- Asszociációs játék. :)
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- A jövő számítógépei
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
windlord
őstag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem.
Adott egy Alpenföhn Brocken, amelyen a gyári ventit szeretném cserélni egy halkabb, de viszonylag jó légszállításúra.A profilomban szereplő procit kellene, hogy hűtse.
Jelenleg nincs tuning, inkább csak alulfesz.
Viszont ha nekiállok játszani, akkor olyan 4GHz a cél.Tudnátok javasolni pár venti alternatívát ide?
-
Benhill
senior tag
Üdv urak.
Kicsit mesélek.
Cpu hutom Mugen 2, sokaig AC AF12025 PWM venti volt rajta ami 7 lapatos, max 1500fordulatra kepes. Elol a mugen2 gyari ventije volt, ami 9 lapat 1300max rpm. Ekkor 1.4V, a Q6600om IBT alatt 75-80fokig is elment.
Most veletlenul megcsereltem oket, es ha hiszitek ha nem 65foktol nem megy feljebb ugyanilyen beallitasokkal. Erdekes.Amit pedig kerdeznek, hogy mivel tudok egy kis plusz eleterot lehelni a scythe gyari ventijebe?
kb 1ev uzemoraja van mar, es egyre durvabb motorhangja van. Most h raraktam a procira, sokkal jobban hallani.[ Szerkesztve ]
-
sesztakbence
tag
Köszi mindenkinek a segítséget!
-
haddent
addikt
válasz sesztakbence #20188 üzenetére
Hát hogy nem az igazi a szellőzés a házban..
-
torcsrent
tag
válasz sesztakbence #20188 üzenetére
Nagyon halk tud lenni, de ne számíts sokkal jobb teljesítményre, mint a gyári hűtőd.
-
sesztakbence
tag
válasz haddent #20187 üzenetére
Mire utal? Bocsi hogy megkérdem, de nem tudom mire utalhat. Most nyúztam megint GTA4-el rendőrüldözésekkel, koccanásokkal, gázolással, robbanással,benchmark-al 20 percig és 58 fok fölé nem ment egyik mag se (amit nem értek hogy a CPU-ra 50 fokot ír, az egyik magra meg 58-at, de mindegy), akkor ezek miatt nagyon nem aggódok. Bár szerintem egy Arctic Cooling Alpine 11 Pro Rev.2-vel lehet meglepem magam, állítólag nagyon jó. Vélemény?
-
haddent
addikt
válasz sesztakbence #20186 üzenetére
Gáznak nem gáz (baja nem lesz), de azért az utal valamire... SB -ek 80C -ig minden további nélkül, tudtommal a körül lép életbe a throttling, tartósan szerintem ne hagyd 80 fölé menni.
-
szab.tam
nagyúr
válasz haddent #20183 üzenetére
1. ööö, csak...
mert remélem, ez jobban beválik.2. a ragasztás a rögzítés miatt van. a hőátadás a pasztára, és a szoros illesztésre van bízva...
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
Jim-Y
veterán
válasz sesztakbence #20178 üzenetére
A cpu hűtőt szabályozd le biosban lvl4-re , vagy még lejjebb, a vga-ra vegyél egy passzív hűtőt, pl Accelero S1 plus, vagy olcsóbban aprón egy Accelero S1 rev2-t ~3000-ért.
De valószínűleg a ház gyári ventijei a nagyon hangosak, ezeket is cserélném, főleg, hogy nem igényel a konfig erős ventiket... üdv
-
torcsrent
tag
Álltsd meg egyesével a ventiket rövid időre, és hamar kiderül, melyik a leghangosabb.
-
haddent
addikt
A táp tudomásom szerint jó és halk is, bár személyes tapasztalat nincs...
A gyári intel hűtő tud ocsmány hangos lenni, főleg mivel úgy hallottam a Sapphire hűtések egészen jók. -
sesztakbence
tag
Üdv!
