Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
promagus00
tag
Sziasztok, Őrbottyánban, savalap asas után, van kb 6 m3 nagyon tiszta, jó minőségű homokom, ezzel mit lehet kezdeni?
Csak kontenerrel elvitetni?
Vagy szerintetek van rá esély, hogy ingyen, elviszi valaki? -
myk74
senior tag
Sziasztok! Frissen vásárolt családi házam udvara tele van pala törmelékkel, illetve vízhálózat felújítása során van egy adag eternit cső is. Hová tudom leadni ezeket?Ha hozatok törmeléknek konténert, abba nem rakhatom bele,nem engedik mert veszélyes hulladéknak számít.
-
TeeJay
félisten
válasz
AXisBOLD #91246 üzenetére
amit linkeltél az jó konnektor
én is olyat raktam a fürdőbe szintén panel annyi hogy én minden kábelt újra húztam MBCU-val
és így nekem 2,5mm2 MBCU megy oda és az van rákötve
de ahogy néztem 40éves panel amiben vagyunk és amiket kibontottam alu kábeleket nem voltak rosszak
csak a szigetelése lötyögött már rajta meg az erek végét kellett volna mindenhol blankolni akkor még pár évet elment volna. -
AXisBOLD
addikt
válasz
macilaci78 #91218 üzenetére
elvileg bent van koppig.
(#91217) pjen: ok köszi!
(#91221) mezis: ugyan ilyenre, de cserélem is! felújításnál lehet kicsit többet kapott a mesterekről és a lemezek széttartanak és/vagy a benne lévő rugó se a legjobb. Szomorú, hogy ennyit bírt, de inkább ezt cserélem, mint a 100k-s mosógépet.
-
lemmy71
őstag
válasz
sanzi89 #91243 üzenetére
Az egy hagyományos, méter széles kereskedelemben kapható bitumenes nehézlemez, amit házilag vágnak a kívánt méretre, ehhez hasonló pengéjű kacorkést szoktak használni. Vagy esetleg lehet öntapadós szigetelő is, abból talán létezik keskeny is ha jól tudom.
-
sanzi89
addikt
válasz
sanzi89 #90841 üzenetére
Még mindig a Semmelrock Rivago kerítés a kérdés. Ott tartunk, hogy a kerítést kitöltő betonba nem teszünk semmilyen mészkivirágzás elleni adalékot, mert egyszerűen se interneten se két szakboltban azt se tudták, hogy eszik-e vagy isszák. Ez most komoly, hogy a gyártó olyan termék használatát javasolja ami nem is létezik? Természetesen pontos márkanév vagy típusmegjelölés nélkül, csak annyi, hogy adalék...
A másik, hogy milyen vízszigetelést ajánlotok a beton alap és a legalsó sor közé. A videón látható tekercses anyagot szintén nem tudták azonosítani, csak annyi, hogy valamilyen bitumenes lemez, de azt hosszú tekercsekben árulják nem ilyen vékony szalagban. Erre tudtok nekem mondani valami okosat?Egyre inkább elmegy a kedvem az egésztől. Majdnem egy millió lesz az új kerítés, és ilyen alapvető infókat nem tudok összeszedni a szakboltból ahol árulják a terméket, a gyártó meg nem reagál e-mail-es megkeresése, neten meg semmilyen infó nem elérhető.
-
-
csibor
addikt
válasz
macilaci78 #91231 üzenetére
A két fal között 95 cm a távolság. Ide kéne a 100X210 ajtó, vagy valami hasonló. Ami biztos 90X210 nagyon kicsi ide.
-
gerisz23
őstag
válasz
tothjozsi96 #91237 üzenetére
Nekem 2 ablak volt bukó-nyíló 2 szárny műanyag redőnnyel,felhúzható szunyoghálóval beépítéssel 350.Javítást én csináltam gipszkartonnal,ud profillal üvegyapottal tömítve(10cm oldalt meg felül).Hálót nem raktam,sokat kellett javítani hogy szintbe legyen.
-
Morris
veterán
válasz
tothjozsi96 #91237 üzenetére
Persze. Én csináltam mindent.
Én ahol tudtam, ytong-al dolgoztam. Ragasztóhabbal ragasztottam. És 2cm-es xps-el csináltam egyenesre.A repedés ellenszere a hálós sarok élvédő és az üvegháló. Hálózni mindig kell a szigetelő lapokat. Ezt csemperagsztóval csináltam.
A végén raktam egy alu élvédőt az élekre és ment rá a glett meg a festék. -
tothjozsi96
addikt
válasz
Morris #91235 üzenetére
Értem, és köszönöm!
Nem tudom nálad milyen ablakok voltak előtte, de nálad is kellett belülről kitölteni az új ablak mellett keletkezett rést?
És ha igen, te téglával raktad ki?
Ahogy írtam, nálunk szigetelőlappal rakták ki, utána az egész szoba volt glettelve, kb 7 hónapja volt ez a felújítás azért szépen megrepedt a szigetelőlap körül, alul és felül is, oldalánál nem.
Igaz csak hajszálrepedés, de engem zavar azért.
-
Golyobis
tag
válasz
macilaci78 #91232 üzenetére
Jó kérdés, egy régi, nem túl minőségi módon és anyagokból összetákolt 25 m2-es nyaralót kellene szerkezetileg kicsit átalakítani.
Teljes tető csere mindenképpen lenne, úgy hogy az új tető más alakú is lesz. Hogy a födémmel mi lesz, azt inkább egy szakértővel kellene egyeztetni, lehet hogy az is kuka. Némelyik "főfalhoz" is hozzá kellene nyúlni.
A belső felújítás még kérdéses, festést meg hasonlókat lehet hogy inkább mi csinálnánk majd meg.
A kert marad.Nem tudom, igazából egy szakértőnek kellene látni, és véleményt (és árat) mondania először.
-
Morris
veterán
válasz
tothjozsi96 #91234 üzenetére
Nagyobb ablakot vettél, ráadásul 3 rétegűt, ami feláras. És nem arányosan drágább, hanem jóval drágább. Nem vertek át.
Megcsináltak mindent. Neked csak glettelni kellett. Ennyi az annyi.Nálam a 2 vs 3 rétegű ablakok között 400k volt a különbség. 1.4m volt cakk pakk.
Ha 2 rétegűvel akartam volna, akkor "csak" 1m lett volna. -
tothjozsi96
addikt
Arra emlékszem hogy 60 ezer forint volt a redőny ami szigetelt, és 15 ezer forint volt a kibontás-beépítés, és 15 ezer forint volt a kőműves munka. Annyi hogy belülről nem kitéglázva lett hanem szigetelő lappal lett kirakva a megmaradt hely.
Szerintem maga az ablak olyan 140 körül lehetett.
Tehát 280 ezer forintból maga az ablak, redőny, külső-belső párkány illetve a bal nyílóra szúnyogháló ami ilyen keretes megoldás és be kell pattintani.
Amit én néztem árat a neten, az igaz hogy 150x150 és nem 180x140, de akkor is csak 70 ezer forint az ablak.
Ugyan az a profil, csak 2 üveg réteg, ami nekünk van abba direkt 3-asat kértünk. -
Met
Topikgazda
válasz
tothjozsi96 #91220 üzenetére
A 280-ból mennyi volt az ablak?
Amúgy nem hiszem hogy olcsóbb lenne a szabvány méret, ugyan úgy le kell gyártani hozzá mindent. -
csibor
addikt
Tudja valaki mennyi a tényleges tokszélessége a 100X210 beltéri ajtónak? Kettő van, egyiket tokostól kiszedtem, 95cm a szélesség.
-
Golyobis
tag
Heló, Budakeszi nyaraló felújításra keresek megbízható és hozzáértő szakembert/céget.
-
mokus1
addikt
Az erkélyen lefestem a korlátokat, illetve befóliázom az üvegeket, mert ez a régi üveg van ami nem annyira tetszik. Amibe bele van rakva az üveg az is elég szar állapotban van. Fehér mint a gyurma. Azt fellehet valahogy újítani?
-
lemmy71
őstag
válasz
BullZeye #91224 üzenetére
Nem akarlak elkeseríteni de ha rászáradt rásült akkor annyi, ilyenkor rezes drótkefével szoktuk feltakarítani a követ, esetleg penge vagy spakli ha nem érdes a felület. Máskor vizezd be a padlót alaposan amikor festesz és ahogy végeztél azonnal felmosod, ennyi a türk.
-
BullZeye
veterán
Végre volt időm erkélyt rendbe rakni, szuper lett, viszont az eddig jól megszokott vizes takarítás festés után ami beltéri festékkel tök jól működött, az sajnos kültéri Supralux Frontal-nál nem igazán válik be.
Egész konkrétan a leírásban lévő "hideg vízzel oldódik" nem oldja a lecsöppent/ide-oda kent festéket.
Intenzív súrolással nagyon lassan jön, és elég hosszan lett olyan a járólap, mivel érdemes még próbálkozni? Vegyek hígítót, vagy az nem jó erre?
-
ZsizsiZsozsó
tag
Sziasztok!
A véleményetekre volnék kiváncsi ki mit hallott esetleg a Steico Fagyapot szigetelő anyagról.
Nagyon jól hangzik a marketing, de kiváncsi volnék a valóságra.
Állitólag jobban szigetel mint a kőzetgyapot, nem éghető, nincs nagy súlya és ami a legfontosabb teljesen bio.
Nem kell a felrakásához maszk mint az ásvány/kőzet gyapothoz és nem szintetikus vegyület mint a nikecell.
Csupa jó tulajdonság ami így látatlanba nagyon jól hangzik. -
lemmy71
őstag
válasz
salieri. #91208 üzenetére
Ha a főfalakon nincs vészes repedés akkor nem kell félni tőle. A közfal ajtókörnyéki repedése, így képről olyan mintha beállt volna, de azt látni kellene. Nézd meg jól az alap melletti részt a közfalnál hogy ott van e repedés süllyedés. Vagy amikor majd cseréled az ajtót akkor egy hosszabb áthidalót kellene berakni cirka 2.5m a repedés irányába
A konyhában pedig nem vészes az a hupli és süllyedés, azt a műkőlapot ezerszázalék hogy minimum 4 - 5 centis locsolt misungba rakták annak idején, azt lapáttal vidáman felszeded, vasalt betont a helyére és utána lehet burkolni.
-
tothjozsi96
addikt
Sziasztok!
Nyáron egy helyi ablakostól rendeltünk ablakot.
Salamander ablakot néztünk ki, Stream Line 76-ost, annyi hogy 3 réteg üveggel.Cakk-pakk redőnnyel párkánnyal, régi ablak kiszedése, új beépítése, körbe vakolás meg minden tehát csak glettelni kellett meg festeni, így volt 280 ezer forint.
Hallottam olyant hogy a szabvány méretű ablakok sokkal olcsóbbak, mint amit mi is vettünk, egyedi méretűt.
Lenne itthon még 3 ilyen ablak amit ki lehetne cserélni, fa tokos ablakok, 180x140-esek, kívülről.
Néztem Salamandert, ugyan ez a profil, csak 2 réteg üveg, 70 ezer forint a 150x150-es egy tokos, két nyílós kivitel.
Kicsit átverve érzem magam, nem tudom elhinni hogy 280 ezer korrekt ár volt érte.
Szerintetek mit érdemes inkább?
Kirakni téglával, úgy alakítani hogy beférjen a 150x150 cm-es keret, vagy pedig jobb az egyedi méret?Igazából szerintem áthidaló sincs nekünk az ablakok felett, ilyen buta megoldás, hogy a redőnytokot ilyen fa takarólap takarja, ami valahogy be van vakolva. Kívülről nem észrevehető, csak állandóan megrepedezett körülötte a festék.
Tehát talán érdemes lenne normálisan megcsinálni az áthidalót, és kialakítani hogy 150x150-es méret beleférjen.
Szerintetek?
Milyen tapasztalataitok vannak?Köszönöm.
-
sanzi89
addikt
válasz
sanzi89 #91154 üzenetére
Gondoltam megosztom, hátha másnak is hasznos. A mezis által linkelt .pdf-ben benne van az AR3 szekrény mérete a 16. oldalon, csavar annyi a sztoriban, hogy két ilyen szekrény lesz egymáson ahogy az a 18. oldalon látszik. A teljes szekrény mérete így 700x1050x230 lesz.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
AXisBOLD #91215 üzenetére
Ettől jobb nem kell.
A digvillán nem az érintkező végét fogja a konnektor, inkább középtájon. Viszont ott szokott olvadni, kormolódni, ahol az érintkezés van. Nem lehet, hogy nem volt rendesen bedugva a konnektorba, csak úgy éppen?
Láttam már olyan kerek konnektort, amiben mégsem volt földelés és a földelt dugvilla elvileg nem megy bele, de azért az erősebbje meg tudja oldani, hogy csak áram alá helyezze a készüléket. -
AXisBOLD
addikt
Sziasztok,
nem találtam megfelelőbb topikot, így ide...
teljesen véletlenül vettem észre, hogy a mosógép villásdugója kicsit megolvadt (kép alább) és ugyan ez a helyzet az aljzatban is (azt nem tudtam lefényképezni). Mintha összeolvadtak volna.
A gép tökéletesen üzemel, de a párom most mondja, hogy mosás közben mintha párszor érzett volna enyhe égett szagot.... tök jó hogy most szól, na mindegy, hehe
A környezet: 30 éves panel, ha jól tudom még alu vezetékek, egy éve cserélt dupla konnektor aljzat, a mosógép (1 éves elöltöltős LG) megy erről, illetve +a hajszárító, hajsütő, szakállvágó, elemtöltő.
Mi lehetett a gond? Cseréljem az aljzatot vagy mit tudnék még tenni?
-
salieri.
őstag
válasz
runner 125 #91210 üzenetére
A pince bejárata innen van.
Kb. 30nm . Az alaprajzon fel van cserélve a szoba és a fürdő, középen van a fürdőszoba a konyha és az egyik szoba között. Na az 2 válaszfal van süllyedve ,valamint a konyhában puklis az a vastag mozaik.
Vízcsövekről nem tudtak sajnos információval szolgálni. De az mindenképp előny ,hogy nem sárgerendás tető. -
runner 125
nagyúr
válasz
salieri. #91208 üzenetére
Képekből ítélve nem tűnik tartófalnak, ott jellemzően más irányúak a repedések.
Azt írtad, illetve a fotón látszik is, h félig alápincézett. Tehát ezen fal alatt is pince húzódik, vagy itt már nincs alatta semmi? Csak h az alap része egyértelműbb legyen.
Az ilyen korú házaknál sokszor a belső falaknak télga alapot raktak, vagy egy párhuzamos főfal beton / tégla alapjára ráfektettek egy vaskos, helyszínen öntött betongerendát. Utóbbi esetben nulla az esélye a megsüllyedésnek, de ez persze csak megbontással látszik.
Csőtörés is benne lehet a pakliban, bár annak a ház valamelyik zugában nyoma kell h legyen a javításnak, meg persze kérdés, h a vízcső egyáltalán ezen fal másik felén / vagy alatta megy-e.Statikust én mindenképpen hívnék, azt a pár 10k-t szerintem jelen esetben megéri.
Nem ismerem Miskolcot, de az utcaképből ez tényleg jó környéknek tűnik. Előkertes a ház, de nem közvetlenül az úton van.
Jah és igen, gyanítom ha átalakíttatod, a mai kornak megfelelően szeretnél mondjuk egy egybenyitott konyha / nappali / étkező megoldást, de ha nem is egybe, de szeretnél egy nagy nappalit. Gyorsan kezdj el ezen agyalni, h alaprajz szerint mit h szeretnél módosítani és azt is deríttesd ki a statikussal, h melyik fal bontható és melyik nem! Későbbiekben baromi fontos lehet.. mert ha szerencsétlen egy ház kialakítása, akkor jót sajnos nagyon nehezen, vagy csak nagy kompromisszumokkal lehet kihozni belőle. -
salieri.
őstag
Azt mondjátok akkor érdemes rá ajánlatot tenni? Nezessem meg egy statikussal? amiatt nem sullyedhetett meg,hogy nincs a válaszfalnak alapja?aki elvileg nézte csőtörésre gyanakszik.10 millioban megállna szigetelessel meg nem is gond.de mi van ha tovább megy ez a süllyedés.illetve a konyhában a vastag mozaik,ami helyenként fel van puklisodva.
a tulaj azt mondja egyébként,hogy régen keletkezett a repedés, alapból 10 éve nem lakják a házat.
Bitpork: aljzat itt úgy is fel lenne verve,ugyanis a s zobakon kívül mindenütt padlófűtést érdemes rakni.
-
salieri.
őstag
Téves ,torolheto.
-
lemmy71
őstag
válasz
runner 125 #91205 üzenetére
Igen a festés az régi 35 - 40 éves a csikózásból ítélve az egy sima "band vagy valami közepes" ha jól látom, ha régebbi lenne akkor az ilyen hengerezéshez goldstap vagy csabai csíkot húzott volna a mester, de hogy mikor repedt meg a fal azt csak a gazda és a jó isten tudja. Egy minimális mozgása biztosan lesz így is, azért nem ajánlatos erős cementes anyaggal dolgozni a repedésekben, begrúzolni lehet majd a vakolattól megtisztított téglát hogy jól tapadjon és mehet rá a ragasztó - háló - ragasztó és egy simító finom vakolat. A repedésbe meszes falazó malter vagy ragasztó hab, én annak idején malterral tömtem be a repedést hálózás előtt.
-
runner 125
nagyúr
válasz
lemmy71 #91204 üzenetére
Csak ha mar belementel, ez a repedés a festesbol kiindulva legalább 40 (de inkább tobb) eve alakult ki. Ez 99% h lefelé nem fog mar menni. Ha repedés vakolatleverés utan szemmel látható, akkor ki kell előszor pucolni amilyen melyen csak lehet a minden bizonnyal gyenge homokos fugat, meg kell vizezni vegig es becsapni malterrel. A vizezett tgtlahoz az ugy oda fog kötni h ihaj.
Ha pedig az alappal nagyobb gondok vannak, akkor bármit nyomhat az ember a repedesbe, ugyis visszajön. -
lemmy71
őstag
válasz
runner 125 #91203 üzenetére
Nem kötekedni akarok, de abba a repedésbe erős maltert nem tennék, mert az rideg és törik, a purhab meg feszít, oda alapos portalanítás után „intelligens” ragasztó habot lehet nyomni ami nem feszít. Gondolom az a beltéri ajtó is cserés lesz tokostól, akkor pedig azt az áthidalót is érdemes megnézni nehogy az is bekavarjon, bár így képről nézve alulról és a mennyezet felől jön a repedés.
-
runner 125
nagyúr
válasz
salieri. #91195 üzenetére
Ez tényleg jobb, mint az előző.
DE. Továbbra is mindenképpen számolj azzal, h egy ilyen kockaházat, ha teljesen, mai kornak megfelelően gatyába akarsz rázni, a vételárat RÁ FOGOD költeni! Csak a házra. Ebben benne van az aljzatcsere, hőszigetelésel, új fűtés, homlokzati hőszigetelés, nyílászárók, tető.
mod.
Az a belső fal "süllyedés" nem olyan para. Réginek látszik és be is állhatott azóta. Le kell verni a vakolatot mindkét oldalról, létezik kék színű, vakolaterősítő háló, esetleg a repedést külön kinyomni erős malterral, purhabbal, vagy a fenti csemperagasztóval, majd vissza kell vakolni az egészet, kicsi az esélye h ismét elreped.
-
válasz
salieri. #91200 üzenetére
Hát, nekünk fel kellett verni a 100nm kb kétharmadát: két nagy szoba, előszoba. Ekkor kiderült hogy a csőtörés kimosta a földet a ház alól. Kellett bele több köbméter tölteni, a csövet cserélni majd újra betonozni. A két nagy szobában a kátránnyal lerakott parkettát felszedni az egészhez majd újra rakni.
-
lemmy71
őstag
válasz
salieri. #91198 üzenetére
Ha már régi és beállt a repedés nem jelennek meg újak, akkor ott tégláig le a vakolatot dryvit hálót rá flexibilis csempe vagy hungarocellragasztóval az megfogja, én is úgy csináltam fatár házán. De ha még reped akkor semmi se fogja meg, mindent szét tép. Amúgy hogy mennyibe van egy kertes ház rendberakása, az x aktás kérdés. Egy kertes ház soha sincs kész, ez adja meg a bukéját és soha nem fogsz unatkozni mellette
Új hozzászólás Aktív témák
- MultiPro Go FDP22.130GY
- Hiseeu vk10v 4hd405 hd nvr komplett szet
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- ÚJ, BONTATLAN Bespoke AI Jet Ultra álló porszívó 400 W - GYÁRTÓI garanciával
- Jó állapotú Kona Shred / Pike 454 dual-air 110mm-140mm / Shimano Deore felszereltség!
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest