Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Rowon: AXAGON EE35-GTR 3.5 külső merevlemez ház bemutatás
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- DVB-T/T2/C+FM+DAB USB tuner stick
- Luck Dragon: MárkaLánc
Új hozzászólás Aktív témák
-
csibe1
addikt
válasz
Geri Bátyó #31 üzenetére
Nekem már tele van az anidees AI6 V2, külső Sharkoon dokkolón vannak a plusz merevlemezek.
Azt viszont ennél a háznál sem értem; hogy a 90 fokban elforgatott merevlemez fiókok meg a ház oldala között, miért nem lehetett több helyet hagyni 2-3 centivel?
Akkor nem kéne kínlódnom a kábelekkel.
Négy éve vettem, mert új konfig lett, az aprón pár embernél meg csak a bohóckodás ment.
(Feltettem a hirdetést, de mégsem adom el; a másik meg eladta hétvégén aztán jött a kamu, hogy asszony kórházba volt, eladni meg mégiscsak sikerült valakinek.)
Ez meg volt egy 20-asba+posta; bőven elfér benne minden, inkább ez legyen, mint a szenvedés egy kisebb házba, hűtőnek is kényelmesen van helye.
Nekem nem kell a szivárványpónis kivilágítás. -
drkbli
tag
Hát, a CHIEFTEC CG-04B-OP hatására biztos, hogy nem ennél a gyártónál fogok nézelődni. Abban kezdettől fogva beragad a bekapcsológomb, az előlapi USB3 meg három és fél év alatt úgy belerohadt az alaplapi foglalatba, hogy azzal együtt jött ki.
-
nuke7
veterán
válasz
Geri Bátyó #33 üzenetére
Nekem is az, csak az enyém így volt olcsóbb 😅
-
nuke7
veterán
válasz
Geri Bátyó #31 üzenetére
az jónak hangzik
én 30 körül vettem az 5-öst és sokalltam akkorahogy nézem, most 68-70k...
viszont amíg nem törik össze, nem érdemes cserélni... csak egy nem ablakos oldallap kellene rá...
-
Geri Bátyó
addikt
Nekem még pont viszonylag mázlim volt, mert kb. 3.5 éve a Fractal Define 7 50K körül megvolt egy akcióban (most 80+ K) Ebben van 5.25-ös hely is és gyárilag 6 3.5-ös, de opcionálisan még 4.
Most pont gondolkodtam, hogy kinőttem a külső vinyókat, kellene új. Azok eleve azért vannak, mert a régi házamba zűrös lett volna belsőket rakni, a RAID vinyók mellé. Most viszont simán beválogatok a 4 terás külső árában egy 6 terás belsőt! -
nuke7
veterán
szerintem nincs igazad
15-20éve is egy GPU-m volt általában, és max 1 bővítőkártya.
3-4db winyom volt, most 1db winyo van, 3db 2,5" SSD és 2db nVme SSD...
(szóval igazából több háttértáram van most... és a GPU _sokkal_ nagyobb mint 15éve)én nem látom azt a különbséget amiről te beszélsz
-
Ebben is van valami, bár igazából, ha megnézel egy modern számítógépet egy, mondjuk 15-20 évvel ezelőttihez képest összehasonlítva:
Modern gép:
- Egy videókártya van.
- Nincs, vagy nagyon max egy bővítőkártya van, minden más az alaplapra van integrálva.
- A háttértár többnyire már az alaplapra szorul vissza SSD formájában és nem igényel kábelezést.
- Nem tartalmaz optikai meghajtót, vagy optikai helyre beszerelhető előlapi panelt.
- A gépházban rengeteg kitöltetlen légüres tér van.
- A kábelezés többnyire a ház alaplap mögötti részén van elvezetve.Klasszikus gép:
- Több videókártya lehet.
- Több bővítőkártya van az alaplapon.
- Több, akár nagyobb fizikai méretű háttértár is található a gépben és ezek több vezetékkel csatlakoznak az alaplaphoz.
- Optikai meghajtót tartalmazhat, akár néha többet is, illetve még elavult, 3,5" slotba beszerelhető adathordozót is (kártyaolvasó, floppy meghajtó, stb.).
- A gépházban alig van kitöltetlen tér, ha más nem, akkor a kábelezés foglal sok helyet.
- A kábelezés a gépház belsejében van a hardverelemekkel egy légtérben.Szóval összességében, ami nagy különbség, hogy a modern gépeknek szinte már nem szükséges a nagy toronyház, mert csak a levegő pang bennük. Nagyon népszerűek az ITX gépek és a mini PC-k, APU/iGPU configok is, illetve már a laptopok is. Ha én most új számítógépet akarnék építeni, akkor nagyon max mATX méretben gondolkodnék, de méginkább lehet, hogy egy alacsony fogyasztású APU, vagy ITX configot építenék. Miért? Mert egy miniPC is tudHATja azt a teljesítményt, amit egy dedikált videókártyával felszerelt torony PC. Ez mellett jóval kevesebbet is fogyaszt és alig foglal helyet, szemben egy ~20 kilós dögtől, amit jobbra-balra húzgálni kell takarítás közben.
-
nuke7
veterán
arról nem is beszélve, hogy van két hdd meg két ssd hely 37 ezer forintért, nulla hangszigeteléssel... és ez ajánlott?!
hova jutott a világ... még fractal r5 / r6 az valóban jó házak voltak, azóta szerintem semmi értékelhető nem jött ki... talán egy - két beQuiet csillagászati áron... -
csibe1
addikt
válasz
Geri Bátyó #16 üzenetére
Az böcsületes!
A mostani házam magában 11kg, nem mértem le mennyi a súlya mindennel; de ezt sincs nagyon kedvem cibálni semerre.
Ismerős egy régebbi Chieftec házat használt sámlinak, amiben benne volt a gép is.
Fél év után szétkapta, és nem vetemedett meg semmi; simán levette róla az oldallemezeket. -
csibe1
addikt
válasz
Geri Bátyó #11 üzenetére
Amikor láttam, hogy Chieftec meg E-ATX, gondoltam megnézem hány kiló.
Hmm, a 7,8kg az nekem karcsú. Minimum 10kg-ot vártam, de inkább 11-12kg-ot.
Itt azért elég rendesen spóroltak az anyaggal... -
Komplikato
veterán
Zalmannál volt anno, hogy már az utolsó kínai dzsunka cég is már hőcsöves hűtést gyártott, de ők még 1 kiló 20 dekás rézhűtéssel voltak elfoglalva. Vagy még a BB jut eszembe, hogy hülyeség a nagy képernyő telefonra, meg hülyeség az érintőképernyő ... aztán mire kapcsoltak, mentek is a levesbe. Szóval vannak ilyen cégek. Most valamiért a Logitech is eszembe jut erről.
-
Sundesz
addikt
válasz
Geri Bátyó #11 üzenetére
Kicsit Nokia analógiát érzek a Chieftecnél.
-
Komplikato
veterán
Van nekik Lian Li o11 dynamic másolatuk is. Sikerült megoldaniuk, hogy ugyan akkora házba csak Micro-ATX méretű lapig megy bele bármi, az eredeti meg megeszi a kisebb EATX lapokat is.
-
Geri Bátyó
addikt
A probléma tényleg az, hogy nem megy nekik a modern, de ez nem lenne baj, mert sokan szeretnék a régi Chieftec dizájnt. A legnagyobb probléma viszont az, hogy amíg régen brutál jó volt az anyagminőség és a kivitelezés, az ma már nincs. Ráadásul volt egy csomó ötletes megoldásuk, most meg még csak nem is mennek a többiek után.
-
mandalor123
csendes tag
ez csak egy átmatricázott Montech AIR 903 BASE Black 28 990 Ft-ért - Számítógépház | Alza.hu
-
Kappantyú
lelkes újonc
25 ezerért jó vétel volna, 37 ezerért sok.
-
Pug
veterán
válasz
Trust No One #4 üzenetére
Nem, a tisztes iparos munka aaaz nagyon mas (az kerlek pozitiv jelzo), erre inkabb azt szokas mondani, hogy kokany....
-
Sundesz
addikt
Chieftec számomra dizájnra olyan, mintha 20 évvel ezelőtt ragadtak volna és próbálnának 1-1 modern megoldást ráeszkábálni a házaikra.
-
Predatorr
őstag
Ebbe sem fér be a kábeltől egy erősebb VGA.
-
Egy ilyen kategóriájú házban nem forgatható a tápegység... csalódás.
-
Pug
veterán
OMG, mik azok a zsanérok???
Új hozzászólás Aktív témák
ph A cég E-ATX méretű sorozatának legújabb tagja egyszerre próbál az RGB-fanatikusoknak és a szellőzéspártiaknak a kedvében járni.
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 9400/ RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest