Új hozzászólás Aktív témák

• Tazsam01

tag

Sziasztok, segítség kellene mert elakadtam.

Jelenleg egy dög nagy sok éves chieftec házban (táp még felül) nyugszik a konfig.
    Alaplap: Asus TUF Sabertooth R2
    Proci: FX-8350
    A gyári hűtőt be se indítottam, egyből kidobtam és rátettem a régi Silent knight 2-őt, elbírja és úgy ahogy van szeretem, ezzel a résszel nincs is gond, viszont a házhűtő ventilátorok már elég hangosak.
    Egész pontosan 4 darabról beszélünk
    - hátul valami noname 12es (mondjuk ez halk) fúj kifele.
    - Oldalt 2 db Coolink SWIF-922 van felfogatva amik befele tolják a processzor hűtőre és a videó kártyára a levegőt
    - Elől pedig a ház alsó részén helyezkedik el a chieftec ház eredeti gyári játékventilátora (ez talán 6 cm-es), ez szintén befele fúj.

A rendszer bevált szép és működik de lecserélném valami halkabbra, első körben a két Coolinket váltaná le két Noctua mert ezekről rosszat nem hallottam aztán meglátjuk, hogy vállnak be.

Viszont itt megállt a tudomány, jelenleg ezeket a légkavarókat valami trükkel tudja szabályozni az alaplap pedig 3 tűs csatlakozók vannak dugva a 4 tűs alaplapi csatlakozókra. Egyedül a CPU hűtő 4 tűs.

Innentől kellene egy témában jártas szaki aki rábök egy konkrét típusra a SWiFek helyett Noctuában, hogy azt kell vennem és el is magyarázza, hogy miért.

Jó ezeket keverni, hogy fele PWM a másik fele meg nem?

Új hozzászólás Aktív témák