Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
havast
aktív tag
válasz ->Raizen<- #3822 üzenetére
Meg egy új táp is ezek szerint. Mert ugyebár az egykártyás gépekhez kisebb a táp. Azt számításba vetted?
A második GPU-s upgraded így lesz vagy 70k-ban bolti áron..[ Szerkesztve ]
-
M.T.
senior tag
válasz ->Raizen<- #3891 üzenetére
Ne haragudj te az én hozzászólásomra válaszoltál egy totál más témát.
Most akkor mi ez a fail???
Hol beszéltem én bf3 ról? -
M.T.
senior tag
válasz ->Raizen<- #3921 üzenetére
Nem keltek pánikot de ha olvasnád a Geforce fórumot rájönnél hogy egy csomó most is fennálló hibát jeleztek már az nvidiának és nem csináltak semmit azok a gondok most is megvannak lassan már 7 hónapja.
Valamint az SLI gond szerintük kizárólagos vbios gond nem driver és a helyzet az hogy ebben nem csak én kételkedem hanem sokan mások is....
Például 320.49 es driverrel érdekes megy az sli 8.1 alatt csak fagy 3d ben az is biztos vbios gond mert a többi driverrel "error 43" as kód az eszközkezelőben és a windows kilővi a kártyát (kb az űrbe).[ Szerkesztve ]
-
M.T.
senior tag
válasz ->Raizen<- #3923 üzenetére
Látom te AMD vs NVIDIA szócsatát akarsz indítani mert kifejtettem elégedetlenséget a kedvenc gyártóddal kapcsolatban..........
A véleménynyilvánítás főleg bizonyíthatóan nem levegőbe beszélve, nem lejáratás LEGALÁBBIS nem az én részemről ha ők nem szolgálják ki a vevőket az számukra nézve előnytelen.
Én egyébként egyik oldalt sem kedvelem nincs is értelme mert nehogy azt hidd a te vagy a mi érdekeinket nézik.Részemről a téma lezárva remélhetőleg igazad lesz és megoldódik a dolog ha meg nem akkor tehetnek 1 szívességet.
[ Szerkesztve ]
-
M.T.
senior tag
válasz ->Raizen<- #3925 üzenetére
Úgy legyen
-
Draken
őstag
válasz ->Raizen<- #3932 üzenetére
SLI működik szépen? Mindjárt kipróbálom én is, bár nekem i5,750 sli konfigom van.
-
Draken
őstag
-
havast
aktív tag
válasz ->Raizen<- #3953 üzenetére
Jaja, ezt az első 3-5 sec között próbáltam
-
teguran
tag
válasz ->Raizen<- #4453 üzenetére
annyira, hogy egy idő után kellemetlen a kezedet közel tartani a géphez, alapjában nem vészes. én vettem hozzá nemrég egy CM X3-at és azóta érezhetően hűvösebb! a gép játékra van kitalálva amúgy, bírni fogja, pláne extra hűtéssel!
-
csoresz2
tag
válasz ->Raizen<- #4511 üzenetére
Ez a turbo funkció egyrészt csak egy magon működik (nem tudom miért), másrészt függ a hőmérséklettől. Ha melege van, nem fog begyorsítani, hanem inkább visszavesz.
-
Ghoula
senior tag
A 800 Mhz-s Throttling az túlmelegedés miatt van. A turbo nem megy, ha a GPU hőmérésklete 65 fok fölé emelkedik. Utóbbin Throttlestoppal lehet segíteni, de ha alapból túlmelegszik, nem javaslom.Újrapasztázás a megoldás, vagy ha az sem segít, a hűtő leszorításán kell moddolni. Techinferno-n csináltam egy rövid leírást, hogyan kell, katt, így akár 3,4Ghz-re húzva sem melegszik túl a gép. Úgy értem 3,4Ghz 4core terhelés, 1 szálon 3,6.
[ Szerkesztve ]
-
csoresz2
tag
válasz ->Raizen<- #4515 üzenetére
Én még Win 8-on néztem, egy maggal lazán felugrik 3 GHz felé, ha már többet használ akkor marad 2.4 GHz-en. Megnézem neked akkor most hogy reagál, hátha a 8.1-es Win hozott neki valami ujat, esetleg időközben észheztért, vagy nem tudom. De XTU-ban is csak az első magra tudsz beállítani Turbo Boostnak megfelelő értéket, ettől függetlenül lehet, hogy nálam van a baj.
-
Ghoula
senior tag
válasz ->Raizen<- #4518 üzenetére
Szívesen! Csak óvatosan, mert meg tudod roppantani vele a magokat, illetve a garit azt ugye bukod a szétszedéssel. XTU-val meg csökkentsd a feszt, azzal is lehet 5-10 fokot nyerni.
-
zlac800531
csendes tag
Próbáld meg az energy managment-et feltenni.
Ott ha kiegyensúlyozottra teszed akkor 800 on pötyög,terhelésnél pedig a plafonra megy fel.
A teljesitménycentrikuson pedig állandó magas órajelen megy,nekem.
Igen a turbót használja nekem ha esetleg gamelek. -
Ghoula
senior tag
válasz ->Raizen<- #4521 üzenetére
Ha mákod van, és jó a pasztázás, de ahogy az enyém kinézett... Majd' 2 mm vastag volt a szikkadt paszta a blokk és a chip között, mert eszetlenül egy tubussal rá kell nyomniuk, a leszorító meg f.o.s. és nem nyomja ki.
Mit ér a gari, ha vigyázol a notidra, de szétég, a szervízben ok, hogy kicserélik a belsejét, de közben összeb@sszák. Nem egy ilyen horror story-t hallani a Lenovo-ról. Akkor inkább köszi, de nem kell a garijuk.
1 hónap nyúzás alatt ami gyártási hibás, az tönkre is megy, nem tette, meg is kapta a kezelést.
Aztán a 95 fokos cpuból lett 70. Játek kozben persze, szintetikussal feljebb is megy, de max 85. ( tuningolva...)
Ami tönkremehet ezután, az max a venti, csapágyas lesz, ebay-ről veszek hozzá 5K-ért.Persze nem vagyunk egyformák, van akinek többet ér a gari, nekem fontosabb az, hogy 5 év múlva is ugyanígy használjam a notit.
Csak hogy ne legyek nagyon offtopic, első körben próbálkozhatsz -70mV-al, és onnan mehetsz akár -130-ig is, ha bírja. Az uncore, azaz L3 cache feszkót-t külön teszteld. Illetve ne csak szintetikussal tesztelj, mert így az idle fesz is csökken.
-
nbware
senior tag
válasz ->Raizen<- #4535 üzenetére
Szerintem ez mar magas ertek, nekem nem megy 85 fok fole soha.
Lenovo y720, Samsung S8, Iphone 7
-
Ghoula
senior tag
válasz ->Raizen<- #4540 üzenetére
Most hogy jobban megnéztem a képet, turbo nélkül, 2,4ghz-en 90 fokos? abban az esetben az úgy durva.
-
Ghoula
senior tag
válasz ->Raizen<- #4546 üzenetére
Mit ertesz mokolas alatt? Lehet hogy az intel szerint a cpu ezt kibirja, de van ott azert bga forrasztas es kondenzator is, azok meg ezt nem szeretik...
-
Ghoula
senior tag
válasz ->Raizen<- #4549 üzenetére
Nem foglak rabeszelni, ha ram hallgatsz azt csinalsz amit akarsz. En csak leirtam a velemenyem. Ha el is olvastad volna a notebookreview cikket, akkor feltunt volna hogy ok is serelmezik ezt a fajta limitaciot ebben a gepben, foleg hogy emiatt az elozo generacio gyorsabb. Ezt a software-es limitaciot nem az intel talalta ki, a lenovo a bena vagy inkabb spur. Ahelyett hogy javitanak a problema forrasat legyen az osszerakas vagy a leszorito, inkabb limitalnak igy talan nem eg romma gari alatt. "Nem lesz baja" ezt hallottuk mar az xbox-nal is.:p
[ Szerkesztve ]
-
Sz4bolcs
senior tag
válasz ->Raizen<- #4549 üzenetére
Ja, erre tervezték. 2 évre
-
nbware
senior tag
válasz ->Raizen<- #4547 üzenetére
Nem teljesen mas, elozo generacio, ez nem kelenti azt, hogy neked a 95 fok megfelelo lenne. Nekem mindegy, a Te geped megy tonkre nem az enyem :-)
Az en laposomnal a 90 fok mar soknak szamit, azt jelentette, nem volt rendesen bekenve a pasztaval,nehogy mar a tiednel a 95 lenne az uzemi homerseklet. Szerintem ez akkor is magas, ez a velemenyem. :-)
-
nbware
senior tag
válasz ->Raizen<- #4547 üzenetére
Megneztem a cpudat az inel oldalab es 100 fok neki a toltasa, nalam 120, szoval sok az a 95 fok
-
Sz4bolcs
senior tag
válasz ->Raizen<- #4555 üzenetére
Azt hiszem ez még csak nem is sli függvénye, nagyon sokan panaszkodnak akadásokra jobb gépekkel is, jelenleg ilyen ez a játék...
-
Ghoula
senior tag
válasz ->Raizen<- #4554 üzenetére
Ugye csak viccelsz. Azért mert egy tesztben( igazából az összesben) 100 fokos a proci, akkor az úgy jó? Inkább ez azt igazolja, hogy nem egyedileg vannak rossz példányok, hanem alapjaiban el van baltázva az 510es. Erre a lenovo, gondolom spórolás céljából, (őket is meglepte a haswell ) ne kelljen design-olni új hűtést, throttling-olja a procit. Ha 8x foknál csinálná, azt mondom ok, de 65 foknál nonszensz.
Ezért is lehetne a lenovo-t pingetni, nem csak az ngff csatiért, mert az intel specifikációja szerint ez a proci 3,4-3,2 Ghz-es.A -110/-93 az elég jó, nekem -100/-70 alatt néha megpurcan, de persze a stabilitás is relatív.
Senki nem állítja, hogy rossz ez a gép, sőt, mindezek ellenére elégedett vagyok vele, de ha egy kicsit jobban odateszi magát a lenovo,ott lehetne a felső kategóriás notik mellett. Mert az ötlet jó, 2 középkategóriás gpu sliben, de valahogy sosem áll neki össze egyben, legyen az hűtés, y510, optimus hiánya, y500... -
Ghoula
senior tag
válasz ->Raizen<- #4559 üzenetére
Igen, ezt írtad,de lehet, hogy én vagyok szövegértésből elégtelen:
[link]
[link]
[link]
[link]Ne haragudj, de azért mert én nem vagyok annyira aktív a fórumon, nem kéne személyeskedni.
Azért mert valakinek a ph-s státusza újonc nem kéne lenézni, nem tükrözi valósan a hozzáértését az adott témához.Te kérdezted meg, hogy sok-e a 90 fok katt, és megsértődtél azon, hogy a hőn szeretett notebook-odat leszóltuk, hogy melegszik. Így én is befejeztem veled a társalgást, de nem a helyi státuszodra hivatkozva, hanem mert parttalannak érzem ezt a vitát. Sok örömet kívánok a notidhoz.
Sírástól messze állok, főleg úgy, hogy miután kijavítottam a lenovo bénázását, akár túlhajtott procival sem kell aggódnom a hőfokok miatt. -
Sz4bolcs
senior tag
válasz ->Raizen<- #4560 üzenetére
8.1 tuningolt sli 650m, legújabb nvidia driver: Medium grafikával multizok, és játszható. Vannak azért fps dropok, de azt nem igazán tudom, hogy optimalizálatlanság miatt, vagy ennyi a max a gépben (sok embernek erősebb gépen is akad ilyen problémája). Játékélmény azért megvan, és ha nem pro valaki, annak szívesen ajánlanám ezen a gépen, főleg ha még optimalizálnak kicsit a játékon.
-
törölt tag
válasz ->Raizen<- #4564 üzenetére
Semmit nem piszkáltam, minden a gyári órajelen és feszen megy.
-
beloadjoker
őstag
válasz ->Raizen<- #4570 üzenetére
oké köszi ki is szedtem hogy ne legyen gáz bár így nem oldódik meg a gondom :/
Oneplus One 64gb S. Black + nokia N900 + Xperia Mini + Lenovo y510p i7 SLI 16Gb 256 ssd 1tb ext. hdd + Lenovo x200 + Nexus 7 grouper 16gb + Nexus 7 flo 32gb
-
bagyusz
őstag
válasz ->Raizen<- #4570 üzenetére
Mégis mivel? Teljesen dinamikus, meg amúgy semmi értelme nincs így.
[ Szerkesztve ]
-
bagyusz
őstag
válasz ->Raizen<- #4576 üzenetére
Az nem támogatja a haswell-t.
-
->Raizen<-
veterán
válasz ->Raizen<- #4580 üzenetére
Kifutottam a szerk időből. A cpu offset -100 mv. Most 3.0 ghz-re lockolva játszom egy kicsit.
-
Ghoula
senior tag
válasz ->Raizen<- #4582 üzenetére
Azért laptopnál a 11 fok soknak számít szerintem.
Ha a max cpu hőmérsékletet nézzük, az alufeszhez képest 13%-al alacsonyabb hőfokokért úgy gondolom megérte.
Amúgy te futtattál memory test-et is, ami értékes órajelciklusokat vesz el a cpu teszttől. [link]A te géped ebből a szempontból jobb mint az enyém volt, egész jól reagál a fesz csökkentésre, a gpu-k hőmérséklete nagyon jónak számít, de nem panaszkodom, mert az enyémnek a gpu feszkói az eddig látottakhoz képest alacsonyabb.
Az a játék nincs meg nekem, Borderlands2-t szoktam tolni, ott meg 3,4-re lock-olom, mert szereti a magas órajelet.
Mint írtam korábban a véleményemet a garanciáról, nekem nem fontos, neked igen, ezen szerintem ne veszünk össze. -
Ghoula
senior tag
válasz ->Raizen<- #4586 üzenetére
Akkor jó! Én pedig azért, hogy akik szeretnék a maximumot kihozni a laptopból, esetleg hasonlóan vélekednek, mint én, van megoldás.
Azért ez kerülendő példa, az én ízlésemnek már kicsit sok, de lehet én vagyok prűd... -
Ghoula
senior tag
válasz ->Raizen<- #4588 üzenetére
Én már láttam szétszedve. De tény, aki csak kíváncsi a belsejére, azért ne szedje szét.
Azért azt érdemes megjegyezni az első kép láttán, hogy ugye az alsó burkolati elemen van egy marha nagy rács, erre az alatta lévő elem full kitakarja. -
aclandiae
senior tag
válasz ->Raizen<- #4602 üzenetére
Nálad milyen beállításokkal megy és úgy mennyi fps?
-
kisza25
félisten
válasz ->Raizen<- #12020 üzenetére
az alulfeszelés intel extreme tuning utility-vel lehet véghezvinni, cpu voltage offsetet kell állítani negatív irányba, ezt neked kell kitesztelni meddig marad stabil, nekem -90 volt ez az érték (i5-4200m), ezzel 5-10 fokot nyertem procin programtól/játéktól függően.
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
kisza25
félisten
válasz ->Raizen<- #12023 üzenetére
eddig mennyi volt?
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
Sheld
senior tag
válasz ->Raizen<- #12058 üzenetére
Várj majd vele pár hónapot, amikor megtelik porral az alsó porszűrő és nem megy át rajta a levegő normálisan. Várj egy kicsit, míg elkezd berepedni a kijelzőtartó zsanér alatt a hátlap.
Ez nem fekete-fehér különbség az y510p és az y50-70 között, még teljesítményben sem. Ahol az SLI támogatva van, rendesen, ott az 750m SLI erősebb, mint a 860m. Tapasztalat, mert most y510p-m van, és én pont y50-70ről váltottam vissza. Sokkal masszívabb ház, szebb hangzás, jobb billentyűzet, jobb kijelző, nincs szenvedés a muxed grafikus rendszerrel (így mondjuk az aksis üzemidő a szívás, bár ha a második VGA-t kiveszed, akkor még az sem előny).
Az y50-70-nél nincs szívás az SLI support-al, nincs stuttering (csak tearing), picivel rosszabb a billentyűzet. A design valóban szebb, ez tény, de a teljesítményt sajnos nem tükrözi.
Az a vezeték, amiben van áram, pont úgy néz ki, mint amelyikben nincs, csak más a fogása!
-
Hurkaleves
őstag
válasz ->Raizen<- #12069 üzenetére
azabaj, hogy az előd (y510p) jobb konstrukció lett... nem kellett volna mást tenniük csak a vga-t cserélni meg a hűtést turbózni. szerintem.
-
Hurkaleves
őstag
válasz ->Raizen<- #12126 üzenetére
de most új árakat nézünk... használtan nyilván össze lehetne ollózni az asztalit is olcsóbban.
-
Hurkaleves
őstag
válasz ->Raizen<- #12132 üzenetére
hát akkor nem csoda... 240-ért újonnan? bestbuy!
-
Hurkaleves
őstag
válasz ->Raizen<- #12148 üzenetére
jókérdés! de nem foglalkozom vele, hogy kivegyem. és valszeg tudjuk a választ is, elméletileg úgy maxon dolgozik (ha kell).
-
marilllyo
veterán
válasz ->Raizen<- #12196 üzenetére
Nyersz vele valamit? Pár fokot?
Jövő hónapban megyek LSZ felé szerintem beviszem nekik és megmondom, hogy azért nézzetek rá srácok mert nem így adtam le.(#12198) CHaooSS: Simán lehet pucolni otthon is. Csak ugye az a 7000 forint évente az a plusz egy év garihoz kell. Max 2 év múlva eladom úgyis. Azt az pénzt simán visszahozza értékben ha van rá még egy év gari. Meg ugye könnyebben is eladható a gép.
[ Szerkesztve ]
PSN: Rio__HUN | Tumblr: rio-hun.tumblr.com
-
Sz4bolcs
senior tag
válasz ->Raizen<- #12216 üzenetére
Y500 i7
100 'C az jó sok, igen... de a 35-40 fok szobahőmérséklet nem?
[ Szerkesztve ]
-
k-adi
nagyúr
válasz ->Raizen<- #12232 üzenetére
Az idei egy extrém nyár valóban; a tavalyi ha jól rémlik kibírhatóbb volt... dehát ez megint csak még egy indok, hogy most ne kockuljon az ember lefogadom, hogy ez a hőség sem fog már sokáig tartani...
-
marilllyo
veterán
válasz ->Raizen<- #12297 üzenetére
Mesélj róla sokat ... Engem érdekel mert nekem is itt csipog már, hogy "öreg...jó lenne már befrissíteni a témát".
-
félisten
válasz ->Raizen<- #12417 üzenetére
Hát persze... mert a Lenovo szerviz megjavítva, 1 héten belül adja vissza...
Asus sem tökéletes, de a Lenovo még annyira sem jó. Az a baj, hogy akkor is ezt mondtad volna ha más gépről van szó annyira elvakultan utálod a többit.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz ->Raizen<- #12420 üzenetére
Attól, hogy neked nem volt szerencséd vele még nem ez az általános. Én sem kezdem el szidni a Lenovo-t, hogy ők is hogy javítanak egy gépet mivel ott is változó. Attól, hogy találkoztál pár géppel nem kellene általánosítani.
-
Molk
tag
válasz ->Raizen<- #12420 üzenetére
Neked ez a tapasztalatod az Asus-al: értsd fekete képernyő és kifagyás a bekapcsolás utáni jutalom
Bezzeg a Lenovo-nál: Az egész dolog mondjuk vicces volt, bementem, felnyitottam a laptopot, bekapcsoltam a gépet, és sötét képernyő. Kérdem ez tuti jó? Laptopszalonban a csávó csak nézett, kérdezte bejött valami? Mondom nem. Kikapcsolta, megpróbálta ő is. Nem jön be semmi.
Ennyit erről. -
marilllyo
veterán
válasz ->Raizen<- #12437 üzenetére
Ezt akarom tudni én is. Youtube-on van egy vidi róla. Állítólag 900p high 50-60 fps.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- Asszociációs játék. :)
- Synology NAS
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad Pro Dock 40H dokkoló 135W-os tápegységgel
- ÚJ HP 250 G9 /2027.11.06. GARANCIA/INGYEN FOXPOST/12th Gen Intel Core i3-1215U/512GB NVMe SSD
- Macbook pro 2020 M1 13"
- Újszerű, gyári garanciális ultrakompakt HP Pavilion Aero 13 6 magos Ryzen 5 processzorral, 970g
- Új állapotú HP Pavilion 15 colos laptop, még 14 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest