- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
500 - 401
28108 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1901 1900 - 1801 1800 - 1701 1700 - 1601 1600 - 1501 1500 - 1401 1400 - 1301 1300 - 1201 1200 - 1101 1100 - 1001 1000 - 901 900 - 801 800 - 701 700 - 601 600 - 501 500 - 401 400 - 301 300 - 201 200 - 101 100 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
hugoo
aktív tag
Sziasztok!
Mostanába eléggé sokat foglalkoztat a procim hőfoka és nem tudok kibékülni vele. Ezért hűtést is cseréltem rajta, de sajna nem javult túl sokat a helyzet:alapon 53-55 fokos, terhelve kb max 60. 1-1db 8 cm-es házventim van, elől és hátul dolgoznak. Azonban azt ajánlották még, hogy az oldalfalra vágjak egy 12 cm-es ventinek helyet, mert az sokat javíthat az egész gép hőmérsékletén. Érdemes volna??
Erre várnék megerősítést , illetve ha poz, akkor h mivel csináljam és hogyan? ugyanis eléggé masszív oldal ez és nem akarom, h olyan legyen, mint az ökörh*gy...
üdv -
Winner_hun
félisten
-
kerjani
aktív tag
Ha jó, akkor megnyugodtam, bár nekem ez egy kicsit soknak tűnik. Többet vártam ettől a hűtőtől. Legfeljebb nem fogom húzni a procit. Jelenleg abszolút meg vagyok elégedve a teljesítményével, ha majd kevés lesz, és húzni akarom, veszek rá egy 8000-es vagy 9500-as Zalmant, akkorra úgyis lejjebb megy az ára.
Bár 8000-est még nem láttam Magyarországon hol lehet kapni és mennyiért. Vagy csak én nem találom?
Igaz az, hogy a paszta a felhelyezés után kb egy héttel éri el az optimális teljesítményét? -
polip
addikt
-
Winner_hun
félisten
-
trassher
addikt
-
slayer006
addikt
-
trassher
addikt
nem hajhászok semmit mert ha megnézed eddig kb 10 OFF-om lehet és legtöbbször értelmeseket
suólok hozzá. és azért is írtam hogy térjünk rá OP kérdésére
Ui.: ahogy téged ismerlek nem kell már sok.
-
Winner_hun
félisten
-
trassher
addikt
-
trassher
addikt
-
trassher
addikt
-
OP-ToTo
aktív tag
Sziasztok. Ház kéne táp nélkül. Olyan kéne hogy legyen a jobb oldalán meg a tetején is lyuk. Szín majdnem mind1. De olyan normál fehéresbe. Kb 5 kb-a lenne a ház. Létezik
ilyen? p4-es házkellne. Legyen benne min 3 külső meghajtónak hely. -
OP-ToTo
aktív tag
Lassan lelkes újon leszek. Számításaim szerint még kb 4 hozzászólás kéne. Drukkoljatok.
-
Met
nagyúr
Nézegettem a TTS-t is de az is vagy csomagküldős vagy (nekem) az isten háta mögé kell kimenni. Nem a posta díjjat akarom elspórolni csak ha érte megyek akkor az biztos, rögtön megvan nem kell rá várni.
Már csak valami halk nagy légszállítású 12cm-es venti kell
-
Winner_hun
félisten
-
Met
nagyúr
Köszi, asszem a Coolcomp jó is lesz és még útlevél nélkül is meg lehet közelíteni

A Comptermode-al meg nemtudom mit csináljak, várjak még vagy ne? Úgy nem szeretem az ilyet
-
Met
nagyúr
Hol lehet kapni olyan venti szűkítő tölcsért? 8cm-ről 12cm-re.
Rendeltem a Computermode-tól hétfőn. Kedden írtam nekik, hogy nem jött meg a visszaigazoló mail, sok dolguk van, valamit elszúrtam vagy mi van? De nem válaszoltak. -
Winner_hun
félisten
-
kerjani
aktív tag
Van egy A64 3500+ procim, rajta egy Zalman CNPS7000B AlCu. Van hátul egy rendszerhűtő.
Maximális foldulaton 57°C, alap fordulaton (1350 rpm) 62°C a hőméréklet. E fölé nem ment.
Nem sok ez egy kicsit? Pedig már egyszer újrapaszáztam (azzal, amit a zalmihoz adtak). -
Winner_hun
félisten
dx 10ssel meg el sem indulna ha jól sejtem
Ezt nem értem -
TrollMetal
aktív tag
na igen a gtohic 3 miatt vennék ilyen karit. dx 10ssel meg el sem indulna ha jól sejtem
vagy
Most olvastam a zalmi vf900asáról. cuki... -
morceaux
aktív tag
Polip megelőzött...
Egyébként ha nem olyan érzékelőchip van az alaplapodon, amit támogat a SmartGuardian, akkor könnyen instabillá teheti a rendszert (olyannyira, hogy be sem fog indulni, csak csökkentett módban tudod leszedni). Én már jártam így, hogy egy másik verziót akartam feltenni, mert az újabb volt. Hát rá is fáztam, annak ellenére, hogy a chip benne volt a listában. -
polip
addikt
-
polip
addikt
-
OP-ToTo
aktív tag
Amúgy nekem múltkor fentvolt ez a speedfun progi de ott nem sikerült állítgatni. Hiába állítottam nem reagált.
-
OP-ToTo
aktív tag
-
OP-ToTo
aktív tag
-
Winner_hun
félisten
Inkább DX 10-es karit vegyél, egyet. SZVSZ
mod: vagy abból kettőt
[Szerkesztve] -
polip
addikt
-
TrollMetal
aktív tag
-
TrollMetal
aktív tag
-
OP-ToTo
aktív tag
-
morceaux
aktív tag
Bár adtak hozzá FanMate II-t (fordulatszámszabályzó potméter), én szoftveresen állítom, a SmartGuardian nevű kis progival. Ez kijelzi a hőmérsékleteket is, meg a fordulatszámokat is. Érdekes, hogy a VF700-at nem lehet vele állítani, pedig az is az alaplapra van kötve.
Következő konfighoz majd veszek jó kis előlapi panelt. -
TrollMetal
aktív tag
-
OP-ToTo
aktív tag
-
morceaux
aktív tag
igen, Zalman minden hűtő benne

proci: CNPS-9500Led
VGA: VF700Cu
chip: NB47J
Bár én minden ventit maxon járatok, így sem hangos, kivéve a CPU hűtőnek van egy kis furi zúgása, azt lejjebb szoktam venni egy kicsivel. -
ZakRob
senior tag
-
Winner_hun
félisten
-
TrollMetal
aktív tag
ahogy nézem ezek zalmannok... vagy tévednék?
-
TrollMetal
aktív tag
-
TrollMetal
aktív tag
-
morceaux
aktív tag
Adataimnál mindent megtalálsz

A Samsung a hűvösebbik. Azért ilyen hidegek mert a 14 centis venti rájuk okádja a levegőt. -
TrollMetal
aktív tag
nemhinném. nekem pl 2 db 12cm evercoll venti fújta befele és kettő nyolcentis evercool szintén befele. a tápom egy 410 chieftech, de nem volt nagyobb a légszállítása. inkább úgy mondanám hogy benn nagyobb volt a hőmérséklet mint kellett volna. a táp alól(nem közvetlen alatta) kéne kifujatni... úgy jobb 1-2 fokkal
-
Pinya007
aktív tag
Az elsőt egy ideig én is járattam 5V-on, mert csavarozva volt és a műanyag átvette rezgéseket és hangos volt, de most rugalmasan rögzítettem.

Ezeknek a 8 cm-es Coolink Cool Breeze-eknek szerintem 12V-on is kis hangjuk van ~19dBA
5V-on persze még kevesebb, csak akkor levegőt is alig szállít. -
dokar
addikt
rezonancia miatt; ha akarod lekamerázhatom
-
Winner_hun
félisten
-
dokar
addikt
amúgy nálam is 12V-on mennek a ventik és bármennyire is hihetetlen, ekkor a leghalkabbak!
-
Winner_hun
félisten
-
morceaux
aktív tag
-
Winner_hun
félisten
-
Winner_hun
félisten
-
OP-ToTo
aktív tag
-
Pinya007
aktív tag
-
Pinya007
aktív tag
8cm-eseket 12V-on, hogy szállítsák levegőt, 19dBA, 12cm-est 5V-on az is kb 19 bBA.
Kicsit halkabb is lett gép, plusz 1 venti ellenére!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
dokar
addikt
-
Winner_hun
félisten
-
Winner_hun
félisten
-
Pinya007
aktív tag
Házam hűtésének idei javítása elkészült!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Korábban már írtam mit tervezek, de azért linkelem képeket:
[link]
[link]
Most már dolgozik szépen Coolink VS4B is tetőn!
Terv: [link]
Kivágva: [link]
2 kis Coolink a nagy tesóval
:[link]
És a vége: [link]
kb 5 fokkal javult hőmérséklete procinak, chipsetnek kb 3.
Ventillátorokat gumialátétekkel csavaroztam fel és csavarlyukat kicsit kibővitettem, hogy gumi le tudja csillapítani rezgéseket!
Vinyó keretet meg gumialátétekkel, vagy inkább bakokkal fogattam fel, így rezonancia is kisebb lett!
Még fan duct-ot tervezek ház oldalára!
-
polip
addikt
-
OP-ToTo
aktív tag
A mistral computerworld weboldalán láttam a 12k-t. Nézd emg www.mistral.hu és ott van egy hűtés menü.
[Szerkesztve] -
C^^
őstag
-
polip
addikt
-
Winner_hun
félisten
-
OP-ToTo
aktív tag
-
polip
addikt
-
OP-ToTo
aktív tag
Minden álmom :
![[kép] [kép]](http://lib.store.yahoo.net/lib/xoxide/zalman-fatal1ty-fs-c77-3.jpg)
[link]
[link]
[link]
[link]
Univerzális: AMD (Socket 754, 939, 940 ) és Intel (S478, S775) vonalon is használható
Kétsoros golyós csapágyas
Fordulatszám: 2400 fordulat / perc +/- 10%
Zajszint: 42,5 dB
Teljesen réz borda!
Piros színű LED világítás
Ajánlott minden Intel (Pentium 4, Celeron, Celeron D), valamint minden AMD (Sempron, Athlon 64, Athlon 64 FX, Opteron) processzorhoz
Súlya: 918g
Potom 12k újonnan. Mit szóltok hozzá?
[Szerkesztve] -
CounterBoci
senior tag
-
Winner_hun
félisten
-
Winner_hun
félisten
-
Liberator
tag
A gépből kifelé nem is fújsz?
-
Liberator
tag
Atyagatya! Mekkora nagy dög az első képen levő

-
OP-ToTo
aktív tag
Láttam azért kérdeztem. Végülis amik nekem vannak ventik a legalapabb modellek meg ráadásul 3-4 évesek nem csoda ha hangosak.
-
Winner_hun
félisten
-
Coyot
őstag
-
Dtomi
őstag
-
OP-ToTo
aktív tag
Lehet hogy ez nagyon hülye érdés lesz de lehet kapni olyan proci hűtőt amin nincs venti? Ésm cserébe bírja a proci? Mert az jelentősen csökkentené a hangzavart.
-
Winner_hun
félisten
-
CounterBoci
senior tag
-
OP-ToTo
aktív tag
Te nagyon dúrva a gépházad. Nekem nincs sehol a gépem oldalán juk.
-
OP-ToTo
aktív tag
De ez kurva hangos nem?
-
CounterBoci
senior tag
Vga hűtésre olyan ötletem témadt, hogy Régi VGA-mra vettem Zalman ZM80HP-t, ahoz két féle GPU blokkot adtak, az egyik megmaradt. Vannak benne menetes futarok. Azt raknám rá erre a GPU-ra, és rácsavaroznék egy titan procihűtőt a blokkra. Úgy passzívban is elmenne. Mit szóltok hozzá?
-
CounterBoci
senior tag
Gondoltam megosztom veletek a hűtésemet hátha okul belőle valaki:
Kommersz Codegen ház, az oldallapot kivágtam 12 centis Glacialtech ventinek (12V, befelé fúj):
[link]
Hátul két 8 centis venti egymás mögött (5V, befelé fúj):
[link]
És egy szögben álló 8 centis venti fújja a chipszetre tuning miatt (12V, mivel majdnem a levegőben lóg nincs hangja, semmi rezgést nem ad át, szélzaj meg nem hallatszik ki):
[link]
Gép: Athlon64 2800+, 1GB RAM, X600 Pro, WD2500JS
Idle: CPU:35 fok
Chip:35 fok
max terhelés: CPU: 44 fok
Chip: 38 fok
Tuningal se megy a CPU 46 felé, a chipszet meg nem emelkedik mióta extra hűtése van.
Nem kell extrém tuningra gondolni.
VGA hűtés majd lesz, addig azt nem nyúzom. -
Winner_hun
félisten
-
OP-ToTo
aktív tag
Na re eddig melóhelyen voltam. Szal most úgy van hogy vettem egy 250 gb-os samsung sata 2 winyót. Meglegszik mint atom. És valahogy hűteni kell. Aláraktam a gépházhűtőt. 8 cm-es sima venti. Ha leraktam a gépház aljára nem kapott levegőt. Mondom akkor fogtam 4 csavart és beleraktam a 4 amúgy is meglévő foglalatba. Így most 4 cm magasságba hűti a felette tornyosuló winyót. De akarok venni egy új alaplap, proci, videókari és akkora arra tervezek fasza hűtést. És a 12 cm-es venti gondolatomba hűtené a videókártyát és felelé terelné a levegőt amit egy 8 cm-es szívóventi kitolna. A 12 cm-es venti alacsony fordulatszámon menne. Ehez mit szóltok?
[Szerkesztve] -
t1
veterán
Csá!
Van némi pénzem hogy a procira vegyek hűtést:
Mit ajánlatok egy 2.8 Ghz-es 1ML2 Prescott magos P4 hez ami Socket 478-as tokozású? -
polip
addikt
-
polip
addikt
-
polip
addikt
-
OP-ToTo
aktív tag
Nem p 4-em van.sintel pentium 2,4 gherz. A ventit lábakra terveztem. Olyan 4 cm-es re. 4 db 4 cm-es csavar belecsavaroznák az amúgy is kézen fekbő 4 foglalatba.
-
Liberator
tag
Ki akartam cserélni a tápom ventiét csak az a baj h rá van ragasztva a gari
Köcsög codegen... -
polip
addikt
-
bocX
tag
...lehet, sajna nekem nem olyan, nem érzékelős, bár igy hogy megoldottam 5-12V-és kikapcs, legalább én tudom szabályozni és ol éjszaka ha megy a gépem tömörités közbe akkor le tudom kapcsolni és nem azavr a gépem, egyedül a tápventi ami hangos

ezért is fogok vele szivni, de szerintem a mostani tápomba kicserélem a ventit, mert nagyon zajos, esetleg valaki tudna javallani valami halk 8cm-s ventit, ugy hallottam a Chameleon (asszem Aerocool vagy mik) ventik halkak. -
polip
addikt
-
bocX
tag
sziasztok! én is azon voltam anno hogy halkak legyenek a ventik. nekem van a gépben 12cm-s revoltec (pontosan nemtudom a tipusát) 20dB volt rájuk irva (asszem 1000rpm körül mennek max fordulaton). én kivágtam a gépem elejét és tetejét (az elülső beszivja a felső kifujja a levegőt), még max fordulaton is alig van hangjuk, de azért kicsit moddoltam vele, vettem 3 állású kapcsolót és megcsináltam mindegyiket olyanra hogy 12V-on, 5V-on, és kikapcsolt állapotban is lehessen használni.
elöl a 12cm-s mögött vannak közvetlen a winyók, olyan 30-35°C körül vannak, de a 45-50°C-hoz sokat javitott igy,és a gépházban a is ''jó'' levegő van. mndjuk ha max fordulton mennek akkor keletkezhet szélzaj, mondjuk nekem a hátsó 8cm-s (mert az is van a proc. hűtőnek) az is bekavar, és annak a legnagyobb hengja, de épp ezért csináltam meg állíthatóra.
[Szerkesztve] -
D@ni88
addikt
hali, nem tom h ti hogy vagytok vele, de én most próbálgattam a ventibeállításokat, h melyik jobb h, h hátul/oldalt/elöl be/ki fúj, de nekem úgy a legnagyob hatásfokú, ha az összes vetni befele fújja, lehet h nagy lenne a tápom légszállítása kifele?
-
polip
addikt
nem is neked írtam

Új hozzászólás Aktív témák
-
500 - 401
28108 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1901 1900 - 1801 1800 - 1701 1700 - 1601 1600 - 1501 1500 - 1401 1400 - 1301 1300 - 1201 1200 - 1101 1100 - 1001 1000 - 901 900 - 801 800 - 701 700 - 601 600 - 501 500 - 401 400 - 301 300 - 201 200 - 101 100 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- LEGO klub
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Eredeti játékok OFF topik
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Lassan küszöbön a NTE: Neverness to Everness premierje
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Filmvilág
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ASUS ROG Strix SCAR 16 / Ultra 9 275HX / RTX5090 / 32GB / 2TB NVMe! BeszámítOK
- ELKELT!! (SZÁMLÁVAL, GARANCIÁVAL) ASUS ROG Strix GeForce RTX 4090 OC 24GB GDDR6X
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2 év gari
- 27% - ÚJ - Captiva 16" Notebook! Ryzen 9955HX / RTX 5090 / 64GB DDR5 / 2TB NVMe! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)