, de arra jó, hogy ha beadod a szervizbe, nem kell nekik ugyanerre egy napot elcseszniük. A videokártya memória tesztelésre csak ilyen 3DMARK szerű tesztek vannak, de a hibaüzenetet így nem fog visszaadni, vagy legalább is én nem tudom, milyen csak videokártyára integrált memória teszter van. Nem hangyás a kép, vagy nincsennek furán kirajzolt grafikai elemek? Mert az is videokártya memória hiba.

Az alábbi blog szerkesztője: quadkopter.blog.hu

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.