Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- arden: Új robotos magazin építése – 1. rész: Miért hagytam ott a WordPresst?
- arden: Önjavító szoftver (Healing Agent) koncepció és demó
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller
Új hozzászólás Aktív témák
-
szabiika1111
csendes tag
Hello.
Lenne egy samsung ue55es6300 Tvm Az lenne vele a gond hogy uszik a kép.Szóval ha átkapcsolok egy másik adásra akkor az előző kis időre meg marad.Netezésnél ugyan ez a gond. De alló képnél meg tökéletes.Valaki tudna adni valami tippet mi lehet a gond esetleg csak szoftverfrissités? -
slapec
tag
Sziasztok! Van egy eléggé régi Waltham márkájú FullHD LCD TV-m (Waltham WTHD 37100FUB). Úgy 3-4 éve ha "hidegen" bekapcsolom (pl.: ki volt kapcsolva a TV egy egész napra), akkor a kép eleinte fekete, majd az pár perc után az első pár sorban megjelenik a kép, később "beég" 1-1 frame, és úgy 10 perc után teljesen rendbe lesz minden, mintha misem történt volna. Ha "melegen" kapcsolom be a TV-t (pl.: 4-8 órán belül) akkor elsőre rendbe van minden. A hanggal nincs semmi gond és ha forrást váltok (átváltom antennára, scart-ra vagy másra) az nem tapasztaltam hogy bármit is befolyásolna.
Készítettem egy gyorsított felvételt ahol láthatjátok a problémát. A legelső normális frame 00:20-nál fog megjelenni.
Tudtok erre mondani valamit bíztatót? Köszönöm előre is!
(Azért vártam 4 évet idáig, mert most karácsonykor teljesen lecserélődött a TV, viszont én nem dobnám ki ha még menthető)
-
atyuska
tag
Sziasztok
Hátha valaki tudna segíteni, a TV típusa LG 50PX950N-ZA. Bekapcsoláskor a piros lámpa kékre vált de se kép se hang.
-
kotovics
tag
Sajnos nem egyezik. Nem vagyok járatos lcd tv ügyben, viszont laptop lcd-ket már sokat cseréltem, és ott a felbontás, a méret, és a csatlakozó , illetve a háttérvilágítás fajtája ha azonos, akkor cserélhető márkák között. Azt hittem, hogy az LCD tévéknél is így van...
Nekem egy BN95-00701A 46" panelre lenne szükségem, de egy leírás alapján talán helyettesíthető ezekkel is:
BN95-00726A, BN95-00751A, BN95-00849A
A T-CON típusa: BN41-01892Ha valakinek esetleg lenne eladó ilyen panelja, akkor keressen bátran.
-
kotovics
tag
Sziasztok
Egy olyan kérdésem lenne, hogy egy 2012-szériás 46" samsung FHD 3d led tv kijelzője betört. Ezt a kijelzőt lehet pótolni egy másik hasonló idős ugyanolyan méretű, és felbontású kijelzővel, egy másik nem teljesen ugyanolyan típusszámú tévéből? Mennyire szabványosak ezek a kijelzők? Elvileg 2 széles szalagkábellel csatlakoznak a t-con panelhez...
-
Tjay69
újonc
Sziasztok,
Van egy 5 eves Panasonic Plasma tv-m, csak kattog, mintha be akarna kapcsoldni, de nem tud, ezt a vegtelensegig csinalna. valaki esetleg tudna segiteni?Koszi
-
gyuri2008
veterán
Üdv
Usb hubot használok.
Egyszerre 4 db pendrive volt tegnap bedugva az usb hub-ba,ma bekapcsoltam a tv-t,és nem látta az usb-t.
lehet,hogy sok volt neki a 4 db pendrive? -
baloghzoli92
csendes tag
Sziasztok!Samsung LE40B620 szerviz menüben állított ismerősöm hogy menjen a usb lejátszás, viszont most nem kapcsol be csak a készenléti lámpa világít. Lehet valamit tenni hogy újra be induljon? Köszi a válaszokat
-
syab19
tag
Sziasztok,
Senki se találkozott ilyen hibával a TV-n?
Ha 2Dből 3Dre váltok akkor középen egy sávon feketén villódzik a képernyő amit anno nem csinált.
Szoftverfrissítés, gyári beállítás használata nem segített.Bármilyen diagnosztikát le tudnék futtatni a készüléken vagy behatóbb vizsgálat kellene?
Köszönöm az ötleteket, tanácsokat, tapasztalatokat!
Üdv. Szabi
-
Henrico
tag
SAMSUNG UE40ES6560, Kábel TV, tuner rész látszólag meghalt. Előzmény (villámlás, áram probléma) nem volt. Este ment, reggel már nem. Antenna másik TV.nél ok, hangolás során nem talál csatornát. Vajon lehet e javítani? Egyáltalán, mi romolhatott el benne. Szervizel beszéltem.. alaplap hiba.. 40e..
Oda se merem vinni..
-
Noniah
újonc
oil120 köszönöm, a P.Ü. -t is megkaptam. Mivel nem elsődleges tv és számomra nincs értéke (kaptam), ezért karácsony előtt a szerviz nem fog menni. Viszont egy árat kb ra azt írhattál volna. Jól sejtem, hogy axlrose kollégája vagy ?
Viszont egy kicsit LCD tévézzünk, ha már erről szó ez a téma:
Adott egy Samsung UE32d5500 tv ami nem tud elindulni mert nagy valószínűséggel a szoftvere hibás, vagy az azt tároló HW.... (BootLoop).... Tehát jelenleg elindul bekapcsolja a háttérvilágítást kiteszi a Smartos logót, majd elakad és nincs tovább tehát kezdi elölről az egészet.
Itt jönnek az én kérdéseim:
EEPROM - ból indulna és utána adja át a FLASH -nak a további betöltést?
vagy Flash indul, közben beolvassa az EEPROM -ban tárolt konfigurációs adatokat és fut tovább.....Némiképpen árnyalja a képet az is hogy más angol fórumokon még szó van "MICOM" ról is, amit még nem bogarásztam ki hogy mi is a szerepe.....
Szóval csak az elvek miatt, aki tudja hogyan indulnak ezek a TV -k az jó lenne ha szakmailag segítene
Mivel nekem ez a tv csak játék, így sokkal jobban érdekel a működése mint az hogy mikorra lesz kész és általam vagy szerelő által.
A képen jelöltem amit tudok/tudni vélek.... a kérdőjelek azok a számomra ismeretlen dolgok.
A sárga pedig az egyik "szoftverfrissítési" pont...
Na de az is lehet hogy nem a szoftvert írják vele hanem a gyárban az EEPROM -ot ami adott típusnál is lehet eltérő, pl. ha másik fajta Tcon, vagy kijelző kerül mellé....
Mert ugye szoftvert írni/kapcsolódni lehet VGA port megfelelő lábain, egyes típusoknál 3,5 Jack dugóval, USB -n feltölteni, Ethernet hálózaton, .... csak ugye egyes pontok a szoftver frissítésére vannak, egyes ontok meg csak diagnosztikára vagy a konfigurációk beállítására.
Apropó ... Tcom panel... ha jól látom az alaplapról kap tápot és itt pl. szabványos 2 csatornás 8 bites LVDS vezérlést.... akkor ennek a feladata leegyszerűsítve annyi hogy ezt elosztja a képernyő jobb és bal fele között ?
Akad itt kérdés bőven.........
További okfejrésem, hogy mivel a letölthető firmware ehhez a típushoz több mint 60 megabyte, így az biztosan nem az EEPROM -ban van tárolva.... Viszont ha a FLASH ban van akkor annak a megfelelő lábain külső íróval ha beírom akkor az meggyógyíthatja e?? Ekkor is kiderül hogy írható e vagy rossz és akkor egyértelműen csere... vagy van egyszerűbb módja is a dolognak ..... pl usb vagy hálózati mód ahol vész esetén ki lehet kényszeríteni a szoftver frissítését.....
-
konzerv01
csendes tag
Sziasztok. Van egy Samsung ue40b7000 típusú tvm. Ma a következőt produkálta. Menet közben elkezdett csíkozni a kép. Lefagyott nem reagált semmire. Újra indult bekapcsolt, de képet nem adott a háttérvilágítás működött. Majd egy áramtalanítás után hibátlanul bekapcsolt. Majd eltelt egy kis idő és megint ugyanezt csinálta. Tudna valaki segíteni mi lehet a gond, vagy javítható-e?
Új hozzászólás Aktív témák
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Projektor topic
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- OLED TV topic
- Honda topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Politika
- Építő/felújító topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W10 I Gari!
- Logitech MX Magyar Business Windows Edition HU Átalakítás és testreszabás / mx keys
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest