- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- No Voice in the Galaxy
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Merlinclub
senior tag
Ezt a processzort nagyon élre kéne rángatni, hogy a Brocken 1 esetleg 2 Föhn Purple ventivel ne tudja hűteni.
Ergo simán elég a Brocken!
vizirider: Itt is azt tudom írni mint privátben. Valószínüleg lehűtené, de jobb a Cold Tower. A Panorama HTPC cooler
Gamma Blade Deepcool még játszhat -
xigris
őstag
Sziasztok érdeklődnék lenne egy amd x4 960t hatmagosítva. a turbocore alapfeszen megy 125W a tdp így 6 maggal,s adott egy brocken hűtő elég hozzá vagy csere ha elég a tuningot is viszi?
Válaszokat előre is köszönöm -
vizirider
tag
napot az uraknak !
tanács kéne nekem, figyelem, nem a véleményem igazolását, és vad helyeslést szeretnék, hanem őszinte válaszokat
tehát van egy amd x4 960t hatmagosítva. a turbocore alapfeszen megy 8ilyen a bios) 1.475 volton. húzva egyébként nincs. 125W a tdp így 6 maggal. a gyári amd hűtő aranyos, jól mutatja hogy valami kell a proci tetejére, de az csak dekorációnak felel meg. nem igazán szeretnék nagy hűtőtornyot a házamba, mivel az oldalán perforált + van benne egy légbevezető tölcsér is. tehát kinéztem az Alpenfohn Panorama típusú hűtőjét. ez árban is, és elhelyezésben is tetszene. kérdés hogy vajon ezt a masinát jól kiszolgálja vajon, vagy nem tudna bele megbírkózni. most alapon 2300 at forog a gyári venti és kb 41 fpokos a proci, játéknál 3400-at és 59 fokos a proc. és még nincs itt a nyár........
tippeket előre is köszönöm -
peetyy
őstag
válasz
#19617792 #1594 üzenetére
Igen,a Pro alapból nekem is szimpatikusabb valamiért,gondoltam ez csak jobb lehet mint a sima
De ha barkácsolni kell,lehet inkább kihagyom
agressiv: Cooler Master van rajta,pont mint a linken.
-
peetyy
őstag
Sziasztok!
Nemrég szert tettem egy Brocken hűtőre.
Nem a gyári venti van rajta,ezért ajánlották az Arctic Cooling F12 PWM típust.
Ebből találtam még egy Pro verziót.
A kérdésem csak az,hogy ez is jó lenne rá?
Vagy van más venti,ami helyettesíthetné ezeket,vagy netán még jobb hatásfokkal hűtene?
Előre is köszönöm -
Varoz
addikt
válasz
Merlinclub #1591 üzenetére
Reggelt!
Én az egész bevezetőt átfogalmaznám.
Én is.
Mert ez így akkor az EKL-ről szól. Pedig az Alpenföhn van megemlítve az elején. Ez így félrevezető.
Ha írsz az Alpenföhnről egy kis szösszenetet, akkor betehtjük azt. -
Merlinclub
senior tag
válasz
#19617792 #1590 üzenetére
Én az egész bevezetőt átfogalmaznám.
Az EKL-nek annyi a köze az Alpenföhn-höz, hogy a tulajdonos ugyanaz, maga a brand önálló.
Az EKL-Alpenföhn nevet a több keresőtalálat miatt használják előszerettel.
Az Alpenföhn maga fejleszti a hűtőit. A tömeggyártás egy helyen történik a Deepcoollal, ami szintén ugyanahhoz a tulajhoz tartozik, csak az amerikai illetve távolkeleti piacra termel, Europában nincs igazán jelen. A zászlósmárka egyértelműen az Alpenföhn. az EKL az OEM brand piacra illetve minden egyéb hűtések terén tevékenykedik, a ledtől a traktorok, autók számítógépeinek hűtéséig.
Nem kell ide belekeverni egyiket sem, ez az Alpenföhn topik, én csak megemlíteném a két céget, de ennyi, közük ehhez a topikhoz nem sok.
Vagy lehet módosítani EKL-Alpenföhn-Deepcool topikra -
törölt tag
válasz
Merlinclub #1589 üzenetére
EKL és Alpenföhn/DeepCool kapcsolata. Leányvállalat-e, mit gyárt, stb.
-
Merlinclub
senior tag
-
Varoz
addikt
Ehhez mit szóltok?
Mivel minden nagyobb hűtő cégnek van külön topikja,így megemlíteném az Alpenföhn céget is. Amely az EKL leányvállalata.
Pár szó az EKL-ről: Az EKL Európa egyik meghatározó ipari hűtéstechnikai cége. Az IT megoldásokat csakis "hobby" szinten csinálják, mivel inkább fejlesztésre költenek, mint befizetik adóba a nyereséget.A tervezés és prototípusok gyártása Németországban, a bajor kisvárosban Leutkirchben történik.A sorozatgyártás itt is, mint szinte mindenütt, távol-kelet /Kína, Taiwan, de Japán is/Sajnos ami előny az hátrány is. A több évtizedes tapasztalat, ami olyan gyártókkal osztanak, meg mint a Papst, Adda, YS Tech, Everflow azt jelenti, hogy valóban magas szintű termékeket tudnak, és állítanak elő. -
Varoz
addikt
válasz
Merlinclub #1576 üzenetére
Azt tudom. De bárki kérheti. Én csak felvetettem, mint ötletet.
-
Varoz
addikt
válasz
Merlinclub #1574 üzenetére
Szvsz át kéne íratni az első hsz-t. Simán EKL-re és külön odaírni, hogy az Alpenföhn a leányvállalata.
-
-
jocek91
aktív tag
Találtam egy német weboldalon egy szép részletes leírást a szerelésről most már okés, nagy kő esett le a szívemről
-
jocek91
aktív tag
válasz
Merlinclub #1561 üzenetére
Igazából gőzöm sincs, a dobozon AMD, 775 és 1366 van csak... Ha nem tudom felszerelni lehet külön venni hozzá?
-
törölt tag
válasz
adam432 #1511 üzenetére
igen helytálló. bár a hűtési teljesítmény különbség H212+ vs. Brocken között nagyobb, mint Cold Tower vs. TX3... de ez részletkérdés. mindkét esetben elpicsázza a CM-et.
egy dolog van, ami a TX3 vs. Cold Tower esetben a TX3 mellett szól, hogy több foglalatra feltehető, de ez csak apróság.
agressiv: hajára kenheti az ezer meg egy tesztet, mert ő specifikusan kérdezett adott tesztről, ami speciel nemigen van. ezer tesztben mind más konfig, más környezet van, összehasonlítási lehetőség csak átfedésekkel oldható meg.
EKL vs. Alpenföhn ügy: az EKL egy ipari OEM gyártó, az Alpenföhn és a DeepCool csak piacra dobja a termékeiket saját név alatt, leányvállalatokként. bár az Alpenföhn és DeepCool hűtőket EKL név alatt nem találni, de csak azért, mert EKL nem forgalmazza önmaga azokat a termékeket, csak bérgyártja. maga az EKL Alpenföhn megnevezés részben nem helyes, mert magán a honlapukon sem szerepel az EKL brand, csak Alpenföhn, de mivel leányvállalat ezért maradhat.
-
jocek91
aktív tag
Hali sokan ajánlották nekem az Alpenföhn brockent és mindenhol írják hogy kompatibilis az 1156/1155-ös lapokkal na most meg is jött nekem a cumó de a lapot csak jövő hónapban veszem meg, de nem is ez a lényeg most nézem a dobozon és a leírásban egy büdös szó sincs az 1156/1155-os lefogatásról, biztos hogy feltudom majd szerelni? van valakinek p67-es vagy z68-as lapon ilyen?
-
adam432
tag
válasz
Merlinclub #1552 üzenetére
Én meg hittem neked, mert priviben csak azt írtad, hogy ingyenes a szállítás, de azt nem mondtad, hogy 5000 alatt, meg csak Alpenföhn. Legközelebb figyelj erre..... én is elcsesztem mert nem néztem körül (pedig 30percig bújtam az oldalt, de az akciót vhogy nem találtam meg, furcsának is tartottam) ....
Rendljetek nyugodtan a Merlinhardverről , szépen kihozzák, inkább félreértés történt, én néztem el, bár igazán felhívhatta volna erre az üzlettárs a figyelmemet...
Cold Tower egyébként jól hűt, elégedett vagyok, egyszerű a felhelyezése is, minőségi cucc. Egyedül a hangja nem tetszik, lehet botfülű vagyok, de csak max. egy árnyalatnyival lehet halkabb a gyári AMD hűtőtől...
Na én off, nem akarok vitatkozni, Kellemes Ünnepeket kívánok minden kedves kollégának!
-
Merlinclub
senior tag
Mióta nem Alpenföhn?
Soha nem is volt. Nem is lesz, mivel nem üti meg azt a minőségi szintet, mint az Alpenföhn. Olcsóbb is. Láttad valaha ezt mondjuk Alpenföhn Cold Tower néven? Vagy szerepel a honlapjukon? Vagy én maradtam le valamiről?Az EKL ipari megoldásokkal foglakozik és brand gépekbe szállít hűtést, mint ennek az elődje is volt. Készít ledhűtést, Fendt traktorok vezérlésének hűtését, ventilátorokat, stb.
Az Alpenföhn egy másik cég, más termékekkel. Az egy dolog, hogy egy cégcsoport.
Ha a Volkswagen reklámoz valamit, az nem áll a Skodára, vagy a Seatra, pláne a Bugattira! Veyron ajándék klímával?Pedig egy csoport.
Visszatérve a kérdéses rndelésre:
Mi a coler neve? Alpenföhn? Nem!
Drágább volt 5000-nél? Nem!
Jogos a felvetés? Nem!
Jogosan várok kiigazítást a Fórumtástól? Igen!A megfogalmazás egyértelmű: Alpenföhn termékekre 5000Ft felett.
Az már csak a hab a tortán, hogy még postaköltséggel együtt sem volt 5000Ft a rendelés, nemhogy Alpenföhn....
-
agressiv
addikt
Az EKL egy coller tervező cég aki csak OEM piacra gyárt, az Alpenföhn egy leányvállalat, aminek semmi köze a Cold Tower-hez, mivel a Cold Tower az EKL gyártmánya, de ha megtalálod az Alpenföhn oldalán akkor küld el a linket.
Ha valahol azt látod, hogy egy Alpenföhn hűtő neve előtt ot van az EKL az hiba és téves elnevezés, mivel az Alpenföhn nevében nincs benne az EKL, ezt maga a tulaj mondta.
-
Varoz
addikt
válasz
agressiv #1549 üzenetére
Mióta?
Pár szó az Alpenföhn-EKL-ről: Az EKL Európa egyik meghatározó ipari hűtéstechnikai cége. Az IT megoldásokat csakis "hobby" szinten csinálják, mivel inkább fejlesztésre költenek, mint befizetik adóba a nyereséget.A tervezés és prototípusok gyártása Németországban, a bajor kisvárosban Leutkirchben történik.A sorozatgyártás itt is, mint szinte mindenütt, távol-kelet /Kína, Taiwan, de Japán is/Sajnos ami előny az hátrány is. A több évtizedes tapasztalat, ami olyan gyártókkal osztanak, meg mint a Papst, Adda, YS Tech, Everflow azt jelenti, hogy valóban magas szintű termékeket tudnak, és állítanak elő.
-
Merlinclub
senior tag
válasz
adam432 #1545 üzenetére
Mint az privátban is megírtam a Tisztelt Fórumtársnak, hogy először olvasson, tájékozódjon, aztán keltsen rossz hírverést!
Privát levelezésünk Brockenről, majd Triglavról szólt,amire írtam, hogy ingyen posta.
Erre mást rendel és reklamál, hogy z nincs ingyen, "gratulálok, korrektek a srácok" ugye???Az akció jelenleg is él, és érvényes az ingyen posta 5000Ft feletti ALPENFÖHN cucc vásárlás esetén. Nem másra!
Tehát várom a helyesbítő hozzászólást, ami a minimum.
Esetleg, ha valaki vásárolt Alpenföhn terméket, és számoltunk postát az akció ideje alatt, nyugodtan írjon ide, mert ha azt igazolni tudja, én itt garantálom, hogy a termék árát is visszakapja!
-
adam432
tag
Nem tudom kik híresztelték, h a merlinhardverről ingyenes 24-ig a szállítás, de az biztos , h nekem nem volt ingyenes. Korrektek a srácok, bravó!
-
Varoz
addikt
válasz
Merlinclub #1534 üzenetére
Igen.(Tesómé volt csak egy ideig kölcsönben nálam tanyázott a cucc
) Bár annak még narancs színű ventije volt. Athlon X2-őt hűtüttem vele. A Phenom-ot már nem azt egy Freezer 64 hűtötte, most meg egy Brocken.
adam432
Biztos, hogy elég lesz. Nekem a Freezer 64 is elég volt, csak szeretett pörögni.
Amúgy sem egy melegedős proci a 955. -
hermanyi
addikt
Nekem volt a narancs csoda és egy Q9650 (3600) et hűtött P5Q Pro Turbo lapon .
Teljes mértékkel meg voltam vele elégedve az akkori VGAm túlharsogta
És ha fel lehetne tenni 1155 ös deszkára szerintem biztos vennék belőle
Amugy csinálhatnának belőle 12 es ventiset az bizt ott lenne -
Varoz
addikt
válasz
agressiv #1530 üzenetére
Érdekes módon én tudtam válaszolni.
Utálom az ilyen fennhéjázó embereket, mint te.
Nem igaz, hogy egy egyszerű kérdést se tehet fel senki, mert jön egy ilyen és lehurrogja.adam432
Az kevés lesz a 4 magra. Oda azért több kell. Illetve le fogja hűteni, azzal nem lesz gond, csak hangos lesz. -
adam432
tag
válasz
agressiv #1530 üzenetére
Eredetileg engem 1 sorrend érdekelt, és vélemények, mi éri meg jobban az árát... pl. egy Cold Tower jobban megéri-e a pénzt, mint egy TX3, stb. Sztem nyugodjunk meg, jön a karácsony, nem kell többet ezzel a dologgal foglalkozni.
ui.: ja, és amúgy döntöttem, Cold Towert rendeltem végül...
-
agressiv
addikt
Az, hogy mi hova tartozik és mennyibe kerül mellékes.
Tudod irigylem az olyan embereket, akiknek mellékes, hogy valami mennyibe kerül és megéri e az árát.
És amint az írtam is, nem sok felhasználó van aki kipróbálta az összes hűtőt (jelen esetben szerintem egy sincs) és ebben az esetben a szubjektív vélemény nem sokat ér és nagyon könnyen félrevezethet, szóval, ha nem érted az a te bajod.. -
ryger
aktív tag
válasz
adam432 #1513 üzenetére
Hi,
En most ujitottam be egy Brockent a gyari hutom helyett egy Athlon 64 x2-re kerult. Szamomra fontos volt, hogy jovore 1155-os Intelre fogok valtani es ez kompatibilis azzal is. A gyari hutovel max temp 69 fok volt ezzel 51 lett. Igen tisztesseges kulombseg szerintem
. Remelem ez segit a dontesedben ha megteheted aldozd ra ezt az osszeget mert nagyon jo huto es a hovedos ramok melle is felszerelheto(nekem az van) ha az is szempont.
Udv
-
agressiv
addikt
válasz
adam432 #1521 üzenetére
Jó abban igazad van, hogy azért vagy itt mert érdeklődsz csak a kérdés volt rossz, de megpróbálom dióhélyban összefoglalni.
Mondjuk, hogy van 2 kategória. Vannak azok amik 120mm-es ventilátorral vannak szerelve és vannak a 92mm-esek. Egy 92mm-es is hűthet úgy, akár egy 120mm-es, viszont a kissebb ventilátor miatt sokkal zajosabb. Vannak 120mm-es hűtők, amik szintén nem nagy durranások, de ezekre felhívják a figyelmedet szinte minden tesztoldalon egy nem ajánlott, vagy hasonló értékeléssel. Ha megkérdezed, akkor itt is kaphatsz egy hűtőről némi infót, viszont az kevésbbé valószínű, hogy valaki az összes általad felsoroltat kipróbálta már és ezért nem kaptál értelmes választ. Próba híján mi is csak a tesztoldalak által mért eredményekből tudunk következtetni és ezt te is megtudod tenni. Én abban a kiváltságos helyzetben vagyok, hogy sokféle hűtőt kipróbálhatok, de az általad említettek nekem sem voltak meg.
A Brocken a 120mm-esek közül is kiemelkedik, mert nagyon jól hűt, jónéhány sokkal drágább hűtőt is képes elverni, ezért ajánlják egyre többen. Ettől függetlenül általában egy fénykép is segíthet, amin jól láthatóak a hűtőborda méretei és kialakítása. Egy kevésbbé melegedő processzort is lehet halkan hűteni egy 92mm-es ventilátorral szerelt hűtővel, viszont ha rárakod egy picivel komolyabbra akkor csúnyán elvérezhet. A rangsort azért sem olyan egyszerű felállítani, mert akár processzortól is függhet a hűtők hatékonysága és még vagy 100 egyéb tényező is játszik, ami miatt lehet jobb, vagy rosszabb egy hűtő.
-
Merlinclub
senior tag
válasz
adam432 #1521 üzenetére
Ezeket a válaszokat már megkaptad.
Te magad is felállítottad a sorrendet.
Ha túl sokat agyalok valamin, és mások véleményeit hallgatom folyamatosan, az nekem eddig csak rossz döntést szült.
Természetesen felmérem a pályát, nem ugrok fejest Manciba vagy Bözsibe, de nem is kérdezem végig az összes exet.Mindig az első benyomás a helyes, ezt bizton állíthatom így a negyedik x környékén, még akkor is, ha Bözsi dudásabb, és szív, mint a V8-as
Persze kérdezősködni lehet, azért van a topik.
-
adam432
tag
válasz
Merlinclub #1520 üzenetére
Felmérem mind a 2 végletet. Keresgélek egyelőre. Infókat, véleményeket, tapasztalatokat várok. Valóban nem döntöttem még el, pont ezért vagyok itt... alaposan körbeszaglászom az összes lányt a faluban, és a végén a számomra legmegfelelőbbet fogom hazavinni az ágyba. Persze ha a legbögyösebb Mancinak nagyok az igényei, akkor inkább nem is törődöm vele, hanem elviszem Bözsit, aki sokkal takarékosabb. De ha X-nek már volt dolga Mancival, és Y-nak meg Bözsivel, az ő véleményük is érdekel. OK?
-
Merlinclub
senior tag
válasz
adam432 #1519 üzenetére
Szerintem az alapvető probléma, hogy nem tudod mit akarsz.
Keresel a 3500-as kategóriában, meg a 10000Ft feletti high-end -ben is.Ha van rá 10k, akkor miért gondolkodsz olcsó megoldáson, úgyis csalódni fogsz, mert magasabb igényeknek megfelelőt is tudnál venni.
Tehát ahogy Agressiv kolléga is sugallta, előbb döntsd el, hogy a faluban a széplányt viszed táncba, mert közel van, és a többieknek is tetszik, vagy keresel magadnak egy tényleg dögös-bögyös bigét, ha már megteheted
Én nem gondolkodnék, vinném ami belefér, és szúrnám a bögyöst!Mindenesetre az tuti, hogy 3500-ért nem lesz olyan cooler, ami a felső kategóriát üti.
-
adam432
tag
Sziasztok! 8-9e Ft értékben keresnék Alpenföhn hűtőt, ami veri a Hyper 212-t és AC Freezer 13-at. Úgy hallottam most a posta is ingyenes
. Mit ajánlanátok?
-
hermanyi
addikt
válasz
Merlinclub #1500 üzenetére
Értem
vagyis nem értem
mármint azt,hogy a műanyag jobban nyeli a rezgést mint a gumi ,én azt hittem ,hogy a gumi jobb rezgéscsillapító a műanyagnál .
Igaz mivel gumiba van ágyazva ezért ez szerintem kb parasztvakításnak jó ,és persze arra,hogy elmondhatják ,hogy tovább fejlesztett változatról van szóKözben megtaláltam az ICE matrix tesztet és látom körülbelül a Materhornt hozta ami nem rossz .
Nekem Matterhornom volt (nem fekete) sajnos eladtam ,és most gyári Venti hűsít és ezt szeretném cserélni majd hamarosan valami értelmesebbre és vagy Alpen vagy Dep ami így szoba jön (hűséges típus vagyok) -
Varoz
addikt
válasz
Merlinclub #1500 üzenetére
Várjuk, várjuk.
-
Merlinclub
senior tag
válasz
hermanyi #1498 üzenetére
Nem egészen.
A két új ventin a rögzítésnél a kampó egy gumiba ágyazott műanyag karikába akad, míg a sima kék és narancs e nélkül a rezgéselnyelő nélkül van, valamint több kiegészítőt is adnak melléjük.Egyébként minden gyártó ezt csinálja, mert ugye még a Bugatti Veyronból is van többféle szín......
A K2 mellett a Fiend Shark és az Ice Warrior volt, az Ice matrix már korábban került tesztelésre, és jól megállta a helyét
Igyekszünk a teszttel, de a Karácsonyi hajrá miatt nem haladunk jól vele. Az eredmények már megvannak, csak írni, fotózni kéne......
-
hermanyi
addikt
válasz
Merlinclub #1489 üzenetére
Föhn120 Wing Boost-rol még mennyi bőrt húznak le mert ugye maga a venti ugyan az csak a szín változik
Nekem van belőle 3 db a gépbe (fekete kék) de ha kiadják Hello Kitty-sbe olyat bizt vennék még legalább 1 et .Más
Melyik Deepcool ok lettek tesztelve a K2 vel ?
Nekem a Deepcool Ice Matrix az ami tetszetős
-
Manus01
aktív tag
Ha valaki matternhorn-hoz keres venti rögzítőt itt talál.
-
Varoz
addikt
válasz
Merlinclub #1491 üzenetére
Na valami megveri a Brocken-t?
-
Merlinclub
senior tag
Megvolt a K2 tesztje!
A két Deepcoollal is megvolnánk, mér csak cikket kell írni.
Elöljáróban annyit, hogy a K2 tényleg CSÚCS!
-
Taktoj
aktív tag
válasz
Merlinclub #1483 üzenetére
Köszi a választ kb így is csináltam egy kis aprósággal sajnos el kellett térnem...
Kedvesen kérésére nem én szereljem össze hanem vigyem el egy szakboltba...kicsit megsértődve de azért engedtem szépen mindent összepakoltam papírra felvezetve kipipálgattam ez van az nincs az majdcsak lesz... s mikor a boltba értem nyugodtan mindent pakolok kifelé... közben a szaki okoskodik hogy ez hülyeség, az nála sokkkal jobb lett volna s amugy is stb stb... a lényeg hogy a Etsu eltünt... s azóta sincs meg. A nagy precizitásba hiba csúszott ezért szépen nekiálltam s a gyárijával összeszereltem. Ha majd lélekerőm kibányászni az alaplapot akkor majd veszek megen csak egyet, de egyenlőre 40 fok fölé nem nagyon ment a proci hőmérsélete, igaz még nagyon nem is toltam neki kra.ftot -
smiti
veterán
válasz
Merlinclub #1486 üzenetére
Mikorra várható az érkezése kis hazánkba és mennyi lesz majd a vételára?
-
agressiv
addikt
válasz
Merlinclub #1486 üzenetére
Ezek a fritzek megőrültek. De azért jópofa.
-
Merlinclub
senior tag
Egy új venti az Alpenföhn-től:
-
syl5
őstag
Sziasztok!
Alábbi a konfigom:
CPU: AMD Phenom II X4 840 3,2 Ghz 95W 2 Mb L2 AM3
Alaplap: Gigabyte M68MT-S2 rev 1.3 lap
RAM: Corsair XMS3 DHX (Elég magas. Itt látható mennyire)
Táp: CHICONY Hipro 430W HP-D4302RWR2
Ház: mATX, kb 17 cm széles laptól mérveEhhez keresek hűtőt. A ház nem gondolom hogy szűkös, viszont a lap zsúfoltságától félek
Az EKL Cold Tower Merlin edition-t és az Alpenföhn Sella-t néztem ki. Az EKL-t gyorsan el is vetettem, mert függőlegesen állna a lapomon és úgy gondolom ezeknek vízszintesen kell állniuk, hogy tolják ki szépen a levegőt a ház hátulján lévő szellőzőn továbbá a tápom ventije úgy áll. Bár nem tudom, hogy ez előny vagy hátrány cpu hűtés szempontjából
A Sella-tól viszont azért félek, mert nem vagyok benne biztos, hogy elférne, mert közel vannak nagyon a ramok. Ugye a levegő iránya az a ventillátortól a lemezeken keresztül a másik oldal felé halad és célszerű akkor hogy a venti legyen a ramok felöli oldalon?
Beférne így a Sella? Vagy mégis jobb lenne az EKL ami függőlegesen állna és akkor a táp ventije még rásegít?
-
Merlinclub
senior tag
A fehér egy jó minőségű gyári paszta, de az általad vásárolt MicroSi /ShinEtsu/ klasszisokkal jobb. Töröld le a fehéret, és használd a másikat.
A négyágú a felfogatáshoz kell, mivel csavaros. A szigetelt felével a lep felé kell beilleszteni a kis lábakat a lyukakba, amik az alaplapon vannak, és a másik oldalról a négy csavart becsavarni. Nem egyenként teljesen, hanem folyamatosan, egyenletesen húzva őket.
A ventilátort a kerettel együtt le tudod pattintani, így a művelet jóval egyszerűbb. -
Taktoj
aktív tag
Sziasztok. megjött a cold tover hűtőm. Két kérdésem maradt még a tarsolyomba.
A csomagban a hűtő alján ami közvetlenül rámegy majd a procira van valami fehér színű anyag gyárilag. Azt nyugodt szívvel letörölhetem...hőpasztát ugye vettem hozzá , azt szeretném alkalmazni csak nem tudom hogy erre a fehérre kenjem rá vagy a fehér valamit letöröljem s ugy a tiszta felületre?Illetve jött hozzá az a fém 4 ágú valami foglalatszerű ... azzal mi a teendő? az eredeti alaplapit le kell szedni s a helyére csavarozni vagy az alaplap aljára s felülről majd a hűtőt ebbe belerögzíteni?
Utánanéznék mert biztos valahol le van írva de holnap vinném reggel a számtech boltba szereltetni aztán nehogy rákérdezzenek én meg majd csak lesek
-
Gerisz
addikt
-
Merlinclub
senior tag
válasz
fenergie84 #1472 üzenetére
Az oxidáció raktározásnál és szállításnál volt csak gond.
Ezt ne 22 éves Lada effektusként kell elképzelni, hanem enyhe mattullásként a talpon -
agressiv
addikt
válasz
fenergie84 #1472 üzenetére
Nem, ha rajta van processszoron nyílván nem tud oxidálódni, csak a dobozban lévő hűtők oxidálódtak meg, ami leginkább esztétikai probléma.
-
fenergie84
addikt
válasz
Merlinclub #1471 üzenetére
Ez az oxidáció, milyen mértékű probléma???
mert nekem is Matti van, ezek szerint lehet majd később problémám vele? -
Vigneau
félisten
válasz
Merlinclub #1469 üzenetére
A lefogatáson módosítottak volna?
-
Merlinclub
senior tag
-
Merlinclub
senior tag
Megérkezett KLARA!
Megfizethető áru VGA cooler: [link]
-
Varoz
addikt
válasz
Merlinclub #1462 üzenetére
Erre én is kíváncsi lettem.
-
Gerisz
addikt
válasz
Merlinclub #1462 üzenetére
Végre!
-
Merlinclub
senior tag
Megy a K2 a tesztpadra!
Meglátjuk mit tud. -
agressiv
addikt
Akkor te olyat keresel, ami nem létezik, mert egy bizonyos ponton már lehetetlenné válik.
Próbáld ki a K2-t hátha beválik.Annyit megjegyeznék, hogy néha nem értem az embereket, mert 2db ventilátor pörög a Brocken-en 800-as fordulaton és ez a leghalkabb az egész gépben, pedig a táptól kezdve minden le van halkítva amennyire csak lehetséges. Ennél halkabb már minek?
-
XaraX
addikt
válasz
agressiv #1457 üzenetére
Ezért nem dobnám el a Mugen2-öt, nem erről szól a dolog.
[link]
D14 ezt tudta nálam, 800-as fordulaton, hangtalanul.
Mugen2 ugyanezt hozza, sőt pár fokkal kevesebbet is, viszont egy Swif2 120P-vel, ami 1700-on hajszárítószerű " ordítással".
Szóval olyan hűtőre van szükségem, ami szinte " némán" ad kiemelkedő hűtőteljesítményt, és a víz kizárva. -
Taktoj
aktív tag
válasz
Merlinclub #1451 üzenetére
Vajon az ingyen posta a webáruházban is érvényes?
Már majdnem leadtam a rendelést, de ha igen várok még pár órát -
XaraX
addikt
válasz
Merlinclub #1451 üzenetére
Gondolkodom rajta, jobban örülnék, ha lenne valakinek személyes tapasztalata vele.
Nem tudom, kell-e nekem a K2, vagy inkább a D14..
Hamarosan döntök. -
bluyoo
nagyúr
Sziasztok!
Alpenföhn Nordwand (1155) rögzítőkeretet lehet valahonnan külön rendelni?
Vagy netán kompatibilis valamelyik gyártó kereteivel? -
Taktoj
aktív tag
Sziasztok.
procihutőt vennék max 14.5 cm magas fér be[link].
Az egyik esélyes a narancssárga ekl cold tower a /másik a cm tx2: [link] s a harmadik xilence xilent blade: [link]/ használtan kb egy-árban vannak. kérdésem lenne hogy az ekl ről van e valakinek infója hogy milyen magas?esetleg melyik lehet a jobb? Bár ezt nyilván nem itt kellene megkérdeznem
De hátha valaki objektíven tud tanácsot adni.
E3400 procira lenne rátéve, max 40-50% al húzva. -
XaraX
addikt
Valaki rendelt már K2-öt esetleg?
Személyes tapasztalat érdekelne, mielőtt rászánom magam.
Ne Én legyek az első. -
thlacko
csendes tag
Sziasztok,
Configom az aláírásban szereplő, azzal kiegészíteném, hogy lassan hozzájutok egy Q9550-hez, és ahhoz szeretnék egy jó, és a lehető leghalkabb hűtőt. Egyik fórumtárs ajánlotta eme remek márkát, szóval itt kötöttem ki. Ajánlat?
-
Merlinclub
senior tag
Frissített ranglista, benne a Triglav!! [link]
-
noooname
csendes tag
Ezt a módszert próbáltam én is, csak a K2 manualjával, azt viszont hiába írtám át...mert nem egységes lenne a manualok neve..nemám..Kösz még1x
-
mrbig25
őstag
válasz
noooname #1442 üzenetére
Frissítették a szerelési útmutatót (beletették az AM3+, FM1 és LGA1155 foglalatot), de a linket nem...ezért nem jön be az eredeti oldalon.
De ha mondjuk az új Matterhorn Rev.B szerelési útmutatójának a linkjét kivágod és a végén a MatterhornRevb-t átírod benne Brocken-re, akkor már bejön az új útmutató...Egyébként nincs mit
-
noooname
csendes tag
Szia, köszi a választ. Sajnos azt elfelejtettem leírni, hogy 1156 leírás sincs, csak 1336, nem tudom, ezek megegyeznek-e.
-
noooname
csendes tag
Sziasztok,
nemrég vettem 1 Brockent-t és most szeretném beszerelni az új gépembe. A gondom az volna, hogy a manual amit adtak hozzá, nem írja, hogy LGA1155 esetén hogy is megy ez pontosan. Ki tudna valaki segíteni?Előre is köszönöm,
noooname -
h1n1_900
senior tag
válasz
sestertius #1436 üzenetére
-
h1n1_900
senior tag
válasz
sestertius #1434 üzenetére
Igaz, hogy nem Alpenföhn de ezzel sincs szerintem semmi baj
-
sestertius
őstag
Nem hiszem, hogy lesz rá hűtő... mindig a legnagyobb vga-k maradnak ki a spéci hűtőkből, végül is elég rá a sugárhajtóművel felérő referencia hűtő... egy közel kétszázba kerülő kártyán nehogy már legyen egy igényes hűtés, nem fér bele...
Meg is lepett, hogy az 590 kijött vizesben...
Amíg a régi vga-m volt, gondolkoztam az akkor még csak "várható" Peter-en, de végül letettem róla, iszonyat nagy.... -
-
mrbig25
őstag
válasz
sestertius #1426 üzenetére
Rácsapsz két Heidit
-
sestertius
őstag
válasz
Merlinclub #1425 üzenetére
Jöhetne már egy vga hűtő a HD6990-re is, nem bánnám...
-
Varoz
addikt
válasz
Merlinclub #1422 üzenetére
Gondoltam egyébként.
-
Merlinclub
senior tag
A Brocken, mint írtuk az elvárások felett teljesített messze, így abból 2 darabot néztünk meg, mindkettőt több alaplapon is.
Ezért volt abból 215 LIKE kell ahhoz, hogy valaki nyerjen egy Alpenföhn Civettát! KATT és LIKE!
-
DrJános
aktív tag
És mi van, ha nem csak egy Brocken-t használtak fel a teszt közben?
-
Beretvás
veterán
Tisztára X-akták: én vettem te vetted, ki vette??
Lényeg a lényeg jóféle hűtő...
-
Varoz
addikt
válasz
Beretvás #1412 üzenetére
MSi 785G-E53
AMD Phenom II X4 955BE
G.Skill RipjawsX XL 2X4GB 1600MHZ
Sapphire HD5770 Vapor-XMost Battlefield 3 alatt 50 fok körül mozog a proci is meg a VGA is, de inkább alatta (olyan 48 lehet az átlag, illetve oda szokott beállni).
Bár a VGA néha felkúszik 52-3 fokra is.JA annyit hozzáteszek, hgoy egy névtelen, talicska házban van a cuccos. Egy darab plusz venti van a vinyóknál, de az nem oszt nem szoroz.
De már rendelve van az utódja. -
Varoz
addikt
Szép napot!
Csatlakozok a klubhoz. Megvásároltam Merlin teszt Brockenjét.
Eddig nagyon tuti a cucc. -
Gerisz
addikt
A Wing Boost ventit szét lehet szedni?
Konkrétan most a Narancsra gondolok, hogy kivehető a "belső" gumírozott külsőből?
Meg lehet azt tudni, hogy milyen vastag a ventinek az a része ahol csavarozni kell? -
Gerisz
addikt
válasz
Merlinclub #1403 üzenetére
Jött egy Frank Sichler-től is délután.
"Unfortunately the white wing boosts will only be available in the size 120mm.
We might bring the 140mm as well but did not decide yet."Csak csinálják, tuti "sokakat" érdekel!
-
Taragas
aktív tag
válasz
sestertius #1406 üzenetére
Lenne egy kérdésem:
Kicsit bizonytalan vagyok a dologgal kapcsolatba, de leírom mi a problémám. Tervezek egy CPU hűtést venni idővel, és a Brockenre esett a választás. Kicsit eltántorodtam, amikor észrevettem, hogy az AMD rendszerekre, csak egyféleképpen lehet felszerelni, méghozzá úgy, hogy a levegőt felfelé fújja. Nekem egy haf 912+-os házam van. Amik érdekelnek: Nincs más módja a felfogatásnak, hogy hátrafelé fújja a levegőt? Vagy ez az én esetembe nem lényeges, mivel jobb ha felfelé megy a levegő? A másik, hogy nem baj e neki, hogy a videó kártya felől szívja a levegőt, mármint nem rosszabb így számottevően a teljesítménye? -
sestertius
őstag
Szerintem el fogom adni az Alpenföhn ventit a Himalaya-ról, mert a hűtővel tökéletesen elégedett vagyok, de most a Noctua ventik után a Xigmatek ventikkel fogom hajtani. Ha valakit érdekel, szerintem eladom...
-
MC Pite
veterán
válasz
Merlinclub #1404 üzenetére
Jogos, köszi, holnap még úgyis kapom szét.
-
MC Pite
veterán
Nu, megérkezett a Grossenclocker, köszönet érte.
Megyjegyzem nőgyógyászok is kevesek ahhoz hogy bekapassák a csavarjait, az is tuti, illetve a pasztáját felkenni... pff, horror. Nálam többféle pasztát szerintem csak bacsis kenegetett, de ehhez képest az AC ragacsai teavajak
Első körben 800as fordulaton orthosszal max 58fokig megy fel (kb 19° a szobában) - B50@3,4Ghz@1,37V.Fogalmazhatunk úgy hogy nem sokon múlott hogy beférjen. Plexi, zár, oldalsó venti felfogatás: [kép]
Legalább vinyóhűtőnek is bevállik
Ami miatt meg aggódtam híd hűtés és ramok, magasságban bő fél centivel alatta vannak, azokkal semmi gond. -
Gerisz
addikt
válasz
Merlinclub #1400 üzenetére
Danny Weimer válaszolt. Azt írja, hogy néhány héten belül elérhető lesz a K2 120mm-es ventije.
A 140mm-nek jobban örültem volna, de remélem majd azt is tervbe veszik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Oppo A54s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Apple Macbook Pro 13 Touchbar M2 -2022 - Használt, karcmentes
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Huawei MediaPad T5 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest