Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• _ZuPa_

csendes tag

válasz kovi831 #794 üzenetére

@ írásvetító: Az originál izzó annyira nem durva, de azért érdekes tapasztalatokra az is megfelel... Végy egy gyufát, gyújtsd meg, és fújd a füstjét a fresnel fölé. -jah, a leképező lencsét operáld le!- Gyönyörűen látszik a fény útja. Most végy egy ép gyufát, és tartsd a fény fókuszába! :DD
    Lehet, hogy mindenki ismeri, de nekem nagyon tetszett a show=)
    Ha már itt tartunk, mire jó még a fény:
    http://venda.zdarmanet.net/mirror/mirror.htm

Gondolatkísérlet: Mit csinálna egy politikus szónoklás közben, ha a nép előkapna tükröket, és megmutatnák neki a napot. Jujjdegonosz vagyok=D Brutál lenne!!!=D

• _ZuPa_

csendes tag

:D ez tetszik! Összekötjük a bojlerrel, és minden este fürdés előtt meg kell nézni egy filmet, hogy legyen melegvíz.. ÁÁÁ:)

Szóval 1600W. Kipróbálom egy izzóval, aztán meglátjuk. Soknak csak hőben és árban tudom elképzelni. A hőt megoldjuk valami kisebb szélerőművel, marad a pénztárca. Ha jól vágom az 1600W az 8 forint/óra. Egy film 16 forint. Belefér

Az izzó élettartama 200 óra, ára 2000 forint, így 10 Ft/h.
    Összesen így már 18 Ft/h.
    Nem lesz benne heti egy ezresben. Ami persze sok, de ha belekalkulálod, hogy minden héten meghívatod magad ebédre egy vadidegen csajjal, akkor máris 0-n vagy :D

jah, 87600 candella az már elég jó=D Mivel 80%-ig leszabályozhatod, külön-külön izzíthatod, ill. a tükröt is kiveheted, ez azt jelenti, hogy a rendszer szabályozható lesz 17500-21900, 35040-43800, 52560-65700, ill. 70800-87600 tartományokban! Ez mondjuk egy óriási előnye szerintem ennek a megoldásnak.

Említetted a tükröt. A fenti számításokat úgy végeztem, hogy 1 izzó 0 tükör, 1 izzó 1 tükör, 2 izzó 1 tükör, 2 izzó 2 tükör. Mondván ha két ilyen kis tükröt használunk akkor jobb a fényerő szabályozhatósága szemben az egy nagyobb tükörrel. Tudja fene mi a jobb, ki kell próbálni...

Az AntiGlare-t amúgy hogyan kell leszedni? nem vágom. Valami olyasmit olvastam hogy 1 egység aceton, 3 egység víz, és utána valami fura szó következett mindenhol amit nem értettem :F Valami homokcumóról zagyváltak. Homoktextil vagy mi, ilyen van? De lehet full nem értettem:)

• csapos2

addikt

És ezek az izzók nem úgy termelik a hőt, mint egy fémhalogén. Nekem csak egy 600W-os vetítő izzóm van, kb. 2 másodperc alatt füstölni kezdett az alatta lévő bútorlap. Szóval, hogy fűteni lehet majd velük az tuti. :D

Új hozzászólás Aktív témák