Hirdetés
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- janacsi: Kasztrendszer?
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Villanyórás okosóra számlap
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Victoryus: Thomson 43UC6306 tv
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mrhero
tag
föccer, ALI_G, köszi a gyors választ!
-
Gabesz87
veterán
Muszáj kiírnom magamból: még egy ilyen barátságtalan, inkorrekt céggel, mint a [Utólag belegondolva, nem tudom, cégnevet ki lehet-e írni, úgyhogy csak általánosítok], nem találkoztam! Telefonon érdeklődtem náluk szúnyogháló ügyben. Küldtem nekik kérésre képeket, de a barátságosnak abszolút nem nevezhető úr, akivel beszéltem, személyes felmérésre pontos időt nem tudott mondani, csak egy 4 órás intervallumot. És ami nem szimpi, elvárják, hogy azonnal igent, vagy nemet mondjon az ember. Ezt szereti hangúlyozni, hangoztatni! Az, hogy átgondolom, és visszaszólok, nem opció náluk, ettől abszolút elzárkóznak. Kölcsönösen egyetértve abban hogy felejtsük el egymást, elköszöntünk. Nem értem, miért hirdetik magukat azzal, hogy ingyenes kiszállás, ha ez nekik annyira fáj, hogy ki kell jönni, és nem biztos, hogy az ember őket választja. Mert erre hivatkozott, hogy így is ingyen jönnek ki, akkor majd utána még egyszer....felháborító szerintem ez a hozzáállás. Bocsánat az offért, de ezt muszáj volt közölnöm a nagyvilággal.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Gabesz87 #65813 üzenetére
Mert ők csak gyártók... Mi is viszonteladójuk vagyunk, de egyelőre csak 3 db fix szúnyogháló és egy ajtóra való pliszé a forgalmunk, ezt a boltra rendeltük.
De tetszik a népnek.Beszélgettem a komával, redőnytokba általában be lehet rakni a rolós szúnyoghálót, azt nézd meg, hogy a redőnylefutó és az ablak közt mennyi hely van a hálónak. Esetleg ha pár fényképet lősz, akkor átküldöm és megmondják, mit lehet.
Kollégák is fognak rendelni otthonra...
Ajtó és sín közé a pliszé!
-
Gabesz87
veterán
válasz
macilaci78 #65811 üzenetére
Köszönöm, megpróbálom majd őket is. Csak ahogy látom nem nagyon van helyszíni felmérés náluk. Két céget találtam, akik jónak tűnnek, és ingyenes felmérés van a helyszínen. Jó lenne ha megszemléznék, mert fogalmam sincs melyiket lehet nálunk beépíteni, vagy melyiket érdemes...annyi féle van.....meg az ajtón kívül pár centire sínben fut a redőny, szóval azt sem tudom, hogy, és mi fér oda.
-
Rivaul
addikt
válasz
philoxenia #65810 üzenetére
Köszönöm szépen neked és a többieknek is!
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Rivaul #65808 üzenetére
Oszlopfúróval legalább 80 cm mélyre érdemes lefúrni. Így aránylag kevés betonnal megoldható. Törmeléket pont ezért nem érdemes beletenni, inkább 3-4 szál betonacél, mondjuk 8-as legalább.
150-es fúró esetében ez oszloponként olyan 15 liter beton, ha jól számolok. Minimális mennyiséggel megúszható. -
Rivaul
addikt
válasz
philoxenia #65807 üzenetére
60-80 centi? Ilyen mélységhez akkor mennyi cement kell az előbbi kérdés szerint? Ezt már dúsítanám is akkor rendesebben tört betonnal.
-
Rivaul
addikt
Sziasztok. lassan jön az oszlopozás a kocsibeállókhoz. Úgy lesz hogy 2m magas oszlopok lesznek bontott téglából. 3-as alap, egy keresztbe, kettő hosszába és fordítva. Ez így elég stabil szerintem és jól terhelhető, pedig nem kell majd nagy terhet viselnie. Szóval alapnak az oszlopok alá 40cm mély, 40 hosszú és 30 széles lukat akarok ásni. Ebbe van elég betontörmelék hogy dúsítsam. Szóval egy ilyen üregbe mennyi és milyen cement kell? konkrét számot kérnék hogy ti mennyit vennétek hozzá mert köbméterből halvány lila gőzöm sem lesz hogy az mennyi zsák
ha egy ilyen üreg meg van akkor a többit már kiszámolgatom magamnak annak fényében hány oszlop is lesz
-
Gabesz87
veterán
Tudtok Bp-en olyan megbízható szakit/céget ajánlani aki szúnyoghálót csinál és nem aranyáron? Műanyag nyílászárókra kellene (1 erkélyajtó, és 2 négyzet alakú ablak). Nem tudom, hogyan kivitelezhető a dolog, mivel kívül redőny fut 1 sínben, szóval nem sok hely van az ablak/ajtó és redőny közt.
-
mezis
félisten
-
Ferike81
senior tag
Egy 3/4 collos tömlővel töltve nem igazán mozgatja meg a leülepedett cuccot. Az nem árt, ha van víz a tetején, mert akkor hígabb lesz a felkeverés után. Nekünk 10 év után a csapadék ülepítőjét kiszippantva 1 méter vastag leült homok jött ki. De kb tízszer felszívta visszaengedte. Elég lett volna kézzel kibányászni.
-
emre
veterán
Tudnátok tippet adni, hogy egy évek óta használaton kívül helyezett derítőt hogyan lehetne kitakarítani.
Kb. 2méter mély (1,8x2m befoglaló), 160cm magasan áll benn az anyag, és csak a felső 40-50 cm híg.Ha ide hívok egy szippantóst, az alján összeállt cuccot is ki tudja majd szedni?
-
adalbert1
veterán
válasz
r.levente75 #65793 üzenetére
Akkor lehet, hogy ezeket megnézem, a külön penészgátlós festéket már használtam régebben, a fürdőszobát (ami majdnem teljesen csempe, csak egy kis sáv a falon és a plafon nem) azzal festettem ki. Igazából próbálunk az ok ellen küzdeni, idén már vettünk párátlanítót, amit teregetésnél használunk, úgy vettem észre, hogy az nyomja fel leginkább itthon a páratartalmat.
Ezt lehet úgy használni, hogy 1 réteg gold héra és arra egy réteg penészgátlós héra? Vagy 1 réteg penészgátlós és arra 1 réteg gold, hogy ne üssön el a szoba többi részétől (vagy ha a penészgátlós felett van egy sima réteg, akkor az már nem ér majd semmit)? Az egész szobát nem festeném ki azzal, azért ahhoz drága, és csak egy kisebb sarki sávnál okoz gondot, tehát felesleges is lenne (de azt sem szeretném, hogy nagyon elüssön esetleg). -
mrhero
tag
Sziasztok, egy majdnem 30m2-es kültéri terasz lejtése nem lett megfelelő. Az egyik sarokban összegyűlik a víz:
[kép]
[kép]
1-2 hete lett kész. Eredetileg ugyanaz a személy burkolta volna, aki a teraszt bővítette, de visszamondta. A burkoló akit találtunk jelezte, hogy nem megfelelő a beton lejtése, de még éppen jó és meg tudja csinálni a burkolást, nem lesz vele gond. Hát ennyire sikerült, az első eső után vettük észre.. A kérdésem ,hogy ez csak esztétikai probléma, vagy ha nem akarunk a közeljövőben szívni, vissza kell bontani és megcsináltatni rendesen? Gondolom a felgyűlt víz szépen beszivárog és a jég télen szétnyomja ahogy kell.Egy nyaralóról van szó, nem vagyunk ott 0-24-ben hogy leseperjük a vizet vagy havat. A terasz nem fedett és a következő néhány évben nem is lesz fedve, de lehet hogy soha.
Mi lenne a megfelelő korrigálás menete? Burkolás eltávolítása után a betont vissza kellene csiszolni/bontani és mehet vissza a burkolás? A dolgot bonyolítja, hogy a terasz oldala is burkolva van. -
adalbert1
veterán
válasz
r.levente75 #65758 üzenetére
Köszi szépen - esetleg valamilyen penészgátló adalékot tudnál ajánlani, ami belekeverhető?
Met: igen, most már sejtem, hogy most van a főszezon, de valahogy ez volt az érzésem akkor is, mikor valamilyen hiba miatt kerestem gázszerelőt a tél végén, amíg megy a fűtés, és valakinek valami problémája van, addig tele vannak ilyen számukra egyszerűbb munkákkal, most meg gondolom a komplett rendszereket építik ki.
-
ALI_G
veterán
válasz
philoxenia #65788 üzenetére
Ahhoz kepest olcso lesz, hogy rendeltem 30 kobmeter termofoldet es tiszta agyagos. Még a gaz se nő benne. 1 köbmétert konkrétan elvittem mert olyan volt mint a beton. Ez az 5 köbméter csak a tetejére kell, hogy a fű megmaradjon, meg egy kis virágágyás az asszonynak.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Hát az horror áron lesz szerintem.... ezt nézted?
-
ALI_G
veterán
Szükségem lenne normális marhatrágyás rostált termőföldre a XXI kerületbe. Tudtok normális, megbízható céget akik ki is szállítják? Elteríteni nem kell, de eddig nem találtam normális céget.
5 köbméter körül kellene. -
RexpecT
addikt
WD40-nem hozta le, a lakkbenzin már hatásosabb volt, de kellett egy spakli, mert ahol fényt kapott, ott inkább ráégett, gondolom az UV-től(kb. 2 éve lett eltávolítva a ragasztószalag).
Köszi a helpet! -
RexpecT
addikt
Ott maradt a ragasztófelület a műanyag nyilászárón az öntapadós szűnyogháló eltávolítása után. Mivel tudnám eltávolítani?
-
Morris
veterán
válasz
Csabroncka #65770 üzenetére
Köszi, megpróbálom.
Neked is philo!Nerazom: a nyakamat rá hogy ez a szar azt is túlélné!
-
eszmilan
tag
válasz
philoxenia #65772 üzenetére
De igen, bocs.
-
Chaser
legenda
válasz
tDr1v3r #65765 üzenetére
én elég ganajos falat alapozóval átkentem, nem festék az, valami fehér trutyi, alig hígítottam, rá egy réteg hera fehér és majdnem jó lett
száradási idő sztem sok mindentől függ, télen festettem valahol egy kis részt, nem volt nagy fűtés de pár óra alatt már megvolt, nálam elég meleg volt, szellőzve és lassabban száradt, lehet ott száraz volt a fal, azt nem alapoztam -
Csabroncka
addikt
válasz
Morris #65768 üzenetére
Ha nagyon elterjedt akkor a "fertőzött területen" Fozát gyomírtó a tarackokra (legtöményebben amit javasolnak 2-3%). Most ha a kánikula előtt letolod, akkor biztosan kiviszi. Arra ügyelj, hogy amilyen növényre rámegy az garantáltan kinyírja ebben a töménységben, szóval szélcsend és nagy odafigyelés.
Persze előtte nyugodtan vágd vissza.....
-
Morris
veterán
válasz
DoItYourself #65767 üzenetére
Akkor az egy neverending story lesz
-
Morris
veterán
Urak, bambuszt hogy a fenébe lehet kiírtani?
-
tDr1v3r
veterán
válasz
r.levente75 #65764 üzenetére
Gondoltam hogy nincs...
Most szárad, egész konzisztensnek tűnik. Az ajtó oldalán lévő fal nem tetszik, este ha letelik a négy óra száradás áthúzom mégegyszer.
-
eszmilan
tag
válasz
gordonfreemN #65761 üzenetére
A cellulóz hőszigetelés nagyon hasonló, de ami nekem van, az sokkal kisebb térfogatú. Ez kicsit olyan, mintha be lenne tömörödve.
-
tDr1v3r
veterán
Sziasztok!
TL;DR: ~60 éves téglaház 15 négyzetméteres szobájának átfestés. Múlt hét pénteken festettük Dulux festékkel ("Bódító kardamon") a falat, egy rétegben. Előtte két nappal megfelelően alákészítettük, megvolt a csiszolás, alul újra lett vakolva (kőműves csinálta két hete), kigletteltük a tiplik helyét, aztán csütörtökön felvittük az alapozófestéket (ezt a festékboltban ajánlották). Na most a tényleges festés viszont elég csúnya foltos lett... ugye rossz idő volt a hétvégén, kivártunk máig aztán a száradással, ami nem lett jobb oszt' ma elmentünk a helyi festékboltba és megkérdeztük a miértjét. Szerintük a festék volt hibás, úgyhogy vettünk az ajánlásukra egy Héra Premium "Forró kakaó"-t (közel ugyanaz a szín, nagyobb gayfactoros név), most ezzel festjük át... na most ez már csak kicsit foltos ahogy száradgat, de még bevárnánk vele egy ideig hogy teljesen meg tudjon száradni (nagyjából 13:00 óta csináljuk az egészet), úgy látnánk hogy szükséges-e még egy réteg.
Az lenne a kérdésem hogy nagyjából meddig várhatunk ezzel a második réteg felvétele előtt? Gondolom 2-3 órán belül kéne legyen, de akkor még el kéne szaladnom festékért időben (16:30 körülig van festékbolt), mert nem lesz elég még egy rétegre... most igazából kivárnám hogy hogy szárad mert félünk hogy ha még felmegy egy harmadik réteg is az alapozóra elkezdi leszedni az egészet.
Bocsánat a rosszul fogalmazott kommentért, de most eléggé el vagyok havazva...
-
gordonfreemN
addikt
Sziasztok!
Egy barátom padlásán találta ezt ami a képen van. A régi cementgyárt nem volt túl messze tőlük (Rózsaszentmárton) és aggodalmaskodik, hozzáteszem jogosan, hogy nem-e azbeszt a képen látható anyag.
Tudtok valami információval szolgálni neki, hogy mi lehet ez és ha azbeszt akkor mi a teendő?
Köszönjük szépen előre is a válaszokat! -
ttower
aktív tag
Sziasztok
Egy kocsibeálló és kerítés közötti betonfelületet szeretnénk síkba hozni a beállóval (Már meglévő betonrégetre menne rá). Milyen betont hozzasunk (zsákos nem játszik, nincs keverő)? Utókezelésnek elég ha rendszeresen locsolva van (akár automatán folyamatosan) vagy fedjük le egy műanyag takaróval és az alatt tartsuk nedvesen?
Mennyiségre ~1m3 kell, komoly terhelés nem lesz rajta (kuka, üres visszáru, esetleg kerékpárok). -
martillo
tag
válasz
philoxenia #65753 üzenetére
Koszonom szepen mindenkinek az oteleteket, tanacsokat, segitseget!!!
Egyenlore otleteles fazis van, a munka osszel lesz aktualis, igy most elso korben az itt kapott infokat atragom vki heéybeli szakemberrel, aki kivitelezesben jartas es segitsegemre lehet majd.Lehet meg jovok vissza ezzel a temaval hozzatok is segitsegert!
Koszonet -
adalbert1
veterán
Sziasztok, 2 kérdéssel fordulnék hozzátok:
1. Valaki ismer közületek olyan fűtésszerelőt, aki Budapesten dolgozik, megbízható és igényes a munkájára, és 2 radiátor cserét, egy rendszer átmosást, illetve egy termosztát cserét nem augusztus végére vállalna be, hanem valamikor júliusban is ráér?
2. A sima fehér héra és a héra gold között van valami lényeges különbség? Árban, ahogy nézem nincs nagy eltérés, elméletileg mindkettő matt fehér, valaki próbálta már esetleg mind a kettőt?
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- World of Tanks - MMO
- Bestbuy játékok
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Yettel topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Hatalmas kijelzőt és saját fejlesztésű processzort kapott a Xiaomi Pad 7 Ultra
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Lépj egy szintet felfelé gamingben! Kamatmentes rèszletre is!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol fejhallgatóval garanciával hibátlan működés
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest