- PLEX: multimédia az egész lakásban
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- A jövő számítógépei
- Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Darko_addict #21799 üzenetére
leginkább sajnos sehogy. függ a teszt benchüktől is.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Darko_addict
őstag
Sziasztok!
Ha valaminek 35,6 dB a zajszintje 10 cm-ről mérve, az hogy változik 100 cm-es messziségből? Olvasgattam teszteket (VGA-król van szó ugyan), de eltérő távolságokban történt a mérés, ezért nehéz összehasonlítani korrekt módon.
Köszönöm!
Don't give up your dreams. Keep sleeping.
-
RudiSteel
tag
válasz Raggie #21797 üzenetére
Köszi a javaslatot!!!
Megnéztem és nem találtam ilyet pesten..de találtam másik két variációt:
a) scythe shuriken hűtőborda + coolink swif2 venti
b) scythe samurai zz kompletten
Szerinted melyik lehet a "számomra praktikusabb"?
Köszi még1szer -
Raggie
őstag
válasz RudiSteel #21796 üzenetére
LINK
Én egy ilyet vennék a helyedben. Elég jó hűtési kapacitása van, ezért nálad elég lenne közel minimum fordulatszámon járatni a ventit, ami egy rende 12cm-es venti ellentétben a legtöbb kis hűtő 8-9cm-es ventijeivel (sokkal halkabb).Egyékbént az intel gyári hűtője sem ugyan az minden processzorához(típustól függ), tehát valószínűleg nem ugyan azt a hűtőt tesztelték, mint ami neked van...
[ Szerkesztve ]
Clint Eastwood FTW
-
RudiSteel
tag
Sziasztok!
Halk cpu hűtéshez kérnék tőletek javaslatot:
Chieftec BT-02B (105mm-t mértem magasságban) házban Asrock B75M-ITX + G1610 proci van (dVGA nélkül, alacsony rammal). Játék semmi, nem túl gyakran htpc + photoshop/illustrator + webdesign feladatok ellátására használnám. Nemrég olvastam egy tesztet a PH-n ahol az intel gyári hűtője 15db volt..én is is beállítottam ezt a fordulatot, de engem még ez is nagyon zavarElőre is köszi mindenkinek!!!
-
-
Teemo91
csendes tag
válasz jookomak #21793 üzenetére
Hát mivel ebbe a házba se felülre se alulra nem lehet rakni ventit ezért oda nem tudok rakni...felsőtápos a ház szal a táp is a házba fújja a meleget... Most gyűjtök új házra eddig két kiszemeltem van a Xigmatek Midgard II meg a FD core 3000 között vacilálok. Hűtésben talán jobb a FD úgyhogy valószínűleg az lesz a szerencsés befutó. Remélem valamivel halkabb is lesz a gépem mert most vettem ventiket valami Konig márkájúakat egy 12 centiset meg egy 9 eset de hát 80 Db es hangja van a gépemnek ami nem igazán mondható halk nak Az új házba szeretnék majd valamivel halkabb megoldást valakinek valami ajánlat, hogy milyen márkával járnék jól? Persze megfizethető áron max 2k 1 ventiért . Addig meg lehet nekiállok a gépháznak fúróval csinálok én rá lyukakat a felső ventinek
[ Szerkesztve ]
-
-
Teemo91
csendes tag
Sziasztok. Van egy ilyen:[link] házam amiben van hátul egy 12 es venti ami szívja kifele a meleget, van elöl egy 12 es venti ami kintről szív friss levegőt, meg a proci bordán van 2 venti 1 fúj, 1 szív. Azon gondolkodtam, hogy mivel a második venti a cpu bordán nem hozott nagy csodát a cpu hőfokán ezért átrakom valahova máshova. Mivel elég kicsi a ház és kábel menedzsment nuku ezért a VGA elég meleg szokott lenni... ha rajta van az oldala akk crysis 3 ba 85 fokos is volt oldallap nélkül meg max 73... arra gondoltam hogy az oldallapra ha felszerelném azt az egy 9 cm es ventit akkor pont a VGA mellett lenne és a meleg levegőt ki tudná szívni a kártya körül. Hülyeség lenne így megvariálni a ventiket? Vagy valami javaslat hogy lehetne hűvösebb a gépházban?
-
bunga
csendes tag
Sziasztok! Van valakinek NB ventilátoros hűtéssel tapasztalata??? Következő a problémám: Az alaplap egy ASRock 990 fx extreme3 és az NB n van egy passzív hűtő. És mivel a hangkártya pont fölötte van és a gép is elég jól be van építve nem igazán tud hűlni.De voltak már melegedési bajaim ezért kicseréltem a ház és prociventilátort 2000 rpm es legnagyobb légszállítású CM ventilátorokra plusz vettem egy 5 csatornás előlapi ventilátor panelt de üzem közben az NB hőmérője 75C fokot mutat és a lézeres hőmérő szerint is 69 fokos
arra gondoltam lecserélem a passzív hűtőt egy vga hűtőre tudnátok valamit ajánlani??? a magassága nem lehet 14 mm nél nagyobb nagyon köszi -
anytime
őstag
válasz ghoszty #21784 üzenetére
Azt nem tudom, hogy forgalmazzák-e még, de ez 6 csatornás.
-
ghoszty
tag
üdv mindenki!
tudna nekem valaki ajánlani olyan ventiszabályzót amivel tudom szabályozni a ventik teljesitmenyet (6db) és ki is tudom kapcsolni őket? minél olcsóbb annál jobb -
GergoHD
tag
válasz lukaszokni #21779 üzenetére
Sziasztok felteszem ide is kérdésem mert igazából nem tudtam eldönteni hogy igazából hova való tehát:
Szeretném bedugni a videókártyám hűtőventilátorát az alaplapba mert rossz a kártya ventilátorszabályzása.
Egy ilyen kábelt néztem hogy esetleg jó lehet: katt. De haverom azt mondta hogy a VGA 4tűs csatlakozója nem megy rá az Y elosztó csatlakozójára mert más a méretűk bár az én szememnek ugyanakkorának tűnik. Akkor most mi is az igazság? -
lukaszokni
aktív tag
nekem is asrock lapom van, volt hasonló probléma.
először is: az axtu nincs felrakva? nem lehet, h abból töltődik be egy profil?
illetve biosba ha bemész a "target fan speed"-be, akkor ott lesznek a választható levelek, illetve egy "custom" gomb, ha jól emlékszem. arra katt és kalibráld be magadnak, h mennyin peregjen. nálam 26ra van állítva a szám, fogalmam sincs mit jelent, de így pörögnek 600on a ventik. de fokozatosan menjél lefelé és tapasztald ki, h mi a megfelelő hangban és hőfokban. mellé a target cpu-t meg lődd be 45 fokra, így 45 foktól fognak elkezdeni gyorsulni, h lehűtsék a procit.
és magára a konkrét visszaállási problémára meg egy bios flasht javaslok, nekem az segített, mikor összevissza pörgött a venti.mAtx4ever!
-
ЯΞD
senior tag
Abban kérnék segítséget, hogy a proci hűtőm Noctua NH-D14 mért megy maxon. 2 venti van rajta ugye. Az elsődleges(4pin) maxon rója a köröket míg a másodlagos (3pin) 700 köröl folyamatos körhátrányba van. Szóval tudom, hogy kell beállítani a biosba és jól is van, de egy érdekességre jöttem rá. A minap benéztem a biosba és feltűnt, hogy mennyire pörög. Hm mondom jól van így megy ez már rég. Végül nem változtattam semmit a biosba és discard and exit-re nyomtam. Így folytatta a bootolást a gép. Miután betöltött látom ám hogy nem 1200-on pörög a venti hanem 6-700- köröl jajjj de jó mondom ezt is megéltük. Indítottam egy rendszer stabilitási tesztet, hogy megnézzem helyesen felpörög-e a venti maxra miután jól befűtök neki. És igen felpörgött és vissza is esett a fordulat (1-2 perc) amint a terhelés megszűnt.
Nos csináltam egy restartot és megint a régi dolog pörög maxon.
Egyébként a régebbi hűtőm is így volt beállítva annál nem ment maxon soha.