Az alábbi gépem van:
Asrock H61M-HVS
Intel G850
4 GB DDR3 Kingmax
Sapphire HD5770
Chieftec CTG-400-80P
Asus TA-8J1Melyik alkatrész lehet a leghangosabb jelenleg a gépemből? Mit lehetne cserélni, hogy halkabban üzemeljen? Lehet hogy kicsit érzékeny vagyok rá, de hangosnak találom. Melegedési problémák nincsenek, a procit még nem láttam 45 fok felett, a VGA-t meg 60 fok felett.
Üdv.
-
Drizzt
nagyúr
Még mindig nem vagyok benne biztos, hogy mi lenne az a 14 centis hűtő, amit biztosan be lehet rakni az Aeroengine2-be, eléggé nehézkesen találok googleban is infot, mondhatni semennyire. Főleg az zavaró, hogy úgy látom van egy csomó 12 centis helyre rögzíthető 14-es hűtő.
I am having fun staying poor.
-
kutga
nagyúr
Sziasztok!
Egy ilyen procira keresek hatékony PVM-es hűtőventillátort (a gyári nem tudom milyen, ha jó akkor az is maradhat):
INTEL Celeron G530 2.40GHz 1155
Lehetőleg minél olcsóbban, AC-ból már 3k alatt is találni.
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
haddent
addikt
válasz szcsaba1994 #20170 üzenetére
A lényeg, hogy próbálj huzatot teremteni. Tehát ne legyen légörvény, hanem szépen erőből suhanjon át a gépen a levegő. Ezt meg te tudod megítélni látásból..
-
hermanyi
addikt
válasz szcsaba1994 #20170 üzenetére
Igen oda is kellene egy ami kintről befelé fúj ha megoldható.
Nekem ez a házam van teljes mértékben meg vagyok vele elégedve az árához képest szerintem tökéletes.Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
hermanyi
addikt
válasz szcsaba1994 #20166 üzenetére
Én nem ventit vennék a helyedben hanem házat normálisabbat . Sajnos 8 centis ventik nem sok levegőt mozgatnak de ha mégis a venti vásárlás mellett döntesz akkor a ház oldalába ami kintről befelé fúj és a ház hátuljába ami a házból kifelé szív és mind két helyre betennék egy egy ventit .
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
haddent
addikt
válasz szcsaba1994 #20166 üzenetére
Hát mondanám a Noctua -t tapasztalatból, de az se nem 500Ft -os se nem 8cm -es
-
szcsaba1994
tag
válasz sinya85 #20165 üzenetére
Milyen ventilátort tudtok ajánlani? A kánikula miatt a gép lassan felforr, olyan kellen, ami a VGA-t is jól hűti.
A hátlapra lehet rakni egy 8c-est, ami a proci hűtőjével van egy szinten. A gépházhoz egy 10cm-est, ami szintén a procival van egy szinten, csak másik tengelyen.
emellett van még egy, szerintem ventillátornak kialakított hely a hátlapon. Ez téglalap alakú, szintén 8 cm a magassága.Szélessége 15 körül van.
A VGA hűtése a ház alja felé néz. (HD 5770)Most levett oldallappal használom, így pár fokkal hűvösebb a kártya.
500 Ft/db áron milyen jó hűtést tudtok ajánlani és hova?Bocs, nem válasznak szántam
[ Szerkesztve ]
-
Jim-Y
veterán
válasz szab.tam #20163 üzenetére
Jaj, facepalm, igazad van, megzavarodtam, pedig..na mindegy ezt már nem mosom le magamról Szv igen az igp a prociban van, mint ahogy te is írtad, egy normális cpu cooler kéne, egy HR-01-re már régóta vadászom, de ha majd a pc-házam engedi, akkor lehet egy HR-02-be invesztálok, és az hűti majd passzívan a procit. Egyébként diszkrét vga-t nem tervezek, és akkor a chipsetet sem kell lehűteni
-
szab.tam
nagyúr
ksi segítség kéne a váalszadáshoz.
1: konkrétan ez a lap?
2: itt nem a prociba van integrálva a gpu?
3. te most akkor végül azt a 2 pci foglalattal egy magasságban lévő kis szürke bordát szeretnéd helyettesíteni egy nagyobb hűtővel?
4. mi az ok? magas gpu hőfokot látsz valamelyik diagnosztikai programban, vagy kézzel tapintva forró a szürke bordácska?
5. nagyon hülye helyen van a chpset. ha magas bordát raknál, akkor mindegyik slotnak utban lesz. használnád valamelyik foglalatot?de először a gpu (igp) helyét és a hűtőcserére buzdító okot tisztázzuk.....
mert a sejtésem az, hogy nálad az Intel Core i3-2100 prociba van integrálva a Intel HD Graphics 2000 (6 EU) grafikus vezérlő. azt hiába látod melegnek. ha lecseréled a chipset hűtőt, nem fog lehűlni, ha közben nem is ott van.
alsó táblázat, bal oszlop....vagy valamit rosszul látok?
a chipsetre egyébként
thermalright hr-05
alpenföhn ötzi
ilyenk kellhetnek.
feltéve, ha nem akarsz slotokat hasznáni...szerk:
ha a sejtéseim jók, akkor neked valami normális cpu (+igp) hűtő kéne a gyári helyett...[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
Jim-Y
veterán
Sziasztok, van egy H61M/U3S3 alaplapom, IGP-t használok, érdeklődés szintjén kérdezném, hogy az IGP-re milyen passzív, a gyáritól hatékonyabb, bordát van lehetőségem tenni?! üdv Jim
-
haddent
addikt
válasz sinya85 #20158 üzenetére
Én nem. Sajnos itt a chippel van a baj... Ugye a chip meg az integrált hőátadó fém cucc közt eleve biztos van néhány fok, aztán még az mire átadja a hűtőborda aljának... Az a helyzet, hogy szerintem egy vízhűtés sem tud többet tenni már, feltéve, hogy a víz nem hűvősebb, mint a levegő amit nyomatok ezen a szörnyetegen át... Nekem olyan még sosem volt, hogy átmelegedett az egész borda... Langyos volt már, de meleg még sosem... És le vannak vezérelve a ventik 1000-1100RPM -re.
-
szab.tam
nagyúr
kis tanulság, hogy apróságokon több fok múlhat.
emlékeztető.
htpc, vágott kis ninja, vga hűtő, és a saját, 2x2 csöves nb + igp hűtő.
ez egy kis forró tetű, soha többet nem veszek igp-s lapot...
kezdetben még a 85-90 fokokat nézegettem, azért csináltam ezt.az ssd-m behalt, és az új ssd körüli macerák, backup recovery miatt ki- és berakosgattam.
közben felment 5 fokkal a nb hőméréklet.
gondoltam, mert melegebb van. aztán rájöttem, hogy nálam majdnem mindig 24-25 fok van.a csövek az nb blokkban nincsenek teljesen összeszorítva, egy a csövek kicsit el tudnak forogni a vájatban. így a sok matatástól kicsit összéb hajoltak, a 2-2 lamella oszlop egymásnak ért. ennyi átszellőzés csökenés +5 fokot jelentett passzív módban...
ebből az is talulság, ha a kisebb hűtőket, (pl hr-05 nb hűtő), külön 2 oszlopban lamelláznák fel, jobban hűtenének...
pár mm-el arrébb kerültek a lemezek, és +5 fok.
és amikor egymáshoz hasonlítgattok ugyanolyan hűtőhöz tartozó hőfok adatokat, és eltérőek, egyáltalán nem mérvadóak. a legapróbb eltérés a környezetben komoly különbségeket hozhat...[ Szerkesztve ]
-
hermanyi
addikt
válasz haddent #20153 üzenetére
Igaz nincs D14 em de nyugodtan húzd meg a csavart teljesen a rugó az csak azt a célt szolgálja mint egy átlagos rugós alátét szóval ,hogy az esetleges rázkódástól rezgéstől ne lazuljon vissza a csavar
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
haddent
addikt
Első sorban Noctua NH-D14 tulajokhoz szól a kérdésem:
Ugye úgy néz ki a dolog, hogy van egy backplate, az 4 tüskét átlógat a proci felőli oldalra, arra jön 2 ívelt fém tartó még, és arra jön maga a vastömeg. Na most amikor erre rakom rá, ugye a csavarok itt (tehát a 2 ívelt fémrúdra rácsavarozandó hűtőn magán) rugósak. Kérdés: baj, ha teljesen tövig becsavarom őket? Nyilván nem annyira, hogy szétszakadjon, érzéssel, de teljesen. Vagy nem szabad? Nem igazán bízom a 2 kis rugóban, hogy megtartja ezt az 1kg -os állatot...
-
bluyoo
nagyúr
"a gyári procihűtővel " Ez a gondja ,híresen hangosak ITT tudnak segíteni melyiket válaszd de ha netán Alpenföhn érdekelne (ezt a márkát használom profi kis hűtőket gyártanak itt lehet beszerezni).
A házad sem egy jól szellőző típusnak néz ki. Azért a 12cm-es ventik jóval több levegőt szállítanak ugyanakkora fordulaton mint a 8cm-esek főleg ha 5V-on mennek.Mondjuk az új ház is legalább egy 10-es lenne ....+ a szélkavarók.
És hogy ne legyen elég játék alatt a tápod és a VGA is jobban ordít az biztos.A legolcsóbb fülessel játszol.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
Hell
tag
Sziasztok!
Adott egy DTK CAS-AW09 microATX ház, egy Phenom II X4 955 Proci 3,2 GHz alapon és egy 6850-es kártya. Elöl lent (be) és hátul fent (ki) egy-egy 8cm-es (5V) ZM venti szellőztet a 12 cm tápon kívül. Elvileg van kereszthuzat.
Játék közben iszonyat hangos a gyári procihűtővel a rendszer. Mit ajánlotok, amivel halkabb lehet? Van értelme egy kis házba belerakni egy nagy ventit? Egyáltalán beférnek-e?
Vortex Plus, Freezer 13 CO, Hyper 212 EVO, Freezer 13 Limited Edition.Üdv, Hell..............................................BC2, BF3, BF4 nick: WarthogHell
-
bluyoo
nagyúr
válasz Speeedfire #20148 üzenetére
Szívesen ha érdekel kicsit bővebben a PWM szabályzásról.
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz Speeedfire #20146 üzenetére
1-2 vezeték -,+ pólus ezek is szabályozhatók feszültségszabályzással (pl. tápoknál).A3. fordulatszám-visszajelzés.A 4. a PWM vezérlőé.
Értelemszerűen ha nincs 4. akkor nincs PWM.Bazinga!
-
Speeedfire
félisten
-
bluyoo
nagyúr
válasz Speeedfire #20144 üzenetére
Nem a 4 pin-es csak a PWM-es.A 4. szál a PWM vezérlőé.A 3 pin-esek "csak" feszültséggel szabályozhatók azon meg a 3. a fordulatszám-visszajelzéshez kell.
(#20143) Gyufaaa[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
Speeedfire
félisten
AC ventikről kérdeznék.
Itt vannak a ventik és a sima 3pin-es a pwm-es meg 4pin-es. Hogy is van ez akkor?
Elvileg a 3 pin-es is pwm-es vagy nem?Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
KissLucifer
csendes tag
válasz Merlinclub #20141 üzenetére
Igen, dell gx 620-as.
-
Merlinclub
senior tag
válasz KissLucifer #20137 üzenetére
A BTX kicsit rázósabb dolog. Vannak házak, amihez csak a saját coolerét tudod tenni, van amin bármit.
Milyen masina ez, ki csinálta? Gyári Dell? -
robisz
senior tag
Sziasztok!
Hátha valaki belefutott már hasonló problémába. Vagy egy aftermarket VGA hűtöm amit nem tudok feltenni a kártyára mert a lefogató keret nem kompatibilis. Ha le tudnék gyártatni egy egyedi keretet, akkor tökéletes lenne a hűtő. Amire szükségem van az nagyon egyszerű szerkezet, egy néhány mm vastag fémlap középen egy lyukkal a GPU-nak és 8 furattal a megfelelő helyen a csavaroknak. Van valakinek tippje, hogy hol foglalkoznának ilyesmivel?
Köszi!
-
kissadam22
tag
Sziasztok. Leszeretném cserélni a gyári x4 965 ventilátorát mert hangos. Milyet vegyek
Koszi -
sinya85
senior tag
válasz KissLucifer #20137 üzenetére
Ha a gépház oldalát a helyén tartod, akkor mindenféleképp javít valamit. jobb lesz a szellőzés az biztos. a hűtés meg maradjon a régi. ha kevés lenne majd ráérsz gondolkodni.
[ Szerkesztve ]
ஜ۩۞۩ஜ
-
KissLucifer
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném segítségeteket kérni.
Adott egy BTX-es házikó és hűtés.
Szeretném kicserélni benne a procit, amihez elvileg (egyesek szerint igen, mások szerint elég a gyári) le kéne cserélni a proci hűtőbordáját is. Viszont sehol a neten nem találok hozzá bordát, ha igen iszonyat drágán. Sajnos a proci gyári hűtője nem jó hozzá.
Kép alapján, ha előre a gyári ventillátor elé közvetlen (rá csavarozva) raknék egy ventit, ami értelemszerűen ugyanabba az irányba színá a levegőt, az segítene több levegőt juttatni a bordának?
Ha hátra beraknék még egy ventit, ami a házból szívná kifelé a levegőt, az még többet segítene az áramlásban? Egyáltalán érdemes?
Sajnos nem értek hozzá. Most először van btx-es gépem.Segítségetek előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
blasko92
őstag
válasz Wind-Storm #20134 üzenetére
De az nem fokozatmentesen állítja az rpm-et
Ezért kell ehhez egy precíziós műszer
-
Tomics
addikt
válasz hermanyi #20126 üzenetére
Ja. Elé meg egy forgós asztali ventillátor és kész is a modding
blasko92:nagyon xar. codegen mATX legolcsóbb, nem tudom már a pontos modellt. meghalt a notim és kellett gyorsan egy új gép, a leggagyibbat vettem, de néha játszanék rajta és akkor eléggé felmelegszik a videókari (msi 6850 oc)
[ Szerkesztve ]
PH! addikt since 2004
-
hermanyi
addikt
válasz Tomics #20125 üzenetére
Elmész tescoba veszel szúnyoghalót "dobozos rögzítő szalaggal " 100X100-as és felteszed az oldala helyére és megúsztad szerintem 600 huf-bol és a por 3/4 .de kizárva
[ Szerkesztve ]
-
hermanyi
addikt
válasz Tomics #20123 üzenetére
Vegyél új házat ,cseréld le a VGA-d nem melegedősre
De ha egyiket sem szeretnéd akkor mind 2 helyre tegyél be egy egy ventit hátsó kifelé szívja a meleget a házból az oldalsó pedig a hűvösebb levegőt juttassa a házba .
De sok javulást ne várj tőleAláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
Tomics
addikt
Sziasztok!
Van egy miniATX házam ami teljesen zárt, az oldalán illetve a hátulján van hely 8 centis hűtőventillátornak. Mivel a VGA-m eléggé melegszik ezen szeretnék javítani a házhűtéssel. Hogy érdemes megoldani?
Oldalra vagy hátulra érdemes rakni?
PH! addikt since 2004
-
bluyoo
nagyúr
Tedd arrébb a RAM-ot
(#20119) BecX
Ha a házadon van felül is ventihely talán még jobb is.De akkor is inkább a túloldalra (töltsd ki az adatlapod).
"Még nincs meg a házam" bocs elsiklottam felette.Szóval ha ilyen kialakítású házat nézel akkor járható út.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
torcsrent
tag
-
BecX
csendes tag
Üdv...
Azzal a problémával jöttem a topicba, hogy a segítségeteket kérjem. Csatolt képen látható a probléma. A ram túl közel van a hűtőhöz, így a scythe ventilátorát másik oldalra kell szereljem mint ahol levegőzés szempontjából az jó lenne. Még nincs meg a házam, kb 1 hétig azon kívül fog üzemelni a cucc, de nem szeretném hazavágni a ház szellőzését. Kérdés tehát adott, melyik oldalra tegyem a ventit?BecX
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Drizzt #20114 üzenetére
Noctuát ne vegyél, a 140esük közepes eresztés, nem éri meg az árát.
TY140 ha elfér. ha nem, akkor Scythe Kaze 140.
haddent: a Noctua 140ese kb a harmadáron lévő ventik szintjén van, tényleg nem éri meg az árát a 120asokkal ellentétben.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
szab.tam
nagyúr
lejárt lemez, de imádom a témát.
valamit meg akartam nézni a nagy gépen. procifogyasztás, stb.
kis linx, miegymás.
aztán úgy felejtetem, mert a tv-t átnyomtam tv-re...
amikor visszamentem, ezt találtam egyóra múlva idle visszahűlve. a gtx480 37 fokon sem olyan rossz. ez a gép elavulhat, de sosem fogom szétszedni.
1x majd a passzív hűtésű múzem fő darabja lesz....fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
Drizzt
nagyúr
A SWIF egész jó lett, úgy érzem csendesebb lett, s jobban is hűt, mint az alap aerocool.
Kéne még egy jó 140-es is. Sőt, az egyik legjobb kellene, legdurvább esetben 5000-ért. Csendesség/erő a két szempont.
[ Szerkesztve ]
I am having fun staying poor.
-
haddent
addikt
Sziasztok
szerintetek egy Noctua NH-D14 alját érdemes polírozni? Aki ismeri ,tudja, hogy gyárilag recés. Elvileg ez direkt van, de vajon hogy jobb? -
proci985
MODERÁTOR
válasz MasterMark #20108 üzenetére
ez jobb, 20 helyett 25mm vastag, noiseblockerek pedig eléggé jók.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Ribi
nagyúr
válasz SSJmeszes #20104 üzenetére
Teszteléseknek van metódusa. Ez lehet corsairnél máshogy megy. Emiatt nem igazán érdekel mit adnak meg. AC venti gyári 74 CMF, tesztben mértek 48-at, mert más a mérési metódus. Többinél sincs megszabva fix metódus, mindenki úgy csinálja ahogy tetszik. Innentől nem lehet összehasonlítani az értékeket. Szóval mind1 kamuznak vagy sem. Teszt.
-
SSJmeszes
senior tag
Nem akarok vitába keveredni véletlen sem.
De azt azért erősen kétlem, hogy jobb lenne, mint ami le van írva már csak azért is mert a gyártók így lényegében maguk ellen beszélnek. Tehát kisebb adatnál értem hogy kamuznának. Már, ha érted mire is gondolok végül is!Flickr: flickr.com/photos/63962202@N05 | Insta: natural.sight
-
Ribi
nagyúr
válasz Darko_addict #20100 üzenetére
Hát ha nálad kérdés, hogy melyik a hiteles, ha valaki leteszteli és megy, vagy amit valaki leír, akkor nem tudok segíteni.
Azért írnak 7V-t, mert ott már garantáltan megy.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest