Hirdetés
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Victoryus: Rapoo VT9Pro egér
- Gurulunk, WAZE?!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
nesa
veterán
Ennyit a valyog tartasarol, 50 es falnal meg durvabb a tartasa, teglaval ilyet nem csinalsz.
-
üszök
őstag
válasz
philoxenia #47846 üzenetére
Vagy 6 éve néztem 1 nyaralót amit lakóháznak árultak,egy ilyen kád volt a fürdőszoba.
Még azóta is hirdetik. -
nesa
veterán
válasz
#33253120 #47818 üzenetére
A valyogfalak kozt a legvekonyabb is olyan hogy a 230 as flexel csak a sarvakolatot karcolgatnad felesleges melo nagy por, latszik nem ertesz hozza, en mar parat megcsinaltam ugyhogy tudom mirol is van szo.
emre fele megoldas talan mukodhet de az csinalja ugy akinek sok anyukaja volt meg amivel volt ertelme az a TE72 hilti ha az ember tudja hasznalni de kell belole 2db mert gyakorlott kezben is neha benyeli a valyog utanna meg nem adja vissza.
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
Met
Topikgazda
válasz
macilaci78 #47842 üzenetére
Azt nem úgy hívják, hogy medence?
-
Dr.Zoo
őstag
válasz
macilaci78 #47837 üzenetére
Mint említettem létezik akkora kád, amibe 2 méteremmel, illetve 110 kilómmal elférek. Ha összehúzzuk magunkat, még a Mama is. Csakhogy ez egyedi megrendelés, és mint minden ilyen kokain árban van..
-
Andris837
senior tag
A kád téma nálunk is érdekes lesz.. Az asszony mindenképp kádat szeretne, érthető is, ha lesz gyerkőc akkor jobb a kád. Max ha úgy van veszünk olyan zuhanyt ami mély. Én sem vagyok kis darab, a fürdő viszont elég kicsike... Nagy kádat így tuti nem tudunk majd berakni.
-
Melack
veterán
válasz
macilaci78 #47837 üzenetére
Mi is szeretnénk sarokkádat, de nem tudom, hogy magasságom mellé van e 2-3 személyes :S
-
Melack
veterán
válasz
philoxenia #47835 üzenetére
Nincsen. Ott még ha jól emlékszem van villanyvezeték is, csak hogy szebb legyen az életünk.
-
Melack
veterán
Köszönöm a tippeket, holnap dobok fel egy skiccet, hogy mire is gondoltam. Egyelőre azt kellene tudni, hogy megoldható e, és ha igen, mennyiből. A keret szűkös, de vagy most csináljuk meg, vagy csak pár év múlva.
-
Nerazim
őstag
Üdv! Valaki rakott már be üvegtéglát 60x60 ablak mellé? mennyi az összköltsége pl: 3x3 üvegtégla blokknak, hogy berakják egy meglévő ablak mellé, mindennel együtt (áthidaló, vakolat munkadíj) ?
Más: Meglévő falazott kémény elbontható? Kell hozzá vmi engedély vagy terv stb? -
philoxenia
MODERÁTOR
Látszik, hogy nem falusiak vagytok...
Ha nekem kellene a boltív, nem pöcsölnék a boltívvel először, hanem tennék be egy áthidalót a nyílás fölé, úgy bontanám ki a falat. A vályog, de vert falnál is a láncfűrész nem igazán jó megoldás rettenetes port csinál és tönkremegy a vezető is meg a lánc is. Felénk ún. "keresztvágó fűrész"-szel vágnak nyílást általában a vályogfalba. Keresztben elvágva függőlegesen tetszés szerint bontható szét a fal...
Utána olyan boltívet csinálhatok már, amilyet akarok, mert nem a boltív tart. Ha alacsony a mennyezet, akkor akár plafonig is mehet a boltív és nem kell áthidalni a nyílást...Azt azért nagyon meg kell nézni, hogy van-e statikai szerepe. Födém miből van? Könnyen lehet, hogy a födémgerenda támaszkodik rá.
-
Ton-ton
tag
válasz
Ton-ton #47821 üzenetére
Bontás. Vésőgéppel bontottam. Láncfűrész annyira nem kedveli a vályogot (maga a gép), alapból az a lánc kuka. És elég gyakori, hogy kövek is vannak benne, azt pedig nagyon nem viszi... A véső gép csak azért javasolt, mert sok apró vésésből tudsz egy darabot kiszedni. Ha megpróbálod egyszerre, akkor "beleragad" a véső. Persze mint említettem, a vályogtégla teljesen más. Ott is kell vésni az elején, de utána már téglánként lebontod...
-
Ton-ton
tag
Vályog...
Azt azért jó lenne tudni, hogy vert vályog, vagy vályogtéglából rakott fal. Nem mindegy.
Bontáskor a vályogtágla többnyire ugyanúgy bontható, mint a sima tégla. Tehát a téglákat egyesével ki tudod venni... Illetve a fal szélén minden második sornál eltörni. Amennyiben egybe "öntötték", akkor viszont nem fog darabokra esni.
Igen, kell valamiféle megerősítés a boltívhez. Javasolt a mások által említett tégla szerintem. Ez maradhat látható, de akár el is vakolhatod ha az jobban illik az elképzelt stílushoz.
Ha még nem raktál boltívet...
Szükséged lesz egy ún. ramunádra. Ez egy sablon, ami megtartja a téglát, amíg a habarcs megköt. Alapvetően pár szál deszkát egymáshoz szögelsz hevederekkel (kereszt irányba rakott deszka darab), kivágod belőle a boltívet (nyilván minimum kettőre lesz szükséged), és a tetejére teszel (a boltívre) léceket. Majd a két széléről elkezded rakni az ívet. Habarcs, tégla, habarcs, tégla. A téglát érdemes beáztatni ehhez.
Elvben használhatsz egyébként gipszkartont is, azonban ha nincs gyakorlatod, akkor ezt inkább ne tedd, ugyanis csak kínlódni fogsz vele. (ez esetben teljes magasságig kell kibontani a falat, és csak a födém alatti lyukat "eltakarod" a kartonnal). -
emre
veterán
válasz
#33253120 #47818 üzenetére
Az elméleted jó, eszembe is jutott róla valami.
"Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség, de gyakorlatilag van."A gond az hogy tömés fal nem törik úgy mint egy tégla.
Hasogattál már olyan fát amiről visszapattant a fejsze?
És nem is arról van szó hogy a falat láncfűrésszel kell bontani, ne általánosítsunk. Persze el lehet szórakozni az általad vázolt megoldással, de iszonyat tökölés lesz a vége. A láncfűrész gyorsabb, csak baromi sok porral jár.
Esetleg egy ytong vágó kézi vídiás fűrésszel is lehet próbálkozni. Ennél csak annyit kell fúrni míg a fűrészlap átfér, aztán lehet neki tolni, és a por is kevesebb lesz.Ja, azt hogy kell-e tehermentesítő nem tudom, nem vagyok én statikus.
-
törölt tag
Akkor nem horonyvágó, hanem flex, meg gyémánt tárcsa.
Ebben legyen igazad.
De a láncfűrész első dolga az lesz, hogy letépi hálóstól a vakolatot ott is ahol nem kellene. Ennek is megvan a maga öröme, de itt nem az épületet akarják elbontani.Ahogy én csinálnám:
Kirajzolom az ajtónyílást, kifúrom a lyukakat a sarkokra, meg a boltív vonalán pár helyre, és 230-as gyémánttal összevágom a lyukakat mindkét oldalt.* Amikor a kontúrvágás megvan, bevagdalom vízszintesen is a nyílást, úgy 40-60centinként majd a legfelső sort kibontom. Onnantól kezdve lefelé a vízszintes vágás 1/3-ra beütök két szélespofájú laposvésőt, és letöröm a helyéről a falat.
Ugyanolyan poros, de kevésbé terhelem a falat, nem rontom a statikáját, illetve a káva résszel kevesebb utómunka van.Azt a kőművest amelyik láncfűrésszel, meg fejszével akarna nálam falat bontani tuti páros lábbal rugnám ki.
*Ha már vágunk, akkor a boltív húsa fölé érdemes lehet elgondolkozni valami áthidaláson is.
-
pjen
félisten
válasz
looser #47808 üzenetére
Van belőle viz szintes nem véletlen írják erre,hogy fordított.Például a Mentavil kisker boltjaiban.x ker.Kőrösi csoma u,vagy csepel.Traconban is van mindkét fajta és sokkal olcsobb mint az OBI ban.Egyébként sima és 90 fokos T dugó.
Melack:Azért magát az ívet vasalt betonból csinálnám.
-
looser
addikt
Hahó! Nem tudjátok, létezik-e vízszintes változata ennek a hármas t-elosztónak? S ha kapható, hol? Próbáltam így keresni, de nem jártam sikerrel... Üdv
-
ALI_G
veterán
válasz
csemberlen #47788 üzenetére
Jah, az sok. Csak a furdoben van hely, de ott van a kazan is.
Gondolom padlasterbe nem lehet rakni. -
Bacusuz
őstag
válasz
philoxenia #47802 üzenetére
EUR,EPAL raklapok voltak sima 80x120 méret.
Így lett ez a hatalmas méret 160x240.
A pad a végében pedig öltözésre szolgál -
Bacusuz
őstag
válasz
Melack #47800 üzenetére
Sajnos nincs,de ha kell segitseg akkor elmondom hogy csinaltam.
Philoxenia:
A munkahelyem altal eljutottam egy speditor ceghez.
Ott vannak valogatott raklapok melyek tisztak es ujszeruek,valamint nincsenek mergezo anyagokkal kezelve.
Sikerult par talca sorert cserelnem 10 raklapot.Ezekbol szedtem szet parat es lett az agy... -
Dr.Zoo
őstag
válasz
Nerazim #47799 üzenetére
Hát, én mázsa felett vagyok kicsivel, akkor Neked lehet jó lenne.
(#47795) philoxenia:
Oké, értem a célzást.
Tudod itt falun szopogatjuk a falusi köptetőt, meg esszük a desznyót.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- iPhone topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Háztartási gépek
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest