Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2901) Dealer95 válasza RobinHD (#2900) üzenetére


Dealer95
őstag

Arról volt szó, hogy megéri-e i7-est venni.

(#2902) RobinHD válasza Dealer95 (#2901) üzenetére


RobinHD
tag

SZERINTEM IGEN!

Privátra illik válaszolni! :)

(#2903) Danex válasza Dealer95 (#2901) üzenetére


Danex
addikt

ha van olyan opció, hogy magad állítod a proci órajelét és feszültségét akkor szerintem az i7 lehet a nyerő, hisz ha nem kell a teljesítmény akkor lebutítod, hűvösebb lesz, ha viszont kell a teljesítmény akkor van tartalék.

(pl én is játékra használnám, de van, hogy videót kell szerkeszteni, renderelni ott nem mind1, hogy i5 vagy i7

(#2904) brumi1024 válasza RobinHD (#2902) üzenetére


brumi1024
veterán

Érdemes egy 320 lóerős autót venni, ha az ember 130-nál többel nem közlekedik, és komótosan vezet? - Érdemes i7-et venni, ha az ember úgyse használja ki?(a játékok NEM teszik, előbb lesz gpu limites a gép)

(#2905) RobinHD válasza brumi1024 (#2904) üzenetére


RobinHD
tag

hát erre csak azt tudom mondani, h ha te is csak netezésre használod a gépet, akk alapból kár volt ilyet venni :D
100k körül is lehet kapni meg az alatt is bőven netre gépet, amin még filmezni is lehet :D
a te hasonlatoddal éljek: 500k ért is kapsz normál autót használtan, elég leharcoltan kitudja, de megy 130cal is akár :D nem kell 5-10 milliót költeni egy jobbra hisz azzal is csak 130cal mehetsz! :D de csak MO.on németeknél meg nincs felső határ, ott már jól jön a 300km/h is :), de ha csak a határokon belül maradsz felesleges
szóval felesleges ez az i5 vs i7 vita, mert minden csak nézőpont kérdése, legtöbben itt csak mezei felhasználok akik többnyire neteznek filmeznek, meg esetleg dolgoznak ( excel, word) :D tisztelet a kivételnek aki grafikai munkára használja a gépet, én is használom a gépet grafikai munkára és játékra is, és örülök h az i7es mellett döntöttem, már csak a konfort érzett miatt is :)

Privátra illik válaszolni! :)

(#2906) brumi1024 válasza RobinHD (#2905) üzenetére


brumi1024
veterán

Én használom a gépem, nem csak netezésre(programozás, lightroom, matematikai szoftverek..). De nem hiszem, sokan akik az i7 mellett kardoskodnak éreznék a különbséget, ha az egyik napról a másikra i7-ről i5-ösre cserélnénk a gépet, és nem "látnának bele". És még egyszer mondom, egy ilyen gpu-t bőven kihajt egy i5-ös, a játék pusztán nem indokolja az i7-es felárat. Az autós példát meg értsd így: Audi A6 2.0 TDI vs A6 3.0 TDI biturbo. 177PS vs 313PS, 4.5 millió felár. Lehet, hogy jobban megy a nagyobbik de sok más tényező, pl fogyasztás(i7 esetében melegedés) sokkal kedvezőtlenebb, főleg ha az ember ki se használja.

(#2907) RobinHD válasza brumi1024 (#2906) üzenetére


RobinHD
tag

ilyen üzemanyagárak mellett naná h a kisebbiket venné az ember :)
sztem i7 nem melegszik jobban (vagy is nem érezhető) egyik ismimnek i5 FullHD van és ugyan úgy meleg játék alatt (érte ez alatt h ez se meg az se forró) 20 ezer forintos felárat meg megér a 2x jobb proci :)
fullHD-s kijelzőben gondolkodva :) akinek a HD-s kijelző is megteszi annak az i5 is megteszi :)
kár h nem árulják ezt a gépet i3-mal akk fogadok te is azt vetted volna :D

Privátra illik válaszolni! :)

(#2908) brumi1024 válasza RobinHD (#2907) üzenetére


brumi1024
veterán

Én nem a magam nevében beszélek, ráadásul nekem i5-ös y570-em van. És nem 2x-es a teljesítménykülönbség az i5 és az i7 közt, csak ideális esetben, megfelelő programokat használva, de ezt már leírtuk. Ki beszélt itt amúgy a kijelzőről? Ott egyértelműen 1080p, az egy kevésbé rossz tn panel. Az pedig egy dolog, hogy a gép kívülről nem "érződik" melegnek, de szerencsére ma már mérjük a hőmérsékletet, és a fizika az fizika, 45w-on több hő disszipálódik mint 35w-on, ez tény.

[ Szerkesztve ]

(#2909) RobinHD válasza brumi1024 (#2908) üzenetére


RobinHD
tag

az ár miatt írtam, h i5 FHD és i7 FHD köt 20k van!

Privátra illik válaszolni! :)

(#2910) Draken


Draken
őstag

Létezik olyan konstrukcióban,hogy i5+fhd win nélkül?

(#2911) brumi1024 válasza RobinHD (#2909) üzenetére


brumi1024
veterán

Ha valakinek tényleg kell az i7 megéri, az a +20k végülis nem olyan vészes, de ha nem használná ki, csak jobb a tudat, akkor sztem többet ér a plusz gari amit lehet kapni ilyen áron(vagy akár egy ssd), mint az erősebb de kihasználatlan proci.

[ Szerkesztve ]

(#2912) realsaw válasza RobinHD (#2905) üzenetére


realsaw
csendes tag

Így van, Adobe Photoshop, Premiere, Effects, Lightroom imádja az i7 -es procit.

(#2913) gisember válasza Dhampir (#2865) üzenetére


gisember
csendes tag

Valószínűleg tényleg hiba, mert tegnap óta rosszabb is lett. A bal felső sarok tájékán (főleg, ha a 2-est nyomom) besüllyed és nyikorog is a klaviatúra.
Felhívtam a boltot, és az amúgy nagyon kedves eladó azt mondta, hogy a mai laptopoknál nem csinálják annyira erősre az alátámasztást, nincs alatta lemez, ugyan is akkor jobban jár a levegő... Ezt elhiszem, de egy 300k-s gépet biztosan nem úgy raknak össze, mint egy tesco-s biciklit, főleg, hogy a Laptopkalauz is ezt írja a tesztjében: "A billentyűzet karaktereknek kellemes tapintása van, nyomáspontjuk rövid, használat közben pedig halkan járnak. Az alátámasztás is rendben van, csak erősebb nyomás hatására hajlik befelé."
Az erősebb nyomás ugyan nem egy egzakt meghatározás, de ha az ujjaim súlya alatt is hajlik, ott már azért probléma lehet.
Mi a teendő ilyenkor? Hívni kell a Lenovo szervizét? Tegnap vettem, úgyhogy gondolom van még mit tenni.
Másnak nem volt ilyen tapasztalata? Mennyire hajlik be a 2-es, w környékén nektek, ha csak annyira nyomjátok, mint mondjuk gépelés közben?

(#2914) realsaw válasza gisember (#2913) üzenetére


realsaw
csendes tag

A 2-es billentyű és awsd billentyűk környékén mondhatni behajlik, ha erősebben megnyomod a "borítást". Szerintem ez ilyen konstrukció, valószínűleg pont a hűtés miatt.
Az relatív, hogy gépelésnél kinek mennyire hajlik be, azért szerintem eléggé erősen kell passzírozni a billentyűket hogy zavaróan behajoljon.

Lehet, hogy másik gépet kell választanod, bár szvsz ilyen kategóriában mindig van kompromisszum.

(#2915) gisember válasza realsaw (#2914) üzenetére


gisember
csendes tag

Ez így van, de nem erősebben nyomom, csupán gépelés közben is hajlik és kattog is. Elég idegesítő...
Jó lenne tudni, hogy ez a normális és nekem vannak túl nagy elvárásaim, vagy sikerült egy hibásat kifognom.

(#2916) Tenken válasza gisember (#2915) üzenetére


Tenken
őstag

Nem örülök, hogy ilyet olvasok, mert én is venni készülök és sanszos típus lenne (ez még a jobbik verziók közül). De ha ennyire zavarna engem, akkor vennék egy pár ezer forintos bill.-t. Illetve ha sokat gépel az ember, akkor érdemes amúgy is egy normális mechanikuson elgondolkodni.

Bár belegondolva, hogy kimondva kimondatlanul ez elvileg egy álcázott gamer gép, elég nagy failnek érzem, ha pont a wasd környékén nyeklik...

[ Szerkesztve ]

"Minden nő 20 centist akar, de 10 centinél már fulladozik" -Torrente

(#2917) gisember válasza Tenken (#2916) üzenetére


gisember
csendes tag

Egy másik fórumon ezt találtam:
"...a billentyűzet bal felső része (kb. az f betűtől balra fel) gépelés közben csatogott, lifegett. megnyomogattam a foglalatot, azóta sokkal jobb, de majd kikapcsolt állapotban masszírozom még.
öööö, kb ennyi."

Elvileg garancia vesztés nélkül ki lehet szedni a billentyűzetet. Tudja valaki hogy kell?
Akkor legalább látom, hogy miért kattog és esetleg meg is tudom oldani.

(#2918) realsaw válasza gisember (#2917) üzenetére


realsaw
csendes tag

y580 maintenance manual

[ Szerkesztve ]

(#2919) Mottie válasza gisember (#2913) üzenetére


Mottie
őstag

Szerintem simán vidd vissza, ne hidd el ezt a nonszeszet. Teljesen faszán alá van támasztva, meg se moccan.

Be Victorious!

(#2920) gisember válasza Mottie (#2919) üzenetére


gisember
csendes tag

Közben sikerült kiszednem.
Úgy néz ki, hogy a klaviatúra feszül benne, és ezért a bal szélén kicsit deformálódik, mert van alatta alátámasztás, tehát nem az a baj, hogy a hűtés miatt ott nincs.
Mondjuk jól megszívtam, mert Budapesten vettem és 260 km-re vagyok most onnan és nem valószínű, hogy a 3 napba bele fogok férni, akkor pedig marad a szerviz. :(

(#2921) Rolesz92


Rolesz92
tag

Hali! Kis segítségeteket kérném, ilyen y580 laptopom van (i7,FHD verzió).

Tegnap feltettem a Fifa 13-at rá, tele volt ilyen villódzó képhibákkal az egész (első komolyabb játék volt amit feltettem), gyors rádobtam egy másik játékot (Euro Truck Simulator 2) ott jó volt a kép, csak akadt, ekkor jöttem rá, hogy az integrált kariról ment, beállítottam driverben, hogy az nvidia legyen a preferált, úgy már minden baja volt ennek is, vége fele már ki is fagyott, vagy legalábbis elfeketült az egész kép magától, és semmi nem történt.

Gondolom ez akkor szerviz nem?

Az a bajom, hogy néhány napja beletoltam icy drive-ba a Hdd-t és ssd került bele, szóval ez az odd csere (úgy hogy az odd előlapját át kellett tennem) ez ugye nem jár gari vesztéssel? Érdemes ezt gari előtt visszacsinálni eredeti állapotába? (SSD kivesz HDD vissza helyére ODD vissza)?

Egyébként a Driverben, ahol ott forog az nvida logó, már az is ilyen villódzó (talán lilás) képhibákkal van tele. ÚJ beta driverrel és legújabb végleges driverrel is csinálja.

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy S

(#2922) brumi1024 válasza Rolesz92 (#2921) üzenetére


brumi1024
veterán

Valszeg szerviz, igen, az odd csere pedig nem jár garivesztéssel, de a legjobb ha visszarakod a gyári állapotot.

(#2923) RobinHD válasza Rolesz92 (#2921) üzenetére


RobinHD
tag

Még mielőtt gariztatod azt érdemes megprobálni h gtx kari memoria sebességét 2500MHz-ről leveszed 2400MHz-re, nekem 2500on egy ici picit már villodzott a kép játék közben, kiderült ugyanis h 2000MHz a gyári nvidia szerint csak a lenovo túlhúzza :/
Viszont a te gondod durván hangzik :/

[ Szerkesztve ]

Privátra illik válaszolni! :)

(#2924) Rolesz92 válasza RobinHD (#2923) üzenetére


Rolesz92
tag

Köszi a választ, neked is brumi1024. Milyen programmal tudom ezt megoldani?

Amúgy garit hogy kell megoldani megkeresni és bevinni a helyi Lenovo szervizbe?

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy S

(#2925) Watto1991 válasza Rolesz92 (#2924) üzenetére


Watto1991
senior tag

Én úgy tudom háztól-házig garancia van a gépre. Fel kell hívni őket, majd futár viszi-hozza.

A villódzásod tipikus VGA memória probléma. Próbáld meg először visszavenni a frekvenciát, ahogy robin18 is mondta.

(#2926) brumi1024 válasza Rolesz92 (#2924) üzenetére


brumi1024
veterán

Lengyel szerviz van, felhívsz egy romániában lévő(de magyar) ügyfélszolgálatot és küldenek futárt. A számuk: 0680-987425, hétfőtől péntekig 9-18 óra közt hívhatóak.

(#2927) RobinHD válasza Rolesz92 (#2924) üzenetére


RobinHD
tag

Nvidia-nak van ilyen kiegészítő programja, aszem nvidia system tools, ez beépül a driver progiba s ott fogod tudni állitani a MHz-eket :)

Privátra illik válaszolni! :)

(#2928) Rolesz92 válasza RobinHD (#2927) üzenetére


Rolesz92
tag

Köszi mindenkinek a válaszokat, 2400-on még néha látszanak, most 2300-on hibátlannak tűnik nekem (2500-on) volt alapból, ettől függetlenül fontolgassam a szervizt, vagy ott is csak lejjebb állítanák az órajelét?

Samsung Galaxy S

(#2929) vagabor válasza gisember (#2917) üzenetére


vagabor
aktív tag

Nálam is fennáll a problémád, de ha nem mondod észre sem veszem, nem zavaró, de tény hogy kicsit behajlik valamint hangja is van. Ennek ellenére én csak akkor szervizelném ha zavarja a gépelést. (Én speciel már csak akkor küldöm ha nem indul a gép mivel volt már gariban egy hónapig :D )

Valaki próbálta a béta drivert? Csak a rendszerstabilitás érdekelne.

[ Szerkesztve ]

ASUS TUF GAMING B650-PLUS, AMD Ryzen 7 7800X3D, DeepCool AK620 Zero Dark, CORSAIR VENGEANCE DDR5 RAM 32GB (2x16GB) 6000MHz, ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4070 Ti, Cooler Master MWE 750, Fractal Design Core 3000, LG UltraGear 27GR75Q 27" IPS QHD 165Hz

(#2930) masholnap


masholnap
senior tag

4x is szervizbe küldtem a mai napon

(#2931) Rolesz92


Rolesz92
tag

Az ellen amúgy lehet valamit tenni, hogy akkumulátorról ne akadjanak a játékok? Próbáltam minden félét állítani a Lenovo energiagazdálkodási programban, windowsban is de semmi változás, míg konnektorba bedugva sokkal jobb grafikán is szaggatás-mentesen megy...

Valahol be lehet állítani, hogy ugyanúgy menjen telepről is?

Samsung Galaxy S

(#2932) MaxxDamage válasza masholnap (#2930) üzenetére


MaxxDamage
félisten
LOGOUT blog

Na mi a gond (megint) ? :F :Y :U

L

◄►Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop *i9-10900K @ 5GHz (AIO Water System)*4x16GB=64GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 2080 Super 8GB MXM 200W+ *4x2TB=8TB M2 SSD -_- LG® V30+ ThinQ DS 4/128GB "Blue"►Samsung® S20 Ultra 5G◄SM E80 3.5mm Jack►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►

(#2933) RobinHD válasza Rolesz92 (#2931) üzenetére


RobinHD
tag

erre úgy tudom nincs lehetőség, mert automatikusan leveszi a gtx órajelét a felére :S vagy vmi hasonló

Privátra illik válaszolni! :)

(#2934) vizirider válasza masholnap (#2930) üzenetére


vizirider
tag

ilyenkor azt nem értem, miért f@szkodnak, és nem adnak egy újat.......... egyébként a HP ugyanez a
balf@sz gondolkodás, nem tudom miért éri ez meg nekik. :W

Chuck Norrisnak egy medvebőr van a nappalijában. a medve nem döglött, csak nem mer elmenni......

(#2935) rollaz


rollaz
tag

A win8 upgrade jó nagy szívás. Most fogom a teljesen szűz rendszert felhúzni, mert a gyári win7 egy hulladék, tökéletesen alkalmatlan az upgrade folyamatra. (Adatmegtartás funkciót választva.)

(#2936) masholnap válasza MaxxDamage (#2932) üzenetére


masholnap
senior tag

ugye billentyűzetet cseréltettem... átlagos minőségben rosszabb volt ez a billentyűzet mint az eredeti, de nem volt annyira rossz mint az elküldötten az egyik gomb... már majdnem azt mondtam oké, még leteszteltetem a párommal és meglátjuk mit mond rá.... aztán bekapcsoltam a háttérvilágítást, melyet inkább háttérhomálynak lehetne nevezni. na ezért

a kijelzőt is csak másodjára cserélték jó minőségűre. billentyűzetet sem voltak képesek elsőre jót adni

(#2937) vagabor válasza Rolesz92 (#2931) üzenetére


vagabor
aktív tag

Már bocs de mi értelme telepről játszani? Én kb fél órát adok az aksinak ha játszol, és ilyen intenzív igénybevétel mellett nem lesz hosszú életű. Nem hinném hogy arra tervezték hogy játssz miközben telepről megy a gép.
De ha mindenképpen gyilkolni akarod a szegény akksit tessék:
vezérlőpult/energiagazdálkodási lehetőségek/sémabeállítások szerkesztése/speciális energiaellátási beállítások szerkesztése rakd teljesítmény centrikusra.
Ez csak az én tippem, ha nem működik akkor passz.

ASUS TUF GAMING B650-PLUS, AMD Ryzen 7 7800X3D, DeepCool AK620 Zero Dark, CORSAIR VENGEANCE DDR5 RAM 32GB (2x16GB) 6000MHz, ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4070 Ti, Cooler Master MWE 750, Fractal Design Core 3000, LG UltraGear 27GR75Q 27" IPS QHD 165Hz

(#2938) MaxxDamage válasza masholnap (#2936) üzenetére


MaxxDamage
félisten
LOGOUT blog

Az szép.... :(
Amúgy tapasztalat, hogy servizbe nem olyan (quality) terméket szerelnek mint amivel gyártva volt... ezt személyesen tapasztaltam mint szervíz-munkáim során.... sok terméknél / gyártó (világhírű mint pl. HP , Epson, Siemens....Sony .. stb..) akkor a Lenovo -ra is igaz ez ? (sajnos igencsak úgy néz ki.... :O )

L

◄►Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop *i9-10900K @ 5GHz (AIO Water System)*4x16GB=64GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 2080 Super 8GB MXM 200W+ *4x2TB=8TB M2 SSD -_- LG® V30+ ThinQ DS 4/128GB "Blue"►Samsung® S20 Ultra 5G◄SM E80 3.5mm Jack►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►

(#2939) masholnap válasza vizirider (#2934) üzenetére


masholnap
senior tag

én sem. szerintem a szervizeltetés már többe lesz nekik mint a gép

azt mondta a szervizes, ha most is szarul érkezik vissza, akkor cserélik vagy visszafizetnek
azt hiszem, érthető, ha azt mondom, én már nem bízom egy cseppet sem a lenovóban. innen már csak pozitív meglepetés érhet. mondjuk ez nem vigasztal

(#2940) Mottie válasza vagabor (#2937) üzenetére


Mottie
őstag

Aksiról NEM lehet normálisan játszani, akármit akárhol állítasz. Sajnos így van :) grafika lejjebb, esetleg olyankor kell retrozni :D

Be Victorious!

(#2941) Dealer95


Dealer95
őstag

Garanciáztatáshoz kell a számla(másolat) is vagy elég a garanciajegy?

(#2942) masholnap válasza MaxxDamage (#2938) üzenetére


masholnap
senior tag

a kijelzőnél is először egy selejttel próbálkoztak. ugyanolyan jellegű hibával rendelkező képernyővel küldték vissza, mint amivel elküldtem.

(#2943) masholnap válasza Dealer95 (#2941) üzenetére


masholnap
senior tag

ha regisztrálod, akkor elég bemondani a szériaszámot, semmi papír nem kell

(#2944) vagabor válasza masholnap (#2939) üzenetére


vagabor
aktív tag

Érthető a pesszimizmusod, én is furcsállom hogy csak úgy szaporodnak a különféle garis esetek itt a topicban. Sajna nekem is van negatív tapasztalatom, nem is egy. A garanciakiterjesztést amit angliában vettem azóta sem sikerült regisztrálnom, már ott tartok hogy a pénzemért harcolok :) Meg a jack aljzatom azóta is recseg, visszaküldték ugyanúgy a gépet. Mindezek ellenére biztos rengeteg elégedett vásárló is van, és tuti ha kifogtál volna egy tökéletes darabot akkor meg haláláig dícséred a lenovot. Ez ilyen.

ASUS TUF GAMING B650-PLUS, AMD Ryzen 7 7800X3D, DeepCool AK620 Zero Dark, CORSAIR VENGEANCE DDR5 RAM 32GB (2x16GB) 6000MHz, ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4070 Ti, Cooler Master MWE 750, Fractal Design Core 3000, LG UltraGear 27GR75Q 27" IPS QHD 165Hz

(#2945) Dealer95 válasza masholnap (#2943) üzenetére


Dealer95
őstag

Hova regisztráljam? :B

Egyébként csak nekem nem tölti be a Lenovo honlapján a warranty check-es dolgot?

(#2946) masholnap válasza Dealer95 (#2945) üzenetére


masholnap
senior tag

van egy regisztráló alkalmazás a programok között. akinek épp nincs becsomagolva garira a gépe, az meg is tudja talán mondani, hol találod :) de asszem weben is meg lehet találni a regisztrációt

(#2947) masholnap válasza vagabor (#2944) üzenetére


masholnap
senior tag

kizárt. a HDD melegedés már az elején bökte a csőrömet, az feature ebben a gépben, de csak ezért még nem akartam visszavinni, inkább megoldást kerestem. dehát inkább vissza kellett volna vinni és otthagyni

és van alapból jó pár dolog ami nem tetszik: pl. a billentyűzet kiosztása, a gyári windows eleve hibát okozó alapállapota (event viewer)

belefáradtam. ebben a gépben én szinte csak a hibákat találtam meg.

(#2948) masholnap válasza masholnap (#2947) üzenetére


masholnap
senior tag

jaigen, nem elhanyagolandó: szar szerviz. ezt is a géppel "kaptam"
2x küldték vissza selejttel a gépem. ezt nem tudom véletlennek betudni.

(#2949) Tenken válasza masholnap (#2948) üzenetére


Tenken
őstag

Valaki valami pozitívat is?
Gépvásárlás előtt vagyok. Nem tudom kell-e ez nekem. :U

"Minden nő 20 centist akar, de 10 centinél már fulladozik" -Torrente

(#2950) Soak válasza Tenken (#2949) üzenetére


Soak
veterán

Ennyiért van még hasonló hw más gépbe?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.