Bios a legfrissebb van rajta. De az előzőnél is így ment...Nos egy kép, hogy van beállítva a biosba:
Tudna valaki megoldást erre a problémára? A configom megtekinthető a profilom alatt.
[ Szerkesztve ]
-
Nagynozi
aktív tag
Sziasztok! Egy Cooler Master Elite 335-ös házam van: [link] Jelenleg elöl és hátul 12 centis ventilátor van és alul a négyzet alakú rácsnál felfogatva egy 8 centis PWM-es venti, ami az északi hídra fújja a hideg levegőt (kb. 10 fokot jelent, ha nincs ott ). Na most egy ugyanilyen 8 centis ventilátort szeretnék a processzorhűtő feletti nyílásra rakni, csak azt nem tudom, hogy a házból kifele, vagy a házba befele fújja a levegőt. Hogy lenne hatékonyabb?
-
proci985
MODERÁTOR
válasz stvnppp #21771 üzenetére
vegyél egy normális házat kezdésnek. Fractal R3/R4 már remek, esetleg CM650/CM550, vagy ha tényleg nagyon nincs pénz CM450. használtan egy Antec P180/182/183 is jó lehet.
hűtésből: EKL Cold Tower/Alpenföhn Sella elég, ha nem húzod túl.
tápból Be Quietek jók, korábbi modellek ára már szépen megy le.
7770 keveset fogyaszt, van belőlük csendes.
-
Topa00
tag
Üdv!
Segítségeteket kérném rendszer hűtő ügyben, nem vagyok már benne a játékos korszakban így nem nagyon vagyok képbe a hűtőkkel. Nem házba kellene a hűtő, hanem egy akvárium felső szekrényébe lenne szükségem 2-re, az egyik ami fúj a másik meg szívna. Tudnátok valami jó és halk hűtőt ajánlani? az ár elmehet úgy 5-6 ezerig is darabja, ja és
12 cm körüli nagyságú. Vagy 4 kisebb 8cm-es körüli jobb lenne? köszi a segítséget, -
jookomak
őstag
válasz stvnppp #21771 üzenetére
Ezek közül az alkatrészek közül egyértelműen a procihűtő lesz a legzajosabb, bár valószínű csak terhelésen. A vga alig eszik, ott típusfüggő a hűtés hangja. Sapphire-nak, asus-nak gigának vannak halk darabjai, azzal szerintem nem kell foglalkozni.
Szóval halk táp, és procihűtő. Tápból fsp aurum/raider széria elég csöndes, xfx-ek úgyszintén. Cpu hűtőnek meg xigmatek gaia a legolcsóbb 12 cm-es ventilátorral rendelkező. Később cserélheted a ventit valami jobb fajtára is. Más egyelőre nem hinném, hogy szükséges. Ebből a keretből ennyi. -
stvnppp
senior tag
Sziasztok!
Elég sokáig (5. éve) notebookot használok, és az ismerősök közül is egyre kevesebben adják a fejüket asztali építésére, (így már nem nagyon van tapasztalatom a pc hűtésében) de mégis inkább egy asztali gép vásárlásán gondolkozok a notebookos tapasztalatok miatt (nincs hordozva, zsanértörés, stb.)
Célom egy minél halkabb számítógép építése lenne, amiben szeretném kérni véleményeteket, tapasztalataitok megosztását. Kb az alábbi, általam hangosnak ítélt alkatrészek kerülnének bele:
processzor: valami i5
vga: ati hd7770, vagy azzal kb azonos teljesítményű
hdd: WD Scorpio Black notebook merevlemez (ez át lesz mentve a laptopból)
táp: még nincs ötletem
A kérdés az lenne hogy melyik alkatrész hűtésére lenne érdemes a gyáritól többet költeni, ha cél egy olyan pc, ami netezés-torrent közben 25 dB (max 30 ) fölé nem menjen? Elképzeléseim szerint a vga el lenne csendben magának, és inkább a processzorra kellene koncentrálni egy jobb hűtéssel. Valamint kérdésem lenne, hogy a másik topicban ajánlott, 10-13 k körül mozgó tápok mennyire hangosak, érdemes-e rádobni valamennyit.
Házból mondjuk eddig 13 k-s Xigmatek Asgardot nézegettem, de lehet, hogy ehelyett kellene egy magasabb árfekvésűt választani.
A hűtési projektre max 10-20 k körül szánnék a keretből (, de minél kevesebbet). Mire érdemes ezt elkölteni a csend jegyében?
Előre is köszönöm!
Üdv
István -
törölt tag
válasz stvnppp #21769 üzenetére
Sajnos a logout-on nem lehetséges kellő mértékben reklámokat elhelyezni és linkeket. Ezenkívül néha heteket kell várni a megjelenésre. Ez is volt az egyik oka, a saját lap indításának. A LOGOUT-on is fogok megjeleníteni anyagokat a jövőben is, csak kevesebbet. A saját lapomon megjelentet meg nem tudom és nincs is időm rá, hogy a logout-ra is átfordítsam. Vissza könnyebb, ezért is került át már több régi tesztem a sajátomra.
Szóval a publikáció párhuzamos lesz, de érdemes ránézni néha a site-omra, mert hetente több friss hírrel is bővül folyamatosan. Ezenkívül egyébként ház bemutató videók is lesznek nemsokára, továbbá ITX cikkek.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Akit esetleg érdekel:
20 db ventilátor egy i7-el, Matterhorn bordán -
nemtabo
aktív tag
válasz kungzi #21740 üzenetére
A hőfokszabályzósok akkor fognak pörögni, ha felgyujtod a házat, Nekem Enermaxom volt, de beszéltem olyannak is, akinek a belinkelt fajta volt. Az enermax akkor kezdett fujni, amikor öngyujtóval melegítettem az érzékelőt.
"Mindig tévedek. Abban is, hogy tévedek! " Ki A Szösz
-
Raggie
őstag
Más: a CM 212 EVO-mra egy Ty-147-est raktam fel tegnap és SOKKAL jobb, mint a gyári venti. Swif2 120P is volt rajta az is jobb volt, mint a gyári de hangosabb is, mert 1800 RPM-ig is felpörgött terhelés alatt.
Ezzel a Ty-147-essel gyönyörűen halk és hűvös is. Csak ajánlani tudom.[ Szerkesztve ]
Clint Eastwood FTW
-
Raggie
őstag
válasz kisfer #21755 üzenetére
Háát... a 3-pines (nem PWM-es) 2000+posta a PWM-es 4-pines 2400+posta per pillanat.
Határeset. Megbízható eladótól vennéd? Csak mert lehetnek megütve vagy csapágyasak az alatt a fél év alatt. Ha megbízható a fickó és PWM-esek, akkor megéri ha nem akkor nem. Szerintem.
@(#21756)kungzi: F12-ből találtam neked 3-pineset és ráadásul csak egy ezres! LINK
[ Szerkesztve ]
Clint Eastwood FTW
-
kisfer
aktív tag
Sztem 2500ft-tól indul +posta nekem.
Hát nemtom gondolkozok rajta még.
Informatikai hálózattelepítő és üzemeltető és Számítástechnikai szoftverüzemeltető állást keres!
-
proci985
MODERÁTOR
válasz kungzi #21748 üzenetére
miért akarod cserélni a gyári ventijeit? ha meg halkság a cél nem lenne jobb hagyni a ventiket és inkább venni egy Fractal R3/R4et? (árban nagy különbég nem lehet, vagy? nem ismerem az aktuális magyar kiskerárakat).
az egyész konfig tippre fogyasztana vagy 250-300Wot nagyon maxon számolva, az meg azért annyira nem sok. viszont a procihűtőt amdnél általában érdemes cserélni a nagyobbaknál. jól hűt, kompakt, csak annyira nem halk.
kisfer: 120pk mennyibe kerülnek újonnan most?
[ Szerkesztve ]
-
kisfer
aktív tag
Sziasztok
Sztetek megér 4k-t 2 db Coolink Swif2 120p ?
fél évet mentek,az egyik y kábel van meg és az összes gumipöcök.Corsair Carbide 300r házba mennének.
[ Szerkesztve ]
Informatikai hálózattelepítő és üzemeltető és Számítástechnikai szoftverüzemeltető állást keres!
-
kungzi
veterán
válasz proci985 #21745 üzenetére
de ebben a boltban nincs
és postáztatni meg nem akarnám, mert akkor már nem érné meg
szóval a pwm-es menne a ventiszabályzóval ugye?
az az igazság, hogy most építek egy új konfigot és minden fekete a házban, az alaplapon a bordák kékek(Asus), a ram is fekete bordás(Corsair)
nem tudom mi nézne ki jobban, full fekete ventikkel, vagy fehér ventikkel
az a baj, hogy nem találok neten ilyen gépeket, ahol így vannak felszerelve
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz kungzi #21740 üzenetére
Pro Pwmes variánsom van itthon F12ből. a csapágyazása eléggé hangos (egy SFlex - Sony FDB/Papst Sintechez képest), de egy ballnak még elfogadható lenne. olcsósága miatt jó az ár/értéke, bár majdnem 2kt nem biztos, hogy nekem érne.
ugye tudod, hogy hőszabályzósat linkeltél, tehát ez szabályozza magát?
[ Szerkesztve ]
-
kungzi
veterán
a házba szeretnék venni 2-3 ilyen ventit, alapon mennének csak. Nem akarok 15-20k-t csak ventire költeni. Azért annyira nem állok jól anyagilag. A fehér szín viszont fontos lenne.
-
nemtabo
aktív tag
válasz kungzi #21738 üzenetére
Én a noctua NH-U12P SE2 bordára BitFenix Spectre Pro PWM 12-est, majd 14-est próbáltam meg, a 14-es kicsivel jobb volt, én azt tettem rá. A 12-es is nagyon jó volt. A 14-es csendesen 900-as fordulaton hozza a gyári 1300-as fordulatos 12cm-es teljesítményt. 1800-as fordulaton hangos, de én spe. fülesben játszok.
"Mindig tévedek. Abban is, hogy tévedek! " Ki A Szösz
-
kungzi
veterán
hali
tudnátok nekem ajánlani procihűtőre fekete pwm-es halk, de mégis hatékony ventit?
előre is köszi
-
Raggie
őstag
Végül úgy döntöttem a topik olvasgatását követően, hogy egy Ty-147-est rakok a CM 212 EVO-ra. Más fórumokon is olvastam, hogy jól teljesít rajta.
Cooler Master Elite 430-as házam van, aminek az elejében van egy gyári kék ledes venti, de csak 12centis és elég hangos, szóval most azt is lecserélem.
Erre esett a választásom: LINK(Enermax T.B Apollish Kék LED-es 14cm-es).
Meglátjuk mennyivel lesz halkabb!
[ Szerkesztve ]
Clint Eastwood FTW
-
tornas
őstag
válasz tornas #21721 üzenetére
Kipróbáltam azt a NIDEC ventit 7 V-al (piros és sárga drót a PSU-n) és láss csodát, elindult. 1500 RPM körüli a fordulata és viszonylag halknak mondható ilyenkor, azaz házhűtőnek el is mehet. A légszállítása még ekkor is viszonylag korrektnek mondható, viszont 5 V-ról meg sem moccan a kicsike.
Vagy marad a trükkös PWM-es szabályozás, mert sajnos, a legtöbb alaplapon egy PWM-es ventilátorcsatlakozó van, az pedig a CPU hűtőé. A külön kapható, kiegészítő fordulatszám szabályozó egységek legtöbbje szintén nem bírja leadni ezt a 3,3 A-os terhelést csatlakozóként. Viszont ez esetben könnyebb trükközni, már ha PWM-mel szabályoz az egység.
Ez a venti inkább extrém tuningosoknak való...
[ Szerkesztve ]
"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."
-
Raggie
őstag
Tudtok nekem a Swif2 120P-nél jobb (értsd kb hasonló légszállítás kisebb hang mellett) teljesítményű ventit ajánlani CM 212 EVO-ra? (egy közepesen megráncigált i5 3570k-t hűt egyébként)
Ha jól tudom rámegy a 14cm-es venti is ha van rajta 12cm-es rögzítő furat. Egy 14cm-essel jobban járnék?
(Noctua NF P14-ben gondolkodom jelenleg).Vagy ha már ennyit költenék rá, akkor vegyek egy jobb procihűtőt? (bár én csak jókat hallottam a CM 212-ről)
Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
Clint Eastwood FTW
-
xysdrtz
tag
válasz geprombolo #21731 üzenetére
Nekem egy hirtelen, gyors és jó megoldás kellett. Ezzel megvoltam 2óra alatt
[ Szerkesztve ]
"Attól félek, hogy egyszer a technológia fontosabb lesz, mint az emberi kapcsolatok. Lesz a világon egy generációnyi idióta."
-
geprombolo
őstag
válasz xysdrtz #21730 üzenetére
Én a procira szereltem egy légcsatornát, így a venti nem a gépházból rángatja a meleg levegőt, hanem kintről a frisset. Nyáron érezhető a legjobban a különbség, kemény fordulatszámokban.
cmd: ping win! Vakegérke, odafent találkozunk és játszunk tovább, mert játék az élet!
-
xysdrtz
tag
válasz lukaszokni #21729 üzenetére
Ez egy jó fél éves kép, nem találtam újabbat Jelenleg a "fönti" fúj befelé az alsó ki van szedve
Köszönöm! 3-4fokkal segített a helyzeten.
"Attól félek, hogy egyszer a technológia fontosabb lesz, mint az emberi kapcsolatok. Lesz a világon egy generációnyi idióta."
-
xysdrtz
tag
Sziasztok! Nekem is egy codegen házam van, természetesen nem voltam megelégedve a hűtésével és én is a léghűtés híve vagyok inkább. (CPU: FX 8320, Hűtő: CM 212 EVO, Alaplap: Asus m5a99x evo r2.0, VGA: Sapphire HD 6570)
A ház elejében, és hátuljában volt egy-egy 12cm-es ventillátor. Egy nap megelégeltem a magas cpu hőmérsékletet és az oldal lapra 2db 12cm-es ventinek való helyet "kifúrtam".
Kritikát elfogadok
[ Szerkesztve ]
-
Whysperer
addikt
Sziasztok! kérdésem lenne EGy Zalman z11 plusban van midnehol ventim és kafa is 4,2-re alapon húzva megy az FX 8120-am egy alpenfohn Broken hűti. kérdésem az lenne ,ha vennék még egy alpenfohn ventit ugyan olyat ami a brokenen van akkor lehet egy kicsivel jobban hűtene a brokenem vagy még egy venti a bordára fölösleges?
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
Jester01
veterán
válasz geprombolo #21722 üzenetére
* (és Merlinnél persze) van fölösleges 92mm-es venti csak éppenséggel nem halk.
* A hirdetést kiszedtem.
[ Módosította: CoolMan ]
Jester
-
proci985
MODERÁTOR
válasz tornas #21721 üzenetére
ja, Nidec Servo. egyébként a Gentle Typhoonból is gyártanak 5400asat, bár az elvileg csak 25mm vastag.
geprombolo: 92es scytheok között néznék körbe, esetleg Coolink is talán megfelelő lehet, vagy Noctua. 92es méretben nem igazán vagyok képben.
[ Szerkesztve ]
-
icons
addikt
válasz Strix Aluco #21701 üzenetére
Köszi!
Közben lehetőségem nyílt új gépet összerakni, úgyhogy ez a konfig lesz a nyertes
-
geprombolo
őstag
válasz geprombolo #21714 üzenetére
cmd: ping win! Vakegérke, odafent találkozunk és játszunk tovább, mert játék az élet!
-
tornas
őstag
válasz proci985 #21720 üzenetére
A Gateway szerverben (Gateway E-9510T Intel SC5300)is PWM-mel ment (--> CPU hűtő) 20% és 100% közötti fordulatszám-tartományban. Egyébként tényleg durva, mert 12 centis (nem pedig 8 vagy 6 centis) venti létére forog 5300-at.
Jester01: Ez 4 drótos fajta ami nálam van, vagyis PWM-es, de így is trükközni kell vele (ahogy írtad) a 3,3 A-os áramfelvétele miatt. Nem láttam még olyan mezei alaplapot, ami több mint 3 A-t tudna leadni a ventinek egy csatlakozón (sőt, maga a csatlakozó sem bírná el a 3,3 A-t). Talán ha összesen kb. 3 A-t lehet levenni az összes venticsatiról egyszerre az alaplapon. A ventim tápcsatija is inkább egy módosított EPS tápcsatlakozó.
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz tornas #21718 üzenetére
pwmről pedig tudnád szabályozni, csak arra ügyelj, hogy 12Vn több, mint 3At vesz fel. elvileg szépen lassítható PWM szabályozással 800 alá is.
ja, ezek az ipariak brutálisak. nekem egy 2800as Papstom van itthon légen benchelni, már az is elviselhetetlen... ez meg dupláját forogja.
-
tornas
őstag
válasz tornas #21711 üzenetére
Na, szóval kipróbáltam ezt a PWM-es ventit önmagában és PWM nélkül.
Full fordulaton olyan a hangja mint egy porszívónak és úgy fúj mint egy "ipari" hajszárító, de szó szerint. Álló helyzetben még fogni is kell, mert a légáramlás egyszerűen felborítaná a keretével együtt.
Szóval, az asztali PC-be való felhasználáshoz inkább nem használom fel. Alacsony fordulaton sem lehet használni, mert az indulófeszültsége 10 V. Egy biztos: nagyon hatékony, de sajnos, nagyon hangos is.
Eredetileg egy Gateway szerverben volt "hot swap CPU fan" szerepkörben PWM szabályozással és másodmagával.
[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
-
Jester01
veterán
válasz szab.tam #21715 üzenetére
Simán elfektettem.
A ház oldala egyébként nincs rajta, tehát az is számíthat, hogy elfektetve fölfelé kiszállhat a meleg, míg állítva felfelé a 12cm-es tápventillátorral találkozik.
2 ventillátor van a bordán (push-pull) és a ramok felől hátrafelé megy a légáramlás.Kihagytam még valami részletet?
[ Szerkesztve ]
Jester
-
szab.tam
nagyúr
válasz Jester01 #21713 üzenetére
de a lényeget nem írtad le.
a 2 pozíció között volt még valami különbség?
simán elfektetted a házat, vagy fekvő lapnál az asztal tetején, pucéran volt a cucc?szereintem a csavarokiat ne balanszirozd. tekerd be egyformán őket.
a hőmérséklet különbség a 2 helyzett közötti környezeti változók adják. 90%-ban tuti.fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
geprombolo
őstag
Sziasztok!
Húzott E8400-asra kellene valami PWM-es, nagy légszállítású, de csendes (pontosabban a gyári Intelnél ne legyen hangosabb) kopter. A mérete is hasonló kellene legyen, ami 9 centis átmérőt jelent ez esetben. 10 centiset is rá tudok fabrikálni a bordára, mert az már rég nem a gyári, hanem egy termetes réz Zalman legyezőforma-klón. Tudtok valamit ajánlani? Nyugdíjas pillanatnyilag semmit nem hirdet a témában. Nem kell csicsa, led, stb, csak hatékony legyen és halk.
Köszicmd: ping win! Vakegérke, odafent találkozunk és játszunk tovább, mert játék az élet!
-
Jester01
veterán
válasz szab.tam #21710 üzenetére
csak írjál fekvő lapot, álló lapot.
OK
pl álló lapnál a venti eleve melegebb levegőt kapott alulról
A fizika törvényei már csak ilyenek. Majd csinálok úgy mérést, hogy oldalról megfúvatom egy szobaventillátorral, az talán jobban kiegyensúlyozza ezt a hatást. Szétszerelés nélkül ennél jobb ötletem nincs. Mondjuk egy HD5770 van alatta, de alapjáraton.
Persze azért még a felfogatáson is próbálok állítani, mondjuk lazítok az alsó csavarokon és szorítok a felsőkön egy kicsit. Ha jól sejtem ez a helyes irány.
Jester
-
lukaszokni
aktív tag
Sziasztok!
Egy ilyet beiktathatok a ventim elé, ha már amúgy is egy potméterrel szabályzom? Ugyanis 800 alá nem tudom levenni a fordulatot, remélem ezzel lejjebb mehetek, nincs szükség annyira, meg egy kicsit így hangos is.
mAtx4ever!
-
tornas
őstag
Sziasztok!
Nemrég hozzájutottam egy ilyen (keveset használt) ventihez: NIDEC VA450DC
Elég komolyak a paraméterei.
Kíváncsi lennék azon véleményetekre, hogy érdemes-e proci-hűtőnek használni ilyen ventit manapság (tekintsünk most el a hangjától)? Szerintem fölösleges lenne, de érdekelne a tapasztalataitok is. Használt már valaki közületek ilyen kaliberű ventit?
[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
válasz Jester01 #21709 üzenetére
"Abból is gondolom, hogy brutál módon rácsimpaszkodva megpróbáltam a függőleges helyzetben szimulálni a vízszintes helyzetben ható gravitációt de ettől nem volt változás"
ezt szeritnem rajad kívül senki sem érti.
szerk.
közben megértettem. a nyomatékot szimuláltad fekvő lapon.
csak írjál fekvő lapot, álló lapot.
mert abból érthetőbben következik a hűtő pozíciója is.
2 eset lehet:
- a lefelé lógó csövek, csőágak mégsem működnek olyan intenzíven, mint fekvő lapnál, ahol ugye mindenhonnan nézve alul van a hőforrás.
- vagy valamiért jobban átszellőzik. a fekvő lapos és az álló lapos helyzet minden mellékkörülménye ugyanaz volt? mert szerintem eleve nem is tudott az lenni. pl álló lapnál a venit eleve melegebb levegőt kapott alulról.****
csövek pozíciója.
totál káosz.több tesztelési eljárásom volt.
lábas, forróvíz, állva beleállít, csővégek tapogat.
fejjel lefelénél a talpra csurgattam forróvizet.
ezzel csak rövid ideig lehet tesztelni, mert a lamellák felöl akár vissza is melegedhet a rossz pozícióban lévő cső.de a tapasztalatom az, hogy a gyári cpu és vga hűtők mindenhogyan működnek.
ez a belső porózus kialakításuknak köszönhető, hogy fejen állva is mennek.a külön megvásárolt csöveknél rossazbb a tapasztalatom.
pl. a méregdrága conrad csövek nem működnek, ha a felső végén van a hőforrás.[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
Jester01
veterán
Interneten mindenki azt írja, hogy a mai hőcsöveknek mindegy az orientáció (legalábbis amíg nem fejjel vannak). Az én Xigmatek Loki hűtőm függőlegesen 7 fokkal jobban hűt max terhelés alatt mint vízszintesen. A rögzítés elvileg rendben van, jó szoros és látszólag nem mozog. Abból is gondolom, hogy brutál módon rácsimpaszkodva megpróbáltam a függőleges helyzetben szimulálni a vízszintes helyzetben ható gravitációt de ettől nem volt változás.
Van valakinek tapasztalata e téren?
Jester
-
CsonkaImo
addikt
Használ valaki noctua nh-d14 cpu hűtőt micro atx alaplapon? Érdekelne milyen lapon fér el vga-val együtt.
-
CsonkaImo
addikt
válasz jookomak #21704 üzenetére
ASrock Pro3-M Elöbb vettem mint kérdeztem és már a bordától nem fér el a vga Nem tudsz valami jó lapot amin elférne?
[ Szerkesztve ]
-
CsonkaImo
addikt
Sziasztok. Lehetséges, hogy egy noctua nh-d14 cpu hűtőt micro atx lapra teszünk nem fér majd el a vga?
Válaszokat előre is köszi![ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
UCTB12P enermax , ismeri-e valaki? Nem olcsó, de ha tényleg halk megérné. Tápba lesz, nagy hatásfokú FSP-be raknám. swif2-höz képest vajon milyen? az kb feleannyiba kerül.
[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
Új hozzászólás Aktív témák
- Az NVIDIA miatt kerültek lejtőre a kvantumszámítógépet fejlesztő cégek
- PlayStation 5
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Spórolós topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Külpolitika
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest