- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
Kisebb, nagyobb alu és műanyag alaktrészeket szeretnék festeni.
Mindegyik kivétel nélkül sok kézi taperolásnak lesz kitéve, ezért fontos, hogy ezt bírja.
A legnagyobb alaktrész egy régi laptop ház, a legkisebb pedig egy fékkar a bringán.
A laptop háznál fontos, hogy illeszthető maradjon a többi alkatrésszel, vagyis nem lehet vastag a festék, és ugyebár műanyagon kell tartósan, és egyenletesen megtapadnia.A fékkarnál már nem izgat az illesztés, sem az egyenletesség, viszont nagyon tartósnek kell lennie.
Mit tanácsoltok, milyen módszerrel és festékkel álljak neki?
Házilag, panellakásban kivitelezhető módszerekben gondolkodom elsőre, de ha ez legetetlen, akkor konzultálok valami szinterező műhellyel.
Köszi előre is!
-
newmoonlight
senior tag
Hali! Az erkélykorlátomnak vannak nem hozzáférhető (zártszelvény) felületei, amelyek elkezdtek rozsdásodni. (Zártszelvény falra felfekvő oldalai.) A terv az, hogy Fein rezgőlapkás géppel megpróbálok benyúlni abba a 2-3 mm-es hézagba, és lecsiszolom a rozsda és festék egy részét, aztán valami nagyon hatékony (egyenesen a rozsdára kenhető) festéket az ecset hegyéről becsorgatok oda. Milyen festéket ajánlanátok? Előre is köszi!
-
Hello,
Van 1db semmit nem érő autóm (F Astra 2000-ből), amin simán lejött egy nagy folton a festés
Alatta bézs alapozó, vagy gitt, szóval valószínű rosszul felületkezelték, így csak 10-15 évet bírt ki a javított elemen. Nem téma, hogy fényező, mert az olyan pénzt mondott, hogy majdnem annyi, mint az autó. Viszont a felület szép, tehát csak fújni kell. Felnit már csináltam, szóval én fújom.
A kérdés az, hogy mivel felületkezeljem, mielőtt fújom? És van-e valakinek bejáratott festékkeverős helye, ahonnan esetleg lehet rendelni megfelelő festéket?
-
Sziasztok!
Egy alumínium alkatrészt (bringa fékkar) szeretnék fehérre festeni.
A cél, hogy kopásálló legyen hosszú távon.A bökkentő, hogy csak a kart akarom festeni, de nem lehet kiszerelni a felfogatóból, ezért nem vállalják a szinterezők.
Házilag valami megolvasztott műanyagba mártogatós módszerben gondolkodom, de sejtelmem sincs, hogy hogy lehet ilyesmit beszerezni.Létezik valamilyen okos trükk erre?
-
G-Bali
senior tag
Sziasztok
Olyan kérdésem lenne ,hogy stég deszkáit szeretném lefesteni ,mert már kb 3-4 éve volt lefestve ,de van olyan festék ami birja az UV-t és a nagy párát ?
Vagy inkább valami olcsót és évente fessem le ?!
Mit tudok ajánlani ami erre jó lenne ....
Köszi előre is -
Giovanny
őstag
Üdvözlöm, ha van itt egy asztalos akkor Tőle kérnék egy kis segítséget. Fa frontos konyha ( fenyő ) lazurán oldószeres vékonylazúrral van kenve. A kérdédem hogy milyen lakkot érdemes vennem hozzá? Szórással lenne felhordva. Ma felkerestem Milesi-t és azt tanácsoltak hogy 2k PU vagy akril lakkot vegyek, egy másik helyen pedig vízbázisú lakkot preferálták,szóvál ahány ember annyi vélemény van,én meg csak hobbi asztalos vagyok sajnos.
Előre is köszönöm.
-
maglew
aktív tag
Sziasztok!
Új, natúr fa kerítéslécet (teraszkerítést) szeretnék lefesteni valami erős, időjárás, UV álló kivitelben, ami legalább egy 10 évet kibír. Létezik olyan festék, műanyag bevonat amivel ez megoldható? Melyik a legjobb, legerősebb fafesték?
(A régi ablakaink vagy 40 évvel ezelőtt Xiladekorral voltak kezelve azok egész jól bírják de állítólag a minősége már nem olyan mint 40 éve.) -
Láma kérdés, de ha az van írva, hogy valamihez H-100 szintetikus hígító kell, akkor ahhoz jó másmilyen szintetikus hígító is, vagy tényleg pont H-100 verzió kell?
Van otthon többféle szintetikus hígító, de H-100 pont nincs
-
darius09
tag
Sziasztok.
Nemrég újra festettem egy bicaj vázat de befejezesnek sima akril lakkot használtam.. nem eleg kemény ezért az lenne a kérdésem hogy 2k lakkal atfujhatom e? Persze elotte megcsiszolnam mar teljesen meg szaradt elvileg mivel már vagy 3 hete fujtam le . -
Sziasztok! Szeretnék segitsegeteket kérni,festő szerszám tekintetében. Elég sokat festek pl régi műszaki cikkek eszkőzök, külső fém, müanyag, burkolatát.Eddig akril festéket használtam, viszont megfordult a fejemben, lehet venni kellene egy kompresszort, festékszóró pisztolyt stb.. Ebben kérném a segítségeteket, milyen eszközök amik jónak számítanak? Vagy mit vegyek? Pl láttam egy szoba festőt aki magára akasztott valami eszközt, kompresszort talán és azzal festette a falat. Vagy jobb venni egy komresszort, és külön festékszóró szettet? Igazaból jó lenne ha már veszek, fal festésre is alkalmas eszközt. Vagy az 2 külön álló eszköz lenne? Viszont még mindig inkább a zománc festék lenne az elsődleges amire használnám. Jó lenne minél egyszerübb, és nem túl nagy, hely hiány miatt. De ha egy nagy számít jónak , akkor legyen az.Nem autokat akarok festeni annyira nagy teljeseitmenyre nem hiszem szükségem lenne, viszont most pl egy pár hangfalat kellene festenem, ami annyira azért nem kicsi. Valami megbizható minőségi eszközt szeretnék, biztos van itt a csoportban aki profi ebben is. Köszönöm szépen.
-
Sziasztok!
Van egy szamitogephazam, ami nem volt olcso eredetileg, de az evek alatt a selymes muanyag feluletek elkezdtek eleg csunyava valni neha valami racsoppent vegyszer, neha leszedett matricak miatt.
Amugy is elegge zavaro a selymes felulet porfogo tulajdonsaga, igy elhataroztam, hogy adok neki egy ujabb reteget, aminek sima a felulete.
Vannak rossz tapasztalataim olcsobb akril spray-kkel, igy inkabb nem allok neki magamtol kiserletezni, hanem segitseget kerek.
Azert nehany ezerbol jo lenne meguszni.Kossz!
-
Nemeske
csendes tag
Tisztelt Fórum,
Nemrég elkezdtem egy ősrégi angol sztatikus hangfal felújitását, amiben a fakeret festésénél tartok, pontosabban befejeztem volna, ha nem találkoztam volna az alábbi problémával:
A keret festésének előkészitése annak fáig történő visszacsiszolásából és alapozásából állt, a csiszolással eltávolitottam a régi festéket. Ezután legalább 4x beeresztettem lenolaj kencével, majd olyan 2-3 hét száradás után letörölgettem denaturált szesszel a ,,felesleget" és lefújtam akril fekete porfestékkel.
Az eredmény elsőre profinak hatott, viszont olyan 2-3 nap elteltével elkezdett a lenolaj átütni a festéken, ilyen ragacsos és fényesebb foltokat eredményezve a fakeret különböző pontjain.
Amellett hogy nem szép, sajnos elég könnyen kézzel is lemaszatolható a festék azokon a ragacsos pontokon.A segitséget szeretném kérni abban, hogy menthető-e még ez a fakeret (ami egyébként rétegelt lemez és tömör fa talán rózsafa? együttese) egy alapos visszacsiszolással és valami oldószeres kezeléssel-törölgetéssel?
Átfesthető-e valamilyen más fajta festékkel (pl. lazúr) aminél nem jelentkezik ez a gond?
A segitséget előre is köszönöm!
-
Sziasztok!
Három teljesen natúr beltéri fenyő ajtót és keretet szeretnék fehérre festeni.
Nem teljesen hófehérre, hanem úgy, hogy látszon a fa erezete.
(Bútorboltokban láttam ilyesmit.)
Ezt milyen festékkel és milyen technikával kell létrehozni?Egyik ajtó apró panel-fürdőszobába lesz, így fontos, hogy jó páraálló képessége legyen a festésnek.
Kössz előre is!
-
Giovanny
őstag
Üdv,szeretnék festeni a horganyzott csatornát otthon,és néztem a hozzávaló festéket is,van Supralux és Dunaplaszt,ha esetleg valakinek van tapasztalata ezzel kapcsolatban,szívesen meghallgatom.
-
python1
veterán
Az alapozót ecsettel is felviheted,majd finom csiszolópapírral (240-es) finoman simára csiszolod aztán egyszerű fújóssal ráviszed a színt,és utána a színtelen lakkot.De a legegyszerűbb ha azt is fújóssal viszed fel. A veszélyes hulladékot igazából gyűjtőhelyre kellene vinni,de szerintem ha használt ronggyal felitatod,akkor mehet a kukába úgy is égetik a hulladékot.Nem hiszem,hogy folyékony állapotban fog maradni az eltávolított festék,ronggyal tudod hatékonyan eltávolítani a nemkívánatos festékréteget.
Egyébként ha szeretnéd,hogy alu színben pompázzon a bringa,akkor a legegyszerűbb mód ha eltávolítasz minden réteget az aluról,és polírozod az egész vázat,de ez már egyéni ízlés.
De létezik alura is színtelen lakk. -
Köszönöm Szépen!
Színtelenre szeretném a bringát, mert nagyon tetszik az alu szürke árnyalata.
Létezik színtelen alapozó alu-hoz?Mivel vigyem fel a seftéket és az alapozót? Ecsettel, vagy fújósat vegyek?
A lemart lakkos hígítóval mit kell csinálni? Gondolom, el kell vinni veszélyes hulladék gyűjtőbe...Kössz: Bici
-
python1
veterán
Szia!
Nitrohígító leviszi.
Ha fémig (aluig) leszedi,akkor kell valami alumínium alapozó,most a nevét pontosan nem tudom megmondani, azzal alapoznod kell.Erre azért van szükség mert az alumínium általában ledobja a festéket egy idő után,ezt az alapozót valamilyen festékboltban be is tudod szerezni. Ha ezzel megvagy akkor jöhet a szín amit szeretnél,én általában valami autófestéket használok ami lehet akril is,de mindenképp kell rá színtelen fedőlakk legalább kettő rétegben.A boltban ahol vásárolod a festékeket fognak neked segíteni,hogy mit válogass össze.
Egyébként nem bonyolult művelet az egész,csak kell némi kézügyesség,pár ezresből meg is úszod. -
Sziasztok!
Egy bringa vázat szeretnék helyrehozni.
Egy új alu vázról van szó, ami gyárilag színtelen lakk bevonattal rendelkezett, de festékhibás volt, mert foltokban hiányzott a lakk réteg.
Erre én okostojás lefújtam az egészet akril lakkal, ráadásul egy jó olcsó fajtával.
Ez úgy 2 éve volt, és azóta is buborékos, és ragacsos az egész. Kb. hozzá sem lehet nyúlni anélkül, hogy ne ragadjon rá a kezem. Persze a port is jól vonzza.A kérdésem, hogy ezt hogy lehet leszedni róla, és milyen lakkal és módszerrel lakkozzam újra, hogy szép legyen? Örülnék neki, ha olyan felülete lenne, amiről inkább lecsúszik a kosz, vagy legalábbis könnyen tisztítható.
Köszi!
-
Krisinto
őstag
Üdv.
Adott egy vas kerítés, olyan problémám van, hogy már jó pár éve le lett kenve "Hemörájtal", és most pörög lefele a festék. nem, sajnos nem tiszta fém felületre és nem rozsdára lett rákenve, hanem a meglévő talán fehér színre.Az lenne a kérdésem, hogy milyen megoldást ajánlanátok arra, hogy újra kulturáltan nézzen ki a kerítés?
Csiszoljam le esetleg drót koronggal? -De elég hosszú a kerítés, és sok benn a csiszolni való mert a kerítéskeretben betonvasak vannak díszítésképp így elég jól nyelné flexen a drótkorongot- vagy elég egy kis drótkefe, zsírtalanítás aztán mehet rá egy új festékréteg?Lehet, hogy buta kérdés, de sajnos nem értek ehhez.
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
Atomantiii
addikt
Elnézést, ha hülyeséget kérdezek, de egy ilyen elektromos festékszóró használható normálisan festésre?
Pl egy ilyen?
http://www.praktikerwebshop.hu/termekek/festoszerszam/ecset-henger-tartozekok/elektromos-festoszerszamok/201028-w95-festekszoro-pisztolyVagy http://www.argep.hu/product_470977.html
Vagy ez csak hobbizni jó?
Kompresszoros rendszer sajnos nem elérhető jelenleg, akril festéket kellene felvinni alumínium felületre, van hozzá való hígító.
Eddig hengerrel csináltam, de nem tudom miért mostanában szívatnak a hengerek, teljesen újjal festek mindig és nem egyszer apró szivacsdarabok ragadtak a felületre, így mindig át kellett csiszolnom a felületet a következő rétegre.
Kb 2-3 m2-t kellene átfújni de spéci alu felületre való viszonylag sűrű festékkel, de hígítóval lehet azért hígítani.
-
djbahool
senior tag
válasz
::Trunks:: #101 üzenetére
Thx
-
::Trunks::
senior tag
A házon konkrétan mit festessz? Az oldalát?
Ha igen fektetve fújd,így a fránya gravitációt kicsit megvicceled,így kevésbé fog foLYni
Precíz előkészítés természetesen az alapja! Elötted leírtam már nagyjából,hogy hogyan is kéne...
Lényeges,hogy a lakk rétegei között hagyj szellőztetési időt,mert általában ezért folyik!
Milyen lakkal dolgoznál?
Sprint,grazolin,dupont (ezekkel dolgoztam a sprint és a dupont jön be a legjobban) Sok sikert -
::Trunks::
senior tag
válasz
djbahool #100 üzenetére
Ha acél a biciklivázad (rozsdából arra következtetek) akkor nitróval töröld át,majd korrózió gátló alapozóval fúj le(fontos!!Illetve,hogy az összes felületi rozsdát távolítsd el),azt vízbe megcsiszolod,majd szórógittel lefújod,szintén vízbe csiszolod 800al... Zsír és portalanítod! Figyelem :
Ha nem 2K-s (komponensű) szórógittel dolgozol nitróval NE töröld át,mert felszedi!
2K-st nem bántja... Mehet rá a festék ,abból is érdemes két komponensűt választani 1100/dl + edző! 3:1es keverési arányú (legalábbis amit ma vettem) Vagy ha metálra fújod,akkor utána természetesen lakkozni kell! Álatlában 2:1be kell edzeni a lakkot,de a festékboltbe úgyis megmondják -
djbahool
senior tag
válasz
Winner_hun #99 üzenetére
Nincs ráírva, de most hogy mondod, a nitrohígító az sztem jó lesz. Köszi
-
djbahool
senior tag
válasz
Winner_hun #96 üzenetére
És mivel törüljem át hogy az RO55 eltűnjön róla?
-
djbahool
senior tag
Sziasztok!
Festéshez kérnék egy kis segítséget:
Bicikli vázról a rozsdát lecsiszoltam, az egész felületet is kicsit átcsiszoltam, hogy jobban tapadjon rá majd a festék, aztán RO55 rozsdaátalakítóval az egészet átkentem.
A kérdésem, hogy mivel kell a felületről az RO55-öt eltávolítani, hogy az festhető legyen?
Gondolom a hígító és a lakkbenzin nem jó, mert attól csak zsíros lesz.
Továbbá azt is szeretném megtudni, hogy kell-e alapozni, vagy mehet rá egyből a színre fújás?Köszi
-
gabo9201
senior tag
Üdv! Tanácsot szeretnék kérni olyan embertől aki már használt ilyen vagy ehhez hasonló elektromos festékszórót.
A kérdésem az lenne, hogy megéri-e beruházni egy ilyenre? Én főképp zománcfesték felhordására használnám. Konkrétan most egy Simson festéséhez kellene. Normál fújós festékekkel már sokat festettem, de az a bajom velük, hogy nem túl kiadósak, drága a használatuk.
Ha már olyan minőségben lehet ezekkel a festékszórókkal festeni mint egy spray-el nekem már megfelelő lenne.Tehát ha valakinek van vagy volt már ilyennel tapasztalata kérem ossza meg velem.
A válaszokat előre is köszönöm!
-
FuckeR19
senior tag
Sziasztok
Le szeretném festeni a házam de lenne 1-2 kérdésem a szakikhozMár csináltam jópárszor de eddig csak 1 komponensű festékkel, sima mezei szórógitt + lakk. Most viszont igényesebben szeretném megcsinálni, normális festékekkel. Gondoltam h kevertetek ki valami szint és azzal festem majd le. A gond hogy oda már 2K-s szórógitt kéne + lakk is. Mire kell odafigyelni metál festék, 2Ks lakk fújásánál? Ugyan úgy a megfojásra + a precíz előkészítésre?
-
-=Lord Tom=-
senior tag
válasz
Winner_hun #91 üzenetére
A formának köszönhetően adottak a gömbölyű élek, de köszönöm!
Szép lett a Rex asztalod
-
Winner_hun
félisten
válasz
-=Lord Tom=- #90 üzenetére
A végeredményről majd számolj be
Még valami: Az éleket gömbölyítsd le felületkezelés előtt ha eddig nem tetted volna, különben ott nem lesz valami szép.
-
-=Lord Tom=-
senior tag
válasz
Winner_hun #89 üzenetére
Nincs mivel fújnom, a csiszoljam a rétegek között című részre gondoltam főként, hogy az nem változik.
-
Winner_hun
félisten
válasz
-=Lord Tom=- #88 üzenetére
A lazúr kocsonyás állagú, nem tudok róla, hogy azt szokták-e fújni.
-
-=Lord Tom=-
senior tag
válasz
Winner_hun #87 üzenetére
Hülyeséget írtam, nem lakkot, hanem lazúrt vettem, gondolom ettől nem sok minden változik a válaszodban.
És köszönöm szépen a hosszas kifejtést, megfogadom a tanácsokat
-
Winner_hun
félisten
válasz
-=Lord Tom=- #85 üzenetére
Az első réteg felhúzza a szálakat, ott mindig eléggé érdes lesz. Csiszold át a felületet, majd kend le újra. A rétegek között mindig kell csiszolni, egyre finomabb papírral. Ha valami rá száll a felületre, attól is érdes lehet. Minden esetre a második réteg felvitele után már szinte sima felületet kell, hogy kapj. A kiállítóteremben amúgy valószínűleg fújva volt a felület, kézi felvitellel olyan minőséget nem igazán fogsz elérni, valamennyire csíkos lesz (kézi kenésnél minél hígabb a lakk, annál jobban el fog terülni. Meg persze kell neki a megfelelő hőmérséklet is.)
Esetleg csináld azt, hogy az első réteg felvitele előtt nedves ronggyal áttörlöd a felületet, majd ha megszáradt akkor csiszold át, portalanítsd és úgy vidd fel az első réteget. Sokkal simább lesz, mint amilyen most lett. -
-=Lord Tom=-
senior tag
Kőris fát szeretnék lazúrozni. Vettem supralux lakkot, a boltban a bemutató fadarabkák nagyon szépek voltak, de nekem a próbafestés után kicsit olyan szemcsés. A tapintása sem túl kellemes. Alapozónak lenolajkencét használtam. Nagyon finom smirglivel dolgoztam le a gyalult feszületet mégis ilyen. ("Tüzifán" kísérletezek, hogy a munkadarab már szép legyen.) Bárki bármi ötlet, hogy miért nem olyan finom egyenletes a tapintása?
-
Pyromaster
újonc
Sziasztok.
műanyag lapra kéne festenem, és csak a festék pigmentem van meg.
azt olvastam külföldi forumon hogy akryl lakkba keverve tudnám használni.hol lahet olyat kapni és mennyiért?
köszi
-
Winner_hun
félisten
Vízüveget lehet lakkozni?
-
Blackhole13
senior tag
válasz
Blackhole13 #81 üzenetére
Fúúú de egy élénk totyik xD
-
Blackhole13
senior tag
Hello
Olyan lakk kéne nekem ami megvédi a festett fémet /az se baj ha még fényessé is teszi/
Estleg tudtok pontos márkát , fajtát írni?
V boltot ahol lehet kapni , lehetőleg 18.ker környékén? -
ttoth
tag
Sziasztok! Fa-impregnáló alapozót hányszor kell kenni, és egyébként is mit csinál ez pontosan? Lazúrozva lesz utána. Köszi
-
rii
nagyúr
ennek a háznak a festése hogy történhetett? Hogy lehet ilyet csinélni? [link]
-
K.Viktor16
tag
Hali!
Bringán egy-két dolgot, pl agyat és stucnit szeretnék lefujatni matt fehér színre. Ezeket otthon érdemes megcsinálni? Fater asztalos és bár kompresszorral de jo bár butort lepácolt/lakkozott elég szépen, szóval ő meg tudná talán csinálni. Viszont ha itthon csinálom, neolux festék jó lenne erre? Egyáltalán ezekből mattot lehet kapni?
Köszi -
(Bundás)
addikt
Például csíkozásnál, vagy ha újabb színréteget visznek fel és elválasztják a másiktól, mikor szedik le az elválasztó/takaró szalagokat? A záradás mely fázisában? Gondolom teljes száradás után lerepedhet, miegymás...
-
Pompi
nagyúr
Hopp, dejó, hogy feljött a topik.
Gyorsan berakom ezt a cikket, hogy meglegyen.
Bővebben: link
II-kobe kereste egy másik topikban pár napja én akkor láttam először, gondoltam itt jó helye lesz, hogy a későbbiekben megtaláljuk. -
Hequila
őstag
Milyen festék áll meg normálisan a műanyagon?
-
mdk01
addikt
válasz
Winner_hun #69 üzenetére
-
Winner_hun
félisten
nemtom ki írta át a topiccímet de thx
mert gondolkoztam rajta hogy át kéne neveztetni, csak nem jutottam el odáig
-
mdk01
addikt
válasz
Winner_hun #67 üzenetére
elöször én is mivel PH! ez a szokás dee nem.
-
Ja no
aktív tag
Mártás: sokat én sem tudok mert igyekeztem mindig messze elkerülni azt a helyet. Az egész egy igénytelen betonsilóban volt, olyan igazi szocreál, kis madmax-szel spékelve.
A lényeg: 1K-s lakkot használtak hogy ne kössön bele a vályuba később. Amit akartak azt szépen beleengedték láncon a trutymóba, aztán mikor úgy gondolták hogy már eléggé beitta a tekercselés a masszát, akkor kivették, lecsurgatták és ment az égetőbe. Aztán utána lehetett levakarni az érintkező síkfelületekről a kőkemény lakkot. (ezek robbanásbiztos motorok voltak meg trafók) Marha gazdaságos lehetett...
A közeljövőben fogok értekezni az asztalos cimborámmal és akkor tudok bővebb infóval szolgálni fa tekintetében is. Meg majd megkérdem az égethető lakkok felől is, mert nagyon érdekel a kopásálló lakkozása a használati tárgyaknak.
( egyébként állítólag léteznek 3K-s lakkok is amit tartályok belső falára hordanak fel és a flexen kívűl nincs ''oldószerük''. Bár ennek már sok évvel ezelőtt is 80kHUF volt literje)
[Szerkesztve] -
mdk01
addikt
Fedő lakkal nem hiszem hogy ugyanazt a hatást fogod elérni mint az alapozó lakk egyszeri fedésével. Ha mártod vastag lesz és megfolyik. Lehet azt csíkmentesen is csinálni pláne egy ilyen kis darabnál. Érezni kell az anyag vastagságát és hogy mennyire híg a lakk és semmi gond nem lesz.
Az ipari mártásról irhatnál egy kicsit mert nekem is csak elméletem van meg olvastam, képeket láttam de nem tudom pontosan hogy is müxik.
Égetőkemence szerintem párszáz fokos lehet de erről csak elméletem van.
ui.:most ugrott be hogy a hőlégfúvo 500-600 fokot tud fújni...na ezt kipróbálom egyszer.Persze ez is csak kis daraboknál megoldás, meg valószinüleg olyan spec. lakkot használnak amit lehet égetni. Nem tudom na, csak tippelek. -
Ja no
aktív tag
Amik most voltak gombok azt asztalos cimborám fújta le. De sokat kellett szöszölni a töltővel, mire eltömődtek a pórusok és végre nem szívta be a lakkot (mahagóni). Akkor mondta hogy jobban járnék a mártásossal. Ecsettel meg azért nem akarok molyolni, mert eddig bármihez nyúltam vele az csíkos lett. Erre nagyon háklis vagyok. Meg ehhez a mártogatósdihoz nem kell kompresszor!
Ipari mártás: azt sajna tudom milyen, még megboldogult tekercselőműhely-tanonc koromból. Brrrr.
Fa dolgoknál mit jelent az égetőkemence? Mekkora hőmérséklet, stb -
mdk01
addikt
Ja no:
Ezt a Köbert lehet ki is próbálom eccer. Szerinted a Milesi 2k-s cuccok milyenek összehasonlítva azokkal amiket eddig használtál. Nekem most azzal van lefújva egy két dolog, ami mozgatva is van, de még szinte be sem mattult. Inkább az asztallapon lévő (szintén 2K-s) lakkot ''karcolta magához''.
A mártás miért macera házilag? Talán a sok anyagveszteség miatt?
Ránézésre jónak néz ki a Milesi.
Épp azon gondolodtam hogy legközelebb olyat veszek kipróbálásra, mert az ára is kedvező.
Háta mártás alatt én az ipari mártásra gondoltam elsőre mert azt hívják mártásnak.
Ott több száz liter lakk vagy egyéb festék van egy kádba és abba mártják a cuccokat.
Neked ahogy olvastam nem egészen ilyen kell.
Én azokat a fagombokat lehet lekenném csak simán ecsettel mert úgy leeht vékonyan felhordani, és egyenletesen.
NEm tudom hogy csinálják gyárba a mártást de szerintem ahogy belemártották a kádba a cuccokat már megy is az égetőkemencébe ezért nincs ideje megfolyni,de ez csak tipp.
Esetleg mártsd belefélig a lakkba a gombokat és ami rajta maradt azt kennd el ecsettel egyenletesen. -
mdk01
addikt
válasz
Winner_hun #59 üzenetére
Gondolom lakkoztál más lakkokkal(jó ez a a szó
) is és semmi különbséget nem látsz a felületén ha beelnézel fénybe?
Amiről én beszélek azt még érezni is lehet ha végighúzod a kezed rajta.
Nem tök simára szárad meg hanem olyasmire mint pl. egy 80-as csiszpapír felülete.(persez nem olyan durva csak olyan rücskös)
Nem tom máshogy elmagyarázni.
Gondolom vizesbázisú, ha tudod pls fotózd le a dobozát. -
mdk01
addikt
válasz
Winner_hun #57 üzenetére
Azért lett volna oylan mert amit én használok bondex az olyan lesz..ami nem is baj mert pont az tetszik benne.
-
mdk01
addikt
válasz
Winner_hun #54 üzenetére
És jó lett?
Gondolom neked is kicsit rücskös lett a felülete ugye?
Kár azért a lakkért nekem még nem volt ilyen problémám, bár nem tudom milyen a 2,5l-es kiszerelés csomagolása. -
Winner_hun
félisten
válasz
#65675776 #53 üzenetére
Nah a lakkozás tegnap végbement Bondex lakkal. Vettönk 2*2.5 litert.
Hogy ez a szar hogy be van csomagolvaNem lehet kinyitni. Egyik úgy lett kinyitva, hogy fater vhogy felfeszítette de olyan nyomás volt benne hogy a 2 és fél liter lakka földön landolt szal kuka
Nemtom hgoy fordulhat elő
Egy kis higítást kapott szal kb lett 3 liter de elég lett 15 ajtóra emg 7 fiókelőizére 2* átfújással.
Amúgy semmi baj és thx, de úgyse lett volna jó, szal noproblem -
törölt tag
válasz
Winner_hun #51 üzenetére
Bocs a késlekedésért, de mostmár itt a válasz. Amit ő használt úgy hívják: Lazurán. Viszont nem ajánlja beltérre, főleg nem konyhába. Oda valamilyen PU alapú lakkot ajánl, az vízálló, a többit viszont még a házipálesz is kikezdi. Esetleg nitro, amit emlékezetem szerint kizártál.
-
törölt tag
válasz
Winner_hun #32 üzenetére
Bocs, kicsit változott a munkarendem, holnap tudok beszélni a szomszédommal.
-
Winner_hun
félisten
válasz
kamikaze boci #46 üzenetére
Aham köszi végülis a lakk neve a fontos. A kompresszorról meg annyit hgoy nekünk is ilyen kis szar van 24 literes tartállyal ami most kapott még egy vagy 50 literes tartályt szal a nyomás jóideig meglesz
-
kamikaze boci
őstag
válasz
Winner_hun #43 üzenetére
Nálunk két helyen is van, de nem hiszem, hogy ezzel segítenék
Nagy áruházakban nem néztem, csak kis üzletekben. A nyomás szerintem a pisztolytól is függ, de én is 3-5-öt ajánlok. Sima gagyi praktikeres kompresszort használok, néha leállok, ha nagyon leesik a nyomás.
Igen, színeztem már többször is, oda kell figyelni, de nem vészes. A lényeg, hogy a fedés mértékét a bekevert színezőanyaggal kell beállítani, és nem a felhordott lakk mennyiségével. Vagyis, ha gyenge takarást akarsz, kevés színezőt használsz, ha erősebbet, akkor többet.
Sajnos fényképet nem tudok berakni a büszkeségemről (16 fiókos klasszikus stílusú szekrényke, zöld korpusz, sárga, enyhén fedett fiókelőkkel), mert csak a hét végén lesz itthon a gép.
Ez a lakk a hozzám hasonló amatőröknek való, akik azért szeretnének gyári minőségű felületet. -
Winner_hun
félisten
válasz
kamikaze boci #42 üzenetére
és akkor még azt áruld el hogy hány bárral?
-
mdk01
addikt
válasz
kamikaze boci #35 üzenetére
Szinezve próbáltad már?
Mert gondolom nem egyszerű mutatvány egyenletesen fújni a lakkot.
Vagy ez nem olyan, ha vhol vastagabban fújom ott sötétebb lesz? -
Winner_hun
félisten
válasz
kamikaze boci #42 üzenetére
Jesszzoké. akkor lehet bevásárolok ebből. Barkácsboltban lehet kapni? Vagy baumax praktiker obi vagy mittudomén mi van még
-
kamikaze boci
őstag
válasz
Winner_hun #40 üzenetére
Igen, én is kompresszorral fújom.
-
Winner_hun
félisten
-
Winner_hun
félisten
válasz
kamikaze boci #39 üzenetére
Nah ez így elsőre elég szimpatikus. Azt áruld még el, hogy kompresszorral vajon fújható-e (higítás nélkül)
Hát a pácolás meg megmarad, a tünetet ismerem, ezért klell átcsiszolni -
kamikaze boci
őstag
válasz
Winner_hun #38 üzenetére
Igen, egy komponensű. Van selyemfényű, matt és magasfényű változatban is. Jó pácolt felületre is, mint egy hagyományos lakk.
A színezhetőség egy plusz feature, saját színezővel. Például keversz egy kis vöröset a lakkba, és nem kell pácolnod, így a szín mindenhol egyenletes az erezettől függetlenül, de a fa szerkezete szépen látható. A pácolást én éppen azért nem szeretem, mert ha gyantás a fa, ághelyes, esetleg valahol ott maradt a ragasztó stb. akkor foltos lehet. -
Winner_hun
félisten
válasz
Aham. Erről nem hallottam. ha jól veszem ki írásodból akkor ez egykomponensű. És télleg ez selyemfényű vagy sem? Mi az, hogy: színezhető (nagyon szép tud lenni, amikor a bútor nem pácolt, hanem a lakk színezett), Most akkor ez nem jó pácolt felületre?
És mennyit fogyaszasz belőle?mert azt írtad, hogy egészséges. Szóval ez a sz@rt fénysíti
A víz ugye nem oldja? -
mdk01
addikt
válasz
Winner_hun #34 üzenetére
Nyisd amikor gondolod általában felnézek minden nap egy picit.
-
mdk01
addikt
válasz
Na ez az amit még a héten kipróbálok...ha találok mifelénk.
Azt is ird le hogy milyen fényvisszaverő képességel rendelkezik mert engem is érdekel és Winner hun-nak ez lesz a köv. kérdése, ugyanis neki selyemfényű kell. -
kamikaze boci
őstag
Öhm, néha össze műkedvelek egy-egy bútort magamnak, és sok kísérletezés után kizárólag Köber vizes diszperziós akril pu lakkot használok, mert
-nincs macera a keveréssel,
-nem vagyok egy festő zseni, de ez a Köber lakkot nem zavarja, kiválóan terül és szinte nem lehet elrontani, gyári minőségű felületet ad,
-kopásálló (parkettlakknak és bútorlakknak is jó),
-egyszerű elmosni a szerszámokat,
-egészséges,
-színezhető (nagyon szép tud lenni, amikor a bútor nem pácolt, hanem a lakk színezett),
-szerk.: és nem kell higítani.
Egy kiló 2000 forint alatt van, vagyis nem drága.
[Szerkesztve] -
-
mdk01
addikt
válasz
Winner_hun #31 üzenetére
Most akkor nem hallgatsz rám?
Ha nem higítod nem terül olyan szépen.
Ezért mondom hogy próbáld ki.
Kipróbálod úgy ahogy megvetted, aztán ha nem jó higítod.
Nem kell rajta sokat higítani sztem.
3bar fólé nem nagyon kell menni mert már nagyon porlassza a lakkot és már a felületen is elkeni(persze anyagmennyiségtől függ)
2,5-3,5bar között variálj.
Másik hsz.:
Vagy Bondexet használtak, vagy......nem jut eszembe a neve a másiknak de piros,fekete,fehérszinű doboza van és azt hiszem magyar.
Azt is kipróbálhatod(vizesbázisút) de a Bondex vizesbázisú parkettlakja száradás után kicsit rücskös lesz ami nekem nagyon szimpatikus mert nem azt a hagyományoss sima parkettát látja az ember hanem olyasmi lesz mint a szalagparkettta(érdesebb fajta) felülete.Persze neked nem igazán kell most hogy rücskös legyen. Meg a Bondex vizesbázisúját még nem is higítottam hogy milyen lesz, pedig sokszor használtam mert imádom.
Na mi lesz azzal a másik topikkal?
[Szerkesztve] -
mdk01
addikt
válasz
Winner_hun #29 üzenetére
Még lehet hogy jó neked az a Trilakk.
Én csak azt irtam hogy én kb. 2/3 lakkott 1/3 higítóval higítottam és attól már fényes lett, DE ahhoz hogy fújásra is jó legyen nem biztos hogy fel kell anyira higítani.Sőt biztos nem mert amennyire én felhigítottam az már majdnem olyan folyékony volt mint a víz.
Szóval vagy:
1. megveszed Trilakkot ami higítás után kicsit fényeseb lesz mint a hivatalos selyemfényű és mattabb a fényesnél
2. veszel selyemmattot(de ilyenről nem tudok hogy lehetne kapni pedig létezik) és behigítva kb. selyemfényes lesz.
3. használsz 2komponensű mert az nem fényesedik ha higítják
4. nem hallgatsz rám és keresel olyat ami nem fényesedik ha higítják és 1komponensű.
Nem esküszöm meg rá hogy csak ez a Trilakk lesz fényesebb mivel úgy gyártják ezeket a lakkokat hogy mattitószerrel látják el(ennek a mennyiségétől függ hogy tompán matt,matt,selyemmatt, selyemfényűlakkot kapunk) és ha ezt a szert felhigítjuk a lakkban akkor már ugye közeledünk a fényes felé.
Az se biztos hogy így gyártják ezeket a lakkokat de miért gyártanák máshogy mint ezelött 10éve.
Szerintem nincs olyan se(legalábbis felénk nem szokott) amit szórásra gyártanak.
Az a helyzet hogy még nem igazán készült fel sztem a lakkgyártás és más egyéb védőszer gyártás arra hogy az aljanép is(mint pl. mi) otthon porfestsen(ezt így kell irni?).
Régen még nem voltak ezek az olcsó kompresszorok és pisztolyok ami az aljanépnek készül. Régen voltak a nagyüzemek profi gépekkel akik a kétkomponensű lakkot használták fújásra. Otthon meg az egykomponensűvel meg ecsettel elvolt mindnki aki lakkozni vagy festeni akart és nem volt szükség 1komponensű porfestésre alkalmas lakkra.
Én így látom a dolgot.
Lehet találsz majd 1komponensűt szórásra, de én még nem is kerestem és nem is láttam.
Sokat nem kell ám higítani azon a trilakkon.Lehet érdemes lenne egy kisebb kiszerelést venni belőle és kipróbálni az 1:10 es higítást, ha meg nem lesz jó akkor meg 1:5-öst. Akkor már látod mennyire fényesedik meg tudod mennyire kell higítani. Másnem ha nem jó akkor majd felhasználod máshova, mert az egy jó vízálló, rugalmas, kemény, jól terülő anyag. -
Winner_hun
félisten
Aham, mostmár akkro vágom hgoy fater miért akar 1 komponensű lakkot.
Viszont amit írtál jó lenne de mégsem. Mert selyemfényű lakk kell de úgy, hogy lakkozás után is selyemfényű legyen de a Trilak -mivel nem fújásra van- ezért higítani kell, aminek következtében fényesebb is lesz. Naezígy nemjó, mert őőő nemjó naSzal olyan lakk kéne, amit jól lehet kompresszorral fújni és selyemfényű nameg egykomponensű. Esetleg ilyet?
-
mdk01
addikt
válasz
Winner_hun #26 üzenetére
Ez jó 5let már én is gondolkodtam rajta.
Akkor nyiss egy másikat és azt meg megdumáljuk ott.
Az 1és2 komponensű között lényegében annyi a különbség hogy az 1komponensű lakkot már a gyártás során edzővel látták el és így csekély ideig eltartható.Véleményem szerint kicsit lassabban is szárad.
A 2komponensű lakkoknál külön van a lakk és az edző ezért tudomásom szerint bármeddig eltartható. Ezt a felhasználás elött kell összekeverni de nagyon ügyelni kell a fazékidőre(ameddig felhasználható az anyag).miután összekeverted elkezdődik a reakció és elkezd megkötni a lakk. Amit én ajánlottam lakknak a fazékideje fél óra de vannak olyan 2komp. lakkok is amelyiknek 8óra a fazékideje.Ugye minnél rövidebb a fazékideje egy lakknak annál hamarabb szárad meg és lehet vele továbbdolgozni.
Én pl. megfújtam az egyik oldalt rá 1-1,5 órára már fújtam a másikat.
A 2komponensűek több jó tulajdonsággal(kemény,rugalmas,sav-vízálló mint látod megtapad fémre is) rendelkeznek mint az 1komponensűek.
1komp.:rövid eltarthatóság,lassabban szárad
2komp.:az két komponens összekeveréséig bármedig eltartható, gyorsan szárad, jobb tapadás és minőség, mert a lakkozás elött kevered össze a két alkotót.
Amiket irtam azok mind az oldószeres lakkokra vonatkoznak.
Persze neked nem feltétlen kell kétkomponensű lakkot használnod mert drágák és borzasztóan profik(legalábbis amiről én beszélek)és azoknak készült. Én nem vagyok profi megközelítőleg se de ha már megtehetem hogy közel féláron szerzem be akkor minek használjam az 1komponensűt, vagy a vizeslakkot(amit szintén csak ajánlani tudok) ami 2300Ft/0,75l(Bondex).
De sztem neked jó választás lenne a Trilakk 5l-es selyemfényű parkettlakkja (4800ft/5l) ha csak a konyhaszekrényt akarod lefújni.Viszont higítani kell mert nem fújásra gyártották és minnél jobban higítod annál fényesebb lesz.Ha 2/3lakkhoz 1/3 higítót raksz akkor az már megfelel egy fényes lakknak. Legalábbis én kb. ilyen arányra emlékszem. A legjobb viszont az lenne ha egy DIN mérőedénnyel mérnéd meg a lakk folyékonyságát. -
Winner_hun
félisten
Akkor valaki írja má le hogy mi a különbség az egy és a kétkomponensű dolgok között. Csak azért is, mert nem otthonrül netelek és így nem tom megkérdezni fatert
-
Winner_hun
félisten
-
mdk01
addikt
Igen a nitro még azért jó mert gyorsan szárad, de azért rossz meg qrva büdös.Bár ha vki beakar tépni tőle arra nagyon kiváló.(tapasztaltam már
)
A cím szerintem maradjon ez mert valójában nem volt még OFF..
Ja és igen a fújást is rettentően el lehet szúrni. -
törölt tag
válasz
Winner_hun #21 üzenetére
Te írtad korábban: ''Fára kell ami már le van pácolva.''
A szomszédom is hasonlót lakkozott, és nem nitro-, hanem vízbázisú, egy komponensű lakkal! Fél napon át süti a Nap, de nem degradálja. Akkor bírná a konyhai klímát is. Holnap megkérdezem tőle mi a neve, hátha tudok segíteni, mert ez az elsődleges célom. Egyébként asztalos, a műhelyben ezt használják, ott pisztollyal hordják fel.
Kompresszorral (illetve gondolom inkább festékszóróval) szerintem csak akkor fess/lakkozz, ha már megvan a festékszóró, vagy sorozatban akarsz festeni/lakkozni. Egy szekrény miatt irreális kiadás lenne.
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
Winner_hun #10 üzenetére
A felület milyensége csak technika kérdése: Megfelelő anyaggal, megfelelő szerszámmal könnyedén lehet csíkmentes egyenletes felületet képezni. A szomszédom egy egész ajtót lakkozott le, még a felénél se járt a teteje már csontszáraz volt. Csík meg sehol.
Fújni is lehet rondán, ha bénán csinálja az ember. -
Winner_hun
félisten
mi lenne ha átneveztetném a topicot mondjuk
Asztalosok egymás közt vagy
Asztalos kérdések és válaszok ez nem teccik
vagy jöhetnek az ötletek -
Winner_hun
félisten
Az egészre mondtam hupsz
Az egészre mondtam hát nemtom. Lehet. Bár ha a lakk elég híg és elég meleg van hogy jól elterüljön akkor van vmi esély de mittudomén
Azért kell az 1komponensű hogy ne száradjon meg, meg ne kelljen pecsmegelni a 2komponensűvel? mittudomén amint megmondod hogy mi a különbség talán tok válaszolni de fater mondta hogy 0 komponensű kell de hogy minek azt nemtom -
mdk01
addikt
válasz
Winner_hun #15 üzenetére
[IEgyszeri bevonására mindkét oldalt több mint 1liter kellett[/I mekkora az az ajtó???
Az egészre mondtam:8 fiókelő 12ajtó
Ecsettel meg, ha felhigítod megfolyik, ha nem akkor csikos lesz ha jól csinálod akkor nem csak úgy sokat kell vele tökölni, inkább kihagyom, tom, csináltam már elégszer
Nem tudod jól lekenni. Én is próbáltam és azt hittem sikerült mert mikor lekenntem egy sík felületet kicsit vastagabban és nagyon gyönyörűen elterült. Azt hittem, de ügyes vagyok.
Aztán megszáradt és belenéztem a fényfelé és akkor látszott hogy csikos. Ez persze soha nemfog megtörténni hogy vki a leszedi a konyhaajtót és belenéz a fényfelé nem-e csikos, meg hogy kinek mi a csikos azt is nehéz eldönteni.
Azért kell az 1komponensű hogy ne száradjon meg, meg ne kelljen pecsmegelni a 2komponensűvel?
[Szerkesztve] -
Winner_hun
félisten
18 ajtó lesz és igen nem akarom hogy csíkos legyen
[IEgyszeri bevonására mindkét oldalt több mint 1liter kellett[/Imekkora az az ajtó???
Ecsettel meg, ha felhigítod megfolyik, ha nem akkor csikos lesz ha jól csinálod akkor nem csak úgy sokat kell vele tökölni, inkább kihagyom, tom, csináltam már elégszer -
mdk01
addikt
válasz
Winner_hun #13 üzenetére
Miért is?
Akkor majdnem tök mindegy milyet veszel.
Trilakk és kész abból is a selyemvényű 5literes parkettlakkot. A doboza fehér és szürke csikos. Persze az alá nem kapsz alap töltőlakkot(sőt szerintem egyik 1komponensű alá se).Szépen is terül még ecsettel is, mert ezzel már lakkoztam a parkettát. -
mdk01
addikt
válasz
Winner_hun #10 üzenetére
Jó meglátás!
Nem is szabad elbaszni a lakkozással az egész bútort.
Akril lakk elég vicces.Ugyan nem tudom mekkora konyhabútorról van szó de én 8fiókelőt és 12 ajtót fújtam ma.
Egyszeri bevonására mindkét oldalt több mint 1liter kellett.Én háromszor fújtam(1alaptöltő és két fedőréteg) ez kb. 4liter. Nem tudom mennyi egy akril spray de biztos hogy még az én lakkommal is olcsóbban jössz ki.
Ecsettel meg, ha felhigítod megfolyik, ha nem akkor csikos lesz -
mdk01
addikt
Én a nitrót nem ajánlom!
A nitró
jó tulajdonságok: kemény, olcsó,a kopást jól bírja a keménység miatt
rossz tulajdonságok: nem rugalmas, nem vízálló, nem saválló
Én valami jóminőségű 2kompőonensű lakkot(DD lakk) ajánlok.Henelit körnéykén nézzél körbe például. Igaz hogy ezek a lakkok se olcsók mert maga a fedőlakk 3500Ft/l az edző 4000ft/l és ehhez még hozzájön a észterhigító 750ft/l áron.
Én ezt az utóbbit használom és ma is pont konyhabútor ajtókat fújtam.
Nem tudom mennyire vagy képbe de nem árt ha a fedő lakk elött lefújod alaptöltő lakkal mert akkor jól belehet csiszolni a felületet.Ez jó azért mert eltömíti a pórusokat és üvegsimára lehet csiszolni a felületet.Ennek az ára is akörül mozog mint a fedőlakké.
nem tudom hol laksz de ezeket a lakkokat én kicsit több, mint féláron szerzem és ha gondolod küldök belőle pár kilót.
A DD lakk az egyik legjobb lakkfajta ami létezik(ha nem a legjobb) ez nagyonkemény, de rugalmas, vízálló, saválló.
Ezelött egy évvel heteken keresztül kerestem(neten,boltokba,levelet irtam vagy 5-6gyártónak) olyan lakkot amivel letudnám kenni a küszöbsineket, amihez persze a lakknak rugolmasnak kellett lennie,keménynek, vízállónak,és tapadnia kellett FÉMRE. Na ilyen hivatalosan NINCS. Fogtam magam és bekentem ezzel a fedőlakkal. Azóta is remekül néz ki. Pedig több fórumba is megpróbáltak lebeszélni hogy hagyjam a francbamert nem lesz jó, ugyanis nekik se sikerült.
Na szal röviden ennyi. -
vizslakutya
senior tag
válasz
Winner_hun #8 üzenetére
Te tudod.
-
Winner_hun
félisten
válasz
vizslakutya #6 üzenetére
kizárt dolog
-
szeva000
addikt
válasz
Winner_hun #5 üzenetére
Oda jó a nitró,de azt le is tudod kenni,nem kell azt fújkálni,.Csak ügyesen csináld
-
vizslakutya
senior tag
válasz
Winner_hun #5 üzenetére
Ha csak otthoni a mennyiség akkor vegyél nagyobb Akril sprét.Kényelmesen le tudod fújni vele.
-
szeva000
addikt
válasz
Winner_hun #1 üzenetére
Nitrolakk.
Van matt és fényes.A minőségben is vannak különbözők.
Én ezt szoktam használni,ha kompresszorral fújok,de a nitró sokmindent felold.Remélem fémre vagy vára kell -
Lord Zero
addikt
válasz
Winner_hun #1 üzenetére
... házilag?
-
Winner_hun
félisten
Olyan lakk kéne nekem, amit komresszorral jól lehet fújni, jól terül, gyorsan szárad és selyemfényű. Konkrét lakk érdekel ha vki tud plíz írja meg, fontos lenne
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Apple Retina Macbook Pro 16 - 2019 - Használt, megkímélt
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ LENOVO ThinkPad P16s Gen 2 - 16" WUXGA IPS Érintő - Ryzen 7 PRO 7840U - 32GB - 1TB -3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest