Hirdetés
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Öregszem
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lineage OS használat közben
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hideyoshi
tag
válasz Pinya007 #266 üzenetére
Hasonlóképp csináltam én is, csak nem vágtam ki a ház elejét. Beszarnék, ha sötétben a ventibe dugnám az ujjam
Én a ventit a burkolat alá aplikáltam, és minekutána alul van légrés, onnan kap hideget, amit a vinyókra tud fújni.Hátra tettem egy szívó ventit, és a gép oldalát kivágva pedig egy 12 cm-es fúj befele, a deszkára, ramokra. Felülre nem tervezem a ventit, mert annak ott a táp szívása, illetve hova teszem a sört?Egy nap 24 órából áll, egy rekeszben 24 sör van. Ez nem lehet véletlen!!
-
OP-ToTo
aktív tag
válasz Pinya007 #444 üzenetére
Alapból nem anyira hangos a 8 cm-es ventim. de msot visszacsavarozta ma gépbe, az eredeti helyére és így nagyon nagyon hangso. Eléggé hallani hogy szívja ki a házból a levegőt.
Chieftec GPB-500S 85+; Asus M5A97 R2.0; AMD FX-6300; Samsung 840 120GB SSD; 8gb DDR3 HyperX Fury Balck 1600Mhz Ram; Gigabyte RX560 4GB
-
-
törölt tag
válasz Pinya007 #2680 üzenetére
ez legalább akkora baromság, mint amikor az oldalunkon írta egy arc hogy ilyenkor meg sípolni fog kifele az illesztéseken a levegő, és szilózzuk ki.
nemár... szerinted milyen túlnyomás alakulhat ki egy akármilyen házban?
a ventik 12V-on sem fognak komoly légnyomást létrehozni, a befele fújással meg minden csak nem pormentesítés.
1: a táp úgyis kifele fúj, ha azt megfordítod akkor láss csodát eléggé lecsökken a ventik hatásfoka, kivéve ha rácsos az oldallap, akkor megint csak nem sokat érsz, nem nehéz kitalálni miért.
2: a porszűrők sem érnek sokat, rontanak a hatásfokon, növelik a szélzajt, mellette gyakran kell tisztítani, nem fogják meg az apró port.
3: szerintem egyetlen okos megoldás van a porosodás ellen, nem szabad a földön tartani a gépet, az asztal szintjéig már nem száll fel annyira a por ha mászkálsz a szobában, kolléga fejmagasságban tartja a gépét, és még nem kellett takarítania, ellentétben velem, bár nállam a hangtompító szivacsba szépen beleül, így csak porszívózni lehet -
törölt tag
válasz Pinya007 #2680 üzenetére
a csúszócsapágy meg nem tom miért rövidebb élettartamú, de mindegy végülis, mindkettő iszonyat hamar értsd 2-3 hónap alatt kikopik, beleül a por, és akkor kukázhatod is, mert iszonyat hangosak lesznek. Amit írt annak darabja 500-1000 ft körül mozog, nem egy túl elit darab, nem is beszélve arról hogy amit gyárilag megadnak 2xdBA erősen vitatható, olyan mint a Tt által feltüntetett értékek.
szerintem azok a entik annyira nem májerek, de végülis lehet hogy 5-7 volton használhatóak is, kérdés ott mennyi a zajszint és a légszállítás...
a fizikával meg nem tom ki hogy áll, de szerintem az nem oldalra száll hanem felfelé. azért nem szokták pl a tápot befele fujatni. a kérdés ennél sokkal öszetettebb, függ a procihűtőtől, pl ha kifele tolná a levegőt akkor de mókás lenne ha visszafele tolna a hátsó venti... szerintem oldallaptól függetlenül elég elöl-hátul egy egy ki befújásra, főleg ha 120centis, és csók.
nekem is az van, noctuából mint fennebb írtam, 7 volton, és köszöni szépen a procihűtő gyakorlatilag hideg, a vidkari kézlangyi, minden más hideg, a vinyóra ha ráteszed a kezed nem tudod megmondani hogy megy vagy áll, be van téve a venti elé és annyi.
hozzátenném hogy a gép oldalról vagy máshonnan nem is kaphat levegőt, be van szivacsolva, gumizva az egész ház... -
törölt tag
válasz Pinya007 #2684 üzenetére
bocsi lehet hogy hülye vok de egy fórumon csak az reagálhat a hszre akinek szól ?
'' Nem nagy nyomáskülönbségre kell gondolni, sőt a ház oldala kvázi nyitott emiatt gyakorlatilag a nyomás azonos, DE ha több levegőt fújsz be egy házba mint amennyit kifele szívsz, akkor merre távozik a levegő?''
magadnak mondasz ellent...
ha többet fújsz be mint amennyi kijön? akkor szerinted szép lassan elkezdene nőni a nyomás, ami ugye folyamatosan nőne mi? mikor érné el a maximumát? pukkanna is a ház? ezen szerintem érdemes gondolkozni, mint azon is, hogy ha a levegőt beszívja, amit szerinted megtesz, akkor a por miért is áll meg? a nyomáskülönbségtől? érdekes meglátás, de szerintem még dolgozz rajta picit -
törölt tag
válasz Pinya007 #2684 üzenetére
a csúszócsapágyakról meg lehetne vitatkozni, csak annyit mondok róla hogy ezek amiket venni akart a legszarabbak amit ma kapni lehet csúszóból.
két féle van kis sarkítással, van műanyag, ami ebben a rétegben van, és van a papst féle kerámia. utóbbi tényleg halk, a műanyagot meg lehet tippelni meddig lehet/ érdemes használni.
a csúszó csapágy így gyakorlatilag az alja a ventilátoroknak (lásd revoltec csilivili világítós ventijeit)
az a baj hogy a csapágyas ventiknek meg nem csak hangjuk nagyobb hanem rezonancia tekintetében sem annyira ideálisak. -
törölt tag
válasz Pinya007 #2687 üzenetére
tényleg azt tesszük.
de nem véletlenül szerintem.
amit leírtál az rendben van, a saját gépedbe nem is kötöttem volna bele, hiszen amit leírtál természetes.
Az nem volt logikus hogy miért nem megy be a por a levegővel, a tisztaszobákat modelleztük mi is kandóban digitteknikán, de az esetek 99% ban többlépcsős zsilpezés van, szal azt egy számítógép belselyéhez hasonlítani elég furcsa dolog. ott ugye a belső, tiszta terembe nyomatnak + tiszta levegőt, így ha kinyitják az ajtót akkor kifele fog áramolni, de ott TISZTÍTOTT levegő megy be a szobába, nem a szoba padlójától 2 centire lévő levegő hékás értem hogy ha minden befele fújna akkor elöl menne ki a levegő jelen esetben, de hogy ezért ne menne be por? tudod mennyi nyomáskülönbség lehet nem csak ebben hanem bármilyen esetben? hát azzal nem sokat érnél
szal nekem ez volt picit antitudományos hogy egy minimális, nyomáskülönbség (ami csak az elején lesz meg, hiszen utána folyamatos légáramlás alakul ki, amit a meleg levegő és a ventilátorok jobban hajtanak mint a nyomáskülönbség) kiválogatná a port a levegőből és nem menne be a házba.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Bittorrent topik
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- iOS alkalmazások
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Kerékpárosok, bringások ide!
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Elektromos autók - motorok
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Yettel topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.