Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• meroly
    veterán

Magyar ember magyar fizetesert viszonylag biztos szakmaban azert keressen mar a megindulo kamatokkal parhuzamosan tobbet.

A többi fejtegetésnél már elvesztettem a fonalat, de a fenti mondatodra felfigyeltem. Nem tudom mennyi idős lehetsz, de én most 30 éves koromra elértem ennek a gondolkodásmódnak teljesen az ellentétét, látva a politikai, gazdasági változásokat az országban és látva a szüleim eladósodását, a rokonságét stb. Annak ellenére hogy folyamatosan felfelé ível a "karrierem" (kopp-kopp-kopp). Viszonylag biztos szakmában dolgozom, villamosmérnökként az energiaiparban, de sajnos így sem tudom megmondani, hogy 3 év múlva lesz-e itt munkahelyem vagy sem. Nem politizálok, gyűlölöm a politikát és a politikusokat, de sajnos ezt érték el, a bizalmam az országom felé egyenlő a nullával és egyáltalán nem lepődöm meg rajta hogy a nálam 5-10 évvel fiatalabbak kimennek külföldre dolgozni. Sajnos ez a szomorú magyar valóság. És mit mondjak a gyerekemnek, aki most elsős....?! Hogy biztassam, hogy tanuljon, becsületes legyen és tisztelje az időseket, amikor mindenki ott nyúlja le majd ahol tudja és a lopásból, csalásból, sikkasztásból élők szabadlábon vannak..... stb.... ?!

Ami egészen biztos hogy változó kamatú hitelt nem szabad felvenni, engem is csábított a 40ezres törlesztő, amit számoltál Te is, de ilyet már - látva az előzményeket -, nem szabad felvenni. A 20 évre rögzített meg túlzás, annyira valóban nem lehet tervezni, köztes megoldás talán az 5-10 év, én ilyesmit kerestem. A funda ugye 4 évig kötött, utána kb annyira rugalmas mint más bankok, 1,5% a betörlesztés díja max 30ezer Ft, máshol se jobb.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés