Hirdetés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Akheron
senior tag
válasz
canniball
üzenetére
Jahm, azt hittem, hogy egy különálló légcsatornát akarsz kialakítani a CPU-hűtőnek
Ha csak az oldallapra szeretnél tenni egy csövet, az tényleg nem sokat segítene a hűtésben, szerintem.
Igaz, a TR XP-90 ventilátora tényleg az alaplap felé néz, de a legtöbb, nem TR hűtőé az alaplappal merőlegesen helyezkedik el – a TR eszembe sem jutott, azért írtam így
-
szatocs
őstag
válasz
canniball
üzenetére
Próba cseresznye, de ne csinálj olyan próbamoddingot, ami nem visszafordítható, nehogy az legyen, hogy meggondolod magad, aztán a házad meg szerte szét van fúrva. Ha olyan házam, lenne, lehet, hogy többet tudnék segíteni, de egy olyan házba én lehet, hogy nem raknék csatornát, meg az a 12 cm - es venti kellő légáramlást biztosít mindennek. De ha egy olyan ember tudna válaszolni neked, aki már próbálta egy ugyanolyan házban a légcsatornás megoldásokat, az írhatna tapasztalatokat...
-
Akheron
senior tag
válasz
canniball
üzenetére
Én a légcsatornát, illetve az arra szerelt ventit a procihűtőn található venti kiváltására használnám, tehát a ház hűtéséről külön gondoskodnék. A mai hőcsöves hűtők – amik ugye vagy a táp vagy a hátsó ventik felé néznek, tehát még csak a többi részegységet sem szellőztetik – nem hinném, hogy sokat segítenek a ház hűtésében, mondjuk gyakorlati tapasztalaton nincs túlzottan sok.
-
szatocs
őstag
válasz
canniball
üzenetére
Az attól is függ, hogy milyen a házad. Nekem pl. a kodegányban. 3 napja vettem egy 8 centis ventit, és azt egy falapba beleoperálva előre tettem 2db 5,25'' - ös helyre. Nem tettem bele mondjuk különösebb légcsatornát, de a procihő így is alapon 5 fokot, terhelésnél 10 fokot hűlt. És ez csak egy jól elhelyezett venti.
-
P4Laca22
tag
válasz
canniball
üzenetére
Könnyebb pontosan a bordához igazítani a csövet, mintha teleoldallal csinálnád meg ugyanezt, legalábbis nekem jóval könnyebb volt így

Ventillátor-ügyben a Sanyo Denki 92 millis ventit tudom ajánlani, 12V-on brutál levegőt lenyom 33dBA zajterhelés mellett, de egy potival máris meg van oldva a dolog
-
P4Laca22
tag
válasz
canniball
üzenetére
Mondolat a kritikára: ha egy világítós ventit rax kívülre, azért az szerintem elég jól mutat, de embere válogatja
. A csövet az Arany János utcai metrómegállótól nem messze, egy hangfalakkal foglalkozó boltban vettem potom 1950 pénzért. A zajjal kapcsolatban még annyit megjegyeznék, hogy készülőfélben van egy olyan ventiszabályzó, ami képes egy ekkora ventiszörnyeteget is féken tartani, mint a Deltát, más mellett pedig a többi ventit is szinte állóra lehet visszalassítani, szóval ha néma csendet akarok, akkor néma csendes lesz a gép, ha meg tuningolok, akkor meg az egész kerület felébred

-
P4Laca22
tag
válasz
canniball
üzenetére
De azért az is érdekes dolog, hogy abban a gépben is egy 3 gigás Prescott dolgozik, ha jól láttam, alapórajelen, és 43 fokos volt a biosban, azért ez ennyi ventivel egy kicsit szégyen, nem?
Nekem is hasonlóak a hőértékeim amellett, hogy nekem csak 4 venti van a gépben, nem 70...
Új hozzászólás Aktív témák
- 152 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-12450H, RTX 4060
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- RTX 5090-es, 5080-as stb... GAMER laptopok + dokkolók + licencek
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- EREDETI NINTENDO Pokemon Go Plus autocatcher dobozban eladó
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Ha csak az oldallapra szeretnél tenni egy csövet, az tényleg nem sokat segítene a hűtésben, szerintem.

. A csövet az Arany János utcai metrómegállótól nem messze, egy hangfalakkal foglalkozó boltban vettem potom 1950 pénzért. A zajjal kapcsolatban még annyit megjegyeznék, hogy készülőfélben van egy olyan ventiszabályzó, ami képes egy ekkora ventiszörnyeteget is féken tartani, mint a Deltát, más mellett pedig a többi ventit is szinte állóra lehet visszalassítani, szóval ha néma csendet akarok, akkor néma csendes lesz a gép, ha meg tuningolok, akkor meg az egész kerület felébred