- Fórumok
- TV & Audió
- LCD TV - tapasztalatok, tanácsok - Archívum III.
- (téma lezárva)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2026
- weiss: Filmzene hasonlóság
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
-
6500 - 6401
50124 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 7901 7900 - 7801 7800 - 7701 7700 - 7601 7600 - 7501 7500 - 7401 7400 - 7301 7300 - 7201 7200 - 7101 7100 - 7001 7000 - 6901 6900 - 6801 6800 - 6701 6700 - 6601 6600 - 6501 6500 - 6401 6400 - 6301 6300 - 6201 6200 - 6101 6100 - 6001 6000 - 5901 5900 - 5801 5800 - 5701 5700 - 5601 5600 - 5501 5500 - 5401 5400 - 5301 5300 - 5201 5200 - 5101 5100 - 5001 5000 - 4901 4900 - 4801 4800 - 4701 4700 - 4601 4600 - 4501 4500 - 4401 4400 - 4301 4300 - 4201 4200 - 4101 4100 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Aktív témák
-
Anyád911
tag
-
Anyád911
tag
-
Anyád911
tag
A simán az túlzás... de lényegében igen. Először a tv hátuljára kell felcsavarozni az akasztókat (jelzem nagyon profi csavar-, alátét- és távtartó szetteket (legalább 4félét!) csomagoltak hozzá). Célszerű az fal mellett vmi asztalon rákötni az összes csatlakozót, kábelt, mifenét és utána mér tényleg csak "fel kell akasztani".
Nálunk ez 2emberes mutatvány volt és a polcból kifolyólag még tartás közben is kellett dugni bele kábelt... ezúton is köszönöm feleségemnek a sok segítséget, kislányomnak a türelmet, hogy egész vasárnap nem nézhetett Minimaxot
Amúgy elég sokféle konzol van a piacon, ezek vmi "lift and hang" v "emeld és akaszd" rendszerűnek vannak titulálva. Mivel halál egyszerű a metódus, a komplikáltabbak előbb-utóbb biztos kikopnak... -
Anyád911
tag
Szerintem próbáld ki a különböző beállításokat és a látvány majd megmutatja, melyik mit tud. Gondolom (ha egyáltalán engedi őket "keresztbe" választani) egy 16:9-es felbontás 4:3-as képaránnyal kétoldalt fekete és pálcikaemberek; egy 4:3-as felbontás 16:9-ben meg olyan, mint a mónikasó: teljes kép, de széthúzva.
-
Anyád911
tag
-
Anyád911
tag
-
renatto
őstag
Az lenne a kérdésem hogy nyáron az Olimpiát az mtv sugározni fogja HD minőségben is, de az LG 42LC41-ben nincs tuner,ezt meg lehet oldani valahogy? Ui: nem azt hogy legyen benne tuner
, hanem hogy HD minőségben "fogjam" (nah nem úgy mint a Szőkekapitány
) az adást... 
-
kugyu21
senior tag
-
mutyi
senior tag
Köszi a választ!
Most lehet hülyeséget fogok kérdezni, de az hogy csak kiterjesztett módban tudok a tv-nek más felbontást választani, az csak a d-sub csatlakozásnál van vagy akkor is amikor hdmi-vel kötöm össze?
Szóval akárhogy kötöm össze a gépet a tv-el akkor kiterjesztett módot kell választani és 1366X768-ra beállítani? -
X Factor
addikt
-
kugyu21
senior tag
-
BlaBla2
tag
-
mutyi
senior tag
Sziasztok!
Előbb összekötöttem a samu r81-es tv-t hdmi-n keresztül és tökéletesn volt a kép, azonnal fel is ismerte a tv. Utána összekötöttem d-sub-on is a tv-t a notebookkal, de sajnos azt írta ki a tv- hogy nem támogatott felbontás, asszem 1280X1024-ben volt a notebook, hisz az a nativja. Viszont feljebb nem is tudom venni, azaz nem tudom 1366-ba tenni, hogy azt elfogadja a tv. Vagy valami mást ronthattam el, hogy nem jelenített meg semmit? Valaki ötlet?
-
Tepi
csendes tag
Nem tudom hogy itt szokott e valaki "old school"ozni?!
(Nem rég megvettem a fentebb említett LG 32LC41-et.
Minden szép és jó de a felbontásnál állandóan problémám van.)
A régi játékoknál pl: Diablo 2, Heroes 3 ... a felbontás alapból 640*480 vagy 800*600 és úgye ezt nem lehet állítani. Na már most a kérdésem az lenne hogy ha D-Sub kábellel kötném össze (HDMI-DVI helyett) akkor megoldodna az a próbléma hogy eltünik ("nincs jel"-el) a kép és/vagy vibrálna?! -
DuracL
tag
Ma össze tudtam hasonlítani az LG37LC51-em egy 32LC41-el:
- a sötétség a "kicsin" is jelentkezik ugyanazon beállításoknál (alapértelmezett dinamikus), samsung tft monitoron nem volt gond , ha világosabbra állítom akkor már látszik aminek látszania kell ,de fakul a kép hiába 100 on van a kontraszt
- olvastam hogy a az lc51 be jobbak picit a hangszórók , hát ez pont fordítva igaz : "hallom mikor futok a kis zajokat , ruhámon is csörög a sok sz.r" - barátom szavai - assasin creed
- rtl klub : 37lc51 a hó szürkés , 32lc41 hófehérEgyszerűen nem bírom megérteni hogy az említett sötétség ez itt senkinek nem tűnt fel akinek hasonló LG je van.
-
BlaBla2
tag
Üdv a topikban!
Sajnos a technológiai okokból sajnos nekünk sincs 20 éves tapasztalatunk a témában.
A legtöbb kérdésedre választ kapsz, ha visszaolvasol 2-3 száz hozzászólást.
Hidd el éremes, nem fogod megbánni!
Egyben típusajálásokat is fogsz találni.
A kártyaolvasó és a vinyó kivételével a töbi igény kielégíthető szerintem 150k jó magyar Ft környékén.
Rick ajánlata van talán a legközelebb a kívánalmakhoz, bár nem a legfrissebb modell. -
Rick4
félisten
ezeknek nehéz megfelelni, de van alternatíva: LG 32LC2RR, CRT után felüdülés lesz, van rajta D-sub, amivel tökéletes pc-s képet kapsz, van benne 80as vinyó, ami felvesz vagy 30 óra műsort, meg persze amit a többi is tud, szép kép, jó hang, egyebek, nagyrészt van átfedés, de az alap tudás természetesen ott van. Nekem a nagytestvére van, elégedett vagyok vele, 2 év gari jár hozzá. Mivel fogyasztói társadalommá alakult a népköztársaságunk, ne számíts egy 20 évig működő tévére, leginkább a piaci versenyhelyzet által kisajtolt kevésbé strapabíró alkatrészekből építés, kevésbé a tehnkiai fejlődés generálja a tévécsere szükségességét...de hidd el, 5-6 évnél ne tervezz tovább...

-
domi007
őstag
Sziasztok,
Látom, egy igazi szakértő topikkal van dolgom, így fölteszem kérdésemet
:Úgy néz ki, eljött a váltás ideje, így nálunk is váltás lenne: LCD tv-re fáj a család foga

A feltételek:
-82cm-es képátló
-olcsó legyen, de NAGYON TARTÓS: ez alatt azt értem, hogy az előző TV-nk most, olyan 20 év után adta fel, és ezt az újat is kb. hasonló időtartamra terveznénk(ennyi volt a család igénye, most jövök én
):
-HDMI (lehetőleg 1.3)
-S-Video/SCART vagy valami, mert a videót pl. rá kéne kötni
-720p azért szerintem már illik tudnia (lehet, h ezt már írnom sem kellett volna)
-Valamilyen kompúter kompatibilis bemenet (úú, még olvasni is borzalmas
), mivel a laptopokon még D-sub van, legjobb lenne az, de ha nehezen megoldható, akkor DVI is jó (egy átalakító a jövő érdekében nem nagy áldozat)Kevésbé fontos, de ha van annál jobb:
-Memóriakártyaolvasó (hogy apukám benyomhassa "instant" a fényképezőből)
((-Esetleg merevlemez, had lehessen arra felvenni a műsorokat))Ha már meg lenne a modell, akkor asszem DVD lejátszót már tudok hozzá választani
Köszönet ezerrel:DOMy
-
Tomiboy65
csendes tag
-
footy
addikt
-
beci
őstag
-
Tomiboy65
csendes tag
-
Scoobyka
addikt
-
muveszur
addikt
-
Rick4
félisten
-
Scoobyka
addikt
olyan programot tudtok,hogy 1024*768-ban 16:9es legyen a kép windowsban és játékokban....tom,hogy 4:3-as felbontás,de hátha van ami ilyenre korrigál.
-
Rick4
félisten
-
ghostie
tag
-
footy
addikt
-
Rick4
félisten
-
Rick4
félisten
-
muveszur
addikt
Hogy tudok a tvmen lejátszani 1080p-s filmeket, ha nem támogatja csak az 1080i-t? Sehogy?

-
footy
addikt
-
footy
addikt
-
Rick4
félisten
-
Anyád911
tag
-
Anyád911
tag
-
Anyád911
tag
A 25 kiló biztató, egy 37-es tv szerintem nincs annyi. A VESA és a számok szerintem a vízszintes furattávolságot jelölik a tv hátulján. Namost a 42-es tv-men 60x40cm volt a furatok által határolt négyszög, ezért megkockáztatom, hogy a 37-esre a 20cm kevés lesz. Vagy nagyobb tartó, vagy vmi adapter (20*40 zártszelvény
) kell majd. -
X Factor
addikt
Sziasztok most vennénk lcd tv-t kérdésem h. 130-150 közti kategóriában milyen 82es lcd-t ajánlotok?
-
footy
addikt
Igen én sem akarok 30-40et kipengetni egy tartóra. Ezt néztem ki ami nem tűnik olyan gagyinak: LCD tv fali tartó ML - L25 csak nem írják pontosan milyen méretűhöz van. Több VESA szabványnak is megfelel csak nem tom a TV milyen szabványú.
-
Rick4
félisten
-
muveszur
addikt
-
Topa00
tag
egy kérdés: elindítok egy játékot: és amikor elindul elsötétedik a képernyő és azt írja hogy nincs jel. ez miért van?
de más játéknál meg minden normálisan fut.
segítsetek légyszi. -
Anyád911
tag
-
Anyád911
tag
A mindenfelé forgósak ára horror, én szvsz nem is bíznám a tv-met ilyenre. Simán billenthetőt (asszem 15 fok) én 17k árban vettem (Harmantrade - gugli), igaz 42-eshez. Lehet hogy a kisebbhez elég egy olcsóbb is, de a Metrós 5-6 ezresben megintcsak nem lenne bizodalmam. Kép: tv háta [link], fali holmi felszerelve: [link]
-
Anyád911
tag
-
Anyád911
tag
-
sandrik
csendes tag
-
ghostie
tag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy LG LCD Tv-t, és gondoltam veszek jobb kábeleket hozzá a különböző készülékek bekötésére.
Eddig a DVD lejátszó és a beltéri egység kompozit videó jellel volt bekötve egy házi mozi erősítőbe, az erősítő kimenete pedig szintén kompozittal a TV-be (a TV csak kompozitot tudott Scarton keresztül, RGB-t nem).
Szóval most közvetlenül kötöttem össze a beltérit RGB scarttal az új TV-vel és az eredmény nem igazán meggyőző. A színek meg a kontúrok nem az igaziak. Rosszabb mint kompozittal volt. (Ha a beltéri menüjében kompozitra állítom RGB-ről, akkor jobb lesz a kép, ugyan azzal a kábellel.)
De az igazi meglepetés akkor ért, amikor a DVD lejátszót próbáltam komponens kábellel összekötni. A kép szinte nézhetetelen. A fényesség, a kontraszt, a színek mind mind annyira el vannak állítódva, hogy a TV-n nem igazán lehet kompenzálni semmit már rajtuk.
Hogy lehet az, hogy a sima kompozit jelhez képest az RGB kicsivel a komponens pedig sokkal rosszabb?
Tapasztalta ezt már valaki? Mit lehet ilyenkor tenni?
Köszi
Ghostie -
tam@s
tag
-
sandrik
csendes tag
Hali!
Meg tudná mondani valaki, hogy a Samu LE37R81BX és az LE37R81BX R változatai között mi a különbség? Egy link is jó lenne. A neten nem találtam semmit.
-
footy
addikt
Valaki tudja hol lehet jó fali TV konzolt venni LG 37LC55-höz? Ezen VESA szabványú rögzítési pontok vannak?
Olyan lenne jó ami vízszintesen kb 15-20fok elfordulást,függőlegesen pedig 10-15fok dőlést kiad. -
kugyu21
senior tag
-
anonimusz
csendes tag
-
Anyád911
tag
Lehet hogy nem tudja az 1:1-et?! Jól emléxem, full HD a Toshiba?
Az én Samum is csak natívban szép, bármilyen egyéb felbontásnál olyan, amilyennek te is leírtad: nézhető de nem az igazi.
Amúgy a régi JVC CRT-m is digitális képalkotással volt "megáldva", így már régen hozzászokott a szemem. A plazma és az lcd képe így már nem rázott meg annyira. -
kugyu21
senior tag
Nekem sem volt még ezelött semmi Toshiba-m, de a Tv és SD képe meggyőzött. Hd-s műsorokban egyenlőre még nem nagyon duskálhatunk és a korábbi DV kamerás felvételeim miatt is fontos szempont volt, hogy az SD-vel mit tud kezdeni.
Ebből a szempontból, SZERINTEM a korábban "etalonnak" nevezett SONY D3000-t (azóta már nem kapni) is veri. Pixelesedés tekintetében az általam kipróbált készülékek közül ez közelítette meg leginkább a CRT sima konturjait.
A PC használattal kapcsolatban annyi, hogy nálam most DVI-HDMI-vel megy, kitölti a teljes képernyőt, nincs még 3 pixelnyi csík sem, viszont a karakterek olyanok mint amikor a tintakőpős nyomtató kicsik eláztatja a papirt, és a TV nem mond magáról semmit a fogadott felbontással kapcsolatban (ilyen infot nem lehet kinyerni belőle), csak a videókártya beállításaból tudom, hogy 1920x1080/60hz. -
kugyu21
senior tag
-
Rick4
félisten
-
muveszur
addikt
-
kuan
csendes tag
Köszönöm a segítséget a sony lett a nyerő remélem hamarosan meghozzák.
-
muveszur
addikt
Hello! Lenne egy kis problémám: gép + tv hdmi kábellel összekötve. A szíenk, felbontás jó, de amikor egy filmet néznék akkor szinte eltünnek a szinek. Hogy tudom azt elérni h filmek is tökéletes szinben pompázzanak? Eddig tökéletes volt, most jelentkezett ez, talán a power dvd feltelepitése után. ezen kivől még van media player, meg kmplayer is...lehet ez a gond? Köszi!
-
Ebit
addikt
Irány egy antenna bolt, és nézzél hozzá profi/ kisellenállású/ csatikat/ csak csavarost, + elosztot, ha eredetileg jót tettél fel szerencséd van, de mozgasd meg az összes érintezést,és 5 éven túl szerelted, vezetékeld újra, és kérdez rá a jelerősitóre,egy max 22 db állitható, tőkéletesen elég lehet az osztó, elé épitsd be, de az új szerelés után, nem is biztos, hogy kell.
-
beci
őstag
-
Tomiboy65
csendes tag
A tévé adást normálon nézem, kicsit csökkentve a színt és kontrasztot. Amúgy még "ezer" beállítási lehetőség van rajta, a fehéregyensúlyok, színbeállítások stb. Ezeket még nem piszkáltam, nem is nagyon tudom, mit hová kéne állítani...
A film módban ki volt kapcsolva a dinamikus kontraszt, azt bekapcsoltam, nekem jobban bejön így. -
Ebit
addikt
A HD filmeket ha jól tudom nem lehet sima dvd lejátszóval lejátszani.Namármost,ha a pc-n játszom le,(tudtommal ott simán megy megfelelő lejátszóval,bár még nemIgen jól tudod, Ble ray lejátszó kellene hozzá, sokan pl. ezért vásároltak PS3-t, ellenben vinyoról, lejátszó progin keresztül megoldható.
A pc- számitógép csatlakozásra már válaszoltak, a lényeg állits fel prioritást, ha van a vga-n HDMI, azon keresztül, ha nincs a DVI-n keresztül, és ha a TV-n lévő HDMi csati, egyúttmúkődik a szgépppel az a legjobb.
UPC csinálta a szétosztást a 4 tv-re?
-
mutyi
senior tag
Neked mi a beállításod sima tv nézésre?
Nekem t-kábeles digitális jön, vettem hozzá jó minőségű antenna kábelt is hogy a falból jó jel jöjjön és jó minőségű scartot is, hogy a stb és a tv között is minimális legyen a veszteség.
Még csak pár napja van meg és nekem túlságosan kontrasztos a kép,túl éles akar lenni, miközben maga a jel minősége meg ugyebár nem túl minőségi. Ezért annyit már kitapasztaltam, hogy jobb ha valamelyest homályosabb a kép, mert akkor annyira nem látszódnak a hibák. -
Tomiboy65
csendes tag
-
mutyi
senior tag
Samsung R8X-es szériánál van ugyebár hogy kiemelt, normál és film kategória. Ezek lennének a sémák amiket külön-külön tudok beállítani és adott esetben használni, anélkül hogy visszaállna az eredeti beállításaira?
Akinek ilyen tv-je van az használja-e tv-zésnél a dinamikus kontrasztot? -
Topa00
tag
hát igen nekem is egy kicsit fura, de majd megszokom

Jo vele a Crysis nyoni
na üdv mindenkinek! -
mutyi
senior tag
-
muveszur
addikt
-
DonDragonka
őstag
Erről az jutott eszembe, hogy amikor a 37"-os tv-t a boltban nézegettem akkor úgy tűnt, hogy pont jó méretű lesz. Azutánn amikor otthon üzembe helyeztem, na akkor esett csak le az állam. Olyan nagynak tűnt, hogy majdnem visszavittem, lecserélni egy 32"-ra. Később persze megszoktam de elsőre nagyon, nagyon furi volt...

-
beci
őstag
Upc kábelen vagyok,de 4tv-re szétosztva.
A HD filmeket ha jól tudom nem lehet sima dvd lejátszóval lejátszani.Namármost,ha a pc-n játszom le,(tudtommal ott simán megy megfelelő lejátszóval,bár még nem próbáltam)akkor mivel oldható meg,hogy összekössem a tv-vel,de ugy,hogy nem akarom a monitort mindig ki-be dugiszálni.Elég egy sima videókártya,vagy valami extra is kell? 1280x1024et tud max. -
Topa00
tag
sziasztok, most kaptam egy 82-cm-es LG LCD TV-t.
hát mit mondjak
nem szar. tud valaki valami extrát mondani?
mert nem nagyon értek hozzá. vagy ez annyi hogy jo nagy és kész?
-
Ebit
addikt
-
Anyád911
tag
-
beci
őstag
-
Anyád911
tag
-
beci
őstag
-
Anyád911
tag
-
beci
őstag
-
Anyád911
tag
Szia!
Én a múlt hét végén végeztem "nappali felújítást", többek között tv-akasztást is. Tény hogy az enyémen is csak a hálózat és az rf bemenet függőleges, az összes többi csatlakozót a tv-re merőlegesen kell bedugni, ergo kiállnak a síkból rendesen (hdmi. scart, komponens).
Akasztós állványt sokhelyütt árulnak, én végül harmantrade osztályút rendeltem. (8cm a fasíktól) Igen bika darab, dönthető és van benne beépített vízmérték (muhaha). Kisebb tv-hez lehet találsz olyat, ami jobban a falhoz símul, de a csatlakozók miatt mindenképpen kell az az 5-8cm szerintem, hacsak ki nem vésed a falból a helyüket (ami talán nem is akkora hülyeség mint elsőre látszik, csak nagy meló).
Esetleg ha érdekel, itt találsz pár képet a holmiról...: [link] -
törölt tag
-
Rick4
félisten
én már próbálgattam sok sok monitort analógon és dvi-on is, tényleg nem éreztem érdemi különbséget. és az az igazság, hogy nem is lenne szabad semmit sem érezni. de főleg nem a képélességgel lenne baj, ha lenne. na de mindegy, természetes, hogy nézze meg mindkét kábellel, és majd reméljük visszajön elmesélni, mit tapasztalt..

-
törölt tag
Amikor analógon kötöttem be a monitorom (típus az adataimnál), látszott rajta, hogy valami nem az igazi. Hiába állítottam a menüben az élességet s színkezelést, nem segített. DVI kábellel bekötve egyszerre látszott, hogy élesebb, "teltebb" a kép.
Analógon is rendben volt a kép, de volt olyan érzésem, hogy lehetne ez egy picit jobb is. Digitális bekötéssel éppen ezt a picit jobb képet kaptam meg.Én inkább azt javaslom, nézze meg analóg, s digitális bemeneteken is a készüléke(ke)t, s úgy döntsön.
szerk.: Ezt az idióta tördelést hogy nem bírják javítani...

-
andr_s
tag
Igen oda van bedugva, a dvi-hdmi feliratúba.
rákerestem a 110 oldalas pdf-ben leírásában az 1:1-nek, ezt dobta ki egy a 62oldalon:
(a harmadik megjegyzés lehet a magyarázat)"! MEGJEGYZES
- Csak a 4:3, a 16:9 (Széles) és a Zoom 1/2 beállítást választhatja Component
(Kompozit) és HDMI üzemmódban.
- Csak a 4:3 és a 16:9 (Széles) képarány választható RGB üzemmódban.
- A HDMI (1080i 50Hz/60Hz, 1080p 24Hz/50Hz/60Hz) üzemmódban használható
az 1:1 Pixel(vagy Eredeti (csak 37/42LF7*, 42LY99)) képmegjelenítés."Csak azt nem értem, hogy a többi felbontást is HDMI módban használom csak kissebb felbontásnál, és ott asszem nem lehet kiválasztani az "eredeti"-t (1:1-et)! Vagy azt egyáltalán milyen módban használom hogy tök frankón kirakja 1600x1200-ig?
A.
-
Cifu
félisten
-
andr_s
tag
Szia Cifu!
De ez a túlvezérlés, meg hogy lecsúsznak a képek szélei nálam valamiért csak a fullhd-s 1920x1080 nativ felbontásra váltás után jelentkezik. Vissza 1366x768-ba és tökéletes képpel fut... (vagy az nem natív?) vagy már nem értem... :-)
Próbáltam keresgetni tv menüben az 1:1-et, de így nem találtam, olyan volt ott hogy "eredeti", meg "16:9", meg a kissebbek... az eredetire átkapcsolva visszaugrott a kicsúszott kép teljesre, de a túlvezérelt dolog megmaradt. És a pc-n felbontás állítása opciónál azt vettem észre hogy ezzel az eredetivel a felbontást nyomta vissza 1908x1065 (vagy valami hasonló) felbontásra! tehát egyszerűen visszavette azt a pár pixelt hogy kiférjen a kép a tv-re?
Ha fullHD-n jelentkezik ez a probléma az összes többi felbontásnál miért nem?
Tegnap feltettem az új nvidia drivert is, és próbálgattam a szabvány beállításokat, de nem sikerült jól beállítanom. Az a baj, hogy ha felteszem fullHD-ba akkor kicsúszik a széle, ezt még be is tudom állítani "eredeti" módban, de a nagyobbik baj hogy közelről is olyan csúnyák lesznek a betűk és nem élvezhető a kép. Pedig ez volt az egyik ok amiért fullhd-s tv-t vettem... :-(
Na ezt kellene áthidalnom valahogy, van ötleded? lehet valamit figyelmen kívül hagytam? vagy a tv hibás? nemtom...
előre is köszi,
Andris -
Cifu
félisten
-
beci
őstag
Sziasztok.
Tv vásárlása elött állok,föként tv-zésre és dvd filmezésre használnám.
Tudnátok ajánlani valamit ugy 150körüli áron?Ezt néztem én: SAMSUNG LE32R82
Vagy érdemesebb crt tv-t venni? -
Cifu
félisten
Ennyiért én eddig csak 20" körüli 640x480-as felbontású LCD TV-ket láttam, 26"-ost nem nagyon (vagy nagyon gagyi, noname márkákat, pocsék képpel). A személyes meglátásom az, hogy vagy egy CRT-t vegyél akkor már inkább (ilyen képátlónál jobb képminőséget nyújt és olcsóbb), vagy pedig várj a vásárlással, és inkább egy 32" LCD TV-t végy (a lent olvasott 120e Ft-s Samsung LE-32R8x-ek például best buynak tünnek jelenleg, hasonló akciókat ki lehet fogni).
-
Cifu
félisten
-
Cifu
félisten
full hd-n 1980x1080 felbontásnál megváltoznak a színek (olyan mintha túlvezérelt lenne, vagy mintha felvinném a színeket a maxra) ez miért van?
Sajnos a jelek szerint a TV-k színbeállításai (vagy a színkezelése?) eltérő a szabvány HDTV felbontásoknál (720p, 1080p) és a nem szabvány beállításoknál (pl. 1360x768). Annyit tehetsz, hogy ha nagyon zavaróan túlvezérelt, akkor a TV vagy a videókártya driverében korrigálod.
és mintha a kép szélei is lecsúsznának ilyenkor, a felső ikonsor nem is látszik (a többi felbontásnál ilyet nem tapasztalok)
1:1 PM be van kapcsolva?
ha 1600*900 teszem a tv képernyő infója szerint 1600*1200-felbontásban van. ???
Ezt olvastam már külföldi fórumokban, ott azt írták, hogy valószinüleg hibásan ismeri fel a TV a küldött jelet. :S
-
Cifu
félisten
A kettő között alapvető különbségek adódnak. A Sony-ban egy fokkal jobb az analóg tuner, van benne pár extra (PiP, fejhallgató kimenet), gyors a menüje, stb., ugyanakkor ugye az LG olcsóbb, nem is kicsivel. Ha főleg monitornak kellene, akkor inkább az LG ugyanakkor, mert én a saját V3000-es Sony-mnál sajnos csúnya elszineződéseket látok a betüknél (videolejátszásnál ez mondjuk nem probléma, és nem tudom, hogy D3500-nál fentáll-e ilyen jelenség). Ha viszont főleg TV nézésre, antennáról/kábelTV-ről, akkor a Sony talán egy fokkal jobb választás (beltéri egységes kábelTV/Műhold esetén a TV tunerje nem oszt vagy szoroz).
-
Cifu
félisten
-
hypno skate
senior tag
Nézd, én halál komolyan gondoltam amit írtam. Nagyjából egyforma méretű és fejlettségű készülékekről kérdeztél.
A műszaki adataikat egyedül is meg tudod nézni, viszont döntened magadnak kell. Ha visszaolvastál kicsit, akkor láthattad, hogy miután a felhasználási célt és árkategóriát belőtted magadnak, csak két dolgod van.
1. Megnézed a saját szemeddel, hogy mit tudnak (lehetőleg egymáshoz képest) normál tévéadásnál.
2. Amelyik jobban tetszik, azt megveszed abban a biztos tudatban, hogy egy gyorsan avuló technológiába ruháztál be.

-
Rick4
félisten
Aktív témák
-
6500 - 6401
50124 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 7901 7900 - 7801 7800 - 7701 7700 - 7601 7600 - 7501 7500 - 7401 7400 - 7301 7300 - 7201 7200 - 7101 7100 - 7001 7000 - 6901 6900 - 6801 6800 - 6701 6700 - 6601 6600 - 6501 6500 - 6401 6400 - 6301 6300 - 6201 6200 - 6101 6100 - 6001 6000 - 5901 5900 - 5801 5800 - 5701 5700 - 5601 5600 - 5501 5500 - 5401 5400 - 5301 5300 - 5201 5200 - 5101 5100 - 5001 5000 - 4901 4900 - 4801 4800 - 4701 4700 - 4601 4600 - 4501 4500 - 4401 4400 - 4301 4300 - 4201 4200 - 4101 4100 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Formula-1
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Gyúrósok ide!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Macska topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- HP Victus Gaming Laptop INTEL I7-14700HX / RTX 4070 32GB RAM 1TB SSD 144Hz Gari
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Starlight-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4676, 100% AKKSI
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
)

, hanem hogy HD minőségben "fogjam" (nah nem úgy mint a Szőkekapitány
) az adást... 

:
):