Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
DeFranco
nagyúr
elmentem ma egy szerszám/barkácsboltba, mert találtam egyet a moszkván, ott is egyből a wd40-et kapta elő az ürge, majd amikor kérdeztem, hogy van-e valami speckóbb akkor mutatott valami másik cuccot, azt mondta dícsérik, de ő még nem próbálta, á 1900,- egy flakon.
egy csavarért ezt megvenni... főleg, hogy lehet egyáltalán nem is kellene holnap még végiggondolom.
azért az valahol röhej, hogy nekem kell segédanyagból felkészülni, mert jön a gázos... valahol ez agyrém, de állítom ha nem készülök nem lesz nála... neki mindegy, hogy flexel vagy nem, ha tényleg be van rohadva
-
sanzi89
addikt
Ilyen fúró betonra kevés, illetve csak a szenvedés megy vele. Minden másra, hobbi célra pedig bármelyik elég erős.
0. Elmegy, bár koffer nélkül nem vennék ma már semmit
1. Olcsó gyorstokmány szar, nekem is ilyen van, cserélve valami csehszlovák normál tokmányra, gyári kidob/elfejelt
2. Extol jónak tűnik, de itt is miért nincs koffer?
3. Zöld Bosch-t nem vennék, drága és nem jó
4. HA(!) jó a gyorstokmány - remélem ennyiért már normális - akkor megérheti. -
ALI_G
veterán
válasz
föccer #45329 üzenetére
Alapvetően van egy új házhoz tartozó műszaki tartalom, amiben csak vízzáró szigetelést látok a lábazathoz:
Szigetelések: Talajnedvesség elleni padló és falszigetelés-, a vizes helyiségek burkolatai alatt kenhető - szigetelés készül.
Abban se vagyok teljesen biztos, hogy ez mit takar és mi lenne az elvárható egy új háznál, de google szerint a hőenergia veszteség 10-15% a padlón és a lábazaton keresztül. -
Met
Topikgazda
Tudtátok hogy a Hisec már ablakokat is épít be?
Kértem tőlük be árat -
föccer
nagyúr
A 10 k verzio is jo hobby celra. Sajnos a bosch kisgepek szinvonala sokat csokkent es dragabb is. b&d barkacsolno, kepet feltenni elegendo, de nem.tul terhelheto. Egyebkent a dlack.and decker is meredeken.zuhan, lassan ezt sem.ajanlom.jo szivvrl. A baj, hogu.ebben a hobby kategoriaban nem.nagyon dok valasztas marad.
-
harry
veterán
Mi a véleményetek erről a Black&Decker fúróról? 500W, 10k: link
Ismerősnek kéne lakásba, pár havonta, polcot, lámpát felfúrni, ilyesmikhez. A ház azt hiszem tégla / salak valami, most ebben nem vagyok biztos. Elég ez a teljesítmény? Más, hasonló árban? Igazából ez, ennyiért, ilyen célra szerintem elég, de ha érdemes, akkor meg lehet toldani a keretet, ha már veszünk, legyen jó (csak ne feleslegesen).Random alternatívák:
1) +150W, koffer, +4k B&D link
2) +240W, fordulatszám szabályzás, +4k Extool link
3) kb. ugyanaz, csak Bosch, +4.5k link
4) +250W, fordulatszám szabályzás, +8k, B&D [link]
+ egyik/másik esetén gyorstokmány. -
-
DeFranco
nagyúr
válasz
macilaci78 #45370 üzenetére
erre a csavarlazításra jó a wd40, vagy venni kell valami spéci cuccot?
reggel megpróbálok fotót készíteni ha felkel a család indulás előtt.
-
föccer
nagyúr
válasz
kovacsroli #45371 üzenetére
Ez igy nagyon altalanos, erre igy nem.lehet valaszt adni.
egy komplett felujitas, szigetelessel, nem kirivo gepeszettel kb 80-120ezer forint, negyzetmeterenkent. Mindez akkor, ha ststikailag rendben van az epulet, bar amit leirtal, ketlem, hogy az lenne. A repedeseket lehetoseg szerint fotozd le, keszits egy vazrajzot, ahol jelolod a falakat, az utolagos raepitest es azt a borospincet, aminem.meg fala sincs.
En elobb nezetnem meg egy szakival es utana vennem meg, meg akkor is, ha a szakinak adni kell nemi keszpenzt a bejarasert, es ami mellett lehet, hogy nem is veszed meg a hazat. (ekkor sem.kidobott penz, sot!)
-
macilaci78
nagyúr
-
moma
őstag
válasz
macilaci78 #45372 üzenetére
Majd otthon megnézem pontosan. De olyan tizen pár centi lehet szélességben. Az egyik az lefelé talán dupla akkora. De bemegyek boltba is, ahol árulják ezeket az ablakokat, hogy mekkorák léteznek egyáltalán, amit oda belehet illeszteni. Most neten nem találtam ezeket, nem tudom mi a megfelelő kereső szó
-
macilaci78
nagyúr
Mekkora négyzetet akarsz vágni? Egy flex 120 mm-es tárcsát használ. Egy Dremel jellegű kis kéziszerszám 35 mm-est.
Ragasztószalaggal levédik a felületet, azon megrajzolják a vágandó vonalakat, leveszik a szalagot, reszelővel sorjamentesítés, esetleg felületvédelem, festés, ha kell és kész.
-
kovacsroli
senior tag
Sziasztok!
Remélem jó helyre írok, előre is bocsi ha nem.
Adott egy klasszikus „kockaház” ami meg van toldva hátrafelé , így gyakorlatilag „L” alak, amihez jutányos áron hozzájuthatnék.A házról annyit tudok elmondani, hogy szárazak a falak, nem ázik be a tető, egyáltalán nincs dohos szag. A tető régi, kevésbé esztétikus, de ránézésre masszívan állnak a cserepek. A falak kívülről és belülről nézve is egyenesek, nem dőlnek semerre, bár néhány helyen kisebb-nagyobb repedések láthatóak rajta (kocka részben). A hosszabbított rész lejjebb van szintben, de a tető egybefüggő. Ott az egyik fal kifelé domborodik és van alatta egy kisebb borospince ami nincs burkolva, gyakorlatilag föld falai vannak (biztos nem ez a szakkifejezés
).
A házba a villanyon kívül nincs közmű bevezetve, de sűrűn lakott utcában található, tehát gondolom telekhatáron vannak a szükséges dolgok.A kérdés az, hogy mennyire lenne célszerű neki állni felújítani. Természetesen megnézetném szakemberrel is, de előtte szeretnék egy kicsit tájékozódni, hogy mik az az alap dolgok amiket egy laikus is fel tud mérni, hogy egyáltalán érdemes-e valakit odahívni pénzért, hogy mondjon róla véleményt.
köszi!
-
moma
őstag
Lakótelepi lakásban wc hátuljában egy lemezen kellene két négyzet alakú nyílást vágni, hogy látszanak rendesen az órák és ablakot rakni bele. Sacc 1mm lehet a lemez. Mivel célszerű ezt megcsinálni? Béreljek valami flex szerűséget? Vagy kifúrogatni? Ha flex akkor milyen tárcsa? Rég nem csináltam ilyesmit.
-
kisfer
aktív tag
Üdv.
Venni szerettem volna egy 23Kw-os kazánt,de sajnos készlethiány van belőle az országban.
Jó döntés lenne-e venni egyel nagyobbat ami 28Kw-os,mivel úgy is lesz puffertartályom következő évben,és arra gondoltam hogy akk már azért is vennék nagyobb kazánt hogy az majd könnyebben felfűti a pufit?
Henco cső lesz,lemezkazán, min. 1000l-es puffer.
-
üszök
őstag
válasz
macilaci78 #45360 üzenetére
Ja,hogy ez új? akkor tényleg javítható lesz,ha találsz embert.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
DeFranco #45245 üzenetére
megnéztem az őrlángot, összehasonlítottam a másik konvektorral, ami elalszik, ott az őrláng is enyhén remeg, nem nagyon, de van egy rezonanciája
beszéltem a szerelővel, kijön, megnézi, azt mondta, hogy valószínűleg le kell venni a konvektort a falról, mert a füstgázcső is el lehet koszolódva, nem tudom megállapítani hogy ez mennyire helytálló, meglátjuk, mire jut.
ezzel kapcsolatban felmerült bennem, hogy vajon probléma-e hogy a csavar meg az anya, amivel fel van fogatva a készülék, eléggé el van már rohadva. persze nem foszlik, de egyenletes rozsdabarna. mire készüljek? ettől még leszedhető, visszarakható, vagy esetleg flexelni fog kelleni? ha igen, akkor ez a csavar cserélhető különösebb bontás-díbolás nélkül? az anya egészséges levételét lehet valamivel segíteni (pl. wd40?)
nem szeretném, hogy falbontás legyen a vége.
-
emre
veterán
válasz
Értem. Én meg igazából nem is tökölnék vele. Küldjön egy másik kazánt, üzemeljék be aztán mehetnek Isten hírével meg a lyukas kazánnal. Hegesztés után te akarod nyomáspróbázni hogy máshol nincs-e gond?
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Volt mar futve a kazanban? Nem a tagulastol repedt el?
Innen valassz szakembert!
-
macilaci78
nagyúr
Nem szeretnénk gányolni még ideiglenesen sem.
A kazán új, első fűtési szezonja, kb 1 hónapja lett beüzemelve. A gyártó egy kis maszek Békés megyéből, aki sajnos beteg, így inkább kifizeti a javítás költségét, minthogy felutazzon egy órás munkáért a felszerelésével.Jártam a műhelyében, láttam a kazánjait félkész állapotban, jó pár méternyi hegesztési varrat van bennük, elfogadom, hogy belecsúszhat egy-egy hiba. Szerencsére ez látható és könnyen hozzáférhető helyen van.
-
emre
veterán
Vagy esetleg ezt lehet még kipróbálni. De ezt szerintem kicsit macerásabb eltávolítani ha hegesztésre kerül a sor.
-
üszök
őstag
De csak is szénnel,hogy legyen a lemezekben még, ami már rég kiégett belőle a sok felmelegedéstől és lehűléstől.
macilaci78
(Korrektor)Azért nem vállalta a lakatos,mert nincs minősítése.
Viccet félre téve,szerintem csere lesz mert nem lesz jó. Vagy nem fogja akarni senki megcsinálni,vagy nem fogja tudni megcsinálni.
De én ehhez igazából nem értek.Csak okoskodok, én csak egy targoncás vagyok.
-
emre
veterán
válasz
macilaci78 #45354 üzenetére
Használj ilyen tömítőt amig nem találsz hegesztőt, és addig is tudsz fűteni. Pár helyen amit nem tudunk hegeszteni, mert pl. annyira el van vékonyodva a cső hogy teljes csere kell ilyenel töltjük ki. Majd megnézem a pontos tipust.
-
macilaci78
nagyúr
Nem a papír kell, hanem hogy vállalja az elvégzett munkáért a felelősséget. Ergo ha gond van, azonnal ugrik. Nyilván ilyet csak az vállal, aki meg tudja csinálni rendesen, az meg hogy papírral, vagy papír nélkül alszik nyugodtan, az nekem mellékes.
Van a cégnél egy lakatos, ő tisztogatta le, de hegeszteni már nem vállalta. -
tresh
veterán
Szerinted a gyárba akik ezt hegesztik azok csak tudnak hegeszteni és nincs papírjuk és így adnak rá iso minősítést illetve CE papírt hogy megfelelően lett legyártva. Egy tűztér hegesztését neked Pista bácsi nem fogja meghúzni az ívvel, lángal awival coval hiába tud hegeszteni... Meg van a technikája/menete hogy kell hegeszteni.. nekünk is saját minősített hegesztőnk van akinek 2500-3000ezres órabére van de pont azért mert amit ő hegeszt arra garanciát vállalunk. (Épületgépészetbe dolgozok elég rég óta és hidd el nekem kell a papír hogy nyugodtan aludjon)
-
üszök
őstag
válasz
macilaci78 #45345 üzenetére
Nem akarlak elkeseríteni,de láttam már pár ilyen próbálkozást,egy sem sikerült. Hegesztés után ahogy hűlt vissza, a varrat mellett mindig elrepedt újra.
És nem a minősítés számít,hanem a tudás.
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A04 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Új Apple iPhone 16 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest