Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Mr.Csizmás: Bestbuy travel, utazós, kirándulós topic - szállások, jegyek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- potyautas: Olyan valóságosnak tűnt
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
-
LOGOUT
Hasznos linkek
Új hozzászólás Aktív témák
-
nuke7
veterán
válasz
ClydeBeka2
üzenetére
az szép!
-
ClydeBeka2
őstag
válasz
Enigma1945
üzenetére
Besorolót letoltam. Gold 2.
-
FoLey-v
addikt
válasz
Enigma1945
üzenetére
Elkezdtem a besorolót tolni,de abba is hagytam. Nincs annyi idegzetem hozzá.

-
Kanczy
veterán
válasz
Enigma1945
üzenetére
Plat 4.
-
Enigma1945
őstag
Nos, ki hol végzett?

-
Ganz-[HUN]
addikt
háorm a magyar igazság

sikerült a 3. win is a 3. promómban

Meglett idén is az S4.
-
grimm2015
senior tag
Amikor veszel egy goldos accot, de a mércét nem éred el

-
minek?:S
őstag
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
En is a legelejenkezdtem. B2-bol indultam, marciusban mar S1 0LP-n voltam. 30 meccsbol kb, max 40-bol.
-
nuke7
veterán
#memories
Ma 8 éve nerfelték a flash-t... -
grimm2015
senior tag
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
Ez hülyeség. A másik, ha minden gyökér akkor indul neki, neked is akkor érdemes, mert akkor az összes meccsed nyered nem?
Am tényleg ezt a legnehezebb elfogadni a lolba (különösen rankeden), hogy a meccsek nagy része nem rajtad fog múlni, bármit is csinálsz.
Mint a 25ezer pontos LV7 Lucian
, tehát ha még lv5 után is 5 meccsel érte el, akkor is kellett vereség a tokenhez
. Nekem Kalista volt 30k körül lv7, és ott is azért ki kellett fogni a meccset. -
SkiDev
őstag
válasz
pengegyerek
üzenetére
Én már elengedtem.
Ugyanitt szenvedek. Mire jön a csapatharc mindig el van feedelve valamelyik lane. Nem tudom meddig tart most már a season (holnap-holnapután?), de max játszogatok. Jövőre hamarabb kezdem, mert már 90%-ban csak a selejt van az alján.
-
Enigma1945
őstag
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
Én most próbálok visszajutni gold 2 be

-
grimm2015
senior tag
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
Ha egyszer nem sikerül feljutnod a 3mérkőzésenél a következőnél 1 jóváírást kapsz, ugyanez igaz az 5mérkőzésre, ha megint nem sikerül feljutnod, akkor az 5mérkőzésesre 2jóváírást kapsz. Persze ha visszaesel egy divíziót, akkor ezek a jóváírások elvesznek.
Annyi, hogy neked egymás után legalább kétszer nem sikerült feljutni, de most még van egy kis időd arra, hogy 3ból 1bejöjjön

-
Ganz-[HUN]
addikt
Toltam egy flexet titóval, 80x LP-vel. Bukom a lanemet (de nem feedeltem nyéllé a meccset) de a game win, erre a következő note vár:
"Bejutoattál egy rugalmas 5v5 feljutási sorozatba, és 2 játék nélküli győzelmet írunk jóvá neked! A következő meccsek alapján dől el, hogy sikerül -e tovább lépned"
Wtf riot?
-
Ganz-[HUN]
addikt
Srácok komolyan? Senki?

Vasárnap este?
-
sith7
félisten
köszi a válaszokat, és a linkeket
ha egy magyar nicknevet látsz meg ne említsd, hogy honfitárs vagy.
azért ez baj ...
-
tenaijo
tag
[link] Innen össze lehet szedni néhány jó tippet, hogy hogyan játssz egy adott champ ellen. (Természetesen vannak fent hülyeségek is, mert szavazás alapján működik az egész.)
Az általában használatos rövidítések, alapfogalmak (szintén van néhány baromság benne) : [link]
Ennek a játéknak nagyon trágya a community-je, ezzel együtt kell élni. A "/mute all" parancsot melegen ajánlom, ha érzékeny vagy a csapattársaid idióta megnyilvánulásaira. Még egy jó tanács: ha egy magyar nicknevet látsz meg ne említsd, hogy honfitárs vagy.
-
-
sith7
félisten
Köszi a válaszokat mindenkinek
itt van a kutya elásva:
nem szimplán naptári nap számit,
ugye én hétköznap játszottam először, és az este 9 után volt, és akkor gondolom nekem akkor telik le a 24 óraMás
Papírliga szinten
, ahol kb. tolom, azt vettem észre , ha egy csapatban van Yasou, és Yi master, akkor nem szabad engedni , hogy +10 lvl fölé menjenek, mert akkor vége a játéknak
Magasabb szinten is így van ?
Ezeknek mi a counter - e ?
-
Gentlelelele
aktív tag
Napi első győzelem után kapsz 50-et. Viszont a fő BE forrás az szint lépések után kapott kapszulák, amiket kinyitva Champion Shard-okat kapsz. Ezeket ki tudod váltanai, hogy az adott hőst megkapd, vagy betudod törni hogy kapj érte valamennyi BE-t. Attól függően, hogy egy hősnek mennyi a bolti ára, az adja meg mennyiért lehet őket betörni. Ez állandó. Tudsz még szerezni BE-t az időszakos eventek alatt, amikből mostanában egyre több van.
Az időszakos eventekhez hozzátenném, hogy általában jön hozzájuk egy Event Pass is, ami több küldetést nyit meg, illetve az ilyenkor megjelenő Tokeneket tudsz farmolni. A tokenekből sok különböző dolgot tudsz venni, viszont ami számodra a legérdekesebb az a Random Champion Shard lenne. Egy event alatt sok hőst ki lehet vele farmolni.
A napi első győzelem egy 23 óránként (azt hiszem) ismétlődő küldetés

-
Kanczy
veterán
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
És igazából ez a legnagyobb baj
-
nuke7
veterán
játszottam tegnap egyedül flex-t... nem kellett volna
-
Beni97
őstag
Úgy néz ki csacsi vissza fog vonulni.
[link] -
sith7
félisten
válasz
Gentlelelele
üzenetére
értem, ok
-
alakesh
tag
válasz
ClydeBeka2
üzenetére
level 10-től lehet már saját rúnákat állítani. De igen, egyetértek, nem érdemes külön lapokat venni, a lobbyban be lehet állítani relatíve gyorsan, szituációtól függően
-
Gentlelelele
aktív tag
Alapból ad a játék 4 rúna oldalt, amiket nem lehet állítgatni. Ezeket használják a kezdő játékosok. Eleinte automatikusan, azután tudsz választani a megadott 4 közül (ebben esélyes, hogy tévedek) és lassan ahogy éred el a magasabb szinteket engedni a játék, hogy ne csak fő runa ágat tudj választani (Vagyis tudj a két ingyen adott rúna oldalból saját játék stílusnak megfelelő rúnát készíteni), hanem azon belül is tudj variálni a lentebb lévő 3 sorban, illetve a kiegészítő oldalon és persze a 3 alap stat sorból.
Kolléga arra gondolt, hogy ne vegyél rúna oldalakat. Nem éri meg. Szezon 8 előtti játékosoknak érte meg többet haszálni. Vagyis muszáj volt, mert csak meccs előtt tudtál magadnak Statokat adó rúnát(ez ami jobb oldalon alul van az alsó 3 sor) állítani, viszont fő rúnát tudtál játék közben. A 8. szezon előtt ez a kettő még külön volt utána egybe gyúrták.
-
sith7
félisten
válasz
ClydeBeka2
üzenetére
értem ... lehet nem egyről beszélünk, de nekem 3 -at engedett készíteni, nem 2 - t, és lvl 12 vagyok, de már engedi állítgatni őket
-
sith7
félisten
válasz
Gentlelelele
üzenetére
Ja, úgy oké
Amúgy megnéztem 6300 pénzért ad 1 db új rúna felületet
Igen, közben megtaláltam a set beállítást

Közben volt egy meccs, ahol volt 2 giga lagg, meg egy csontra fagyás + gépújraindítás
Ahhoz képest nem lett rossz
... mármint nekem ... ja és kaptam egy Lux - t
eddig nem volt meg
Átteszem a játékot SSD - re, hogy több ilyen ne legyen ... bár eddig nem volt ilyen 1x sem

-
Gentlelelele
aktív tag
Meccsközben úgy értettem, hogy lobbyban érdemes a rúnát elkészíteni, mert sok szituációs rúna van.
Item szetteket pedig a klinesen belül kell sakátot csinálni. Collection -> Items -> kiválsztod a pályát (Summoners Rift 5v5, Howling abbys 5v5 Aram, Twitsted treeline 3v3, ezt kifogják venni két héten belül), aztán a hőst és összevállogatod magadnak, amit egy build ajánl mobafire-n vagy valahol, ahonnan nézed.
(#60641) minek?:S
Aki autofill-el majdnem biztos, hogy intelni fog. Aki main role-ra megy, de kicsapják vagy elviszik előle a hősét attól még a lanen való játéka nem fog változni max kevésbé lesz sikeres. -
őstag
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
Végülis az OTP Xayah mainek nem healt hoznak.. de még a tpt is csak a nubok visznek.. 2019-ben a smite a menő
Gentlelelele
Gyűjtemény --> Tárgyak
Itt lehet a kliensen belül minden hőshöz saját tárgykészletet megadni. Mármint neked kiegészítésként, de sith7-nek menne amúgy. -
sith7
félisten
válasz
Gentlelelele
üzenetére
-
őstag
válasz
Gentlelelele
üzenetére
Örülök neki, én duplán.. rég 500+k-nak kéne lennie. Viszont, nem is mondtam, hogy egyértelműen csak a hősismeret hiánya a gond. Ez egy több tényezős probléma, itt az esélyeket lehet csökkenteni, vagy növelni. Ahogy mondtad, trollok mindig lesznek, akár a mainükkel is elthrowolják a meccset.. de amikor olyan hőssel vannak, amivel azt se tudják, hogy merre kell menni, akkor nagyobb eséllyel kezd el sírni 10 perc után, ha veszíti a lane-t, hogy ff, mint akkor, ha legalább "fejből tudja a spelljeit" és amikor felcsillan a remény, akkor bekapcsolódik a carryzésbe.. élő példa erre a múltkori rankedem(amit talán még nem láttál).. amikor ilyen 30-5-ről fordítottunk.. ott is.. volt egy 300k-s Ekko, aki sírt, meg jajj 500k jinx, gg for throw etcetc.. meg ff.. aztán mikor látta, hogy az 500k mögött nem csak duma van, akkor elkezdett ő is játszani és érdekes mód ő is pozitív statban végzett.. meg a végén még arra is futotta neki, hogy "wtf Jinx..carry".. namost ugyanerre egy lvl2-lvl3-as hőssel jóval kevesebb esély lenne..és figyelj arra, amit írtam, nem azt mondtam, hogy nincs rá esély, csak azt, hogy kevesebb.
A videókat ugye küldted nekem is.. nálam Cait mindig egy "biztonsági" játék.. a kötelező minimumot tudom vele hozni, de olyanok vannak a videóban, hogy én is csak ámultam. Nem feltétlen kell mainelni egy hőst, de azért az a 25k pont szerintem még így is kevés lenne(ha jól tudom ~1000 pont egy win és ~100-200 a lose, de javíts ki, mert egyáltalán nem vagyok benne biztos).. azért mondjuk lvl30-ig kilehet farmolni .. neadjisten kicsit tovább.. tyűha.. annál inkább javulnak az esélyek. én elhiszem, hogy vannak olyanok, akik már akkor jobban játszanak nálam, amikor még csak töltik le a lolt, de azért nagy általánosságban úgy vannak vele az emberek, hogy csak felmegyek 1-2 meccset játszani esténként..
alakesh
Na és miért van itt a normálnak a színvonala?! .. Tudom, hogy okádék.. még a draft is.. nem beszélve a Vakról.. még jó, hogy nem vették ki a draftot végleg. Szvsz ezt a játékot nem lehet egyedül játszani.. de még ketten is necces.. -
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Gentlelelele
üzenetére
Az állat a saját hibájából tanul. A homo sapiens sapiens abból se
...legalabbis Dehid bátyátok (jómagam aki nem ismerné) nem tanul sose
Általában rajtam mennek el a játékok. Vaaaagyiiiiis....az a rohadt Jinx boton folyton feedel. KHM KVÁJGONDZSINKSZ
-
Gentlelelele
aktív tag
A játékon belül van 4 féle trinket/ward/őrszem.
1. Van a sárga láthatatlan ward, amit vagy azonnal megveszel ingyen, vagy kijővé a baseről automatikus megkapod. 3 életereje van (3 aouto attack)
2. Első szinten (hős szinten)még elérhető a oracle lens (Piros cucc). Felfedi mindennek a körvonalát, ami bele esik a keresés sugarába. Ilyen az 1. ward típus
3. Kék ward, két trinket. Nagyobb távolságból tudod letenni, hogy ne kelljen bemenni egy olyan bokorba, ami ellenfelet sejtesz, vagy egy sárkány/baron/rift pitet ellenőrizni tudj, hogy ne kelljen közel menni (1 életereje)
4. Control ward, Piros. Az 1. és a 3. keveréke. Letudod tenni egy fix helyre és azon belül felfedi a az 1. féle wardokat, vagy az olyan dolgokat, mint a Shaco W, a Jhin E, Teemo RHárom fajta dmg van a játékben. AD dmg (fizikai sebzés), AP dmg (mágikus sebzés) és True dmg (igaz sebzés). Minden hősnek megvan az elsődleges dmg forrása amire érdemes építeni. Például az ajánlott hősök közt volt Brand. Az ő képességei AP dmg-ből sebeznek és scalel (vagyis idővel és több tárggyal nagyobbat fog ütni). Garen elsődlegesn ad dmg-et használ, ezért őt érdemes úgy építeni. vannak olyan hősök, akiknek mixed dmg-e van. Vagyis tudnak APból és ADból is sebezni (Shaco, Kaisa), őket több féle módon is lehet építeni. Az igaz sebzést specifikus és csak kevés hősnél van jelen, ilyen a Chogat R, Darius R, Camille Q phase 2, illetve ignite idézői képesség és red smite (piros jungleles item adja)
Burst dmg - kis idő alatt nagy dmg-et tud kiosztani a hős. Ilyenek az assasinok és a burst magek
Poke dmg - nagyobb távolságból kisebb dmg időközönkéntMastery point az csak azt mutatja mennyit játszodtál egy bizonyos hőssel. ha elérted a 4-es szintet benne, akkor tudod spamelni ingame, úgy ahogy 5ös szint a maximum. Utána kpasz mastery point tokeneket 6 és 7 es szintre. Ezekhez S osztályzatot kell elérned egy meccsen
Rúna oldalakból alapból van 2 amit ad a játék és ahoyg látom már azon a szinten vagy ahol szabadon tudok szerkeszteni őket. Alapból ad a játék 4 darabot, amik nem jók semmire. Ezért jó a mobafire illetve hasonló oldalak, ahol tudod nézni mire mik az ideállis rúnák.

-
nuke7
veterán
a HoTS barátságosabb a casual játékosokkal
A lol jellemzően gyorsabb, könnyebb snow-ballozni early-ben és aztán szinte behozhatatlan előnyre szert tenni - egyelőre a map objectivek (szerintem) a tornyok és a baron leginkább, vagyis talán kezdőként érdemes azokra koncentrálni, és törekedni arra, hogy ward-ok segítségével minél inkább lásd, hogy az ellenfél merre jár, mit csinál...Tutorial-t megcsináltad amúgy..? (nem tudom, hogy most épp mi a tartalma...)
-
sith7
félisten
válasz
Gentlelelele
üzenetére
Először is köszönöm a választ mindenkinek
Kanczy
Hát nem dobtál fel ...
nuke7
Nem tudtam , hogy van ilyen is, hogy kis acc
ennek mi az értelme ?
0 - ról kezdeni mindent ...Gentlelelele
Kérdés van - e ? Csak az van
Hú,. próbálom lefordítani azokat, amiket írtál
Leginkább ők felelnek vision.ért és az ellenfél visionjának eltörlésért
Mi az a vision jelen esetben ?
ADC: A 9. szezontól kezdve vannak hagyományos adc-k(Jinx, Caitlyn, Sivir) és nem hagyományosak (Yasuo, Jayce), illetve ha túl sok az AD dmg, akkor APC-k (Syndra, Veigar Orianna).
Többféle dmg van ? AD, AP ? burst dmg , poke dmg ?
Kaptam 4 mastery pontot, azt itt kell felhasználni ?
Mennyit ad a játék ?
Mindenre elég lesz, vagy meg kell gondolni mire teszek ?Szívesen játszom bárkivel, de nekem elég hektikus, az időbeosztásom, leginkább este 9 után tudok játszani , és max gépelni tudok, TS, Discord nem megy
Ami nekem még nagyon furcsa a HOTS után, hogy nagyon gyorsak a csaták, főleg a vége felé, és vannak olyan karakterek, hogy egy kisebb atomot lőnek belém, és szinte full hp - ról fekszem.
-
nuke7
veterán
válasz
Gentlelelele
üzenetére
ez nagyon jó videó, nekem kicsit olyan feelingem van, mintha a map objectívek, felépítés és hasznosság tekintetében kicsit a HoTS-ra hajazna. (ott fontosak a térképen lévő objectívek és sokszor azokkal lehet megnyerni a játékot)
meg egy olyan érzésem is van, hogy talán kicsit lassul, ugye mondják is, hogy az early snowball-t szeretnék egy kicsit megakadályozni...
-
Gentlelelele
aktív tag
Megpróbálok írni neked egy összefoglalót, ami nagyobb immel ámmal elfogadható így kezdésnek. Szezon 7 közepe óta játszom, több helyen tévedhetek, amik átnyúlnak régebbi szezonokra esetleg
A felhasználód szintje nem jelent semmi kiváltságot. Akinek meg van a 20 hőse az mehet draftra, ahol már jelen van a jól megszokott pick and ban fázis, Aki meg van 30 as szinten és rendelkezik ténylegesen 20 hőssel (heti ingyenes hősök nem számítanak!) az mehet rangosorolt meccsekre. Azonkívül a szintekhez szükséges exp mennyiség vagy 5 vagy 10 szintenként újra indul ugyanarról a mennyiségről, ami a 30ashoz kell.
Mivel régebben kétféle fizető eszköz volt és ezt átalakították ezzel együtt jött a szintek utána reward (régebben csak 30-as szintig lehetett fejlődni). Ezeknek a lényege, hogy gyorsabban összejöjjön a kívánt hősre a megfelelő mennyiségű ingame valuta. Egy ideő után, amikor megvettél minden hőst már semmi nem érnek a szintek. E-pénisznek jó, illetve kapsz 25 vagy 50 szintenként egy Gemstone-t és/vagy emote-t, illetve keretet, amik csak kozmetikai eszközök. Ha esetleg megragadnál a játékban viszont lassúnak érzed a hős repertoárod bővülésést, akkor pénztárcába kell nyúlni egy-egy ingame event alatt, ami elegengő játék mellett megtöbszörözi a pokémonosdit. Ennyit a szintekről
Maga a játék egy fertő tud lenni, de hozzáálláskérdése az egész. Vannak tényleg ilyen gennyes meccsek, mint amiket említettél, de az elmúlt pár hónapban részemről nem fordult elő összesen ennyi afk játékos (ha csak én ki nem rageltem
). Akik időzéjelben ujjaknak számítnak kis felhasznlói szinttel sok esetben nem feltétlenül kezdők vagy ujjoncok. Szóval, ha valaki laposra ver bőven megeshez, hogy már van pár ezere órája a játékban, csak kell a kis acc funra. Viszont szerintem pont ők, akik kiafkolnak, mert nem foglalkoznak a játéknak ezen casual részével. Persze a kezdők is dönthetnek így nem vitatom, de ez tendencia idővel és szinttel csökkeni fog. Alapjáraton nagyon toxikus a lol közösség erre fel kell készülnöd. Legtöbb esetben mindenki hülye csak az illető krumpli, ahogy a fórumon is többen a bűnbakokat keresik azokra a dolgokra, amikbe amúgy lenne beleszólásuk.
Én kifejezetten élvezem a játékot, de leginkább akkor, ha van valaki mellettem, akivel tudok beszélgetni közbe. Ezt ajánlani is tudom, hogy esetleg keress valakit (akár innen a fórumról is), akivel kijössz és tanulhatsz a játékról.Maga LoL egy komplex játék. Nincs két egyforma meccs (a következő szezontól még annyira esélytelen lesz, hogy legyen). Az etalon felállás az 1 Top laner, 1 Jungle, 1 Mid laner, 2 botlaner (egy support és egy adc). Minden lane-re van ajánlott hős, akik nagyvonalakban helyt állnak a legtöbb esetben.
Top lane : ide leginkább, metától függően Tank(Sion, Ornn) vagy Bruiser/fighter(Darius, Irelia, Jayce) hősöket hoznak, de akadnak bőven kivételek. (Ha ranged top lanert játszol, akkor meleg vagy
). Legtöbb esetben (hőstől függően) a top lanerek frontline-t játszanak (tankok), kezdeményeznek (Kled, camille) vagy split pusholnak (Jax, Fiora). Mindkét taktikának megvan a maga előnye és hátránya. Jungle : Jungleök irányítják lényegében a játék első 10-20 percét. Az ő feladatuk lenne a lanerek segítése és az objectivek biztosítása. Későbbiekben hőstől, függően változik a szerepük.
Mid lane: Azt mondanám, hogy carry role, de hülyeséget mondanék, viszont itt sorakoznak azok a hősök, akik leginkább a burst dmg-re, esetleg poke dmg-re építenek. Mage és assassinok játszótere leginkább, de ahogy minden másik lanen itt is akadnak kivételek.
ADC: A 9. szezontól kezdve vannak hagyományos adc-k(Jinx, Caitlyn, Sivir) és nem hagyományosak (Yasuo, Jayce), illetve ha túl sok az AD dmg, akkor APC-k (Syndra, Veigar Orianna). Ez egy abszolút carry role lenne, viszont (legalábbis számomra) a legkevésbé fekvő.
Support: Eléggé alulértékelt role, de egy jó support aranyat ér. Leginkább ők felelnek vision.ért és az ellenfél visionjának eltörlésért (Én a jg.hez is odaírnám ezt csak kisebb mértékben). Továbbá általában ők azok, akik elkezdik a csapatharcokat vagy megadkályozzák azokat, illetve védik a carryket.
Amit a lanekről leírtam azok eléggé hiányosak, de mindent rolet külön lehetne fejtegetni hősönként. Viszont én nagyjából ezeket várom el tőlük. Hozzá tenném, hogy rengeteg flexibilis választás létezik. Vagyis, ami jó ADC szerepkörben jó Jungleben, Miden, vagy topon. Rengeteg lehetőség van a játékon belül és sok idő kell hozzá, hogy beletanulj.

Ha esetleg úgy érzed, akkor felvehetsz és ha lesz időm mehetünk pár karikát (main: gentŁe ; kiss acc: jalansson)
Továbbá vannak hasznos külső programok és weboldalak, amiket én ajánlanék.
Weboldalak:
- u.gg
- op.gg (van telefonos aplikáció is)
- champion.gg
Telefonos applikációk:
- LoL catalyst
- LoL sumo
Külső programok (LEGÁLISAK!)
Overwolf-on belül
Game Summary
Facecheck
Blitz betaHa esetleg kérésed lenne nyugodtan tedd fel a fórumon. Hátha elindít valamilyen normális beszélgetést, ami nem arról szól, hogy szar az egész
-
Kanczy
veterán
Magas szinten ilyen koordinálatlanság, meg orbitális bohóckodás nincs (és az afk is elég ritka), de sajnos a közösség elég éretlen, szóval azzal számolhatsz később is. Level 30-on nincs olyan meccs, hogy ne akarnának az emberek objectiveket szedni. Ez valsz. tényleg a kezdőzóna sajátossága

-
sith7
félisten
válasz
alakesh
üzenetére
A normalok jelenlegi állapotát nézve előbb szállna ki a játékból...
Pár napja kezdtem el ezt a game - t, "1-2" óra HOTS utánKértem pár kezdő hőst, amit írtatok is, és mentem egy kört
Aztán elkezdtem a neten olvasgatni, hogy mi az a mid, jungle stb., mert ilyen a HOTS - ban nem volt
Megvan a mobafire, egyelőre onnan nézem mi merre /spellek fejlesztési sorrendje, milyen tárgyakat vegyek stb/Mentem 1-2 ai elleni meccset aztán gondoltam megyek pvp - t is ...
Háááát mit mondjak ... nyugtassatok meg, hogy magasabb lvl szinten nem ez van, mert ha igen, akkor törlöm a game - t nem idegelem magamat. Nem vagyok egy pro, de ami itt megy ...
/lvl 11/Gyakorlatilag megy mindenki amerre lát, ... mid, top, sup tökmindegy, 3 -as csoportokban , 2-2-1 felállásban mindenféle verzióban
Draft nincs, 10 percet várok és nem talál csapatot, csak blind van, de az meg ....
Ha én nem viszek top - t, vagy sup - t akkor nincs ... 5 papír assa és ennyiJungle - be senki nem megy,, 1 meccsen volt, hogy bepingelte valaki a Dragon - t , és azt 5 - en megöltük, majd középen bemenve megnyertük a meccset.
Folyamatos noob - ozás, és a legújabb, tegnap 3 meccs egymás után:
1 AFK
2 AFK
1 AFK
A 2 afk - nál az egyik meghalt 2x a játék első 3 percében, és erről a csapat tehetett, szóval akkor ő innnentől AFK .... ja, mondta a másik, akkor ő is ...
3v5 - t toltunk, ahhoz képest majdnem 20 percig elvoltunk, ami mondjuk minősíti a másik csapatot is
Szóval a benyomásom kb. 15 meccs után egyelőre katasztrofális
Én is kezdő vagyok, mint mindenki ilyen szinten - ELVILEG
- , de azért próbáljunk már meg csapatban játszani, és mindenki a helyén tegye a dolgát, ha már ez így lett megálmodva, és pl.: ne fussanak el , ha enemy - t látnak otthagyva a sup - t letolt gatyával, aki addig jó volt, amíg 2v1 - ben voltunk, de 2v2 - nél már fut ... de legalább visszafele futna a torony fele .. nem ... be a jungle - be. -
Gentlelelele
aktív tag
válasz
üzenetére
Én is rosszul érzem magam a 490k-s jinxedtől
Hősismerethez kötni a rankedet elég nagy hülyeség. Aki turbo intel, az turbo intelni is fog a main hősön is. Attól, hogy valaki sokat játszik egy hőssel nem jelenti azt, hogy jól is játszik vele, vagy egyáltalán van fogalma, ahhoz amit csinálni. Meccsről meccsre csinálja azt, amit megszokott semmit nem változtatott és lesz belőle egy 500+ games hardstuck gold, plat, játékos. Aztán a csapattársak a rosszak, mert ő egy ideje többet nem tesz hozzá a meccshez, mint az adott szintje és a többi 4 ember épp nem tud jobb szintet hozni.OTP-nek lenni jó dolog lenni, ha valaki megszeretne tanulni egy bizonyos pozicíban játszani. Lassan megtanulja hogyan kell megjátszani matchupokat, mik a hős határai, hogyan működik a saját lane-je, vagy egyáltalán hogyan működik maga a játék. Persze ehhez kell az is, hogy tudj tanulni a hibáidból és sikereidből. Ha csak játszizol és haragszol a többiekre, akik 1st time hősöket hoznak be, de makroban messze feletted járnak nem fogsz sehová jutni.
Szeretek GP-zni, rendkívül nehéz hősnek tartom. Tudok vele játszani, de azt nem állítom, hogy jól is tudok vele játszani. Rengeteg olyan dolog van vele kapcsolatban, amiket tudom, hogy véghez lehet vinni, de nem vagyok vele még azon a szinten, hogy reflexszerűen menjenek, tehát nem vagyok jó GP, csak szeretek vele játszizni. Viszont van annyi makro tudásom, ami elég a mostani szintemhez.
OTP camille guide Úgy gondoltam teljesen ismerem Camille kitjét

OTP caitlyn guide Azt hittem tudok caitlynezni
Egyik sem volt igaz, mert ez a játék pont erről szól.. a folyamatos tanulásról! És nem a bűnbakok kereséséről ...
-
alakesh
tag
-
őstag
válasz
tenaijo
üzenetére
Ez nem lenne rossz otlet. Meg a masik, hogy lvl5+ host lehessen csak hozni.. azzal is lehet feedelni, de kisebb az esely ra. Raadasul lvl5re csak normalon lehessen felhuzni. Az osszes rankedemen az van, hogy ki sem mutatja, hogy az adott hossel mennyit jatszott.. rendesen rosszul erzem magam a 490ks Jinxemmel.
-
tenaijo
tag
válasz
Darko_addict
üzenetére
Visszatérve a rankedhez:
Én tuti beraknám, hogy az 1000+ game hardstuck playerek csak hasonlóakkal kerüljenek össze. Szerintem többet ártanak azon az elon, mint a kezdők. -
-
tenaijo
tag
válasz
Darko_addict
üzenetére
"aki feed után megy botlane-re és 1v2-be leöli őket, majd 15. percre 10 killje van"
Tehát innentől kezdve már nem csak egy ember intel."Early feed nagyon gyorsan el tudja dönteni a meccset"
Csapatkomptól függ. A low eloval az a baj, hogy 1-2 halál után jön egy mental boom, majd a surrender vote 15 percnél.. -
Darko_addict
őstag
válasz
tenaijo
üzenetére
"Azt a gamet amiben egy ember intel, simán le lehet hozni."
Ha három másodperccel többet gondolkodtál volna, mielőtt írsz, biztos eszedbe jut egy Zed vagy Kata mid, aki feed után megy botlane-re és 1v2-be leöli őket, majd 15. percre 10 killje van és 3v1-be sem lehet megölni. Vagy az a Darius, Yorick, Trynda aki 15. percben eljut a belső toronyig és szabadon járkálhat bármelyik lane-re segíteni. Vagy az a JG-es Master Yi, aki kis feed után olyan fürge patkány lesz, hogy point-and-click spellel is alig lehet elkapni... Early feed nagyon gyorsan el tudja dönteni a meccset. Már ha feed alatt egyre gondolunk, mert játékban sokan köpködnek 0/3-ban is feedernek...
-
tenaijo
tag
válasz
grimm2015
üzenetére
"bronzos és már tud játszani valamilyen szinten"
Azt a gamet amiben egy ember intel, simán le lehet hozni.
Ingame is ennyit szoktál irkálni? Mert akkor megvan, hogy miért veszted el a meccsek felét.Egyébként tegnap belefutottam egy scripterbe. [link]
Ha valakit érdekel, csatolok VOD-ot. -
Gentlelelele
aktív tag
válasz
kristof123
üzenetére
Ez egy Solo meccs volt és nem azért biggyesztettem be ide, hogy panaszkodjak miatta, hogy b1-es accal g4 ellenfelet kapok. Akkor sem zavart, amikor plat ellenfelet kaptam g4-ként. Mostanra az sem zavar, ha diát kapok magam ellen platosként. Amikor már becsúszik egy Master vagy GM,az zokul esik, de legalább láthatom mekkora a szakadék és hoyg van hová fejlődni.

(#60613) grimm2015 és többiek : Nem hiszem, hogy minden rossz meccs után való sírás bármilyen módon célra vezető lenne. Szar meccs volt ? Ez van, tanulj belőle és lépj tovább. Jó meccs volt? Örülj neki és lépj tovább. Attól, hogy egy app azt mondja, hogy nincs szerencséd, meg te ügyes vagy, ettől még bőven tévedhet
Nem látja mit csinálsz a meccsen csak a statisztikákat nézi. Attól, hogy 15 percen át püföltél egy Maokait és neked van a legtöbb sebzésed nem jelenti azt, hogy ez hasznos volt
Viszont büszkélkedhetsz vele lobbyban, hogy senki nem sebzett kivéve téged. Ez elég fals így.Mindig vannak, voltak és lesznek szar játékosok a saját elojuktól bőven messze, de ez van. Nem csak nálad lesz így, ha pedig így gondolod, akkor benned van a hiba. Mindenki tisztában van vele, hogy a 9. szezon teljes egészében el lett cseszve. Hiába jöttek be az új rangok sokat nem javítottak az egészen. Majd a következő ranked reset után fog kiderülni mennyire vált be az új rendszer. Ugyan itt megjegyezném, hogy továbbra sincs nyomós oka, hogy flexen való különbség miatt tépje valaki a száját, mert az átlag soloq rangok nem egyenlőek. Ez nem csoda, mert nem azt veszi figyelembe meccskeresésnél

Igazán dobálhatnátok be érdekes, építű jellegű dolgokat nem pedig csak végeláthatalan sírást, mennyire nem megy.

(#60617) Darko_addict : Én sem váltottam még ki őket, mert reménykedvem egy új skinben
Amúgy nem tudni pontosan mikor. Legalábbis én még nem láttam ilyesmiről hír morzsát. Szerintem nyugodtan tartalékolhatod, bár ha következő szezonban is meg lesz a honor 5, akkor el is költheted most
-
Darko_addict
őstag
Sziasztok!
Sikerült elérni a Honor 5 szintet és kaptam 2 tokent. Korábban megszereztem a 2 skint, így 2 chromát tudnék vásárolni, de egyik sem tetszik. Ezek szerencsére nem járnak le és azt írják, hogy következő szezonban új chroma-választék lesz ehhez a két skinhez.
A kérdésem, hogy mikor? Most 18-án vége a szezonnak, kezdődik az új később és máris új chromát kínálnak a shopban, vagy kell várni egy évet?
Köszi!
-
grimm2015
senior tag
válasz
ClydeBeka2
üzenetére
Persze ott van, de a kezdők ettől függetlenül még a Silver teteje Gold alján vannak besorolón, aminek következtében kb oda is kerülnek.
Aztán ennek következtében kézen fogva bukom el a játékot, a velem egy vagy hasonló dives játékossal, aki alig lépte túl a 30+ szintet, két számjegyű hősismerete van, és mellé még elsőre is játszik a hőssel, mert a nyomorult nyitott egy skint rá.
Nem kellene semmilyen 10 besoroló unranked kezdőnél, egyből kezdjen Iron4be azt kész.
Én szívem szerint lv100 alatti játékossal nem is akarnék rankedezni, de nincs ilyenre lehetőség. -
kristof123
őstag
válasz
Gentlelelele
üzenetére
Nekem is ugyan ilyen volt solo-ban. : D
-
grimm2015
senior tag
válasz
Gentlelelele
üzenetére
De ez csak meghívása igaz, attól neked még lehet nagyobb rankod, mint annak aki meghívta, ami miatt még nagyobb az eltérés.
-
Lokids
addikt
Oké, most olyant tapasztaltam mint még soha...
Silver 1 rank enemy volt miközben én plat4 vagyok. Ez hogy létezik?
Oké, hogy a main accja dia top és szét is szedett mindenkit. De akkor is silver-ben van. max amivel játszhatna az g1. Vagy riot ezt átalakította?
És itt most RANKED SOLOQ-ról van szó, nem normál, vagy flex. -
ClydeBeka2
őstag
válasz
grimm2015
üzenetére
Annyira felesleges, hogy a ranked játékosok 15%-a bronzban/ironban van solo/duo rankeden. Flexen pedig 28%. De hát ők kit érdekelnek?

https://www.leagueofgraphs.com/hu/rankings/rank-distribution
-
őstag
válasz
pengegyerek
üzenetére
[leagueofgraphs]
Itt végig tudsz görgetni lefelé. Nagyon szeretem ezt a kis oldalt. Ezen a meccsen amúgy a midesünk Yasuozni akart.. last pick volt.. először csak kértük, hogy hozzon AP-t, de nem, ő Yasuo main és lehozza.. én meg mondtam neki, hogy kétlem és kibannoltam.. Hozott Akalit, meg is köszöntük neki .. aztán elkezdett szépen feedelni.. mikor úgy gondolta, hogy megunta akkor kilépett.. aztán mi meg nyertünk 4v5-ben
-
grimm2015
senior tag
válasz
grimm2015
üzenetére
És megint
Silver 2 kezdő Teemo...
2.4 / 5.9 / 4.5 1.17:1 (24%)
10 / 7 vereség, 3 győzelem, 2/3/1 3/2/1 0/1/1 , senkinek sem volt a premadéja, mert a másik három végig szidta azon a 20percen keresztül.Sennával több sebzésem volt megint mindenkinél, pedig Draven, Lux, Teemo, Master Yi volt a csapatban.
6 meccs, ebből 4 Unlucky a blitz szerint... úgy érzem elég volt a jóból megint

Ez a kliens statisztika.
-
grimm2015
senior tag
válasz
tenaijo
üzenetére
Piszok nagy a szórás, de hogy ennyire... Most is több sebzésem volt support Nautilussal, support itemmel, Leetől, Tryndamertől, de még Xayáhtól is. Csomó játék insta lose, amikor már az 5percnél 0/4be van az no komment, az a baj, hogy a játék nem bünteti az ilyet, aki bejön first pick meg lv1-lv2 hőssel, azt szarrá feedeli a játékot, mert a nyomorult nyitott rá egy skint, és akkor rohanni kell vele rankedezni.
A hős választásnál is nem egyszer vagy AP vagy Tank nincs a csapatban, meg ilyen semmilyen csapat van, ahol szinte semmi CC sincs.
-
őstag
válasz
üzenetére
Köszi srácok
pengegyerek
Nekem szerencsém volt, ugye 3 l 1 w-nel 90 lp-re dobott vissza, aztán volt 2 ez meccs, onnan kaptam egyrészt egy free wint a promoban, utána ugye még egyet.. és a 3. meccs volt kicsit neccesebb, mert hajnali 3kor már álmos voltam.. csak mondom most kell rankedezni, elkaptuk a fonalat
Az utolsó meccs izgalmasabb volt, mint a G2 vs FPX(2., 3.).
Btw első meccs, erről beszéltem:
Mi voltunk a piros.
Kanczy
Hát igazából annyira húztam már.. még márciusban lettem meg s1 0 lp .. csak időközben akkori barátnőmmel szétmentünk, addig ő supportált, aztán nem találtam fix supportot, akivel mernék is hosszabb távon.
TBT
-
tenaijo
tag
válasz
grimm2015
üzenetére
Low eloban alapból nagy a szórás. Elképzelhető, hogy duozott valakivel, akinek jó az mmr-je, vagy esetleg előző szezonban/másik szerveren boostolták és áttransferelte az accot. Smurf-ön gyakran futok boosterekbe (és rengeteg boostolt playerbe) mostanában, szezon vége előtt elszaporodnak.
Ha jó vagy, előbb-utóbb kijutsz.Keress duo társat, /mute all és sz@rj le mindenkit. Ne te tiltelj, hanem az enemyt tilteld.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A játékról részletes leírás az összefoglalóban.
A RIOT Games szabályzatának megfelelően, és ahogy a Prohardver lapcsalád összes topikjában, itt is tiltott az account adás-vétel még említés szintjén is.
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vicces képek
- Milyen videókártyát?
- Apple asztali gépek
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen routert?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S21 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Thinkpad T14s Gen3 14" FHD+ IPS i7-1260P 16GB 512GB NVMe ujjolv IR kam gar
- Philips Sonicare 9900 Prestige elektromos fogkefe
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Asus Z170-A Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Lian Li LCD-s 360mm-es vízhűtés akciós áron eladó!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
az szép!

Aki túl fed az amúgy is erős szokott lenni

... mármint nekem ... ja és kaptam egy Lux - t