Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Tökéletes töketlenség
- Szólánc.
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Filmek / Sorozatok 2024/2025
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Bambanő háza tája
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT.hu
A ledek energiahatékonyságuk és a tömeggyártás miatti egyre alacsonyabb árukkal mind népszerűbb fényforrások. A legelterjedtebb foglalatok (pl E14, E27) mellett a sokat használt foglalatokon (pl GU 10, GU 4, MR 16) át ma már a ritkán használt, speciális foglalatok (pl R7s) számára is van ledes alternatíva. A ledes fényforrások a fogyasztók megszokásainak megfelelően formájukat tekintve is igazodnak a korábbi technológiákon alapuló fényforrásokhoz, így találunk kompatibilis ledes alternatívákat pl halogén izzóink helyére is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
creation
senior tag
Köszönöm a válaszaitokat.
Jelenleg úton van hozzám egy ilyen csoda is.
Egyenlőre az a terv, hogy elkészíttetem a házat az esztergályosokkal és a marósokkal. Ha kiderült, hogy hogyan tudom jól hűteni passzívan, akkor tudok egy tesztet csinálni passzív hajtással. Ezzel meg tudom állapítani akkor, hogy hogyan kúszik fel az áram felvétel, s be tudom lőni a megfelelő értékeket. Bár az is biztos, hogy mivel ez motorkerékpár távolsági fény kiegészítőjeként fog működni, így nem fog melegedni
"Mert Ő küld 100 csodát, csak Benne Bízz!"
-
creation
senior tag
Szervusz,
Köszönöm válaszodat. Egyenlőre úgy tűnik, hogy marad az 50W-os vásárlás. és megmarad még egy LED-em
Másik kérdés nem egészen otthoni világításról szól...
Adott még egy 30W-os LED... De ezt változó 11V-15V (töltés) közé szeretném betenni. Erre a célra az alábbi holmit vásároltam:
A kérdés, mivel sehol nem találtam infót és a labor tápom még nincs kész, hogy ha a bemenő feszem változik, akkor a kimenőmet is el fogja e vinni ezzel a holmival? Illetve ezt kell e még áramszabályzóval kiegészíteni?
Jelenleg egyféleképpen tudtam tesztelni, ami 12V 2A-es dugasztáppal (kapcsoló üzemű) való megtáplálást jelentett. Ebben az állapotban 12,1V bemenő feszültség mellett a kimeneten 30V 650mA volt fellelhető.
Ha az egységet belövöm 11V-on 28V ~550mA kimenőre, akkor elvileg bírnia kellene a 15V-os bemenő melletti feszültség és áramerősség emelkedést is... Nem?A LED elvileg 30-36V 600-1050mA közötti üzemet bírja. A kis step up pedig 10-32V -> 12-36V 10A-ig passzív...
-
creation
senior tag
Még egy nekifutás... Ugyanezzel a problémával 30W LED + 50W átalakító 230V-ról...
Esetleg sönt ellenállat? Vagy 600mA-nyi LED pluszba? Párhuzamba?
-
-
creation
senior tag
válasz macilaci78 #7676 üzenetére
Most kötekedésnek remélem nem fogod venni, de jól linkeltem, csak a link alatt levő legördülőkből ki kellene választanod az általam leírt 50W és 30W-nak megfelelő holmikat
Szóval a COB LED-em 30W és a driverem meg DC 20-40V, DC 1,5A +/- 5%...
Így sajnos már kevésbé vannak pariban, pont eztí rtam, hogy nagyon valószínű, hogy sikerült ezt benéznem
Hőleadónak VGA hűtőt terveztem, elméletben pont befér a régi refi házba, a ház alját tervezem kifurkálni...
Ha nem fog beválni vagy nem fér el, akkor maratok cégnél a foncsorhoz és az üveghez alu házat és azt bebordáztatva fogom felhasználni.
Ötlet a W eltéréshez?
-
creation
senior tag
Szervusztok...
Nem egészen a lakásban, de kétségtelenül LED világítás témában érdeklődnék / kérnék segítséget.
Kicsit házi barkács / gány szagú a kérdés, de remélem lesz olyan aki megért és tud ötletet adni.
Vásároltam ebay-en az alábbi két dologból 1-1 darabot:
Ebből egy 50W-os
És ebből egy 30W-os (cool white)
Ami a gond, hogy mint láthatjátok is, a driver nem egészen a LED-hez való, ugyanis amikor a drivert vettem, pár nappal a LED után, úgy emlékeztem, hogy 50W-os a LED...
Namost az a kérdés, hogy hogyan tudnám mégis ezt a drivert használni majd kültéren a LED-hez? Célja lesz kiváltani a 150W-os udvar világítást....
Köszönöm építő jellegű hozzászólásaitokat előre is
[ Módosította: radi8tor ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
HÁZIREND, kérem megszívlelni.
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Autós topik
- Külpolitika
- Politika
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság