Hirdetés

Aktív témák

• opcsi

csendes tag

Tegnap rendeltem meg egy Samu 37A656-ost az Extreme Digital-tól, és ma este már ki is szállították. Minden korrekten zajlott. Egyelőre még csak analóg UPC tévével és DVD-vel próbáltam ki (a Blu-Ray egy következő lépés lesz). A tévéadás kellőképpen gagyi, de hát ez várható is volt, amúgy sem óhajtok sokat tévézni a géppel...
    A DVD képe scarton keresztül elég jó, de már nagyon kíváncsi vagyok a BR képére HDMI-ről... :) Színek, kontraszt szépek, 100 Hz ki-be kapcsolgatása érdekes hatású.

Idáig egyetlen dolog van, ami kis fejtörést okoz(ott): a DVD próbák között két képarányú filmet használtam: A Sith-ek bosszúját 1:2.35-ös, és a Starship Troopers-t 1:1.85-ös képaránnyal. Mindkét esetben összenyomott képet látok pl. 16:9, vagy Auto szélesség módban. Ha "Nagyítás"-ra kapcsolok, az 1:1.85 szépen kitölti a teljes képmezőt kis állítgatás után. Ez eljátszható a nagy szélesvászonnal - 1:2.35 - is, de akkor beletakarok a DVD feliratsávba. Ez a valamit valamiért tipikus esete... :)
    Na, majd HDMI-n, felskálázott 1080i-vel, és Blu-Ray 1080p-vel lesz a fincsi... :)

Aktív témák

Hirdetés