Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
NightHunter0
csendes tag
Sziasztok!
Zöld hitel kapcsán érdeklődnék, hogy jól látom a helyzetet, hogy mindenhol földhivatal által érkeztetett adásvételi szerződést várnak el a hitelszerződéshez?
Szóval hiába a jól hangzó 3-4 év rendelkezésre tartási idő, egy 2023/2024-ben tervezett átadású társasházi lakásra, amelyeknél jellemzően előszerződést lehet csak kötni, ez egyáltalán nem igénybe vehető?
Néztem pl Cordia-t, Siskin-t és mindenhol zöld hitelesként hirdetik a fent említett paraméterű új lakásaikat, de ha igaz az első bekezdés, akkor ez eléggé kamu marketing. Főleg ha még a projektfinanszírozó bank sem áll szóba veled zöld hitel kapcsán.
Valakinek testközeli tapasztalat ezzel kapcsolatban?
-
NightHunter0
csendes tag
Sziasztok! Érdeklődnék azoktól, akiknek van tapasztalata/kapcsolata, hogy jelenlegi kamatszintek mellett közvetítőn keresztül milyen mértékű kamatkedvezményt lehet elérni? (Békeidőben 1.5-2 éve, amikor 3.7-3.8% volt a 10 éves fixálás jó fizu mellett, akkor pl 3% lehetett több banknál is)
-
NightHunter0
csendes tag
Sziasztok! Múlthéten kaptam ajánlatot hitelközvetítőn keresztül a KH-tól (hitelközvetítő az egyedi kamat reményében volt igénybe véve). Az ajánlatban lévő kamat egy az egyben megegyezik a kh online felületen elérhető hirdetményi kamattal (életbiztosítás vállalása nélkül 7.1%).
Azzal tisztában voltam, hogy az "önkéntes" kamatplafon miatt elég sok bank csökkentett kamatot (közte az említett bank is), viszont ezzel a további egyedi kamatkedvezmény lehetőségét is kilőtték/minimálisra csökkentették (akár logikus is lehet)? Más bankoknál is ez a tendencia figyelhető meg?
Észrevételeket előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mac Mini M1 8GB 512GB SSD + INGYEN KISZÁLLÍTÁS
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Nethome Plus, klíma wifi modul
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs