Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Anubris
őstag
Szia,
"- A GPU a gyári 967-es boost helyett 1058-on megy. A memóriát nagyon lehet húzni, +500at is vitt, de a biztonság kedvéért +400on használom most."
ezt hol lehet beállítani hogy 1058-on menjen a GPU? Illetve a memóriát?
Neked nincs olyna problémád hogy 1920*1080as felbotnásban egyes progik mint chrome, skype minőségi kicsit gyengébb mint a többié? Mármint kinézetre.
-
M.T.
senior tag
Az unlockolt biosban lehet HTt kikapcsolni olvastam mert nem tettem fel az unlockolt bios csak a 2.02 es gyárit, a vgakat sem piszkáltam de a beépített 85körüli os ASIIC qualitivel rendelkezik, az ultrabayesem meg 60 környéki mégis feszemelés nélkül ha tuningolom 1000/1125 öt viszi és mindent elvisz maxon.
A HT kikapcsolással szerintem csak pár fokot nyersz ha sikerül, de ha az unlockolt biosban elnyomsz valamit akkor lehet szerviz lesz belőle hacsak nem férsz hozzá az alaplapi elemhez. -
M.T.
senior tag
Nos Nvidia inspectorral néztem a tuningnál (gyári érték nem babráltam) 1.025V.
Játékkal tuningnál ez játék és szobahőmérséklet függő is vol hogy 80 fokosak is voltak a kártyák meleg napon néztem de nem monitorozom 0-24 ben, vagyis a desktopon az aida mutatja csak nem figyelem mindig. -
M.T.
senior tag
A belsó kártya biosát ki kell hámozni a gép biosából de a lényeg azt csak a gép biosával együtt lehet flashelni.
Ha ki van lockolva a bios akkor nvidia inspectorral vagy más tuningprogrammal tudod állítani a feszt meg az értékeket külön mindkét kártyán.
Hacsak nem linux vagy dos alatt akarod tuningolni akkor nincs rá szükség hogy ennél jobban babráld a biost szerintem.....[ Szerkesztve ]
-
Ediva8
tag
Köszi én is feltettem a Lenovos helyett gyári Synaptic drivert a pad-hoz ,beállítottam ahogy leírtad és tényleg sokkal kezelhetőbb,felhasználóbarátibb lett ,csak ajánlani tudom mindenkinek,hogy érdemes kipróbálnia.Valahogy alapból is így kellett volna egyből működnie.Alakul!
[ Szerkesztve ]
-
csoresz2
tag
Hát akkor lehet ez másfajta
Nem lényeges, szinte nem is használom a G300 mellett.Egy másik kérdés: Valahol linkelte valaki (talán itt) y510p-re y500-ra meg hasonlókra olyan laptop borítót (vagy matricát, vagy skint (nem tudom hogy hívják ezeket)), ami befedi a hátullját, meg az egészet a billentyűzet körül. Ha jól emlékszem, magyar oldal volt, nagyon sok fajta ilyen matricákkal. Valakinek nem dereng a link? 2 napja vadászok rá..
-
Tosszy
újonc
Hműűű az Energy Management telepítve van és működik amit ajánlottál utility.exe-t azt leszedtem külön próbáltam telepíteni, de nem kompatibilis a rendszerrel ezt írta pedig 64bitre szedtem le és mégse :S
Esetleg ha lenne valami linked Y500-ra ami használható is azt meg köszönném! -
->Raizen<-
veterán
Ilyenre tervezték ember, Notebook check-en is nagy terheléskor inkább lefelé tendál az órajel mint sem 3.0 ghz fölé. Nem kell bebizonyítani nekem semmit. Tény hogy lehetne a hőcsöves hűtés felfekvésén segíteni de akkor ugrik a gar. Meg szét is kúrhatom az alaplapot könnyedén. Kösz nem. Használom így. Nem lesz semmi baja. A mókoláson alulfeszelést értem.
-
->Raizen<-
veterán
Miért viccelnék? Mondtam én hogy jó hogy 100 fokos? Az én gépem nem csinálja azt pl hogy 800 mhz-re lemegy a cpu meg 90 fok a max ha nem mókolok semmit olyan terhelésnél amit sosem kap játékok alatt a proci (aida stabilitás teszt). Ebben a hónapban lett vásárolva a gép csak csináltak valamit azóta a lenovonál hogy nem éri el a 100-at. Mind1 Én nem vitatkozom újoncokkal!
Eléggé nincs konkurenciája a gépnek abban az árban/kategóriában amiben adják. Szerintem ne sírj hanem használd.[ Szerkesztve ]
-
->Raizen<-
veterán
Az erősen módosított laptopoddal nyertél pár fokot. De minimálisan hűvösebb csak neked! Szerintem marhára nem érte meg ezért megbontanod a notebookot és bukni a garit!
A beállításaim ugyan azok. Mégpedig az intel extreme tuning utility-ban a a dynamic cpu voltage offset -1000 mv a processor cache voltage offset meg -70 mv.
-
->Raizen<-
veterán
Nem fogunk összeveszni, Mindezt azért írtam hogy lássák a többiek is nem feltétlenül éri meg kockáztatni egy esetleges balul elsült szereléssel. Teljesen jó lehet alulfeszes lockos 3.0 ghz-es órajelen játszani bármivel, nem fő meg. Még csak próbálgatom a vasat de sli-vel döbbenet milyen szépen mennek a játékok!
-
progorp
csendes tag
Hat, igen. Ezt en is csak akkor hiszem el, ha majd latok ket ugyanolyan konfigot egymas mellett, mert valoban abszolut nem tunik realisnak. 5-7%-nyi gyorsulast meg el tudok kepzelni.
Egyedul arra tudok meg gondolni, hogy olyan jatekoknal, ahol kiemelkedoen sok a textura, es emiatt rengeteg video memoria hozzaferes kell, ott inkabb szamithat a vram sebessege. Emiatt gondolom nem is veletlen, hogy az nvidia nem ugyanolyan aranyban novelte a vram sebesseget, mint a GPU-jet. Arra tippelnek, hogy pont mindig lecsuszott a vram a gpu egy adott orajelenek kiszolgalasakor, es igy pont meg egy ciklust varnia kellett a GPU-nak, hogy azt feldolgozhassa. Mondjuk ez eleg csunya hardvertervezesi hiba lenne, de mas okot nem igen tudok elkepzelni.
De az igazi az lenne, ha ket gepet megneznenk egymas mellett. -
olahmate1991
tag
Köszi ezt a korrekt válaszadást. fogalmam sincs mit csináljak... törödjek bele, hogy 300kért kapok egy jó gépet low hűtéssel? na most ha meggariztatom, akkor lenovo háztól házig garancia van nem igaz? esetleg jobb hűtése lehet az i5ös gt755m sli változatnak?
tualjdonképpen szerdán érkezett meg a gépen webshopon vettem. vagy érdemes lenne elállnom a géptől hiszen a 8 napba még beleférek! és indoklás nélkül vissza kellene venniük nem?
[ Szerkesztve ]
*** Sikeres üzlet esetén kérlek értékelj! ***
-
aclandiae
senior tag
Eddig még nem néztem végig alaposan a BIOS-t, de akkor van lehetőség az értékek visszaállítására is?
Biztos hogy használja mindkét VGA-t, a PlayClaw5 nevű programmal nézem folyamatosan játék közben. AC4-nél pl. a fix 92-96%, az ubay-es 89-91%-on van.Amúgy én is takarítottam benne pénteken, érezhető a hatása.
-
M.T.
senior tag
Nekem csak Y500 am van (GT650M) semmi modot nem csináltam kivéve svl7 moddolt bios.
Egy olcsó laptophűtő van alatta és volt hogy egész nap játszottam nyáron (kb 8 óra game egyhuzamban), a szobában 30 fok körüli hőfokok (inkább 30+) de eddig 85 volt a max GPU hőfok, valamint még 1000/1125 ös tuning is befigyelt.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Órajelet hol tudok állítani?
A billentyű lemez amúgy visszaugrott, ne kérdezd, hogyan csinálta - mikor próbáltam visszapattintani nem ment, aztán kiszedtem a tápot, és úgy néz ki visszanyomtam véletlen.
A lényeg, hogy most jó.Amúgy az vesz laptopot játékra, aki unja már a kábeleket és a nem túl helytakarékos nagy gépet.
Mert ugyebár a laptopot lehet használni játékra (very high Rome-ban 30-40 FPS között, több, mint elég), viszont a nagy gép nem mobilis (plusz kábelek, plusz hely probléma).
Ez egy jó közös nevező.
Ha játszani akarok kikapom az aksit és játszom SLI-vel, ha netezni kell útra akkor kikapom a másodlagos VGA-t, és optimussal megoldódott az akku-idő probléma.Amúgy már csak egy dolgra nem kaptam választ - van valami megoldás arra, hogy ha kikapom a másodlagos VGA-t ne legyen egy batár luk a laptopon?
Jó-jó, nem eget rengető probléma, de ha van rá megoldás azt szívesen venném. -
Darth_Revan
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Asus VivoBook Max X541UVK , i5-7200U, 8GB DDR4, 120 GB SSD, Intel + NVIDIA GeForce GPU
- HP 15s-fq2000 laptop 15.6", i5-1165G7/16GB/512GB SSD, WIN11 Pro
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest