Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Őrült Ödön

tag

válasz masterful87 #1362 üzenetére

Csao!

Már megint reklámoznom kell magamat, pofám leszakad.. :D :D :D :D :D szóval tőlem vehetsz fémhalogént tokkal-vonóval, kulturált áron!

Neonnal, pontosabban fénycsővel az életben nem tudod normálisan átvilágítani az egészet, meg el sem tudod helyezni őket, az extrafényű fehér led megfizethetetlen ilyen mennyiségben, a saját írásvetítő-izzójával meg iszonyatos a fogyasztás, meg a hőtermelődés!

Az egyetlen épeszű megoldás a fémhalogénlámpa, tartós, megbízható, nagy fényt ad, nincs számottevő hő és IR-sugárzása, szóval ár/érték arányban ez a legjobb választás!

• _ZuPa_

csendes tag

válasz masterful87 #1362 üzenetére

Hali!
    Tft beszerzésre szerintem nincsen tuti hely, egészen egyszerűen azért, mert a használt termék az nem sorozattermék. Próbálkozz vaterán, netes hirdetéseken. Ödi például kínain is vett már. Ahogy sikerül. De azért gondold végig érdemes-e hetekig keresni egy olcsóbbat, vagy inkább dolgozni két napig és megvenni a 20 ezresett az azalatt keresett pénzből.
    Egyébként arra figyelj, hogy minél magasabb legyen a moncsi kontrasztaránya!

Energiatakarékosság ügyben következők a tapasztalataim.
    Bennem az az ökölszabály alakult ki, hogy a fényforrás fénykibocsátó felületét rajzold le egy lapra dupla méretben, tedd rá a lencsét, és ami kívül esik rajta, az számodra nem lesz hasznos. Nagy lencse kell, vagy kis fényforrás.
    Ezenkívűl ha nagyobb a fényforrás a fresnel lencse a cikcakkok pereménél szórja majd a fényt, ezértott plusz veszteséged lép majd fel, valamint a koncentrikus körök jobban láthatóak lesznek (egyébként ezért van az írásvetítőben a fresnel és a felső üveglapka között egy centi, mert attól kevésbé látszanak. Azzal hogy mi még följebb emeljük az lcd-t ez az effekt egyre eltűnik.)

Nos, és a kalkulációidhoz a fényerőknél. Egy 24V 250W-os izzó, ami sok írásvetítőben van 9000 lument ad le, és az írásvetítőre 2500 lumen van írva. Ezek után ha ráteszed az lcd panelt, szerintem bőven 1000 alatt marad belőle. Ha tehát ilyen megoldást szeretnél, a lumenszámot oszd el egy 10nél nagyobb számmal, hogy körülbelül tudd a gyári projikhoz hasonlítani.

Tényleg, ismer valaki valami módszert ahogyan ezt be lehetne mérni? Ha igen priviben kérlek, mert most ritkábban tudok ide felnézni.

még annyi hogy a 36V 400W az 20e lumen körül ad le fényt.

pápá!

ui -akik még emlékeznek rám-: Most koliban vagyok németben, vettem ebayen egy jó kis írásvetítőt [züfra lux 800], amivel az éjjel smájlit vetítettünk a szemközti épületre (4 emeletes csoda úgy 30méterre). Beteg jó a cucc, van benne infraszűrő, az lcd irányában SEMMI hőt nem ad le, így hűtés sem kell majd. AUCS?=)
    A fényerejét gondolom sikerült éreztetni, amúgy a 800 az 800 wattra utal. És mindemellett ilyen pici írásvetítőt még nem láttam. Remélem a 12" monitort nem fogja vágni...

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés