Aktív témák

• hattorihanzo

aktív tag

válasz anrab #26434 üzenetére

Egy dolog biztos, nem nagyon hiszek a számoknak én sem, de szerintem ez a dinamikus kontraszt igen jó dolog, legalább is a PES0001-en. Próbálkoztam már vele többször is, és sikerült megfejtenem, hogy a régebben írt kockásodáshoz ( gyenge minőségű műsor fekete részletei, pl. sötét zakó, közelről kockásak, normál távból nem észrevehető az én szememmel ) bizony köze van. Kikapcsolva a dinamikus kontrasztot teljesen megszűnik, viszont, mintha kékes lenne a frekete ( egyszer írta valaki, hogy a Philips lcd-knek kékes a feketéje ), nem vagyok benne 100%-ig biztos, de mindig a hibákat keresem, ez lehet, hogy néha megtéveszt. Visszakapcsolva, akár minimum, akár közepes szintre szenzációs lesz a fekete. Teljesen feketével még nem hajtottam meg ( tényleg, majd kipróbálok egy fekete JPEG-et ), de sötét szobában pl. a TXT vagy stáblista egyszerűen , mint a korom. Nem tudok elképzelni feketébb feketét, bármit irnak más tv-k tesztjeiben. Éppen ezért nincs az a pénz, amiért kikapcsolnám a dinamikus kontrasztot, még ha nem is tudja a speckóban megadott értéket ( 66000:1 ), de nem is mond semmit.
    Még kipróbálom más beállításokkal, hogy meg lehet e szüntetni kikapcsolva a kékes árnyalatot, de akkor sem fogom kikapcsolni, igenis dob rajta.

Aktív témák