Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Maxell Retro DJ teszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
egykori
őstag
válasz
zazenke #3099 üzenetére
Köszi az alapos tájékoztatást, de egyelőre meggondoljuk, hogy mikor és mit fogunk venni, mert úgy láttam, hogy a negyvenezer többszöröséért lehet valamilyen megfelelő minőségűt kapni. Amennyiben az általad leírtak alapján lenne konkrét javaslatod, azt is szívesen fogadom, mert olyan légtisztítót nem találtam.
(Egyébként, így zárójelben, nem csak a látható por a probléma nálunk, hanem a nejem allergiás betegsége is. Azon a néhány napon, amikor a légtisztító működött a lakásunkban, határozottan kevesebb volt a szemmel látható por is.)
-
zazenke
őstag
válasz
egykori #3098 üzenetére
szerintem ilyen téren a daikin jó mert van éjszakai üzemmódja amikor csak az alsó két fokozatot használja . a legalsó az olyan mint a jobb sharpoknak 16 decibeles amit konkrétan a barátnőd még hallani sem fog. Igaz ennek tisztító hatása sem sok van . A következő fokozat ha jól emlékszem 24 decibel . ez már hallható de nem ébred fel az ember rá és valószínüleg ha 3 méterre van tőled nem lesz semmilyen huzathatásod sem. Ez az a fokozat ami hiányzik a legtöbb légtisztítóbol. ez már ér valamit pollenekre is. A többi fokozatot már csak normál automata nappali fokozatnak javaslom inkább csak akkor ha nem is vagy a szobában. bár a 3. fokozat ami 32 decibel még ezt is kihagyják más légtisztítókból pl a 100 ezres sharpoknál a második fokozat is 38 decibel. Ez már sok ha több órán át hallgatod engem idegesít is. A lényeg hogy olyat keress ahol a 2. fokozat 24 decibel körüli és nem a legalsó fokozat . Ja és én most is azt mondom légtisztítót nem azért vesz az ember hogy a látható por kevesebb legyen a szobában mert arra az összes gyártó csak úgy képes hogy maxon hajtod a tisztítót de ez nem életszerű. A légtisztítók csak pm 2.5 és pollen részecskék és szagok ellen jók de ez nem az a kategória amit a szemeddel látsz porként a szobádban
-
-
weinmaker
őstag
Off de nekem van egy Sharp FU Y30EU eladó. Ha valakit érdekel az dobjon egy pm-et.
-
zazenke
őstag
válasz
egykori #3094 üzenetére
nagyfordulaton üzemeltetni egy légtisztítót úgy hogy 1 szobában van vele a felhasználó az szerintem önkinzás. Mióta fórumozok ezt rágom mindenki szájába hogy ne vegyen olyan légtisztítót aminek nincs elég széles fordulatszám fokozata mert amikor több port érzékel akkor a legalacsonyabbról felküldi a következő fokozatra ami már bizony sok. Ezért rossz vételek a sharpok is . max annyit tehetsz hogy amikor nem vagytok ott akkor mehet nagyfokozaton de amikor ott vagytok a szobában akkor éjszakai üzemmód. Még akkor is ha az nagyon gyenge . daikinnál is necces de ott legalább van még 1-2 fokozat ami még elmegy kategória. És meg merem kockáztatni hogy a xiaomi legalsó fokozata is hangosabb és huzatosabb mint az átlag. Én erre nem is találtam adatot talán nem véletlen.
-
egykori
őstag
Sajnos vissza kellett küldenünk a Mi Air Purifier 3C légtisztítót, mert nejemnek teljesen begyulladt a füle, ezt írtam is itt már előzőleg. 3 méterről is odébb kellett vinni, mert úgy is zavarta az automata állásban is. Tudom, ez ritka érzékenység, de ezzel kell együtt élni. Úgyhogy szívjuk a port továbbra is...
-
Omateee
tag
Sziasztok!
A mai napon érkezett meg hozzánk a Xiaomi Air Purufier 3H készülék. Tökéletesen működik, eddig a mért pm2.5 érték gyönyörűen csökken a kezdeti 015-020 sávból, már stabilan 010 alatt van. Viszont jelzi azt is, amit eddig csak sejtettem, hogy nagyon száraz a levegő az egész lakásban. 30-35% között van a páratartalom, inkább a 30%-hoz közel.
Milyen eszközt/ megoldást tudnátok ajánlani, amivel kicsit párásabbá tehetnénk a levegőt és a légtisztítónak sem zavar be? -
updog
őstag
Sziasztok! Akinek van Xiaomi 3C-je, tud segíteni? Nem akarja megtalálni a Mi Home, pedig EU (Hungary / Germany) és China Mainland-en is próbáltam, de miután kétszer végigpörgeti a keresőt, kiírja hogy nem talált eszközt.
A gateway kínai, egy másik légtisztító és a szenzorok Mainland Chinan vannak, EU-n van robotporszívóm és párásítóm is szóval eddig minden eszköz megy így vagy úgy, nem ma kezdtem, de ez kifog rajtam. Köszi előre is
-
zazenke
őstag
zaj szempontjából szerintem a daikin nagyon jó de én nem ismerek sok más gyártó termékét pusztán csak ebből a szempontból igyekeztem megvilágítani a dolgot. De pl a daikinnek is van hibája pl az hogy üzembe helyezés után vagy 2 hónapig jellegzetes szaga van ami utána majd elmúlik de addig idegesítő lehet. vagy nincs benne wifi vezérlés ergo nem okos készülék. De remek por és külön szag érzékelője van. pont azt tudja amit kell
-
byronk
csendes tag
Sziasztok. A mi air purifier 3H-n már nincsen reset gomb. Ezen már esélytelen akkor resetelni a filtert?Tehát ha filter élettartama eléri a 0-a %-ot akkor már nem tudom tovabb használni? Úgy tudom a règebbieknél volt reset opció. Valamint ez rfid-s filter. Van esetleg valami okosság? Vagy marad rögtön a csere?
-
zazenke
őstag
ott azzal bukhatsz hogy kevés fokozata van neki . vagy nagyon csendes és ekkor nem sok levegőt mozgat meg vagy már túl erős és idegesítő lesz hogy ha a közeledben van a gép. A legkisebb fokozatuk egyébbként igen és csendes minőségi kialakításra utal. arra kell készülj hogy olyan gépet veszel ami éjjel nappal menni fog melletted
-
-
Sidorovich
senior tag
Sziasztok!
A Philips 2 in 1 párásító/légtisztító elhasznált szűrőit (HEPA, NanoCloud, NanoProtect) ti hova szoktátok vinni? Simán kuka, vagy van ennek valami bevált/környezetbarát módja?
Melyiket milyen gyakran szoktátok cserélni?
-
bbuffy
senior tag
Sziasztok!
Bár még csak tavaly novemberben jelent meg, de érdekelne hogy esetleg van e vkinek vele már tapasztalata. Azt tudom hogy klimában profik, de ez teljesen új paletta náluk.
[link] -
Hali meguntam a algásodás elleni küzdelmet és ki szavóztam Sharpnál az alsó tálcát nagyon gáz vagy elég ha utána ki mosom kiöblítem ?
-
egykori
őstag
Nálunk is automatán megy, a max. elviselhetetlen, ahogy zazenke fórumtárs is írta. A por, így két nap után szemmel láthatóan kevesebb (pl. a laptopomon is látom), de megalapozottabban talán egy hét után tudok írni. Természetesen nem takarítás kiváltása miatt vettük a légtisztítót. Az egyetlen probléma, hogy páromat zavarja a műszer, mert huzatot érzékel (hiába fúj felfele), arra pedig rendkívül érzékeny, úgyhogy még keresni kell valamilyen optimális helyet.
Köszönöm, hogy megosztottátok a tapasztalataitokat, tovább kísérletezgetünk. -
zazenke
őstag
válasz
egykori #3072 üzenetére
a látható port nem igazán csökkenti a légtisztító mert az nagyobb porszemekből van. a légtisztító pedig nem ezek ellen van hanem a szem számára láthatatlan pollen , pm 2.5 részecskemértet és társai. szóval a levegőd tisztább lesz de a takarítás gyakorisága nem fog csökkenni. esetleg akkor ha full teljesítménnyel hajtod de azt meg te nem fogod elviselni
-
arcsin
senior tag
válasz
egykori #3072 üzenetére
Nálunk automatán megy mindig, kivéve pld szellőztetés után, mert akkor maxra feltolom egy 15percre. Auto-n elég okosan szabályozza magát, hallani ha kicsit jobban pörög. Éjszakai módba sem különösen rakom, mert tudok mellette aludni. Cicák szeretnek mellette gubbasztani.
Nekem kb most félidős a filter, gondolkodom hogy kiporszívózom az előszűrőt már.
-
egykori
őstag
Üdv!
A héten vásároltam egy Mi Air Purifier 3C levegőtisztítót, mert állandóan nagy por van nálunk (4. emeleti panel).
Azt szeretném megkérdezni, hogy érdemes az automata beállítást használni állandó jelleggel? Mi a bevált gyakorlat, vagy mi a legoptimálisabb használata a légtisztítóknak.
Köszönöm, ha segítetek eligazodni. -
Annnikó
friss újonc
Szerintem a Winix légtisztítók nagyon jó ár-érték arányban vannak. Nekünk Winix Zero van, nagyon szeretem, hogy mindig látom, milyen épp a levegő a szobában, mert folyamatosan nézi és kijelzi a levegő minőségét. https://www.vivamax.hu/Legtisztito-keszulekek/Winix-Zero-legtisztito-keszulek-p106546.html
-
zazenke
őstag
válasz
Elemental #3069 üzenetére
ha a párásítás csak télen történik vagyis fűtésszezonban akkor én a a tök őskori elven működő forraló párásítóra esküszöm.. Nem rohad be le is fertőtleniti a magas hőfok miatt a vizet . csapvízzel jól elvan nem porlasztja ki a vízköves vizet ami utána fehér portként megjelenne mindenhol. Korábban csak a szop@s volt az ultrahangos kütyükkel. mert literszámra kellett felcipelnem az emeletre az ioncserélt vizet mert az csak azzal jó. Ennek ára ugyanannyi volt mint most a töblet áramköltség amivel az enyém megy ami valójában télen nem is veszteség mert beleadódik a fűtés költségbe . Ez egyszerű fizika az áram hővé alakul.. Ha viszont fűtési szezonon kívül is kell párásítanod akkor borul az egész oda más technológia kell. Ja és a akarbantartása annyi hogy 2 hetente belekanalazol egy kis citromsavat és megforralod saját magával és máris tiszta és higénikus.
-
Elemental
addikt
Szevasztok!
Párásító kérdés is jöhet ide?
Szóval párásítót szeretnék venni, le akarom jövő télre cserélni a jelenlegi ultrahangos párásítót elsősorban a vízlágyító patronos macera miatt.
Nem sokat keresgéltem, a boneco w200/w300-at néztem ki. Van ezzel kapcsolatban pro kontra? Olyat szeretnék, ahol nem nagyon van plusz költség, ahogy néztem, ennél a w200-nál annyi a karban tartás, hogy el kell mosni a szivacsot, de nem kell bele vízlágyító.
Szerintetek ez jó gép, vagy van olyan szempont, amit még figyelembe kell venni? -
Sidorovich
senior tag
Sziasztok!
2019 novemberében volt egy BBPhilips40 promóciós kód, amivel 40%-al olcsóbban lehetett rendelni a webshopból. Valaki itt a topicban írta anno, még1x köszönet érte.
Ilyesmi akciók szoktak még lenni? Most tud valaki hasonló promócióról, vagy arról, hogy mikor szokott lenni?
-
Bikkrom
senior tag
Sziasztok!
Szükségem lenne egy nagyobb teljesítményű légtisztítóra. 2 darab 35 m2-es helyiségem van. Végignéztem a magyar teszteket, de ahány teszt annyi végeredmény... Végignéztem az angol nyelvű teszteket, szintén nagy a szórás, de ami közös a listákon az meg amazonon kapható, az meg dupla ár idehaza... Aztán olvasgattam itt a kommenteket, de itt is ahány ember annyi féle vált be. :) A Xiaomi 3H, Pro és Pro H termékekkel szemezgetek, de teljesen tanácstalan vagyok, hogy melyik lenne a legjobb ár/érték aranyú, vagy akár más más márkánál van-e jobb.
Van egy kisebb helyiség is 12 m2 oda meg a Klarstein Tramontana-t néztem ki.
Javaslat, ellen javaslat, tapasztalat ezekkel az eszközökkel?
Nagyon szépen köszönöm előre is a segítséget!
-
Csaby25
őstag
Sziasztok.
Trotec TTK 30 E-t szeretnék, de mostanában nem nagyon van raktáron itt Romániában és az AlecoAir D12 HOME-t ajánlottak helyette. Ismeri valaki?
Nálunk mindkettőnek 40k az ára. Szerintetek várjak még a Trotec-re vagy vegyem meg az Alecoair-t?
Kösz! -
zazenke
őstag
-
zazenke
őstag
válasz
kadabra #3062 üzenetére
magyarországon és az összes úniós területen olyan ionizátorok vannak forgalomban ahol az orroddal te magad is érezheted az ózon szagot de ettől még határ érték alatti. Nekem is van ilyen készülékem és gyógyászati szakboltban vásároltam. Engem nagyon zavar az ózon szag és ez miatt már nem is használom. Na most a vortexnel nulla szagot fogsz érzékelni tehát lehet benne valami hogy kimutathatatlan de legalább is bőven és sokszorosan a határ érték alatt van. Olvashatsz most már magyar tapasztalatot a készülékről mert itthon is lehetett kapni (talán most is lehet ). A szálló por szennyeződést 1 óra alatt egy átlagos helységben megfelezi mindezt ventillátor és különösebb zaj nélkül.(pm 2.5 mérővel vizsgálta az illető nem csak a hasára ütött) . van ennek a témának külön fóruma. És magát az ionizációs technológiát a nagyobb gyártók előszeretettel használják lásd daikin mint az én légtisztítóm vagy lg vagy zepter és sharp stb. Amiért én nem vettem az a szobámban lévő elektromos hálózatnak a földelés hiánya de ezt rendezni fogom a közel jövőben. Zavarok keletkeznek a hálózaton és oylan készüléket mint az asztali pc megzavarja. A pc nek szükséges a földelés annak segítségével van megoldva a túlfesz tüskék kiszűrése elvezetése. Kisérleteztem a témában és hálistennek csak egy belső usb kártyát lőttem el mire rájöttem hogy mi okozza . Földelt helységben nincs ilyen problémám. viszont van a wein-nek olyan modelje ahol kimutatható az ózon és ezt el is ismeri nem tagadja
-
kadabra
csendes tag
válasz
zazenke #2929 üzenetére
A Wein Vortex ionizátor ózonkibocsátásával kapcsolatban:
Ez a készülék Kaliforniában nem hozható forgalomba, amit törvény szerint kötelező feltüntetni a gyártó weboldalán:
https://ww2.arb.ca.gov/resources/fact-sheets/complying-air-cleaner-regulationFel is tüntetik a lap alján az apró betűs részben:
https://weinproducts.com/products/vortex-vi-3500-room-ionic-air-purifier
És azt írják, hogy csak azért nem engedélyezett, mert olyan rettentő drága az engedélyeztetés. De szerintük egyébként tutira elfogadható a kibocsátott ózon mennyisége. Sőt azt is írják, hogy detektálhatatlan.És ezt bizonyítják is nulla darab vizsgálattal.
Elérhetővé tettek jó pár vizsgálati eredményt, azonban ezek mind nagyon sok évvel ezelőtt készültek, nem erről a készülékről:
https://weinproducts.com/_images/news_content/ozone_certifications.pdf -
WiZARD
addikt
Családi ház, nappali-előtér-konyha-étkező 1 légtér...
Átküldtem nekik 2 sharpot, 2 xiaomit, aztán rajtuk van a sor. Mondtam tegyenek be egy kisebbet a hálószobába, a nagy térbe meg egy nagyobbat és ne ahhoz ragaszkodjon hogy az van ráírva hogy épp 50 vagy 65 m^2 területre van szánva.Nekem itthon Sharp van, leginkább a párásító funkció miatt használjuk a gyerekszobában, itt vidéken talán felesleges is a nagy légszűrőzés, legérzékenyebbre állítva se mutatott még soha semmit, max ha direkt "beleporoltam".
Plasmacluster-t gyerekszobában ti bekapcsolnátok?
Az se egyértelmű, hogy mennyi ózont termel és az a mennyiség káros-e, na meg az se hogy a várt ionok mennyit javítanak... -
arcsin
senior tag
Bocsi. Nem tudtam, még a nagypolgári lakásos rokonoknak sincs 65nm-e egyben a Rákóczin
Akkor az Air P. MAX lenne amit érdemes lenne a cikk alapján, a teljes lefedettség érdekében de mivel nem igazán lehet kapni, 2db- 3H-t vennék inkább a helyedben. Sokkal halkabbra, és effektívebbre jössz ki, plusz a szűrőkkel is jobban jössz ki így. Árban plusz elérhetőségben is.De visszatérve, hogy pro h vagy pro akkor inkább pro, a szűrő miatt szintén. A pro H hoz más/drágább filter is kell. Nem feltétlenül elérhető mindig. A PRO hoz kapsz emagon is, edigitalon stb egy 10esért.
A pro és a 3H szűrői kompatibilisek (ugyan az). -
arcsin
senior tag
Összehasonlítás
Nekünk csak 2H van, a 2 szobában. Szerintem inkább érdemesebb ahány szoba, annyi készüléket venni. Legjobban a légkondihoz tudom hasonlítani. Ott is hiába veszel 40 nmt is lehűteni képest, leginkább az adott szobában fog érződni a hatása, a szomszédos szobában, előszobában már kevésbé. Nekem van a filter köré tekerve egy pollenhálós előszűrő is. Még aldis ablakra tehetőből vágtam ki rá, de lehet rendelni is hasonlót. Meg vagyok elégedve a xiaomival. Forgalmas budapesti út mellett lakom. Némileg amikor beindult a (szeméttel)fűtés szezon pluszban akkor azonnal elkezdtem minden nap köhögni. Akkor lett elegem és vettük meg a gépet. Amióta működik, nem köhögők. -
WiZARD
addikt
65 m^2-re mit ajánlotok? (budapesti levegő tisztítása, pollen szűrés a lényeg)
Mi Air Purifier Pro és Pro H között mi a különbség?Anyámék kitalálták hogy Lux Aeroguard Sense-t vennének, e helyett keresek valami ésszerűbbet nekik... Szóval drágább ajánlat is jöhet mint a Mi, csak ne ilyen ügynökös csoda legyen.
-
Jarod1
veterán
Megjelent a Bw re a szürő utánpótlás.
-
66zio
aktív tag
válasz
^Andrew^ #3053 üzenetére
Nem, a 3C az valami új dolog ahogy néztem. Néha vannak ilyen kuponos ajánlatok akkor, csaptam le rá. Alap esetben nem annyival olcsóbb, hogy onnan vegyem. Ha 49k-is, akkor már érdemesebb szerintem itthon megvenni a hivatalos Xiaomi boltban. 52k-ért és akkor még gari is van hozzá.
[link]
szerk: Ahogy nézem árukeresőn máshol még olcsóbban is van. -
laci06
senior tag
Sziasztok!
Hogyan szoktátok tisztítani a párásítók szűrőjét?
Vagyis nekem ugyan nem légtisztítóm van, de gondolom a szűrő nagyon hasonló. Egy Philips HU4803-ról lenne szó, és a használati utasítás citromsavas vizet ír, de nem tudom, hogy pl nem-e tisztíthatom-e ecettel, vagy esetleg normál mosogatószerrel. Első párásítóm és eddig még nem volt takarítva.Köszönöm a segítséget!
-
^Andrew^
csendes tag
Igen, szerencsére ezek a Xiaomi-k nincsenek annyira elszállva. Kipróbáljuk aztán max ha nem válna be eladjuk. A gyerek a fő szempont, rosszabb csak nem lesz a levegő.
Amit írtál, hogy Ali-n 35 ezer az a 3C típusú volt? Mert a 3H-t azt 49-51 ezer körül láttam csak.
Köszi a válaszokat
-
66zio
aktív tag
válasz
^Andrew^ #3051 üzenetére
Ez minden HEPA szűrőre igaz. Ez csak annyit jelent, hogy ha találkoznak akkor megszűri. Itt inkább az a baj, hogy ez nem egy porszívó, nincs nagy szívóerő. A lebegő részecskék szép lassan odalebegnek és azokat átszívja a hepa szűrőn és nem engedi tovább. Ha arra kóricál egy kutyaszőrszál darab akkor nyilván azt is megszűri, de ha a földön van, akkor nem fogja felszívni.
Közelítsük meg máshogy. Mennyi pénzed van? Belefér-e úgy egy légszűrő, hogy lehet kiderül, hogy a kutyaszőrre nem jó? Ha nem nadrágszíj összehúzós döntés egy légszűrő, akkor mit vesztesz vele? Legrosszabb esetben is legalább a levegő tisztább lesz, nem szívja a gyerek a légszennyezést.
-
^Andrew^
csendes tag
Köszi a gyors válaszokat.
Robotporszívó van, csak, sajnos az nem tud bemenni mindenhova (vastag szőnyeg, széklábak stb.). Én is forgalmas út mellett lakom, takarítás után rá 1 napra már látszik a por és elég bosszantó. A kutyaszőr nálunk konkrétan lebeg a levegőben olyan finom szőre van a kutyának (Cavalier Spániel fajta). Ha nem fedjük le a kaját rá szokott szállni.A Xiaomi Mi Air Purifier 3H légtisztítónál az alábbiakat írja a szűrőknél:
3 rétegű kompozit szűrés valódi HEPA szűrővel
Elsődleges szűrő – eltávolítja a nagyméretű részecskéket a levegőből. pl. kosz és haj.
Valódi HEPA szűrő – A háztartási por, füst, állatszőr, gomba spórák, pollen és egyéb más kis részecskék 99.97%-át megszűri 0.3 mikron méretig.
Aktív szenes szűrő – Eltávolítja a formaldehideket, mérgező anyagokat és kellemetlen szagokat.
Itt az állatszőr is meg van említve. Meg ha a sokkal kisebb részecskéket kiszűri mint az kutyaszőr akkor a levegőben lebegő kutyaszőrt azt, hogy nem tudja kiszűrni?
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ RX 9070 300e/9070XT 340e/4070Ti S 405e/5060Ti 210e/5070 280e/5070Ti 400e/5080 540e
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- Samsung Galaxy S24 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest